Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 για την παστα περιμετρικα χρησιμοποιω μπατονετα με το οινοπνευμα. δεν υπαρχει προβλημα. οσο για την ηλεκτρικη σκουπα,δεν χρησιμοποιω καποιο βουρτσακι για να γινει αυτο που λες. με τον σωληνα απο την σκουπα κοντα στο πινελο που χρησιμοποιω, κανει θαυματα... πινέλο? για διαφώτησε και εμάς τους αρχάριους
mikele13- Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 λεπτο πινελο με απαλες τριχες, μην φανταστεις καμμια μπατανο-βουρτσα!!! αχαχαχαχα
gRim Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2015 Παρατήρησα κάτι περίεργο και θα θέλα να το μοιραστώ μαζί σας. Τυχαία διάβασα ότι κάποιοι παρατήρησαν διαφορά στην ταχύτητα του ανεμιστήρα εφαρμόζοντας πίεση ακριβώς πάνω από το σημείο που βρίσκεται η ψύκτρα (περίπου στη μέση του mat του τμήματος). Είπα να το δοκιμάσω και όντως κι εγώ πρόσεξα ότι σχεδόν αμέσως πέφτουν οι στροφές του ανεμιστήρα. Το δοκίμασα πολλές φορές για να πω ότι ήταν τυχαίο... Αν θέλει να το δοκιμάσει και κάποιος άλλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Παιδιά μια ερώτηση.. Εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα κατά την αλλαγή της πάστας (π.χ. κοπεί κάποιο καλώδιο από απροσεξία) μετά η Sony δέχεται να το επισκευάσει (με void warranty) ή επισκευάζει μόνο συσκευές οι οποίες δεν έχουν ανοιχτεί?
mikele13- Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 επισκευαζει με την αναλογη χρεωση.... δεν την ανοιξες ακομα? (αν δισταζεις να το κανεις,και θελεις βεβαια,στειλτη να στην σενιαρω.)
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 επισκευαζει με την αναλογη χρεωση.... δεν την ανοιξες ακομα? (αν δισταζεις να το κανεις,και θελεις βεβαια,στειλτη να στην σενιαρω.) όχι ακόμα δεν βρήκα χρόνο.. σήμερα μάλλον. Thanks για την προσφορά αλλά μένω εξωτερικό.. Νομίζω έχω αρκετές πληροφορίες για να προχωρήσω (και τα απαραίτητα εργαλεία).
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Παιδιά το άνοιξα και εγώ το μηχάνημα, άλλαξα πάστα (η προηγούμενη ήταν πλαστελίνη) και thermal pads αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση. Ίσα ίσα ίσως είναι λίγο χειρότερα τώρα.. και σκέφτομαι μήπως έκανα κάτι λάθος. Η πάστα που έβαλα είναι Arctic MX-4, έβαλα ένα μικρό "μπιζέλι" στη μέση της APU χωρίς να το απλώσω. Τα thermal pad τα έκοψα ακριβώς και έχουν σωστό πάχος (1mm). Είναι αυτά: http://www.ebay.co.uk/itm/Fujipoly-Extreme-1-0mm-11W-mK-Thermal-Pad-100mm-x-15mm-Sarcon-XR-e-/181701212676?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a4e3c7a04και θεωρούνται από πολλούς από τα καλύτερα. Το ξεσκόνισα επίσης αλλά δεν είχε τόσο πολύ σκόνη. All in all, δεν ξέρω αν κάτι πήγε στραβά ή απλά είναι αλλού το πρόβλημα/δεν έχει πρόβλημα. Σκέφτομαι μήπως πρέπει να το ξανανοίξω να δω πως απλώθηκε η πάστα? Υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσω ότι έχει τοποθετηθεί σωστά χωρίς να το ανοίγω πάλι?
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Παιδιά επίσης μια ακόμη ερώτηση για όσους γνωρίζουν. Η ποσότητα πάστας που έβαλα είναι περίπου όση αυτή που βάζει ο τύπος στο παρακάτω βίντεο (ίσως ελάχιστα ποιο λίγη) και με την ίδια μέθοδο (dot method): https://youtu.be/pdUGnxETQDg?t=25m45s (25:45) αλλά εγώ την έβαλα πάνω στην APU αντί για το heatsink. Μήπως είναι υπερβολικά πολύ και μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση ? Ευχαριστώ!!
mikele13- Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δεν θελει ουτε πολυ λιγο,ουτε παρα πολυ. μετρια κατασταση. πανω στην apu την βαζεις κανονικα.(ο καθενας εχει τον τροπο του)
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2015 Τελικά την έκανα την πατάτα μου.. στην προσπά8ειά μου να το ανοίξω για δεύτερη φορά το PS για να ξαναβάλω πάστα γιατί έχω την εντύπωση ότι έβαλα πολύ την πρώτη φορά, η μια βίδα απο τις δύο PHILIPS βίδες που κρατάνε την APU με την ψύκτρα από πάνω κόλλησε και δεν βγαίνει με τίποτα (πρέπει να "φαγώθηκε¨& όλας). Οπότε κυριολεκτικά στην τελευταία βίδα πρίν φτάσω στην motherboard τον ήπια.. Αυτό που με ανησυχεί επισης είναι ότι καθώς ξεβίδωσα την μία πλευρά από αυτό το κυρτό σίδερο, μάλλον θα αποκολλήθηκε λίγο και το heatsink από την APU με αποτέλεσμα να γεμίσει air bubbles η πάστα, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα... Υπάρχουν λύσεις για τέτοιες περιπτώσεις χωρίς να διαλύσω το μηχάνημα να την βγάλω με κάποιο τρόπο?
keropi Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2015 ^ με κάποιο τρόπο να κάνεις ένα αυλάκι στο κεφάλι της βίδας και να την ξεβιδώσεις με ίσιο κατσαβίδι. Εγώ χρησιμοποιώ τροχό (από αυτούς για σίδερα με λεπτό δίσκο κοπής - ναι, έχω ανοίξει κάμποσα ps3 που μερικές βίδες απλά μαμιούνται) με τέτοιο τρόπο όταν δεν πιάνει πλέον σταυροκατσάβιδο/torx
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 ^ με κάποιο τρόπο να κάνεις ένα αυλάκι στο κεφάλι της βίδας και να την ξεβιδώσεις με ίσιο κατσαβίδι. Εγώ χρησιμοποιώ τροχό (από αυτούς για σίδερα με λεπτό δίσκο κοπής - ναι, έχω ανοίξει κάμποσα ps3 που μερικές βίδες απλά μαμιούνται) με τέτοιο τρόπο όταν δεν πιάνει πλέον σταυροκατσάβιδο/torx Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δυστυχώς δεν έχω πολύ εμπειρία με τα κατσαβίδια και φοβάμαι μην κάνω κάποια ζημιά (μιας και είναι ακριβώς πάνω από την APU). Επίσης η βίδα δεν είμαι σίγουρος εάν έχει "απογυμνωθεί" και γι'αυτό δεν βγαίνει ή αν έχει "κολλήσει" για κάποιο λόγο. Το λέω αυτό γιατί με ένα ίσιο κατσαβίδι που προσπάθησα έπιασε κάπως αλλά και πάλι δεν γυρνούσε! Η βίδα για την οποία μιλάω φαίνεται στην παρακάτω φώτο (πριν "χαλάσει", όταν το είχα ανοίξει την πρώτη φορά). Εάν τελικά καταφέρω με κάποιο τρόπο να την βγάλω, που μπορώ να βρω κάποια παρόμοια? Ευχαριστώ
mikele13- Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 δοκιμασε να την πιασεις με εναν κοφτη καλωδιων που εχουν οι ηλεκτρολογοι.αν εχεις ευκαιρο. την μια ακρη του κοφτη στο κεντρο της βιδας,και την αλλη ακρη περιμετρικα της βιδας. αν την βγαλεις,πηγαινε σε καποιον να στην χαραξει να γινει με ισια εγκοπη. δεν χρειαζεται μετα να αλλαξεις βιδα,ασε που ειναι δυσκολο να βρεις την ιδια...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) δοκιμασε να την πιασεις με εναν κοφτη καλωδιων που εχουν οι ηλεκτρολογοι.αν εχεις ευκαιρο. την μια ακρη του κοφτη στο κεντρο της βιδας,και την αλλη ακρη περιμετρικα της βιδας. αν την βγαλεις,πηγαινε σε καποιον να στην χαραξει να γινει με ισια εγκοπη. δεν χρειαζεται μετα να αλλαξεις βιδα,ασε που ειναι δυσκολο να βρεις την ιδια... Σωστός θα προσπαθήσω να κάνω αυτό πρώτα. Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω ότι μπορώ να ανοίξω μόνο το πάνω μέρος της κονσόλας αν βγάλω τις torx από πίσω και αυτές που είναι δίπλα στον σκληρό, χωρίς να χρειαστεί να βγάλω πάλι τα πάντα (PSU, BLURAY DRIVE, WIFI κτλ.). Δηλαδή χωρίς να το ανοίξω καθόλου από πίσω. Είναι εφικτό αυτό? Καμιά ιδέα? UPDATE: απαντώντας στο ερώτημά μου, ναι γίνεται αυτό.. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2015 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2015 Τελικά τα κατάφερα και το άνοιξα πιάνοντας την βίδα με πένσα (με πολλά ζόρια) και άλλαξα την πάστα (ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές). Πλέον το λύνω και το δένω με κλειστά μάτια το PS Παραθέτω μερικές photo παρακάτω. Έβαλα πάλι πολύ πάστα παιδιά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα