Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό εδώ: https://www.playstation.com/en-gb/explore/ps4/playstation-protection-plan/?smcid=ppp_forum_%2015132081_uk ?

Μπορούμε να αγοράσουμε όλοι την επέκταση ή ισχύει μόνο για Μεγάλη Βρετανία?

στους όρους πάντως δεν διάβασα κάποιον γεωγραφικό περιορισμό για το πρόγραμμα αυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε οσους εχετε θεματα με θορυβο στο ps4 θα προτεινα να δοκιμασετε να αλλαξετε θερμο-αγωγιμη παστα, να καθαρισετε εσωτερικα το μηχανημα απο τη σκονη και τον ανεμιστηρα και να τοποθετησετε thermal pads στα επιπλεον chips πανω.

Για θερμο-αγωγιμη παστα, προτεινω Arctic Cooling MX2, η οποια και δεν ειναι conductive.

Μπορειτε να βρειτε ευκολα σε διαφορα skroutz-ομαγαζα, οποιοι θελουν περισσοτερες πληροφοριες, ας μου στειλουν pm.

- Τουλαχιστον οσοι ειναι κοντα η εχουν συμπληρωσει την εγγυηση δεν εχουν λογο να μην το κανουν.

Μπορει να προφυλαξει το ps4 απο το λιωσιμο των joints του chip, θα μειωσει σχεδον σιγουρα το θορυβο και λογικα θα αποφυγετε μελλοντικα ενα "ylod" αλα ps3.

Παραθετω post απο αλλο νημα το οποιο με βρισκει πληρως συμφωνο στις αποψεις που εκφραζει ο φιλτατος Kορτανας για να αναφερω οτι:

Μετα απο την αλλαγη παστας για το οποιο αποδιδω τα ευσημα στον Μικελε η κονσολα μου δεν εχει καμια σχεση σε επιπεδο θορυβου και στροφων ανεμιστηρα με αυτο που υπηρχε πριν. Ειδικα με τις ζεστες ο ανεμιστηρας δουλευε στο φουλ ενω τωρα ο θορυβος ειναι χαμηλοτερος ακομη και απο τοτε που την αγορασα.

Επεξ/σία από mtzs
  • Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση.. Έχω δει αρκετά tear down videos αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς κλείνουμε το μηχάνημα αφότου έχουμε εφαρμόσει την καινούργια πάστα και αλλάξει/επανατοποθετήσει τα thermal pad.

Έτσι όπως έχουμε την motherboard ξαπλωμένη βάζουμε από πάνω το "σκελετό" ώστε να απλωθεί η πάστα και να το κλείσουμε (πιθανός πιέζοντας το με κάποια δύναμη?), ή γυρίζουμε ανάποδα την mobo (η πάστα προς τα κάτω δηλαδή) και την επανατοποθετούμε έτσι στο σκελετό?

Επίσης, σε περίπτωση που γυρίσουμε ανάποδα την mobo δεν θα φύγουν από τη θέση τους τα thermal pad από τις μνήμες? Πως τα κρατάμε σταθερά?

Συμβουλές σχετικά με το κλείσιμο της κονσόλας αμέσως μετά την αλλαγή πάστας/επανατοποθέτησης pad θα ήταν ευπρόσδεκτες από αυτούς που το έχουν επιχειρήσει. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα διαπιστώνει κάποιος κατά την διάρκεια της αλλαγής αλλά θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν ποιο προετοιμασμένος πριν ξεκινήσω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση.. Έχω δει αρκετά tear down videos αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς κλείνουμε το μηχάνημα αφότου έχουμε εφαρμόσει την καινούργια πάστα και αλλάξει/επανατοποθετήσει τα thermal pad.

Έτσι όπως έχουμε την motherboard ξαπλωμένη βάζουμε από πάνω το "σκελετό" ώστε να απλωθεί η πάστα και να το κλείσουμε (πιθανός πιέζοντας το με κάποια δύναμη?), ή γυρίζουμε ανάποδα την mobo (η πάστα προς τα κάτω δηλαδή) και την επανατοποθετούμε έτσι στο σκελετό?

Επίσης, σε περίπτωση που γυρίσουμε ανάποδα την mobo δεν θα φύγουν από τη θέση τους τα thermal pad από τις μνήμες? Πως τα κρατάμε σταθερά?

Συμβουλές σχετικά με το κλείσιμο της κονσόλας αμέσως μετά την αλλαγή πάστας/επανατοποθέτησης pad θα ήταν ευπρόσδεκτες από αυτούς που το έχουν επιχειρήσει. Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά τα διαπιστώνει κάποιος κατά την διάρκεια της αλλαγής αλλά θα ήθελα να είμαι όσο το δυνατόν ποιο προετοιμασμένος πριν ξεκινήσω.

Ευχαριστώ

με τον σκελετο κατω (που ειναι η ψυχτρα) βαζεις την Motherboard.

(προσοχη στο καλωδιο του τροφοδοτικου να μπει στην πανω τρυπα του σκελετου

και να προσεξεις μην "πιαστει")

βιδωνεις μετα το clamp με τις 2 βιδες και συνεχιζεις την συναρμολογηση.

αν φοβασαι για τα thermal pads μην σου φυγουν απο την motherboard,

βαλτα στην αντιστοιχη θεση στον σκελετο.

Δημοσ.

Παραθετω post απο αλλο νημα για να αναφερω οτι:

Μετα απο την αλλαγη παστας για το οποιο αποδιδω τα ευσημα στον Μικελε η κονσολα μου δεν εχει καμια σχεση σε επιπεδο θορυβου και στροφων ανεμιστηρα με αυτο που υπηρχε πριν. Ειδικα με τις ζεστες ο ανεμιστηρας δουλευε στο φουλ ενω τωρα ο θορυβος ειναι χαμηλοτερος ακομη και απο τοτε που την αγορασα.

Ε λογικό ρε mtzs! :)

Δημοσ.

Mtzs, από περιέργεια, έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις θερμοκρασία αέρα από πίσω; 

Δυστυχως οχι, δεν εχω τα απαραιτητα εργαλεια για μετρηση ακριβειας. Μονο κλασσικο θερμομετρο υδραργυρου εχω :)

Δημοσ.

Παιδιά εμένα που δεν δουλεύει σε ψηλές στροφές σημαίνει ότι η πάστα είναι οκ ακόμη; Σε 3 μήνες τελειώνει η εγγύηση αλλά προς το παρών δεν μπορώ να πω ότι ακούγεται η κονσόλα.Ή λέτε με το που λήξη η εγγύηση, ακούγεται δεν ακούγεται η κονσόλα να αλλάξω προληπτικά;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά εμένα που δεν δουλεύει σε ψηλές στροφές σημαίνει ότι η πάστα είναι οκ ακόμη; Σε 3 μήνες τελειώνει η εγγύηση αλλά προς το παρών δεν μπορώ να πω ότι ακούγεται η κονσόλα.Ή λέτε με το που λήξη η εγγύηση, ακούγεται δεν ακούγεται η κονσόλα να αλλάξω προληπτικά;

Αφού δεν έχεις θέμα με τις στροφές και είσαι ακόμα στην εγγύηση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι.

με τον σκελετο κατω (που ειναι η ψυχτρα) βαζεις την Motherboard.

(προσοχη στο καλωδιο του τροφοδοτικου να μπει στην πανω τρυπα του σκελετου

και να προσεξεις μην "πιαστει")

βιδωνεις μετα το clamp με τις 2 βιδες και συνεχιζεις την συναρμολογηση.

αν φοβασαι για τα thermal pads μην σου φυγουν απο την motherboard,

βαλτα στην αντιστοιχη θεση στον σκελετο.

Κάπου διάβασα ότι για αλλαγή πάστας/thermal pad και ξεσκόνισμα, δεν χρειάζεται να βγει το Bluray drive από την θέση του. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Σε ευχαριστώ

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις θέμα με τις στροφές και είσαι ακόμα στην εγγύηση δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι.

Κάπου διάβασα ότι για αλλαγή πάστας/thermal pad και ξεσκόνισμα, δεν χρειάζεται να βγει το Bluray drive από την θέση του. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Σε ευχαριστώ

ναι,απλα πρεπει να ξεκουμπωσεις την καλοδιοταινια του drive,

την φυσα του και το wifi καλωδιακι που καταληγουν στην μητρικη.

5 βιδες ειναι το drive,εδω θα λυσεις ολοκληρη κονσολα στις 5 βιδες θα κολλησεις?  :-D

Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι,απλα πρεπει να ξεκουμπωσεις την καλοδιοταινια του drive,

την φυσα του και το wifi καλωδιακι που καταληγουν στην μητρικη.

5 βιδες ειναι το drive,εδω θα λυσεις ολοκληρη κονσολα στις 5 βιδες θα κολλησεις?  :-D

Όχι δεν έχω θέμα απλά κάπου διάβασα ότι ορισμένοι είχανε θέμα μετά την επανασυναρμολόγηση (δεν δούλευε το drive, πετούσε έξω τα δισκάκια κτλ.) και λέγαν ότι μάλλον δεν πατάει καλά. Σκέφτηκα ότι εάν δεν είναι απαραίτητο να το κάνω, ένας μπελάς λιγότερος :)

Δημοσ.

Όχι δεν έχω θέμα απλά κάπου διάβασα ότι ορισμένοι είχανε θέμα μετά την επανασυναρμολόγηση (δεν δούλευε το drive, πετούσε έξω τα δισκάκια κτλ.) και λέγαν ότι μάλλον δεν πατάει καλά. Σκέφτηκα ότι εάν δεν είναι απαραίτητο να το κάνω, ένας μπελάς λιγότερος :)

το drive ετσι κ αλλιως περα απο τις 5 βιδες,την καλοδιοταινια και την φυσα,

μπαινει σε μια "φωλια" στο πλαστικο μερος της κονσολας.

οποτε ΑΝ υπαρξει προβλημα θα ειναι καθαρα αν δεν εχουν κουμπωθει σωστα 

καποια απο τα 2 μερη που ανεφερα.

οπως επισης το drive απο κατω ειναι γυμνο που ειναι ο μηχανισμος,

οποτε δινουμε και εκει μεγαλη προσοχη που το ακουμπαμε την ωρα που εχει 

βγει απο την κονσολα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

το drive ετσι κ αλλιως περα απο τις 5 βιδες,την καλοδιοταινια και την φυσα,

μπαινει σε μια "φωλια" στο πλαστικο μερος της κονσολας.

οποτε ΑΝ υπαρξει προβλημα θα ειναι καθαρα αν δεν εχουν κουμπωθει σωστα 

καποια απο τα 2 μερη που ανεφερα.

οπως επισης το drive απο κατω ειναι γυμνο που ειναι ο μηχανισμος,

οποτε δινουμε και εκει μεγαλη προσοχη που το ακουμπαμε την ωρα που εχει 

βγει απο την κονσολα...

Thanks!

Κοιτούσα τις εικόνες που ανέβασες από το PS που άνοιξες και αναρωτιέμαι.. την πάστα που έχει πέσει έξω απο την CPU/GPU πώς την καθαρίζεις? Είναι OK να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα εκεί?

Επίσης διάβασα ότι η χρήση ηλεκτρικής σκούπας για καθαρισμό μπορεί να προκαλέσει στατικό ηλεκτρισμό.. ισχύει κάτι τέτοιο?

Cheers

Δημοσ.

Thanks!

Κοιτούσα τις εικόνες που ανέβασες από το PS που άνοιξες και αναρωτιέμαι.. την πάστα που έχει πέσει έξω απο την CPU/GPU πώς την καθαρίζεις? Είναι OK να χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα εκεί?

Επίσης διάβασα ότι η χρήση ηλεκτρικής σκούπας για καθαρισμό μπορεί να προκαλέσει στατικό ηλεκτρισμό.. ισχύει κάτι τέτοιο?

Cheers

για την παστα περιμετρικα χρησιμοποιω μπατονετα με το οινοπνευμα.

δεν υπαρχει προβλημα.

οσο για την ηλεκτρικη σκουπα,δεν χρησιμοποιω καποιο βουρτσακι

για να γινει αυτο που λες.

με τον σωληνα απο την σκουπα κοντα στο πινελο που χρησιμοποιω,

κανει θαυματα... B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...