Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το Sound Meter σε android μου βρήκε 60+ dB  :fear:

Επισκέπτης
Δημοσ.

ε τοτε αδερφε εχεις θεμα!

Τα ~50 dB που είπες ότι είναι φυσιολογικό, από τη απόσταση περίπου έγινε το μέτρημα? Και με ποια εφαρμογή? Το SoundMeter σε Android βγάζει 60+ το dB Volume για IOS 51-52 dB.

Γι'αυτό πρότεινα να κάνουμε όσες περισσότερες μετρήσεις μπορούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε σύγκριση και να δούμε ποιος είναι ο μέσος όρος θορύβου στα περισσότερα ps4..

Ανεβάζω και εγώ σε λίγο video να ακούσω γνώμη...

ορίστε και ένα video από το δικό μου...

Στο 0:59 περίπου έβαλα το κινητό από πίσω από εκεί που βγαίνει ο αέρας γι'αυτό ακούγεται ποιο έντονα για λίγο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα κάνει αρκετό θόρυβο και για πλάκα θα δω αύριο τα decibel με τα app που πρότεινες. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τον θόρυβο (θερμοκρασία, διαμόρφωση χώρου κτλ) αλλά ίσως βγει ένα γενικό συμπέρασμα.

Μήπως θα μπορούσες να το τεστάρεις στο MGS GZ; Είναι από τα μόνα παιχνίδια που παίρνει μπρος αμέσως ο ανεμιστήρας και κάνει θόρυβο όχι αστεία. Ένα άλλο παιχνίδι το οποίο δόθηκε στο plus είναι το Ether One και στο οποίο πάλι ο ανεμιστήρας τερματίζει στην κονσόλα μου. Έχω τo last of us αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το ξανακατεβάσω μιας και το διέγραψα.

Επεξ/σία από gRim
Δημοσ.

Άσχετο..

Πόσο καιρό εγγύηση είχες ακόμα στο PS4?

Επίσης τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός ήταν σωστή η ενέργεια να το ανοίξεις και ν αλλάξεις πάστα, ή θα προτιμούσες να το είχες αλλάξει με άλλο "ανακατασκευασμένο" ?

Είμαι σε μια περίεργη κατάσταση με το δικό μου που κάνει αρκετό θόρυβο, έχω τις εξής επιλογές:

1. Έχω περίπου 6 μήνες εγγύηση ακόμα, δεν κάνω τίποτα μέχρι να τελειώσει και "τρώω" στη μάπα το θόρυβο. Όταν τελειώσει, αλλάζω πάστα και βλέπουμε. Μειονεκτήματα: Επειδή μου έχει μπει η ιδέα στο μυαλό ότι η αλλαγή πάστας μπορεί να το κάνει αρκετά ποιο αθόρυβο, θα μου τι δίνει που δεν μπορώ να κάνω κάτι όταν κάνει θόρυβο. Επίσης σε αυτό το διάστημα μπορεί γίνει μελλοντικά λιγότερο ανθεκτικό μέχρι τελικά να αλλάξω πάστα μετά από μήνες.
  2. Το επιστρέφω στη Sony και παίρνω ένα ανακατασκευασμένο. Μειονεκτήματα: Δεν είναι καινούργιο όπως αυτό που έσκασα 400 ευρώ για να πάρω, δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα είναι ή και αν θα έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα (γρατσουνιές κτλ.). Η ιδέα του ότι κάποιο πιτσιρίκι έτρωγε πατατάκια και το έπιανε δεν με ενθουσιάζει καθώς τα προσέχω πολύ τα πράγματά μου (ψείρας)
  3.  Το ανοίγω σπάζοντας την εγγύηση, αλλάζω την πάστα και ελπίζω ότι θα καλυτερέψει η κατάσταση. Μειονεκτήματα: πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κάνω ζημιά, αβέβαιο το εάν τελικά θα καλυτερέψει από θέμα θορύβου (μπορεί να έχει άλλη βλάβη?), χάνω την εγγύηση σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιο άλλο πρόβλημα

Εσείς τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση? Πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να αποφασίσω τι είναι καλύτερο καθώς παίζει πολύ και ο παράγοντας της τύχης. Οποιαδήποτε ιδέα/συμβουλή/εμπειρία ευπρόσδεκτη. 

είναι λες και περιγράφεις τον εαυτό μου!!! εγώ θα σου πρότεινα αν έχεις εμπειρία (έχεις κάνει παρόμοια πράγματα) να το κάνεις. αλλιώς δώσε το σε κάποιον άλλον να στο κάνει. έχουν περάσει αρκετές μέρες που το έχω κάνει  και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου! btw, είχα και εγώ 6 μήνες υπόλοιπο στην εγγύηση....

Δημοσ.

Οταν είχα το 3 μόλις έπιανε λιγο ζεστη δούλευαν στο φουλ οι ανεμιστήρες.Απο αυτα που είχα ακούσει με τις θερμοκρασίες ζήτημα να το έβαζα 1-2 φορες το καλοκαίρι.Δουλευει μετα απο τόσα χρόνια day one αλλα με ειδική μεταχείριση.Στο 4 δεν μπορούσαν να βάλουν ενα καλύτερο σύστημα ψύξης?Πρεπει να παίζουμε με την ψυχή στο στόμα καθε φορά που πιάνει ζέστη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

είναι λες και περιγράφεις τον εαυτό μου!!! εγώ θα σου πρότεινα αν έχεις εμπειρία (έχεις κάνει παρόμοια πράγματα) να το κάνεις. αλλιώς δώσε το σε κάποιον άλλον να στο κάνει. έχουν περάσει αρκετές μέρες που το έχω κάνει  και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου! btw, είχα και εγώ 6 μήνες υπόλοιπο στην εγγύηση....

Φαντάζομαι χιλιάδες άλλα άτομα κάνουν ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με την άθλια (από άποψη θορύβου) συσκευή 400 ευρώ της Sony. Έχω κάνει αλλαγές motherboard και γενικά troubleshooting σε pc hardware στο παρελθόν οπότε αν είμαι προσεκτικός δεν νομίζω να έχω θέμα στο άνοιγμα.

Τι διαφορές έχεις δει σε σχέση με πριν αλλάξεις πάστα στο μηχάνημα? δεν ανεβάζει στο full στροφές το ανεμιστηράκι πλέον (πόσα dB διάφορα υπολογίζεις περίπου με πριν)?

Το ρωτάω πάλι αυτό γιατί έχω διαβάσει περιπτώσεις που άλλαξαν πάστα και δεν είδαν καμία διαφορά και άλλους που πλέον λένε ότι το μηχάνημα τους είναι αθόρυβο.. υποθέτω η αλήθεια είναι κάπου στη μέση 

Μήπως θα μπορούσες να το τεστάρεις στο MGS GZ; Είναι από τα μόνα παιχνίδια που παίρνει μπρος αμέσως ο ανεμιστήρας και κάνει θόρυβο όχι αστεία. Ένα άλλο παιχνίδι το οποίο δόθηκε στο plus είναι το Ether One και στο οποίο πάλι ο ανεμιστήρας τερματίζει στην κονσόλα μου. Έχω τo last of us αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το ξανακατεβάσω μιας και το διέγραψα.

Ναι μόλις μπορέσω θα το δοκιμάσω με αυτό το game φίλε!

Οταν είχα το 3 μόλις έπιανε λιγο ζεστη δούλευαν στο φουλ οι ανεμιστήρες.Απο αυτα που είχα ακούσει με τις θερμοκρασίες ζήτημα να το έβαζα 1-2 φορες το καλοκαίρι.Δουλευει μετα απο τόσα χρόνια day one αλλα με ειδική μεταχείριση.Στο 4 δεν μπορούσαν να βάλουν ενα καλύτερο σύστημα ψύξης?Πρεπει να παίζουμε με την ψυχή στο στόμα καθε φορά που πιάνει ζέστη.

Μπορεί και χειρότερο σύστημα ψύξης να έβαλαν στο 4άρι. Παραδέχομαι πάντως την MS σε αυτό το θέμα. Μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος το μηχάνημα αλλά έχει τεράστια ψήκτρα/ανεμηστιράκι, εξωτερικό PSU και έχω ακούσει από πολλούς ότι δεν κάνει θόρυβο.

Έχω πολλά προϊόντα της Sony (TV, soundbar, smartphone) και μπορώ να πω ότι το τμήμα gaming της εταιρείας και ειδικότερα το quality assurance/service της είναι μακράν το χειρότερο.

Δημοσ.

Φαντάζομαι χιλιάδες άλλα άτομα κάνουν ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και έχουν τους ίδιους προβληματισμούς με την άθλια (από άποψη θορύβου) συσκευή 400 ευρώ της Sony. Έχω κάνει αλλαγές motherboard και γενικά troubleshooting σε pc hardware στο παρελθόν οπότε αν είμαι προσεκτικός δεν νομίζω να έχω θέμα στο άνοιγμα.

Τι διαφορές έχεις δει σε σχέση με πριν αλλάξεις πάστα στο μηχάνημα? δεν ανεβάζει στο full στροφές το ανεμιστηράκι πλέον (πόσα dB διάφορα υπολογίζεις περίπου με πριν)?

Το ρωτάω πάλι αυτό γιατί έχω διαβάσει περιπτώσεις που άλλαξαν πάστα και δεν είδαν καμία διαφορά και άλλους που πλέον λένε ότι το μηχάνημα τους είναι αθόρυβο.. υποθέτω η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

όπως αναφέρω και σε προηγούμενη post μου οι διαφορά είναι αισθητή. δεν μπορώ να υπολογίσω db ή κάτι σχετικό αλλά αυτό που μπορώ να πω (όπως είπα και στο προηγούμενο post μου) είναι ότι πλέον η κονσόλα δεν με ενοχλεί καθόλου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

όπως αναφέρω και σε προηγούμενη post μου οι διαφορά είναι αισθητή. δεν μπορώ να υπολογίσω db ή κάτι σχετικό αλλά αυτό που μπορώ να πω (όπως είπα και στο προηγούμενο post μου) είναι ότι πλέον η κονσόλα δεν με ενοχλεί καθόλου.

Άλλαξες μήπως και τα cooling/thermal pads που είναι πάνω στις μνήμες ή δεν ασχολήθηκες με αυτά ?

Μιλούσα προηγουμένως με ένα φίλο που είναι πολύ καλώς σε hardware (έχει δικό του μαγαζί) και μου είπε ότι έχει κάνει πολλές αλλαγές πάστας σε ps4 (arctic silver) και ότι δούλεψαν όλα καλύτερα με την πρώτη. Επίσης μου ανέφερε κάτι για λάδι μηχανής πάνω στο ανεμιστήρακι (!!).

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να σπάσω την εγγύηση για να κάνω την αλλαγή και να κλείσω αυτό το θέμα μια και καλή. 

Δημοσ.

Διαβάζοντας το θέμα μπήκα σε σκέψεις και θέλω να μάθω κάποιες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.
1. Η αλλαγή παστας θεωρείται δεδομένη ή το κάνετε προληπτικά?
2. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται στις νέες παρτίδες?
3. Κάνει συνέχεια θόρυβο ή μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια που ζορίζεται η κονσόλα?

Thanks

Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαβάζοντας το θέμα μπήκα σε σκέψεις και θέλω να μάθω κάποιες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό.

1. Η αλλαγή παστας θεωρείται δεδομένη ή το κάνετε προληπτικά?

2. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εμφανίζεται στις νέες παρτίδες?

3. Κάνει συνέχεια θόρυβο ή μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια που ζορίζεται η κονσόλα?

Thanks

1. Κυρίως επειδή κάνει αρκετό θόρυβο και ανεβάζει θερμοκρασία + επειδή η Sony έχει κάνει πολύ κακή δουλειά με εφαρμογή της πάστας

2. Νομίζω δεν έχει σημασία η παρτίδα, σε μερικές η πάστα είναι ok, σε άλλες δεν έχει τοποθετηθεί σωστά

3. Σε συγκεκριμένα παιχνίδια κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι σε άλλα (E.g. MGS GZ, TLOU κτλ.).

Δημοσ.

1. Κυρίως επειδή κάνει αρκετό θόρυβο και ανεβάζει θερμοκρασία + επειδή η Sony έχει κάνει πολύ κακή δουλειά με εφαρμογή της πάστας

2. Νομίζω δεν έχει σημασία η παρτίδα, σε μερικές η πάστα είναι ok, σε άλλες δεν έχει τοποθετηθεί σωστά

3. Σε συγκεκριμένα παιχνίδια κάνει περισσότερο θόρυβο από ότι σε άλλα (E.g. MGS GZ, TLOU κτλ.).

Σε ευχαριστώ φίλε ελπίζω μόνο να μην έχουμε τα ίδια με το Ps3 και ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα εξάλλου δεν αυξάνει επιπλέον το κόστος παραγωγής αντίθετα δημιουργεί φασαρία στο σέρβις...
  • Like 1
Δημοσ.

Έκανα δοκιμές χρησιμοποιώντας ένα iphone 5s και την εφαρμογή "dB Volume". Αν θέλει κάποιος να συγκρίνει πρέπει να χρησιμοποιήσει την ίδια εφαρμογή γιατί παρατήρησα μεγάλες διαφορές από εφαρμογή σε εφαρμογή. 

Το τηλέφωνο τοποθετήθηκε αριστερά του PS4 σε απόσταση 5 εκατοστών περίπου. Σε απόλυτη ησυχία η ένδειξη ήταν 22dB και μόλις άνοιξα το PS4 πήγε στα 26dB. Μετά έβαλα το MGS GZ και περίμενα στην αρχική οθόνη για κανένα πεντάλεπτο όπου εκεί άρχισε να κάνει αρκετό θόρυβο και το κινητό έδειχνε 38dB. Μετά την αρχική οθόνη άφησα να τρέχει το παιχνίδι χωρίς να το πειράξω (εκεί που κοιτά το στρατόπεδο) και ο θόρυβος ήταν 35-36dB. Μετά έβαλα το Metro 2033 οπού εκεί το κινητό έδειχνε 38dB. Τέλος είπα να δω αν θα απογειωθεί το PS4 βάζοντας το Ether One. Εκεί μετά από 2-3 λεπτά το κινητό έδειχνε 42-46dB και το έβγαλα γιατί άρχισα να ανησυχώ. 

Προσωπικά δεν μου φαίνεται φυσιολογικός τόσος θόρυβος και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω τρία χρόνια εγγύηση (public) και σκέφτομαι αν όντως έχει πρόβλημα να ζητήσω αλλαγή. Δεν ανησυχώ μήπως μου δώσουν άλλο με πρόβλημα στα πλαστικά κτλ...απλά δεν θα το δεχτώ και ας κόψουν το κεφάλι τους να μου βρουν ένα στην κατάσταση που είναι το δικό μου. Το θέμα είναι μην μπω στην διαδικασία και τελικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα και απλά έτσι συμπεριφέρονται όλα.

Δημοσ.

Με αυτά που αναφέρεται φοβάμαι να προχωρήσω σε αγορά. Μήπως επηρεασμένοι από αυτό το θέμα υπερβάλλετε?

Καλοκαίρι είναι λογικό να ανεβάζει θερμοκρασία και εφόσον βγάζει ζεστό αέρα από πίσω δεν θα έπρεπε να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σχετικά με τον θόρυβο. Είναι τόσο έντονο που ακούγεται ενώ παίζετε δλδ διαπερνά τον ήχο του παιχνιδιού?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...