Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά φαίνεται..εγώ παίζει να έβαζα λίγο παραπάνω αλλά δεν έχω εμπειρία με ps4 όποτε καλύτερα να σου πουν τα άλλα παιδιά. Όταν το άνοιξες πως σου φάνηκε να έχει απλώσει από την προηγούμενη εφαρμογή; Επίσης κάτι που είχα διαβάσει αλλά ίσως να είναι υπερβολή είναι όταν βιδώνεις το clamp να μην βιδώνεις τέρμα την μία βίδα και μετά την άλλη αλλά να δίνεις μία στροφή στην μία και μία στροφή στην άλλη με σκοπό να ασκείται ισοδύναμα σε όλη την επιφάνεια του τσιπ η ίδια πίεση για να απλωθεί ακόμα καλύτερα η πάστα την ώρα που το βιδώνεις.

• Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο με το βιδωμα του clamp λιγο απο την μια κ μετα απο την αλλη ειναι σωστοτατο...

το ιδιο ισχυει για ο'τι εχει να κανει με βιδωμα clamps

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαρά φαίνεται..εγώ παίζει να έβαζα λίγο παραπάνω αλλά δεν έχω εμπειρία με ps4 όποτε καλύτερα να σου πουν τα άλλα παιδιά. Όταν το άνοιξες πως σου φάνηκε να έχει απλώσει από την προηγούμενη εφαρμογή; Επίσης κάτι που είχα διαβάσει αλλά ίσως να είναι υπερβολή είναι όταν βιδώνεις το clamp να μην βιδώνεις τέρμα την μία βίδα και μετά την άλλη αλλά να δίνεις μία στροφή στην μία και μία στροφή στην άλλη με σκοπό να ασκείται ισοδύναμα σε όλη την επιφάνεια του τσιπ η ίδια πίεση για να απλωθεί ακόμα καλύτερα η πάστα την ώρα που το βιδώνεις.

Λένε ότι "less is more" όσον αφορά την ποσότητα της πάστας γιαυτό έβαλα τόσο, είμαι σίγουρος ότι θα καλύψει την επιφάνεια και ίσως πέσει και λίγο στα πλάγια. Δεν φαίνεται καλά στη φώτο αλλά έχει κάποιο ύψος το μπαλάκι :)

Η προηγούμενη εφαρμογή ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ. Είχε ήδη στεγνώσει και είχαν τοποθετήσει δέκα κιλά. Έχω δύο φώτο αλλά αφού την έχω καθαρίσει λίγο πρώτα:

prin1.jpg

prin2.jpg

Το clamp το έβαλα προσεκτικά αλλά όχι στροφή στροφή.. ίσως είναι λίγο υπερβολή!

Όταν το άνοιξες πως σου φάνηκε να έχει απλώσει από την προηγούμενη εφαρμογή;

Σε περίπτωση που ρωτάς για την δική μου προηγούμενη εφαρμογή και όχι της Sony, είχα βάλει λίγο παραπάνω από αυτό που φαίνεται στις πρώτες φώτο που ανέβασα, και είχε πέσει στα πλάγια λίγη. Γι'αυτό έβαλα λιγότερη τώρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πες μας αν ειδες διαφορα μετα την δευτερη προσπαθεια!!!!

Εννοείτε! θέλω να το τεστάρω πρώτα μερικές μέρες για να μπορέσω να πω με βεβαιότητα αν υπάρχει κάποια βελτίωση ή όχι.

Δημοσ.

Όπως είπα δεν γνωρίζω για το PS4 αλλά αντιμετώπιζα πρόβλημα με ένα PS3 Slim (είχα γράψει και στο σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ) όπου ύστερα από αλλαγή πάστας ο ανεμιστήρας ανέβαζε στροφές. Είχα δοκιμάσει 3-4 φορές να του βάλω με διαφορετικούς τρόπους (είχα ποστάρει και εικόνες) και κανένα αποτέλεσμα μέχρι που μίλησα με έναν τεχνικό που μου είπε το ps3 θέλει πάρα πολύ ποσότητα πάστας και όντως έστρωσε.. 

Όσον αφορά το βίδωμα του clamp η λογική είναι ότι αν πχ σφίξεις πρώτα την αριστερή πλευρά ή πάστα θα αρχίσει να απλώνεται από τη μέση που τοποθετήθηκε προς τα δεξιά και όχι ομοιόμορφα. Βέβαια αφού το άνοιξες και είδες ότι είχε απλωθεί μια χαρά κανένα πρόβλημα. 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπα δεν γνωρίζω για το PS4 αλλά αντιμετώπιζα πρόβλημα με ένα PS3 Slim (είχα γράψει και στο σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ) όπου ύστερα από αλλαγή πάστας ο ανεμιστήρας ανέβαζε στροφές. Είχα δοκιμάσει 3-4 φορές να του βάλω με διαφορετικούς τρόπους (είχα ποστάρει και εικόνες) και κανένα αποτέλεσμα μέχρι που μίλησα με έναν τεχνικό που μου είπε το ps3 θέλει πάρα πολύ ποσότητα πάστας και όντως έστρωσε.. 

Όσον αφορά το βίδωμα του clamp η λογική είναι ότι αν πχ σφίξεις πρώτα την αριστερή πλευρά ή πάστα θα αρχίσει να απλώνεται από τη μέση που τοποθετήθηκε προς τα δεξιά και όχι ομοιόμορφα. Βέβαια αφού το άνοιξες και είδες ότι είχε απλωθεί μια χαρά κανένα πρόβλημα. 

Δεν νομίζω να είναι καλό σε οποιοδήποτε μηχάνημά η μεγάλη ποσότητα πάστας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει/δει μέχρι στιγμής στο net δεν έχω βρει ούτε μια αναφορά που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό αυτό. Επίσης συνήθως η παραπανίσια πάστα απλά πέφτει στα πλάγια της CPU/GPU/APU.

Σίγουρα είναι καλύτερο το εναλλάξ βίδωμα, το σχόλιό μου ήταν για το "στροφή - στροφή" :)

Πες μας αν ειδες διαφορα μετα την δευτερη προσπαθεια!!!!

Έκανα κάποιες δοκιμές:

• Το άφησα idle στην κεντρική οθόνη του PS (λίστα με τα games) για αρκετές ώρες και δεν ανέβασε καθόλου στροφές, εντελώς αθόρυβο
  • Έβαλα το The Last Of Us που κάνει τον χειρότερο θόρυβο, και ενώ άρχισε να δουλεύει στην αρχή έντονα το fan μετά από κάποια ώρα έπεσαν πολύ οι στροφές, για αρκετή ώρα!! πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Όλες τις φορές που είχα παίξει δούλευε πάντα στο full. Επίσης σήμερα είχε εδώ κοντά στους 30 βαθμούς.
  • Από πίσω μου δίνει την εντύπωση ότι βγάζει ποιο ζεστό αέρα απ'ότι προηγουμένως και το μηχάνημα είναι απλά ζεστό, δεν "καίει".

Με λίγα λόγια είδα μερικά θετικά σημάδια αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι στα σίγουρα. Επίσης είμαι σίγουρα ευχαριστημένος που έβγαλα την άθλια πάστα που έβαλε η Sony και έβαλα κάτι ποιοτικό. Α, επίσης όπως φαίνεται σε κάποια από τις φώτο που ανέβασα άλλαξα και τα thermal pads με fujipoly ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια των DDR, ίσως να βοηθάει και αυτό.

Θα επανέλθω όταν έχω περισσότερα νέα για τον θόρυβο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ότι βγάζει πιο ζεστό αέρα από πίσω είναι καλό σημάδι και δείχνει ότι το σύστημα ψύξης κάνει καλά τη δουλεία του. Εμένα όταν ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας ο αέρας που βγάζει είναι ελάχιστα πιο ζεστός από θερμοκρασία δωματίου ενώ το ps3 που δουλεύει αθόρυβα βγάζει καυτό αέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Στο PS3 που γνωριζω καλα οταν ο αερας που εβγαζε απο πισω δεν ηταν ζεστος η ηταν σχετικα κρυος τοτε αυτο ηταν προοιμιο YLOD

Καλη απαγωγη θερμοτητας και σωστη λειτουργία ανεμιστηρα ηταν να βγαζει ζεστο αερα απο πισω. Αυτα για το PS3.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ότι βγάζει πιο ζεστό αέρα από πίσω είναι καλό σημάδι και δείχνει ότι το σύστημα ψύξης κάνει καλά τη δουλεία του. Εμένα όταν ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας ο αέρας που βγάζει είναι ελάχιστα πιο ζεστός από θερμοκρασία δωματίου ενώ το ps3 που δουλεύει αθόρυβα βγάζει καυτό αέρα.

Τότε ίσως χρειάζεσαι αλλαγή πάστας..

Το δικό μου βγάζει από πίσω αρκετά ζεστό αέρα και στο laptop pad που πέφτει μέρος του αέρα ζεσταίνεται πάρα πολύ. Βέβαια και με την μανίσια πάστα έβγαζε ζεστό αέρα αλλά ίσως λιγότερο.

Το PS4 σου σε ποια σημεία είναι ζεστό και πόσο ζεστό (ύστερα από κάποιες ώρες gaming)?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπόν ύστερα και από ένα long session (4-5 ώρες) στο TLOU:R/LeftBehind (τα τελείωσα και τα δύο, παιχνιδάρα) παρατήρησα τα εξής:

• Το ανεμιστηράκι λειτουργεί μια "σκάλα" ποιο κάτω απ'ότι πριν τις αλλαγές πάστας/thermal pad/ξεσκόνισμα. Ακούγεται μεν αλλά δεν είναι αυτός ο εκνευριστικός θόρυβος που σε κάνει να θέλεις να κλείσεις το game. Επίσης ενώ παλιότερα ο θόρυβος διαπερνούσε τα ακουστικά, πλέον ακόμα και στις ποιο αθόρυβες σκηνές δεν ακούγεται όταν τα φοράω. Σημείωση: κάθομαι πολύ κοντά στο μηχάνημα.
  • Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κατεβάζει ταχύτητα και παραμένει σε αυτή πράγμα που παλιότερα δεν το έκανε (δούλευε πάντα στο full).
  • Ο αέρας που βγάζει από πίσω το PS είναι ζεστός, και ενώ το μηχάνημα ζεσταίνεται λίγο από πάνω και από κάτω (σε φυσιολογικά επίπεδα), ποτέ δεν καίει.
  •  Όταν είναι IDLE (ύστερα από ένα long session για παράδειγμα) πάντα μετά από λίγο πέφτει στο αθόρυβο.

All in all, τελικά απέδωσε καρπούς το όλο εγχείρημα και είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα ακόμη και εάν έχασα την 6μηνη εγγύηση που είχα. Δεν το προτείνω πάντως σε άτομα που είναι εντός εγγύησης και δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον θόρυβο (είναι και καλοκαίρι πολλά μπορούν να συμβούν) αλλά σε περίπτωση που το επιχειρήσετε να το κάνετε με μεγάλη προσοχή και υπομονή γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά (π.χ. δείτε κάποια από τα προηγούμενα post μου). Δεν είναι δύσκολη διαδικασία πάντως.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην παρουσιάσει πρόβλημα στις επόμενες ημέρες/μήνα αλλά μέχρι τότε είμαι επιφυλακτικός.

Δημοσ.

Μια χαρα τα καταφερες Diavoi. Οτι περιγραφεις ειναι οπως θα επρεπε να λειτουργει κανονικα η κονσολα.

Και σε μενα ετσι ειναι σε γενικες γραμμες μετα την επεμβαση του Μικελε μονο που εγω λογω day one ειχα πολυ μεγαλα θεματα θορυβου και θερμοκρασιας.

Η μονη ενσταση μου ειναι στο χρονο που επελεξες να κανεις μονος σου την αλλαγη. Εγω περιμενα να ειμαι εκτος εγγυησης και μετα προχωρησα.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε ίσως χρειάζεσαι αλλαγή πάστας..

Το δικό μου βγάζει από πίσω αρκετά ζεστό αέρα και στο laptop pad που πέφτει μέρος του αέρα ζεσταίνεται πάρα πολύ. Βέβαια και με την μανίσια πάστα έβγαζε ζεστό αέρα αλλά ίσως λιγότερο.

Το PS4 σου σε ποια σημεία είναι ζεστό και πόσο ζεστό (ύστερα από κάποιες ώρες gaming)?

Σήμερα έπαιξα κανένα δίωρο destiny το οποίο δεν κάνει το ps4 να ανεβάζει στροφές και παρατήρησα το ps να είναι ζεστό στη μέση του ματ τμήματος και προς τα πίσω. Δεν ήταν πάντως ανησυχητικά ζεστό αλλά και αυτό το παιχνίδι δεν στρεσάρει ιδιαίτερα την κονσόλα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαρα τα καταφερες Diavoi. Οτι περιγραφεις ειναι οπως θα επρεπε να λειτουργει κανονικα η κονσολα.

Και σε μενα ετσι ειναι σε γενικες γραμμες μετα την επεμβαση του Μικελε μονο που εγω λογω day one ειχα πολυ μεγαλα θεματα θορυβου και θερμοκρασιας.

Η μονη ενσταση μου ειναι στο χρονο που επελεξες να κανεις μονος σου την αλλαγη. Εγω περιμενα να ειμαι εκτος εγγυησης και μετα προχωρησα.

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου σχετικά με την εγγύηση. Απλώς σκέφτηκα ότι εάν δεν κάνω κάτι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τώρα το καλοκαίρι να προκύψει κάποιο πρόβλημα με το μηχάνημα και σε αυτή την περίπτωση και μόνο στην ιδέα του ανακατασκευασμένου μηχανήματος αντικαταστάτη ανατριχιάζω.

Επίσης εάν το μηχάνημα λειτουργεί απροβλημάτιστα για 6 μήνες, γνώμη είναι ότι η πιθανότητας κάποιας βλάβης μέσα στο επόμενο εξάμηνο είναι σχετικά μικρές. Φυσικά, όπως προείπα δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση σε άτομα που είναι ακόμη ενός.

Σήμερα έπαιξα κανένα δίωρο destiny το οποίο δεν κάνει το ps4 να ανεβάζει στροφές και παρατήρησα το ps να είναι ζεστό στη μέση του ματ τμήματος και προς τα πίσω. Δεν ήταν πάντως ανησυχητικά ζεστό αλλά και αυτό το παιχνίδι δεν στρεσάρει ιδιαίτερα την κονσόλα.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς για κάτι τότε.. Μόνο εάν αρχίσει να "καίει" ψάξου. Επίσης δεν πρόκειται να καεί, στην χειρότερη περίπτωση να βγάλει red light of death και να κλείσει.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Την Τετάρτη έγινε καθαρισμός και αλλαγή πάστας στην κονσόλα μου (CUH-1116) από τον  @mikele13- 

Όπως θα δείτε και στις εικόνες παρακάτω, μετά από 4 χρόνια η σκόνη είχε παστώσει στο fan, στο heatsink, και σε μέρη του εσωτερικού πράγμα που ανέβαζε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε ανησυχητικά επίπεδα, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Μετά τον καθαρισμό και την νέα πάστα (χρησιμοποιήθηκε Arctic Silver Ceramique 2), ο ανεμιστήρας δουλεύει εντελώς αθόρυβα σε idle καταστάσεις, ενώ στο God of War (μακράν το βαρύτερο παιχνίδι του PS4) δεν αρχίζει να σπινάρει παρα μόνο μετά απο 2-3 λεπτά gameplay και πάλι μένει σε ένα σταθερό επίπεδο χωρίς αυξομειώσεις και χωρίς πλέον να ενοχλεί το αυτί. Σε άλλα δύο games που δοκίμασα (DMC4SE και GTAV), ο θόρυβος έχει μειωθεί αισθητά σε σημείο που να πρέπει να χαμηλώσεις εντελώς την ένταση της TV για να ακούσεις τον ανεμιστήρα. Η κονσόλα φοράει επίσης τον "καλό" φαν της Nidec και όχι Delta, οπότε παίζει κι αυτό τον ρόλο του.

Πλέον ουσιαστικά μπορώ να απολαύσω ξανά την κονσόλα μου άφοβα καθώς λειτουργεί ουσιαστικά σαν καινούργια, αν όχι καλύτερα, μετά απο την εξαιρετική δουλειά που έκανε ο φίλος Μιχάλης. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Πρίν:

(Η εφαρμογή είναι λές και έγινε απο 2χρονο παιδάκι, και όχι απο το εργοστάσιο της Foxconn, έλεος).

uJIUuZA.jpg
mGc6l7s.jpg
2CeoBEM.jpg
Tjv4ZO7.jpg
jq2vtCU.jpg
e1jSgcy.jpg

Μετά:

8HYQAFb.jpg

me3cvFh.jpg
9e7qIKw.jpg
1oYsceu.jpg
HFw9SgH.jpg
gMpAsdX.jpg

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...