Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν τα 16 γιγα σου αρκουν δεν αποτελεις τον μεσο χρηστη

1-2 φορες φορτηση σημαινει οτι δεν χρειαζεσαι σμαρτφονε αλλα ενα 3210 καθως δεν πρεπει να κανεις τιποτα περαν του να παιρνεις τηλεφωνο

τα σμαρτφονε βγηκαν ωστε να ειναι μικροι υπολογιστες και οχι "κινητα" ετσι οπως τα εννοεις

θα συμφωνησω μονο για την καμερα καθως μια καλη καμερα δεν μπορει να συγκριθει ουτε στο ελαχτιστο με καμερες οποιουδηποτε σμαρτφονε,δεν βλεπω ιδιατερη διαφορα σε καμια ναυαρχιδα

το οτι ειναι αχρηστη μια 5000mah μπαταρια μονο σαν ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άντε να τα ξαναπούμε περί Apple και επιλογών στα προϊόντας της:

Δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ λόγος, να φτιάξουν κινητό με...8 πυρήνες, με... 32ΜΡ κάμερα, με... 800GBs χωρητικότητα, με... 5000mah μπαταρία κτλ.! Και εξηγούμε...

1) Τα μισά φράγκα που "χώνεις" για να πάρεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με το "μήλο" για λογότυπο πάνω του, είναι το... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ! Σαν το iOS ή το MacOS δεν υπάρχουν, επιτέλους χωνέψτε το. Είχα τα πάντα πριν αρχίσω να αγοράζω (λόγο της εργασίας μου) προϊόντα Apple. Είχα υπερσύγχρονα Windows PCs, είχα WinMob & Android κινητά, όλα πανάκριβα και επώνυμα μοντέλα (όχι του σορού). Όταν έκανα "μετάβαση" στην Apple, αντιλήφθηκα τί σημαίνει "λειτουργικό". Εκεί που στα άλλα ήθελες με το τσουβάλι RAM & υπολογιστική ισχύ, με τα Apple έκανες τέλεια την δουλειά σου με 2-3 ετών παλιότερο μοντέλο!

Έχω βάλει Samsung Note δίπλα με iPhone 6+, έχω ανοίξει 7-8 εφαρμογές και στα δύο...και ο...Τόμος "Για Σας Παιδιά" κινητό της Samsung άρχιζε να τα "παίζει" (και να τηγανίζεις αυγά απ' την θερμοκρασία), ενώ το "μηλόφωνο" πετούσε - γιατί ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ... επιτέλους γιατί δεν το καταλαβαίνετε;... τα Apple λειτουργικά ΟΣΕΣ εφαρμογές κι αν έχεις ανοικτές, ουσιαστικά τις έχουν "shut-down" και ΟΛΗ η μνήμη και η υπολογιστική ισχύ πηγαίνει στην μία και μόνη εφαρμογή που έχεις ανοικτή και δουλεύεις! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

Το 'χω καρα-τσεκάρει, το 'χω δει με τα ίδια μου τα μάτια - και ήμουν ΜΕΓΑΣ "ΧΕΪΤΕΡ" της Apple πριν πάρω το πρώτο "μηλο-μηχάνημα"...και άλλαξα εντελώς γνώμη.

2) Δεν χρειάζεστε κάμερα άνω των 5ΜΡ. Ρωτήστε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ φωτογράφο! Μόνο οι επαγγελματίες χρειάζονται παραπάνω ΜΡ, για τους ευνόητους λόγους της δουλειάς τους - και ΑΝΑΛΟΓΑ με το θέμα που θα "σουτάρουν". Και τα ΜΡ δεν κάνουν την διαφορά - ανοίξτε και κάνα βιβλίο φωτογραφίας να μορφωθείτε. Ο ΦΑΚΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ! Μια παμπάλαια Panasonic ψηφιακή που έχω με 8ΜΡ, βγάζει υπερ-μαμάτες φωτό σε σχέση με μια σύγχρονη φοβερή Nikon του κουμπάρου μου, διότι η δική μου έχει LEICA φακό πάνω ενώ του κουμπάρου έναν ΦΘΗΝΟ ΝΙΚΟΝ φακό! (Έχει μια "μικρή διαφορά" ο ένας φακός απ' τον άλλον, ψάξτε το)...

3) Για...κινητό και όχι για...υπολογιστή τσέπης, τα 16GBs είναι υπερ-αρκετά κατ' εμέ. Μιλάμε (επαναλαμβάνω) για...ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, όχι για υπολογιστή! Αν θέλετε να 'χετε την συσκευή του...Σποκ του ΣταρΤρεκ ή του... Χαν Σόλο, οκ... μάλλον δεν είναι αρκετά τα 16GBs. Για μένα, είναι ΥΠΕΡ-ΑΡΚΕΤΑ! Έχω το 6άρι (το "απλό", όχι το + ) απ' την πρώτη περίπου στιγμή που βγήκε, το 'χω τιγκάρει με καμιά 300 τραγούδια, έχω καμιά 10ριά βίντεο του παιδιού, καμιά 40ριά φωτό του παιδιού, μπόλικες εφαρμογές, γύρω στα 12-15 παιχνίδια (2-3 μάλιστα μεγάλου μεγέθους)...και διαθέτω ΑΚΟΜΑ... 3GBs χώρο!!!!!!

Τι διάολο άλλο θέλετε να περάσετε μέσε σ' ένα...ΤΗΛΕΦΩΝΟ, τους... παγκόσμιους χάρτες του...Γαλαξία, σε... TIF format;!

4) Μπαταρία... Έχω αμερικάνικο μοντέλο 6άρι. Το αναφέρω, γιατί λένε ότι το απλό 6άρι "πάσχει" απ' το μεγαλύτερο 6+ (στο θέμα μπαταρίας). Εμένα, με κανονική καθημερινή χρήση (λίγες κλήσεις, κάμποσα μηνύματα, μπόλικο άκουσμα τραγουδιών, λίγο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, λίγη ώρα GoogleMaps για navigation)... η μπαταρία μου κρατά από... ΤΡΕΙΣ ΕΩΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕΡΕΣ! Θέλετε πιστέψτε το, θέλετε όχι, αδιαφορώ. Το φορτίζω (το κινητό) 1 φορά την βδομάδα, ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ (μερικές φορές που το "ξεσκίζω"). Και δεν χρειάζεται... οκτακόσιες ώρες να φορτιστεί το 6άρι μου, γύρω στις 2 ωρίτσες χρειάζεται να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΙ 3 ΚΥΚΛΟΙ πλήρης φόρτισης...

...Αυτά. Δεν ξέρω τί θα κάνετε ή τί θα επιλέξετε εσείς, αλλά εγώ εάν πχ. μου χάριζαν το νέο Note (το 'δα χθες, το πήρε ο διευθυντής μου), θα το 'δινα και θα αγόραζα το 6+ που τελικά...μετανιώνω που δεν πήρα (λόγο μεγέθους) - δεν είναι και τόσο "γκουμούτσα" τελικά, το βλέπω καθημερινά εδώ στο γραφείο και μια χαρά μέγεθος είναι (πια) στα μάτια μου.

Τετοιους πελάτες θέλει η Apple μπράβο φίλε μου με έκανες και γέλασα με το ποστ σου..

• Like 3
Δημοσ.

P.s Οσοι εχετε iphone δεν εχετε φραγκο. 1 φορα τα σκασατε για iphone κι εκτοτε με 150-200 το χρονο παιρνετε το καινουριο ενω οσοι ασχολουμαστε με android ναυαρχιδες δινουμε καθε χρονο τα διπλα και τριπλα χρηματα.

Εεε?!
  • Like 2
Δημοσ.

Τετοιους πελάτες θέλει η Apple μπράβο φίλε μου με έκανες και γέλασα με το ποστ σου..

Ειναι πολλοι αυτοι οι πελατες ,την εχουν κανει νουμερο 1 Εταιρεια σε κεφαλοποιηση στον πλανητη .Οι κατοχοι των προιοντων της απολαμβανουν  εμπειρια χρησης που οι υπολοιποι την βλεπουν στον υπνο τους οταν ονειρευονται και  κανουν διαλλειμα απο το κομπλεξ που διακατεχονται .

Εχετε πολυ πλακα ορισμενοι, κρινεται ενα ανωτατο στελεχος μιας απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη λες και ειναι ο περιπτερας της γειτονιας σας .Οι απολαβες του ειναι μεγαλυτερες απο οσα θα βγαλετε εσεις αθροιστικα ολοι μαζι  σε 3 ζωες οχι σε μια και παρολα αυτα  θεωρειστε εξυπνοτεροι   και καλυτεροι .Φυσικα δεν εχει τυχαια αυτη την θεση .

Στειλτε κανα βιογραφικο παιδια πατε χαμενοι εδω μεσα ...

• Like 1
Δημοσ.

το εχουμε συζητησει επισης και αλλες φορες το λειτουργικο εχει ενα κοστος το να μου λες οτι το iphone κανει τοσο λογo του ιοs ειναι χαζο το osx με την ιδια λογικη θα επρεπε να το πουλανε 500 δολλαρια

Ειναι πολλοι αυτοι οι πελατες ,την εχουν κανει νουμερο 1 Εταιρεια σε καφαλοποιηση στον πλανητη .Οι κατοχοι των προιοντων της απολαμβανουν  εμπειρια χρησης που οι υπολοιποι την βλεπουν στον υπνο τους οταν ονειρευονται και  κανουν διαλλειμα απο το κομπλεξ που διακατεχονται .

Εχετε πολυ πλακα ορισμενοι, κρινεται ενα ανωτατο στελεχος μιας απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη λες και ειναι ο περιπτερας της γειτονιας σας .Οι απολαβες του ειναι μεγαλυτερες απο οσα θα βγαλετε εσεις αθροιστικα ολοι μαζι  σε 3 ζωες οχι σε μια και παρολα αυτα  θεωρειστε εξυπνοτεροι   και καλυτεροι .Φυσικα δεν εχει τυχαια αυτη την θεση .

Δικαιωμα σου ειναι να κρινεις οποιον γουσταρεις,το τι βγαζει πιστευεις οτι τον κανει εξυπνοτερο απο εσενα?

Δηλαδη αν εγω βγαζω τα διπλα-τριπλα απο εσενα γινομαι κατευθειαν εξυπνοτερος?

Το πρωτο κομματι ξεκαθαρα προσωπικη σου αποψη,εμενα δεν με αφησε ικανοποιημενο πως να το κανουμε δηλαδης

• Like 1
Δημοσ.

Εχετε πολυ πλακα ορισμενοι, κρινεται ενα ανωτατο στελεχος μιας απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη λες και ειναι ο περιπτερας της γειτονιας σας ....

Αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Ειναι πολλοι αυτοι οι πελατες ,την εχουν κανει νουμερο 1 Εταιρεια σε καφαλοποιηση στον πλανητη .Οι κατοχοι των προιοντων της απολαμβανουν εμπειρια χρησης που οι υπολοιποι την βλεπουν στον υπνο τους οταν ονειρευονται και κανουν διαλλειμα απο το κομπλεξ που διακατεχονται .

Εχετε πολυ πλακα ορισμενοι, κρινεται ενα ανωτατο στελεχος μιας απο τις μεγαλυτερες εταιρειες στον πλανητη λες και ειναι ο περιπτερας της γειτονιας σας .Οι απολαβες του ειναι μεγαλυτερες απο οσα θα βγαλετε εσεις αθροιστικα ολοι μαζι σε 3 ζωες οχι σε μια και παρολα αυτα θεωρειστε εξυπνοτεροι και καλυτεροι .Φυσικα δεν εχει τυχαια αυτη την θεση .

Ελα ρε σε Φώτη μην πέφτεις και εσύ στην παγίδα. Ο άνθρωπος ναι είναι καλός έμπορος ξέρεις να πουλάει με ψέμματα όπως και ο Jobs και να επηρεάζει τους ανιδεους που δεν έχουν ιδέα από κινητα.

Επίσης πια καλύτερη εμπειρία έχεις με το iPhone? Θες να συγκρίνουμε με την εμπειρία που έχω εγώ στο note μου τον 400 ευρώ?

Τέλος το ποσα βγάζει είναι άνευ σημασίας στο συγκεκριμένο άρθρο. Ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος εφόσον βγάζει τα προς το ζην και ζει αξιοπρεπώς. Ποτέ δεν έκαναν τα εκατομμύρια τον άνθρωπο και συνήθως ο αξιοπρεπής άνθρωπος δεν είναι ο πλούσιος αλλα ο ευπορος ενώ οι αξιοπρεπής εκατομυριουχοι είναι ελάχιστοι.

• Like 1
Δημοσ.

Εεε?!

Νομιζω οτι λεει το εξης απλο...

Καποιος που πηρε π.χ 800 ευρω ενα Iphone στην αρχη και το αλλαζει καθε χρονο,πουλαει το προηγουμενο(με την προυποθεση ΟΣΟΙ το κανουν)και με μια μικρη διαφορα αγοραζουν το επομενο μοντελο.Καποιοι δεν το κανουν και απο 4s π.χ μπορει να πανε σε 7.Oποτε αυτο που ειπε δεν ισχυει.

Ενω καποιος που αγοραζει android λογω φυσιολογικης και πιο γρηγορης καθοδος της τιμης των,αγοραζει με 2πλασιο κοστος μια αλλη συσκευη καθε χρονο αν θελησει την αναλογη αλλαγη κινητου.

Μαλλον αυτο εννοει.Εχει να κανει με την μεταπωλητικη αξια.

Δημοσ.

Καποιος που πηρε π.χ 800 ευρω ενα Iphone στην αρχη και το αλλαζει καθε χρονο,πουλαει το προηγουμενο(με την προυποθεση ΟΣΟΙ το κανουν)και με μια μικρη διαφορα αγοραζουν το επομενο μοντελο.Καποιοι δεν το κανουν και απο 4s π.χ μπορει να πανε σε 7.Oποτε αυτο που ειπε δεν ισχυει.

Ενω καποιος που αγοραζει android λογω φυσιολογικης και πιο γρηγορης καθοδος της τιμης των,αγοραζει με 2πλασιο κοστος μια αλλη συσκευη καθε χρονο αν θελησει την αναλογη αλλαγη κινητου.

βασικα αυτο που λεει δεν ισχυει για κανενα λογο εχει διαφορα στην μεταπωλιτικη αξια αλλα ετσι οπως το ειπε αυτος πρεπει καθε χρονο να αγοραζει ναυαρχιδες στα 800 και να τις πουλαει 200 ευρω

Δημοσ.

βασικα αυτο που λεει δεν ισχυει για κανενα λογο εχει διαφορα στην μεταπωλιτικη αξια αλλα ετσι οπως το ειπε αυτος πρεπει καθε χρονο να αγοραζει ναυαρχιδες στα 800 και να τις πουλαει 200 ευρω

Eνας π.χ που εχει 6plus ποσο θα το δωσει μολις θελησει το 6s;

600;θα δωσει αλλα 200 και θα παρει το 6s.

Ενας π.χ με note 4 για να παρει το Note 5 θα το πουλησει 400 και θα χρειαστει να βαλει αλλα τοσα για να παρει το Note 5.Αυτο λεει ο ανθρωπος.

Η μονη διαφορα ομως ειναι οτι εγω με Note 4 θα ειμαι για 4-5 χρονια αρχοντας(λογω των features που εχει),αποσπωμενη,καλυτερη καμερα,sd card κλπ,ενω ο αλλος με το 6pus(ετσι που μοιραζει τα features η apple,κυριως η καμερα απασχολουσε τους apple-τες αλλα απο σημερα ολα αυτα αλλαζουν οπως ειδαμε...και μπαινει στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ Η CPU)θα χρειαστει να παρει ισως και 2-3 μοντελα μεσα στα 4 χρονια αυτα.Οποτε στην ουσια αναλογως το τι δινει καθενας ναι,θα μπορουσαμε να πουμε οτι ισως και να εχει αδικο.

Αυτο εξαρταται απο διαφορους παραγοντες.

Μεχρι να παρει δηλαδη καποιος της apple αποσπωμενη μπαταρια,sd card(θα το καταλαβουν καποια στιγμη απο μονοι τους),wireless charging,πραγματικο multi-tasking,και ενα σωρο αλλα που λογω ασφυκτικου λειτουργικου και ελλειπες δεν εχουν δει ακομη...θα δινουν ενα σωρο χρηματα για κατι που οι android-τες τα εχουν εδω και χρονια.Απλα ολα κατα το μεγαλυτερο μερος της apple ειναι μαρκετινγκ παρουσιαζοντας το ως καινοτομια και να αγορασεις το επομενο μοντελο.

Eνα feauture καθε 2 μοντελα.

• Like 1
Δημοσ.

Στα Android ποτέ δεν περνουμε ναυαρχίδα με το που βγει γιατί σε 2-3 μήνες έχει χάσει 200-300 ευρώ. Αν όμως περιμένουμε λίγους μήνες μέχρι να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα μπορούμε μετά από ένα χρόνο να το πουλήσουμε 100-150 ευρώ πιο κάτω και να δώσουμε αλλα 200 για να πάρουμε την νέα ναυαρχίδα που επίσης θα έχει 2-3 μήνες στην αγορά οποτε θα έχει μεγάλη πτώση τιμής. Έτσι ούτε χάνεις και με 200 ευρώ max έχεις νέο κορυφαίο κινητό. Απλά όπως είπα περιμένουμε λίγο καιρό να χάσουν 200-300 ευρώ οι Android ναυαρχίδες.

• Like 1
Δημοσ.

Στα Android ποτέ δεν περνουμε ναυαρχίδα με το που βγει γιατί σε 2-3 μήνες έχει χάσει 200-300 ευρώ. Αν όμως περιμένουμε λίγους μήνες μέχρι να πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα μπορούμε μετά από ένα χρόνο να το πουλήσουμε 100-150 ευρώ πιο κάτω και να δώσουμε αλλα 200 για να πάρουμε την νέα ναυαρχίδα που επίσης θα έχει 2-3 μήνες στην αγορά οποτε θα έχει μεγάλη πτώση τιμής. Έτσι ούτε χάνεις και με 200 ευρώ max έχεις νέο κορυφαίο κινητό. Απλά όπως είπα περιμένουμε λίγο καιρό να χάσουν 200-300 ευρώ οι Android ναυαρχίδες.

Συμφωνω και σε αυτο.Οπως εκανα κι εγω.Περιμενα.

Αλλα καποιος που παιρνει αμεσως μολις βγει ΕΚΕΙΝΟΣ χανει ενω της apple οχι.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω και σε αυτο.Οπως εκανα κι εγω.Περιμενα.

Αλλα καποιος που παιρνει αμεσως μολις βγει ΕΚΕΙΝΟΣ χανει ενω της apple οχι.

Εξου και το αγοράζουμε λίγο καιρό αργότερα. Τώρα αυτός που θέλει να έχει ότι νεότερο τα σκάει υποχρεωτικά και ας ξέρει ότι θα πέσει 100 ευρω σε ένα μήνα κτλ. Υπερτιμημενο είναι ότι κινητό εχει 600+ ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.

Να σας διακόψω λίγο? Αυτό το θέμα με τις SD γιατί δεν το αναλύετε λίγο πιο ρεαλιστικά? Το κάνετε επίτηδες με το να κρύβετε τις αδυναμίες μιας εξωτερικής μνήμης?

Μια SD είναι μια χαρά για να αποθηκεύεις τη μουσική σου και τις φωτό σου και γενικώς πράγματα που μπορείς να μεταφέρεις εύκολα σε άλλες συσκευές. Μέχρι εδώ οκ, εξάλλου και γω στο Z3 με τα 16gb του έβαλα μια 32gb sd γιατί δεν έφτανε η μνήμη ούτε για πλάκα.

Για άλλη χρήση όμως όπως για apps κλπ αρχίζουν τα προβλήματα... Όποιος έχει τις περισσότερες εφαρμογές του εγκατεστημένες στην SD σίγουρα θα με καταλάβει αμέσως.

Δοκιμάσατε ποτέ να κάνετε restore στη συσκευή ενώ έχετε apps στην SD?

Σας "σκάλωσε" ποτέ update εφαρμογής που είναι εγκατεστημένη στην SD?

Σας "σκάλωσε" ο launcher με εικονίδια εφαρμογών που είναι στην SD?

Με απλά λόγια η SD ΔΕΝ είναι μια πλήρης επέκτασης της μνήμης μιας συσκευής, αλλά απλά ένα επιπλέον storage για προσωπικά αρχεία του χρήση...

ΟΤΑΝ τα περισσοτερα android ξεκινανε στην βασικη εκδοση απο τα 32 ENNOEITAI οτι η sd card ειναι για φωτος,βιντεος(1080p 60fps αλλα και 4k),ΤΑΙΝΙΕΣ,τραγουδια,προσωπικα δεδομενα,δεδομενα εργασιας(μηχανικος κλπ)κ.ο.κ...και δεν σε ενδιαφερει ποσες εφαρμογες θα βαλεις μεσα στην rom.Στο 16αρι Iphone την πατησες.

Απλα...ευνοητα πραγματα.

Οποτε οπως βλεπεις παλι η apple μας τρολλαρει.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...