skfn Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έχω ενα λαπτοπ παλιό Site: LG f1 2242HS και στη προσπάθεια να το επαναφέρω σε χρήση αλλα και για εκπαιδευτικό "παιχνίδι", σκέφτομαι να του του βάλω ενα φθηνό SSD. Του εχω ηδη βάλει μνήμη 2Χ2 GB, βλέπει 2,9 περίπου (αν και ο κατασκευαστης λεει οτι υποστηρίζει μέχρι 1Χ1) και πάει αρκετά καλά με τα 8.1. 1. θα ωφεληθεί από την αλλαγή? 2. Αν κανω εικονα από τον μηχανικό δίσκο που ηδη εχω, με το Acronis στον SSD, θα γινει η μεταφορά ολου του λειτουργικού σωστά ή χρειάζεται να κανω καθαρή εγκατάσταση. 3. Δεν βρισκω πουθενα στο bios το AHCI mode , που νομιζω πρεπει να επιλεξω για την εγκατασταση. Αν δε υπαρχει , μηπως δεν μπορω να βάλω ssd? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2015 από skfn
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Θα του βάλεις εναν ssd ναι αξίζει ας ειναι παλιό θα πάρει τα πάνω του το μηχάνημα αλλα θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα windows και οχι με clone ειδικά απο τοσο παλιό δίσκο για να μην έχεις προβλήματα , ahci πιθανόν να μην υποστηρίζει αλλα αυτο δεν εχει καμία σχέση αν μπορείς να βάλεις ssd ή οχι , βάλε τον ssd και θα το μηχάνημα θα πηγαίνει πολύ καλύτερα 1
Mr_Terror Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 αξιζει ο ssd.Προσφατα εβαλα εναν σε λαπτοπ emachines και πηρε τα πανω του το λαπτοπ.Καμια σχεση με πρωτα. Σκεφτομαι να βαλω ssd δισκο και στο αλλο μου λαπτοπ fujitsu siemens amilo li 1705, αλλα με φρεναρει οτι εχει σατα 1 και δεν ξερω αν θα δω ουσιαστικες διαφορες.
skfn Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Θα του βάλεις εναν ssd ναι αξίζει ας ειναι παλιό θα πάρει τα πάνω του το μηχάνημα αλλα θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα windows και οχι με clone ειδικά απο τοσο παλιό δίσκο για να μην έχεις προβλήματα , ahci πιθανόν να μην υποστηρίζει αλλα αυτο δεν εχει καμία σχέση αν μπορείς να βάλεις ssd ή οχι , βάλε τον ssd και θα το μηχάνημα θα πηγαίνει πολύ καλύτεραΥπαρχειτροπος να το διαπιστωσω?Στο bios εψαξα αλλα δεν βλεπω τετοια επιλογη Στο site της μητρικης ,δεν υπαρχει (ή δεν μπορεσα να βρω) κανενα bios για τη μητρικη του Ειναι της msi κατι ms 10xx , δεν θυμαμαι ακριβως ειμαι εκτος σπιτιου. αξιζει ο ssd.Προσφατα εβαλα εναν σε λαπτοπ emachines και πηρε τα πανω του το λαπτοπ.Καμια σχεση με πρωτα. Σκεφτομαι να βαλω ssd δισκο και στο αλλο μου λαπτοπ fujitsu siemens amilo li 1705, αλλα με φρεναρει οτι εχει σατα 1 και δεν ξερω αν θα δω ουσιαστικες διαφορες. Και οδικος μου sata I δεν ειναι?
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Αν δεν υπάρχει επιλογή στο bios δεν υποστηρίζει και ahci και δεν ειναι περίεργο μιας και ειναι παλιό το μηχάνημα αλλα οπως σου ειπα δεν έχει σημασία ακομα και έτσι με τον ssd θα δείς διαφορά θα πηγαίνει πολύ καλύτερα
skfn Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μηπως μπορει καποιος να μου πει ποιος ειναι ο μεγαλυτερος σκληρος που μπορει να δει? Απο τη μαμα του ειχε 80αρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Θα δει τον ssd κανονικά μιας και είναι sata η υποδοχή.
skfn Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ, θα εξετάσω και την εκδοχή να το πουλήσω, για να πάρω κατι καλλίτερο. Θα κάνω κανω και μια ερώτηση στο http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/ Να αποφασίσω τι συμφέρει.
skfn Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Ενημερωτικά: Έβαλα τον samsung 840 evo , 120gb και το λαπτοπάκι ξανάνιωσε! Με windows 10 τώρα, κάνει ικανοποιητικά απλές δουλειές. Πήρε παράταση!
sil_unique Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 έχεις βάλει 64bit λειτουργικό για να δει και τα 4GB RAM;
skfn Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 έχεις βάλει 64bit λειτουργικό για να δει και τα 4GB RAM; Δοκίμασα, αλλά δεν τα βλεπει ο επεξεργαστής ( Intel Core Duo T2250 1,73GHz FSB 533MHz 2MB L2 Cache). Είναι 32bit. Και ειμαι ευχαριστημένος γιατι κανονικά ο κατασκευαστής λεει : "Μνήμη: 2x512MB DDR2/667MHz, 2 Slots / 0 free ,υποστηρίζει μνήμη μέχρι 2 GB." Αλλα τελικά βλεπει και τα 4, αλλα αναγνωρίζει 2,8 περίπου. λόγω των 32bit . Μήπως γνωρίζει κανεις αν μπορώ να του βρω και 64μπιτο, να να δει ολη τη μνήμη για να βοηθήσει και τον SSD? Για εκπαιδευτικούς λογους καθαρά, ξερω οτι δεν θα ειναι μεγαλη βελτίωση
koolisk6 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 ναι να του αλλαξεις cpu, ο t7200 ειναι η καλυτερη επιλογη και παμφθηνος 5 ευρω περιπου απο ebay ειναι 64bit και καλυτερος απο αυτον που εχει ετσι θα μπορεσεις να βαλεις 64bit windows και να αξιοποιησεις την παραπανω μνημη αν και νομιζω οτι το chipset βλεπει 3gb max αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις ειναι πολυ μικρο το κοστος και ουτως η αλλως θα εχεις κ δυνατοτερο cpu
skfn Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 ναι να του αλλαξεις cpu, ο t7200 ειναι η καλυτερη επιλογη και παμφθηνος 5 ευρω περιπου απο ebay ειναι 64bit και καλυτερος απο αυτον που εχει ετσι θα μπορεσεις να βαλεις 64bit windows και να αξιοποιησεις την παραπανω μνημη αν και νομιζω οτι το chipset βλεπει 3gb max αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις ειναι πολυ μικρο το κοστος και ουτως η αλλως θα εχεις κ δυνατοτερο cpu Θα τον δει οπως ειναι , χωρις bios update?
xatznet82 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2015 Ssd δαγκωτό!!! Αν πας σε SSD δεν γυρνάς πίσω για κανένα λόγο!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα