Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Έχω ενα λαπτοπ παλιό Link.png Site: LG f1 2242HS και στη προσπάθεια να το επαναφέρω σε χρήση  αλλα και για εκπαιδευτικό "παιχνίδι", σκέφτομαι να του του βάλω ενα φθηνό SSD.

Του εχω ηδη βάλει μνήμη 2Χ2 GB,  βλέπει 2,9 περίπου (αν και ο κατασκευαστης λεει οτι υποστηρίζει μέχρι 1Χ1) και πάει αρκετά καλά με τα 8.1.

1. θα ωφεληθεί από την αλλαγή?

2. Αν κανω εικονα από τον  μηχανικό δίσκο που ηδη εχω, με το Acronis στον SSD,

θα γινει η μεταφορά ολου του λειτουργικού σωστά  ή χρειάζεται να κανω καθαρή εγκατάσταση. 

3. Δεν βρισκω πουθενα στο bios το AHCI mode , που νομιζω πρεπει να επιλεξω για την εγκατασταση.

Αν δε υπαρχει , μηπως δεν μπορω να βάλω ssd?

Επεξ/σία από skfn
Δημοσ.

Θα του βάλεις εναν ssd ναι αξίζει ας ειναι παλιό θα πάρει τα πάνω του το μηχάνημα αλλα θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα windows και οχι με clone ειδικά απο τοσο παλιό δίσκο για να μην έχεις προβλήματα , ahci πιθανόν να μην υποστηρίζει αλλα αυτο δεν εχει καμία σχέση αν μπορείς να βάλεις ssd ή οχι , βάλε τον ssd και θα το μηχάνημα θα πηγαίνει πολύ καλύτερα

• Like 1
Δημοσ.

αξιζει ο ssd.Προσφατα εβαλα εναν σε λαπτοπ emachines και πηρε τα πανω του το λαπτοπ.Καμια σχεση με πρωτα.

Σκεφτομαι να βαλω ssd δισκο και στο αλλο μου λαπτοπ fujitsu siemens amilo li 1705, αλλα με φρεναρει οτι εχει σατα 1 και δεν ξερω αν θα δω ουσιαστικες διαφορες.

Δημοσ.

Θα του βάλεις εναν ssd ναι αξίζει ας ειναι παλιό θα πάρει τα πάνω του το μηχάνημα αλλα θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση τα windows και οχι με clone ειδικά απο τοσο παλιό δίσκο για να μην έχεις προβλήματα , ahci πιθανόν να μην υποστηρίζει αλλα αυτο δεν εχει καμία σχέση αν μπορείς να βάλεις ssd ή οχι , βάλε τον ssd και θα το μηχάνημα θα πηγαίνει πολύ καλύτερα

Υπαρχειτροπος να το διαπιστωσω?

Στο bios εψαξα αλλα δεν βλεπω τετοια επιλογη

Στο site της μητρικης ,δεν υπαρχει (ή δεν μπορεσα να βρω) κανενα bios για τη μητρικη του

Ειναι της msi κατι ms 10xx , δεν θυμαμαι ακριβως ειμαι εκτος σπιτιου.

αξιζει ο ssd.Προσφατα εβαλα εναν σε λαπτοπ emachines και πηρε τα πανω του το λαπτοπ.Καμια σχεση με πρωτα.

Σκεφτομαι να βαλω ssd δισκο και στο αλλο μου λαπτοπ fujitsu siemens amilo li 1705, αλλα με φρεναρει οτι εχει σατα 1 και δεν ξερω αν θα δω ουσιαστικες διαφορες.

Και οδικος μου sata I δεν ειναι?

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει επιλογή στο bios δεν υποστηρίζει και ahci και δεν ειναι περίεργο μιας και ειναι παλιό το μηχάνημα αλλα οπως σου ειπα δεν έχει σημασία ακομα και έτσι με τον ssd θα δείς διαφορά θα πηγαίνει πολύ καλύτερα

Δημοσ.

Μηπως μπορει καποιος να μου πει ποιος ειναι ο μεγαλυτερος σκληρος που μπορει να δει?

Απο τη μαμα του ειχε 80αρι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα δει τον ssd κανονικά μιας και είναι sata η υποδοχή.

Δημοσ.

Ευχαριστώ,

θα εξετάσω και την εκδοχή να το πουλήσω, για να πάρω κατι καλλίτερο.

Θα κάνω κανω και μια  ερώτηση στο http://www.insomnia.gr/topic/501899-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%89-%CE%AD%CE%BD%CE%B1/

Να αποφασίσω τι συμφέρει.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ενημερωτικά:  Έβαλα τον samsung 840 evo , 120gb και το λαπτοπάκι ξανάνιωσε!

Με windows 10  τώρα, κάνει ικανοποιητικά απλές δουλειές.

Πήρε παράταση!

:)

Δημοσ.

έχεις βάλει 64bit λειτουργικό για να δει και τα 4GB RAM;

Δοκίμασα, αλλά δεν τα βλεπει ο επεξεργαστής  ( Intel Core Duo T2250 1,73GHz FSB 533MHz 2MB L2 Cache). Είναι 32bit.

Και ειμαι ευχαριστημένος γιατι κανονικά ο κατασκευαστής λεει :

"Μνήμη: 2x512MB DDR2/667MHz, 2 Slots / 0 free ,υποστηρίζει μνήμη μέχρι 2 GB."

Αλλα τελικά βλεπει και τα  4, αλλα αναγνωρίζει 2,8 περίπου. λόγω των 32bit .

Μήπως γνωρίζει κανεις αν μπορώ να του βρω και 64μπιτο, να να δει ολη τη μνήμη για να βοηθήσει και τον SSD?

Για εκπαιδευτικούς λογους καθαρά, ξερω οτι δεν θα ειναι μεγαλη βελτίωση

Δημοσ.

ναι να του αλλαξεις cpu,

ο t7200 ειναι η καλυτερη επιλογη και παμφθηνος

5 ευρω περιπου απο ebay

ειναι 64bit και  καλυτερος απο αυτον που εχει

ετσι θα μπορεσεις να βαλεις 64bit windows και να αξιοποιησεις την παραπανω μνημη

αν και νομιζω οτι το chipset βλεπει 3gb max αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις ειναι πολυ μικρο το κοστος

και ουτως η αλλως θα εχεις κ δυνατοτερο cpu

Δημοσ.

ναι να του αλλαξεις cpu,

ο t7200 ειναι η καλυτερη επιλογη και παμφθηνος

5 ευρω περιπου απο ebay

ειναι 64bit και  καλυτερος απο αυτον που εχει

ετσι θα μπορεσεις να βαλεις 64bit windows και να αξιοποιησεις την παραπανω μνημη

αν και νομιζω οτι το chipset βλεπει 3gb max αλλα δε χανεις τπτ να δοκιμασεις ειναι πολυ μικρο το κοστος

και ουτως η αλλως θα εχεις κ δυνατοτερο cpu

Θα τον δει οπως ειναι , χωρις bios update?
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...