billpao Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ένας γνωστός μου πόυλησε ps4-xbox για να πάρει καινούριο pc για gaming. Διαθέτει μέχρι 1600€. Του έφτιαξα μια σύνθεση αλλά θα ήθελα την γνωμη σας. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1600€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Δεν φαντάζομαι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Μου είπε πως έχει δικιά του οθόνη, τώρα τι μαρκα είναι κτλ δεν γνωρίζω. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση). Επειδή θα κάνει αυτός την αγορά, δεν το βλέπω και τόσο πρόθημο να αγοράσει από διαφορετικά, μάλλον η αγορά θα γίνει από ενα (e-shop?) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μάλλον από το κατάστημα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Δεν γνωρίζω x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μάλλον όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Μάλλον όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι Η σύνθεση που του έφτιαξα εγώ είναι αυτή: Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2015 από billpao
C.Steve Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δεν νομίζω να αξίζει να πάρει κάρτα ήχου διοτι με αυτήν της μητρικη θα ειναι καλυμμένος.Επίσης το BR player θα του ειναι χρήσιμο ή θα ειναι οκ με ένα απλό DVD writter? 1
blueangel3 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα, ένας γνωστός μου πόυλησε ps4-xbox για να πάρει καινούριο pc για gaming. Διαθέτει μέχρι 1600€. Του έφτιαξα μια σύνθεση αλλά θα ήθελα την γνωμη σας. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1600€ ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Δεν φαντάζομαι iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Μου είπε πως έχει δικιά του οθόνη, τώρα τι μαρκα είναι κτλ δεν γνωρίζω. v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση). Επειδή θα κάνει αυτός την αγορά, δεν το βλέπω και τόσο πρόθημο να αγοράσει από διαφορετικά, μάλλον η αγορά θα γίνει από ενα(e-shop?) vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Μάλλον από το κατάστημα viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Δεν γνωρίζω x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μάλλον όχι xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Μάλλον όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι Η σύνθεση που του έφτιαξα εγώ είναι αυτή: FireShot Screen Capture #001 - 'E-SHOP_GR' - www_e-shop_gr_basketlist_phtml.png Ευχαριστώ για τον χρόνο σας πολύ καλό...νομίζω είναι ότι καλύτερο τουλάχιστον σε αυτά τα χρήματα και τι χρηση που θέλεις/θελει. 1
billpao Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δεν νομίζω να αξίζει να πάρει κάρτα ήχου διοτι με αυτήν της μητρικη θα ειναι καλυμμένος. Επίσης το BR player θα του ειναι χρήσιμο ή θα ειναι οκ με ένα απλό DVD writter? Ναι αυτό με το dvd το αναρωτιόμουν και εγώ(θα μάθω αύριο αν θέλει ή οχι). Τώρα για την κάρτα ήχου δεν ήμουν σίγουρος αλλά αφού είναι καλλυμένος με της μητρικής θα την αφαιρέσω.
C.Steve Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Κοιτά νομίζω ειναι καλυμμένος διοτι πιστεύω για να δεις διάφορα πρέπει να έχεις κάλο εξοπλισμό (καλά ηχεία κτλπ) και ποιο ακριβή κάρτα ήχου. 1
WeStBaM Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 εγώ θα έβαζα αυτό εδώ το PSU http://www.skroutz.gr/s/4633378/EVGA-SuperNOVA-750-G2.html?from=autocomplete&keyphrase=evga+supernova+750+g2 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Προτίμησε καλύτερα τα κομμάτια από skroutzομάγαζα, θα πέσει η τιμή κατά πολύ.
billpao Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Προτίμησε καλύτερα τα κομμάτια από skroutzομάγαζα, θα πέσει η τιμή κατά πολύ. Δεν βλέπω το άτομο πολύ διατεθημένο να αγοράσει από διαφορετικά μαγαζιά. Μπορεί να δω στο visionstudio τι παιζει. εγώ θα έβαζα αυτό εδώ το PSU http://www.skroutz.gr/s/4633378/EVGA-SuperNOVA-750-G2.html?from=autocomplete&keyphrase=evga+supernova+750+g2 Ναι σκέφτομαι να του βάλω ένα καλύτερο τροφοδοτικό από αυτό που το έβαλα στην αρχη (μιας και θα αφαιρέσω και την κάρτα ήχου). Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου.
papajohnnnn Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Καλες επιλογες,αλλα θα σου λεγα να βγαλεις την καρτα η χου απο μητρικη να παρεις την vii hero διοτι απο μονη της εχει παρα πολυ καλη καρτα ηχου.
greg2310 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Η z97 pro gamer εχει supreme fx καρτα ηχου onboard..νομιζω δε χρειαζεσαι κατι παραπανω ..βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα..
BabisTs Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Τώρα για την κάρτα ήχου δεν ήμουν σίγουρος αλλά αφού είναι καλλυμένος με της μητρικής θα την αφαιρέσω. θα σου λεγα να βγαλεις την καρτα η χου απο μητρικη να παρεις την vii hero διοτι απο μονη της εχει παρα πολυ καλη καρτα ηχου. Αν έχεις δυνατά/καλά και ποιοτικά ηχεία θες ξεχωριστή sound card για να δεις πραγματική διαφορά!Ειδάλλως και η onboard μια χαρά είναι για normal ηχεία. 2
Fulgore Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 πολύ καλό...νομίζω είναι ότι καλύτερο τουλάχιστον σε αυτά τα χρήματα και τι χρηση που θέλεις/θελει. Το πολυ καλο που το ειδες????Οτι καλυτερο στα χρηματα αυτα???? Δυστηχως αυτο που γραφεις δεν ισχυει και απεχει πολυ απο το θεμα που ειμαστε. Αρχικα θα πω οτι αν και δεν γνωριζουμε τι οθονη εχει ο Ts,γιαυτο το λογο και η 970 ειναι η καλυτερη επιλογη αν και χωραει ανετα και 980. Τωρα παμε στο ζουμι της υποθεσης που πραγματικα μου κανει τεραστια εντυπωση που δεν το πηρε χαμπαρι κανενας. Καλα ρε παιδια την φορμα αγορας δεν την ειδατε???? Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μάλλον όχι Για ποιο λογο λοιπον προτεινετε 560ευρω επεξεργαστη και μητρικη για Oc σε ατομο που δεν θα ασχοληθει??? Και εστω οτι το προσπερασατε το παραπανω Oc με τι θα κανει σε Pc των 1600ευρω???Με την Stock ψυκτρα???Δηλαδη ουτε αυτο προσεξε κανενας???? Οσο για τους hybrid δισκους και το Blu ray ειναι οντως αχρηστοι,αφου θα μπει 250ρης Ssd αυτο ειναι που μετραει. Μια απο τα ιδια οπως σωστα αναφερθηκε και για την καρτα ηχου,ειδικα αφου δεν γνωριζουμε τα ακουστικα/ηχεια του Ts. Οσο για το τροφοδοτικο,υπαρχουν και καλυτερα η αληθεια ειναι στα χρηματα αυτα αν και δεν χρειαζονται και τοσο ακριβα τροφοδοτικα για Gtx 970 και i5/i7 κλειδωμενους. Και ενα 550ρι κανει την δουλεια του,αλλα και το Evga ειναι οκ αν θελει να παρει κατι ποιοτικοτερο. Τα 26ευρω για ανεμηστιρακια τα θεωρω επισης υπερβολικα μιας και το συγκεκριμενο κουτι απο μονο του ειναι αξιολογο και μιας και δεν θα γινει Oc. Για μενα αφου δεν προκειται να ασχοληθει με Oc το καλυτερο θα ηταν ενας i5 4460(4590 ή 4690) και μια H97 μητρικη μαζι με μια ψυκτρουλα τυπου Evo,Themis,Scythe κλπ να ειναι οκ(αλλωστε δεν χρειαζεται και δυνατοτερη). Κοινως μπορεις να γλυτωσεις παρα πολλα χρηματα απο την παραπανω συνθεση,χρηματα που μπορουν πχ να πανε σε ενα αξιολογο Monitor. 7
C.Steve Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Ναι δίκιο έχεις λογικά δεν το είδε κανένας. Καλύτερα να πάει σε i5 και παίρνει δυνατότερη κάρτα γραφικών για παράδειγμα. Ο κλειδωμένος i7 δεν αξίζει. Μπορείς billpao να μάθεις πια οθόνη έχει ο φίλος σου? 1
billpao Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Το πολυ καλο που το ειδες????Οτι καλυτερο στα χρηματα αυτα???? Δυστηχως αυτο που γραφεις δεν ισχυει και απεχει πολυ απο το θεμα που ειμαστε. Αρχικα θα πω οτι αν και δεν γνωριζουμε τι οθονη εχει ο Ts,γιαυτο το λογο και η 970 ειναι η καλυτερη επιλογη αν και χωραει ανετα και 980. Τωρα παμε στο ζουμι της υποθεσης που πραγματικα μου κανει τεραστια εντυπωση που δεν το πηρε χαμπαρι κανενας. Καλα ρε παιδια την φορμα αγορας δεν την ειδατε???? Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Μάλλον όχι Για ποιο λογο λοιπον προτεινετε 560ευρω επεξεργαστη και μητρικη για Oc σε ατομο που δεν θα ασχοληθει??? Και εστω οτι το προσπερασατε το παραπανω Oc με τι θα κανει σε Pc των 1600ευρω???Με την Stock ψυκτρα???Δηλαδη ουτε αυτο προσεξε κανενας???? Οσο για τους hybrid δισκους και το Blu ray ειναι οντως αχρηστοι,αφου θα μπει 250ρης Ssd αυτο ειναι που μετραει. Μια απο τα ιδια οπως σωστα αναφερθηκε και για την καρτα ηχου,ειδικα αφου δεν γνωριζουμε τα ακουστικα/ηχεια του Ts. Οσο για το τροφοδοτικο,υπαρχουν και καλυτερα η αληθεια ειναι στα χρηματα αυτα αν και δεν χρειαζονται και τοσο ακριβα τροφοδοτικα για Gtx 970 και i5/i7 κλειδωμενους. Και ενα 550ρι κανει την δουλεια του,αλλα και το Evga ειναι οκ αν θελει να παρει κατι ποιοτικοτερο. Τα 26ευρω για ανεμηστιρακια τα θεωρω επισης υπερβολικα μιας και το συγκεκριμενο κουτι απο μονο του ειναι αξιολογο και μιας και δεν θα γινει Oc. Για μενα αφου δεν προκειται να ασχοληθει με Oc το καλυτερο θα ηταν ενας i5 4460(4590 ή 4690) και μια H97 μητρικη μαζι με μια ψυκτρουλα τυπου Evo,Themis,Scythe κλπ να ειναι οκ(αλλωστε δεν χρειαζεται και δυνατοτερη). Κοινως μπορεις να γλυτωσεις παρα πολλα χρηματα απο την παραπανω συνθεση,χρηματα που μπορουν πχ να πανε σε ενα αξιολογο Monitor. Ναι δίκιο έχεις λογικά δεν το είδε κανένας. Καλύτερα να πάει σε i5 και παίρνει δυνατότερη κάρτα γραφικών για παράδειγμα. Ο κλειδωμένος i7 δεν αξίζει. Μπορείς billpao να μάθεις πια οθόνη έχει ο φίλος σου? Πρώτον σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα τον ρωτήσω στο fb αλλά δεν μπαίνει και πολύ. Αύριο που γράφουμε θα τον πετύχω, οπότε σίγουρα αύριο θα σας πω (αρκέι να θυμάται τι έχει ) . Επίσης κάτι άλλο που σκέφτομαι είναι αν οι τωρινές gpu θα υποστηρίζουν όλες τις δυνατότες του dx12. Θα κάτσω αργότερα να φτιάξω ένα πιο προσεγμένο build να μου πείτε την γνωμη σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα