Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια χαρά δίδεται adsl και vdsl από την ίδια καμπίνα ... Και από εκεί μέχρι το backbone πάει με οπτική συνήθως 1.25Gbps... Όσο αρρωνται οι περιορισμοί της ΕΕΤΤ τόσο καλύτερα για όλους μας απλά μετά οι αντίπαλοι θα σβήσουν ο ΟΤΕ 5 χρόνια τώρα επενδύει και σε προσωπικό αλλά και σε τεχνολογία ...τους βλέπεις καθημερινές να κάνουν εγκαταστάσεις καμπινών, βλάβες ,το ίδιο Σάββατα ακόμα και κυριακες ... Ρολόι καλοκουρδισμενο ...Τους ήρθε και κουτίη κρίση ...με 630 καθαρα έχει επιστημονικό προσωπικο... Και με πολλά master μάλιστα πολλά παιδιά. Άντε να έρθει και το vectoring

• Super Moderators
Δημοσ.

Είπα εγώ ότι θέλω σώνει ντε και καλά 24 Mbps? Είπα ότι δεν ξέρω ότι είναι το έως 24 και όχι 24?

Είπα ότι θέλω να έχω σώνει ντε και καλά οπτικές ίνες επειδή είναι περασμένα τα καλώδια κάτω από το σπίτι μου?

Είπα ότι έκανα καμία κομπίνα ή πατέντα για να πιάσω τα 22Mbps? Απλά αυτό έπιανε για 3 μήνες χωρίς να παρέμβω εγώ σε κάτι.

Είπα εγώ ότι δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η χώρα μου και ότι έχω απαιτήσεις? Είπα ότι οι τιμές με βάση το τελικό προϊόν δεν είναι οι αυτές που θα έπρεπε να είναι. Επίσης είπα ότι το VDSL είναι ξεπερασμένο για την εποχή μας. Λάθος?

Για απάντησε να σε δω!

Τι εννοείς τότε "σε αυτή τη χώρα πληρώνουμε πάντα κάτι που δεν έχουμε" όταν το topic είναι για VDSL και 4G?

Ποιοι έχουν σκάψει κι έχουν περάσει οπτικές ίνες (όχι παντού) κι εμείς συζητάμε για vdsl?

ΚΑΜΠΙΝΑ έγραψα όχι κομπίνα, ξαναδιάβασε το post μου...

Οι τιμές των εναλλακτικών (Wind και HOL παρέχουν VDSL από τις νέες καμπίνες του ΟΤΕ) είναι ακριβές? Δεν μας υποχρεώνει κάποιος να πάμε ΟΤΕ ο οποίος είναι αναγκαστικά ακριβότερος για λόγους ανταγωνισμού (θα έκλειναν οι υπόλοιποι)

Ναι ξεπερασμένο το FTTC, για αυτό οι "βλάκες" τις British Telecoms ακόμα το επεκτείνουν (BT Infinity) κι ας έχουν και περισσότερα λεφτά από τον ΟΤΕ και σημαντικά μεγαλύτερη αγορά...

Κόβω το χέρι μου ότι και FTTH να έφτιαχνε ο ΟΤΕ θα υπήρχε άπειρη γκρίνια...

Δημοσ.

Μπράβο στον ΟΤΕ στον οποίο συνεχίζει να επενδύει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και είναι και ο ποιο αξιόπιστος στα πάντα .

Δοκίμασα από το 2004 σε επίπεδο τηλεφωνία και Ίντερνετ όλους τους παρόχους μέσω ADSL και εδώ και 2 χρόνια σε VDSL και μόνο με τον ΟΤΕ ήμουν και είμαι ευχαριστημένος.

Το μόνο καλό που έχουν όλες οι άλλες εταιρίες σε σχέση με τον ΟΤΕ είναι τα φθηνά τιμολόγια αλλά τι να το κανείς όταν δεν έχεις αξιοπρεπείς υπηρεσίες με αλλά λόγια ποια σε το αβγό και κουρευτο.

Δημοσ.

Ότι να'ναι 5 να'ναι ο ΟΤΕ....

IMG_20150609_150750.817.jpg

Ιαπωνία 110 εκατομμύρια

11+ πάροχοι (πάνω απο 200 με τους μικρούς/τοπικούς)
Μέσος όρος ταχύτητας: 86 Mpbs...

Αμερική 4-5; Οι μεγαλύτεροι είναι αυτοί:

1. AT&T
  2. Verizon
  3. Sprint (Softbank Broadband)
  4. Century Link (Qwest)
  5. Level 3 (with Global Crossing now)
  6. NTT/Verio

και εδώ ειναι όλοι οι ISP των ΗΠΑ: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Internet_service_providers_of_the_United_States

γενικά όλα τα νούμερα ειναι λάθος...

Και γενικά δεν καταλαβαίνω πιο συμπέρασμα βγαίνει κρίνοντας μόνο απο τον αριθμό ISP και τον πληθυσμό; ο αριθμός ISP δεν ειναι άμεση συνάρτηση του πληθυσμού των εν δύναμη πελατών μιας περιοχής... εξαρτάται απο τον ανταγωνισμός και αυτός εξαρτάτε απο την προσφορά/κόστος της κάθε εταιρίας συγκριτικά με τις υπόλοιπες...

AVG speeds πήρα απο εδώ http://www.netindex.com/download/allcountries/

(απο όπου βλέπουμε ότι είμαστε πιο αργοί ακόμη και απο την τουρκιά και πραγματικά περνάμε μόνο ελάχιστα κάποιες χώρες της αφρικής και της νότιας αμερικής - και εκεί ακόμη όχι όλες- 

είμαστε η χώρα με την μικρότερη γεωγραφική επιφάνεια και κατ ασυνέπεια μικρότερο κόστος κάλυψης. με λίγο πληθυσμό το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου ειναι συγκεντρωμένο σε μια πόλη άρα ακόμη μικρότερο έξοδα για κάλυψη...

και παρόλα αυτα είμαστε σχεδόν τελευταίοι σε κάλυψη και σε ταχύτητες!!!!

Και μας φταίει η "κατακερματισμένη αγορά" για αυτό με τα νουμεράκια της πλάκας που έβγαλε ο οτε... του κακού ....... του φταίνε οι τρίχες...

Δημοσ.

Μπράβο στον ΟΤΕ στον οποίο συνεχίζει να επενδύει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και είναι και ο ποιο αξιόπιστος στα πάντα .

Δοκίμασα από το 2004 σε επίπεδο τηλεφωνία και Ίντερνετ όλους τους παρόχους μέσω ADSL και εδώ και 2 χρόνια σε VDSL και μόνο με τον ΟΤΕ ήμουν και είμαι ευχαριστημένος.

Το μόνο καλό που έχουν όλες οι άλλες εταιρίες σε σχέση με τον ΟΤΕ είναι τα φθηνά τιμολόγια αλλά τι να το κανείς όταν δεν έχεις αξιοπρεπείς υπηρεσίες με αλλά λόγια ποια σε το αβγό και κουρευτο.

Τι λες τώρα; ο πΟΤΕ ειναι μακράν ο χειρότερος.. !!!!

Μπορώ να συμφωνήσω ότι όταν "ωρίμασε" η περίοδος της κρίσης στην Ελλάδα οι εταιρίες (πρακτικές/πολιτικές/εξυπηρέτηση) πήραν την κάτω βόλτα (που βέβαια σε αυτό συνεισέφερε πολύ ο πΟΤΕ με τις εσκεμμένες κωλυσιεργίες του και τα γενικότερα "σαμποτάζ" ) αλλά ο οτε ήταν ειναι και θα ειναι ΠΑΝΤΑ ο ακριβότερος και ο αργότερος/χειρότερος πάροχος που υπήρξε ποτέ σε αυτή την χώρα.... (μιλάω πάντα απο για εποχές adsl και μετά )

• Super Moderators
Δημοσ.

αλλά ο οτε ήταν ειναι και θα ειναι ΠΑΝΤΑ ο ακριβότερος και ο αργότερος/χειρότερος πάροχος που υπήρξε ποτέ σε αυτή την χώρα.... (μιλάω πάντα απο για εποχές adsl και μετά )

αν δεν ήταν ο ακριβότερος δεν θα υπήρχε ανταγωνισμός...

όταν λες αργότερος τι εννοείς?

το χειρότερος με ποια κριτήρια?

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς, αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, οι παρεχόμενες υπηρεσίες ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που μπορούμε να πληρώσουμε ως πελάτες. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, όπως ήταν το 2004-5, τότε σε ένα χρόνο θα διπλασιάζονταν οι υποδομές.

Δημοσ.

είμαστε η χώρα με την μικρότερη γεωγραφική επιφάνεια και κατ ασυνέπεια μικρότερο κόστος κάλυψης. με λίγο πληθυσμό το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου ειναι συγκεντρωμένο σε μια πόλη άρα ακόμη μικρότερο έξοδα για κάλυψη...

Το ότι είμαστε μια χώρα με μικρή γεωγραφική επιφάνεια δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να καλύψεις όλον τον πληθυσμό. Είμαστε μια ορεινή χώρα και μάλιστα με ένα παράξενο σχήμα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με κάτι χώρες όπως Βέλγιο, Ολλανδία και παρόμοιες που η πρωτεύουσα είναι σχεδόν στην μέση, και γύρω γύρω είναι οι πόλεις. 

Δημοσ.

τι εννοείς τότε "σε αυτή τη χώρα πληρώνουμε πάντα κάτι που δεν έχουμε" όταν το topic είναι για VDSL και 4G?

ποιοι έχουν σκάψει κι έχουν περάσει οπτικές ίνες (όχι παντού) κι εμείς συζητάμε για vdsl?

ΚΑΜΠΙΝΑ έγραψα όχι κομπίνα, ξαναδιάβασε το post μου...

οι τιμές των εναλλακτικών (Wind και HOL παρέχουν VDSL από τις νέες καμπίνες του ΟΤΕ) είναι ακριβές? Δεν μας υποχρεώνει κάποιος να πάμε ΟΤΕ ο οποίος είναι αναγκαστικά ακριβότερος για λόγους ανταγωνισμού (θα έκλειναν οι υπόλοιποι)

Ναι ξεπερασμένο το FTTC, για αυτό οι "βλάκες" τις British Telecoms ακόμα το επεκτείνουν (BT Infinity) κι ας έχουν και περισσότερα λεφτά από τον ΟΤΕ και σημαντικά μεγαλύτερη αγορά...

Πληρώνουν οι περισσότεροι για έως 24Mbps και εσένα δηλαδή σου φαίνεται λογικότατο να μην πιάνουν ούτε την μισή ταχύτητα, δηλαδή 12Mbps. Τα λεφτά όμως για το έως 24Mbps μια χαρά τα τσεπώνουν.

Για τις οπτικές ίνες και για το που έχουν ξεκινήσει οι υποδομές ψάξε στη Google και θα δεις τι εννοώ. Μην κάνεις μια τον χαζό μια τον έξυπνο.

Δικαίωμά σου να μιλάς ακόμα για το VDSL και για τα δίκτυα που ΘΑ εκσυγχρονίσουν για να έχεις και πάλι έως 50Mbps.

Εγώ αναφέρθηκα στην κομπίνα εννοώντας ότι δεν έκανα κάτι για να έχω 22Mbps. Καμία σχέση με την καμπίνα του ΟΤΕ. Ξέρω τι διαβάζω. Μάθε να διαβάζεις εσύ καλύτερα!

Εάν οι τιμές των εναλλακτικών παρόχων σε ικανοποιούν προσωπικά δικαίωμά σου! Εμένα μου φαίνονται ακριβές για το τελικό προϊόν και τις υπηρεσίες που μου προσφέρουν.

Για το εάν είναι ιδιοφυΐες ή βλάκες στην British Telecoms δεν το ξέρω. Αν μιλάμε όμως για το μέλλον, για τεχνολογία και για ταχύτητες δες εδώ. Το παράδειγμά σου ήταν ατυχές!

• Super Moderators
Δημοσ.

Πληρώνουν οι περισσότεροι για έως 24Mbps και εσένα δηλαδή σου φαίνεται λογικότατο να μην πιάνουν ούτε την μισή ταχύτητα, δηλαδή 12Mbps. Τα λεφτά όμως για το έως 24Mbps μια χαρά τα τσεπώνουν.

ναι μου φαίνεται λογικότατο, η πόρτα σου στο dslam (ο εξοπλισμός δλδ) κοστίζει το ίδιο είτε συγχρονίζεις στα 24 είτε στα 2...

επίσης το ότι οι ADSL (χαλκός) δεν πιάνουν σε όλους 24/20/whatever οφείλεται στην φυσική, η οποία ισχύει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα...

όσο πιο μακρυά είσαι από το Α/Κ τόσο πιο πολύ εξασθενεί το σήμα, για αυτό είναι πιο μικρός ο συγχρονισμός...

όσο περισσότεροι συνδρομητές έχουν ADSL τόσο περισσότερες παρεμβολές (crosstalk) για αυτό πέφτει ο συγχρονισμός

Δικαίωμά σου να μιλάς ακόμα για το VDSL και για τα δίκτυα που ΘΑ εκσυγχρονίσουν για να έχεις και πάλι έως 50Mbps.

το FTTC (VDSL) αντικαθιστά το χαλκό από το Α/Κ μέχρι τις υπαίθριες καμπίνες στις γειτονιές με αποτέλεσμα οι απώλιες να είναι ελάχιστες κι ο συγχρονισμός όσο ο ονομαστικός...

Για τις οπτικές ίνες και για το που έχουν ξεκινήσει οι υποδομές ψάξε στη Google και θα δεις τι εννοώ. Μην κάνεις μια τον χαζό μια τον έξυπνο.

μιλάς δλδ για εξωτερικό, σε χώρες που δεν είναι μπουρδέλο και δεν έχουν την οικονομική κατάσταση που έχουμε εμείς τα τελευταία 5-6 χρόνια...

για δες τι κάλυψη έχει το Google Fiber στην Αμερική, το 40% πληθυσμιακής κάλυψης που αναφέρει ο ΟΤΕ για το VDSL είναι ονειρικό...

Εγώ αναφέρθηκα στην κομπίνα εννοώντας ότι δεν έκανα κάτι για να έχω 22Mbps. Καμία σχέση με την καμπίνα του ΟΤΕ. Ξέρω τι διαβάζω. Μάθε να διαβάζεις εσύ καλύτερα!

ούτε εγώ είπα ότι έκανες κάποια κομπίνα, δεν ξέρω για ποιο λόγο το ανέφερες...

Εάν οι τιμές των εναλλακτικών παρόχων σε ικανοποιούν προσωπικά δικαίωμά σου! Εμένα μου φαίνονται ακριβές για το τελικό προϊόν και τις υπηρεσίες που μου προσφέρουν.

πόσο δλδ θες για VDSL (FTTC) 50αρι? η Wind δίνει το VDSL 50αρι + απεριόριστα αστικά/υπεραστικά + 300 λεπτά προς κινητά με 30 euro το μήνα...

Αν παίζεις μέσω FTTC το 50άρι θα είναι 50αρι...

Για το εάν είναι ιδιοφυΐες ή βλάκες στην British Telecoms δεν το ξέρω. Αν μιλάμε όμως για το μέλλον, για τεχνολογία και για ταχύτητες δες εδώ. Το παράδειγμά σου ήταν ατυχές!

Ενώ η σύγκρισή σου με την Ιαπωνία είναι το τέλειο παράδειγμα...

Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται παράλογο το κόστος αδερφέ.

Τώρα μου έμπλεξες και την Φυσική αλλά ΟΚ κατάλαβα τι θέλεις να πεις. Ναι συμφωνώ ότι και η φυσική παίζει τον ρόλο.

Χάλια έχει η Ελλάδα στο Internet μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια? Σοβαρά μιλάς τώρα? Τέλος πάντων.

Εμένα με ενδιαφέρει η κάλυψη στην Ελλάδα. Δεν ζω στην Αμερική. Το Τόκιο στο έφερα σαν παράδειγμα και γιατί είναι προηγμένη χώρα αλλά και για να σου αποδείξω ότι το VDSL είναι ξεπερασμένο για την εποχή που ζούμε! Εδώ στην Ελλάδα είμαστε ακόμα στα δέντρα πριν τους δεινόσαυρους! Γενικά η έλλειψη χρήματος περιορίζει την εξέλιξη σε πολλά θέματα.

Πάντως και στην Ελλάδα κάτι έχει ξεκινήσει και κάτι θα γίνει μελλοντικά. Ακούω θετικά πράγματα από αυτούς που έχουν βάλει HCN. Νομίζω υπάρχει και η Inalan στην Αττική. Επίσης λέω και για τα Μητροπολιτικά Δίκτυα. Το ανέφερα πριν (όσο αφορά εμένα για το γεγονός ότι περνάνε κάτω από το σπίτι μου) γιατί μένω κοντά στο Δημαρχείο της πόλης όπου έχουν περάσει τα καλώδια των οπτικών ινών.

Τέλος πάντων. Αυτά.

(Γενικά πάντως άλλα πράγματα γράφω και άλλα αναμιγνύεις στην πορεία. Πες ρε αδερφέ γιατί ακριβώς θέλεις να μιλήσουμε και με πια δεδομένα και άσε τα μπλα μπλα. Πρώτος μου αναφέρεις την British Telecoms. Για να μου πεις τι? Μετά μου αναφέρεις την κάλυψη της Αμερικής λες και ζω στο Αμέρικα! Είσαι ότι να ναι και κάθομαι και ασχολούμαι τόση ώρα μαζί σου!!! Άντε γεια! Θεοποίησε το VDSL και τις τιμές που στο πουλάνε! Τρέλα μόνο μην πουλάς και εξυπνάδα!)

• Super Moderators
Δημοσ.

Εμένα μου φαίνεται παράλογο το κόστος αδερφέ.

δεκτό, νομίζεις όμως ότι θα ήταν λιγότερο παράλογο αν πηγαίναμε σto "μη ξεπερασμένο" FTTH? εκεί να δεις πως θα τραβάγαμε όλοι τα μαλλιά μας...

Χάλια έχει η Ελλάδα στο Internet μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια? Σοβαρά μιλάς τώρα? Τέλος πάντων.

δεν είπα κάτι τέτοιο, η αναφορά είναι για τα οικονομικά χάλια της χώρας τα τελευταία 5-6 χρόνια...

Εμένα με ενδιαφέρει η κάλυψη στην Ελλάδα. Δεν ζω στην Αμερική. Το Τόκιο στο έφερα σαν παράδειγμα και γιατί είναι προηγμένη χώρα αλλά και για να σου αποδείξω ότι το VDSL είναι ξεπερασμένο για την εποχή που ζούμε! Εδώ στην Ελλάδα είμαστε ακόμα στα δέντρα πριν τους δεινόσαυρους! Γενικά η έλλειψη χρήματος περιορίζει την εξέλιξη σε πολλά θέματα.

Aπό την στιγμή που τα έργα άρχισαν μέσα στην κρίση ουσιαστικά, τι να κάνει μια εταιρία? περισσότερα έξοδα χωρίς να είναι σίγουρη η απόσβεση των χρημάτων που θα δώσει για τα έργα? μιλάμε για 3πλάσια χρήματα το FTTH από το FTTC...

(Γενικά πάντως άλλα πράγματα γράφω και άλλα αναμιγνύεις στην πορεία. Πες ρε αδερφέ γιατί ακριβώς θέλεις να μιλήσουμε και με πια δεδομένα και άσε τα μπλα μπλα. Πρώτος μου αναφέρεις την British Telecoms. Για να μου πεις τι? Μετά μου αναφέρεις την κάλυψη της Αμερικής λες και ζω στο Αμέρικα! Είσαι ότι να ναι και κάθομαι και ασχολούμαι τόση ώρα μαζί σου!!! Άντε γεια! Θεοποίησε το VDSL και τις τιμές που στο πουλάνε! Τρέλα μόνο μην πουλάς και εξυπνάδα!)

No offence, αλλά σου λέιπουν κάποιες βασικές πληροφορίες κι εξαιτίας τους η συζήτηση πηγαίνει αλλού, γιατί αυτά που λες βασίζονται εξαρχής σε λανθασμένα δεδομένα...

αναφέρω την BT λόγω της γκρίνιας για την επιλογή και την αργή ανάπτυξη του FTTC, μιας κι η BT είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε μέγεθος και διαθέτει μεγαλύτερη αγορά, για να δεις ότι οι ρυθμοί είναι πάνω κάτω ίδιοι...

Μου λες κοίτα την Google για το που έχουν ξεκινήσει οι υποδομές για τις οπτικές ίνες, οπότε υποθέτω ότι μιλάς για Google Fiber, αν δεν μιλάς συγκεκριμένα δεν μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου για να καταλάβω τι εννοείς...

Μου λες ότι έγραψα πως έκανες κομπίνα με τα 22mbps, δεν υπάρχει κάποιο post μου που να υπονοεί καν κάτι τέτοιο...

Δεν θεοποϊώ το FTTC, απλά το θεωρώ ιδανική λύση για τα χρήματα που διαθέτει ο ΟΤΕ κι από το τπτ, το προτιμώ...

Δημοσ.

Στο τέλος της απάντησης που έδωσα στον pournara γράφω κάτι που με δικαιώνει. Καταλήγεις μόνος σου λέγοντας ουσιαστικά ότι συμβιβάζεσαι με αυτό που σου δίνουν έστω και υπερτιμημένο! Και λες και ευχαριστώ από πάνω.

Δεν χρειάζονταν να μου κάνεις όλη αυτή την συζήτηση χωρίς νόημα με την υπόδειξη στο τέλος ότι μου λείπουν και βασικές πληροφορίες. Στα λόγια μου ήρθες από άλλο δρόμο!

Χάσαμε και την ώρα μας!

Δημοσ.

VDSL my a.s !!  Ιδίως τώρα με την κρίση και όπως πάμε με την κόντρα με την Ευρώπη... δεν θα δούμε VDSL σε Πετρούπολη και αλλού για πολύ καιρό....

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο τέλος της απάντησης που έδωσα στον pournara γράφω κάτι που με δικαιώνει. Καταλήγεις μόνος σου λέγοντας ουσιαστικά ότι συμβιβάζεσαι με αυτό που σου δίνουν έστω και υπερτιμημένο! Και λες και ευχαριστώ από πάνω.

Δεν χρειάζονταν να μου κάνεις όλη αυτή την συζήτηση χωρίς νόημα με την υπόδειξη στο τέλος ότι μου λείπουν και βασικές πληροφορίες. Στα λόγια μου ήρθες από άλλο δρόμο!

Χάσαμε και την ώρα μας!

Άρα το να γκρινιάζω, ενώ δεν πρόκειται να γίνει αυτό που θέλω για πρακτικούς/ρεαλιστικούς λόγους, είναι προτιμότερο από το να επιθυμώ κάτι υλοποιήσιμο...

Δεν χάσαμε την ώρα, ειπώθηκαν κάποιες πληροφορίες αρκετά χρήσιμες (πχ γιατί δεν έχουν όλοι 24mbps), για όσους τις διάβασαν ασφαλώς...

VDSL my a.s !!  Ιδίως τώρα με την κρίση και όπως πάμε με την κόντρα με την Ευρώπη... δεν θα δούμε VDSL σε Πετρούπολη και αλλού για πολύ καιρό....

φαντάσου μια επιχείρηση να ανοιγόταν σε FTTH (πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με το FTTC) με την κατάσταση αυτή και να έμενε με το πουλί στο χέρι σε περίπτωση που πήγαιναν όλα από το κακό στο χειρότερο...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...