funbreaker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Εξοπλισμός και εγκατάσταση ssd: Έχω το laptop HP G72. Του έβαλα σε caddy τον crucial M500 128GB. Στην sata ΙΙ θύρα του δίσκου διατήρησα τον HDD WD blue 1 TB που είχα. Πρώτη εμφάνιση του προβλήματος και προσπάθεια αντιμετώπισης: Πέρασαν 2-3 μήνες και όλα ήταν ΟΚ.Πριν 3-4 μέρες ξαφνικά το σύστημα κόλησε. Έκανα restart και ο HDD είχε εξαφανιστεί. Πάει λέω χάλασε ή βγήκε το καλώδιο. Άνοιξα το laptop, τον έβγαλα και τον ξαναβαλα και ξαναεμφανίστηκε. Έκανα και βαθύ 5ωρο έλεγχο με το HD Sentinel και ήταν 100% ΟΚ. Θα έτυχε λέω. Επανεμφάνιση του προβλήματος: Σήμερα πάλι μου έκανε το ίδιο αλλά χωρίς να κολήσει το σύστημα. Απλά το πρόγραμμα intel Rapid μου έβγαλε μήνυμα πως ο δίσκος αφαιρέθηκε η κάτι τέτοιο. Λέτε να φταίει αυτό? Αυτή την φορά δεν διορθώνεται με restart. Αυτό που νιώθω πως φταίνει είναι πως γίνεται κάποιο μπέρδεμα της μητρικής με τους δύο δίσκους. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως να το διορθώσω? Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2015 από funbreaker
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις τον ssd στην κανονική θέση του laptop και τον hdd στο candy
funbreaker Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Αυτό ήθελα να το κάνω από την αρχή αλλά δυστυχώς για λίγα χιλιοστά ο HDD δεν χωράει στο caddy. Τουλάχιστον δεν έχω μείωση της ταχύτητας επειδή έχω τον SSD στον caddy, τον δοκίμασα και στα 2 και η ταχύτητα ήταν ίδια και μάλιστα στο caddy παρατήρηση (ίσως τυχαία) λίγο μεγαλύτερο. Ως προς το πρόβλημα τώρα: Σήμερα που άνοιξα ξανά το pc ο δίσκος εμφανίστηκε κανονικά. Τι μπορεί να φταίει?Θα μου το ξανακάνει σίγουρα. Έχω μια υποψία μήπως φταίει το πρόγραμμα intel rapid που δεν θυμάμαι γιατί το έβαλα όταν εγκατέστησα τον ssd ούτε ξέρω αν χρειάζεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα