VasKag Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Εχουμε ενα λαπτοπ με χαλασμενο cd/dvd drive και μη δυνατοτητα boot μεσω usb. Στο boot order δινει μονο network, hdd και cd/dvd. Εψαξα λιγο στο ιντερνετ να δω πως γινεται. Κατεβασα και εστησα σε ενα υπολογιστη του δικτυου το Site: Serva . Την πρωτη φορα, μου εβγαζει οτι δε βρισκει drivers για την καρτα δικτυου. Παρολο που κατεβασα τους αντιστοιχους για το λαπτοπ, και τους εβαλα εκει που επρεπε, δεν τους εβλεπε. Τη δευτερη φορα, δε βρισκει καποια αρχεια, που την πρωτη φορα δεν ειχε θεμα. Υπαρχει καποιος που το εχει κανει, (οχι με το serva απαραιτητα) να μου δωσει μια βοηθεια γιατι εχω κολλησει?
VasKag Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Καταρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον. Οσον αφορα το πρωτο προβλημα που ειχα (δεν εβρισκε nic drivers), το ελυσα βρισκοντας (με δοκιμες) τους σωστους. Το δευτερο προβλημα ειναι οτι μετα τις αρχικες εικονες τις εγκαταστασης (εκει που ειναι σαν dos mode), και οταν θα δειξει για πρωτη φορα το xp logo με την μπαρα, πεταει BSOD. Δες την πρωτη BSOD στο παρακατω λινκ. http://www.vercot.com/~serva/an/WindowsPXE1.html Βεβαια λεει οτι η λυση του προβληματος ειναι με πιο καινουριους lan drivers. Αλλα εγω οσο εψαξα, βρισκω τους ιδιους. Δοκιμασα και μια αλλη τεχνικη αλλα και παλι χωρις αποτελεσμα. Προσπαθω να κανω τον σκληρο δισκο bootable ωστε οταν θα μπει να ξεκινησω την εγκατασταση απο το command line. Δεν ξερω αν ειναι σωστο αυτο που εκανα. Εκανα format τον δισκο σε FAT32. Και μετα απο win98 bootdisk, ετρεξα την εντολη sys a: c: ωστε να αντιγραφουν τα αρχεια συστηματος. Πραγματι εγινε, αλλα οταν ξεκινα ο υπολογιστης, μετα το post εχω μαυρη οθονη και τον κερσορα (_) να αναβοσβηνει. Ο σκληρος δοκιμαστηκε και σε desktop με το ιδιο αποτελεσμα.
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Έδωσες βάση σε αυτό: The required files would be i.e. NetDriverX.inf, NetDriverY.sys, and NetDriverY.cat (if available). Please consider some OEM drivers might require the inclusion of some other additional files contained within the driver package. Always read the OEM driver documentation for details.The \NIC is a directory that is parsed twice; by Serva first and later-on by the OS install process itself. Serva only looks after "Net" class drivers in order to create the network driver database used by the the initial text phase of the install process. Serva completely ignores sub-directory content and other driver classes like i.e. "Storage" class drivers. ?
VasKag Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Κοιτα οι drivers που εχω ειναι οντως 3 αρχεια. Ενα inf, ενα sys και ενα cat. Στην αρχη νομιζα οτι ηθελε να λεγονται NetDriverX, ΝετDriverY αλλα και παλι με τις μετονομασιες ειχα το ιδιο αποτελεσμα. Τωρα για τα επιπλεον αρχεια που λεει, οσους drivers και αν κατεβασα δεν ειχαν κατι επιπλεον. Μηπως εννοει να ανοιξω το inf αρχειο με καποιον editor και να δω αν εχει παραπομπες σε αλλα αρχεια? Για την πατεντα εχεις καμια αποψη? Εχει βαση? Αν ναι υπαρχει αλλος τροπος να κανω ενα σκληρο δισκο, bootable?
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Οι καταλήξεις σου σωστές είναι. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι NetDriverX.inf and NetDriverY.sys are just two generic names but please consider that NetDriverX.inf is a text file containing variables pointing to NetDriverY.sys; then if you change NetDriverY.sys name NetDriverX.inf affected variables must be edited accordingly. In case we need to add more than one OEM network driver we repeat the process copying the corresponding driver components under the same directory (without creating subdirectories; Serva will ignore their content). Είσαι σίγουρος πως τώρα παίρνεις την πρώτη bsod και όχι PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED BSOD; Για άλλο τρόπο μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο. Αφού εγκαταστήσεις τα xp σε άλλο μηχάνημα. Απλά πιστεύω πως αν το παλέψεις θα τα καταφέρεις μέσω PXE server.
loic Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αν εχει/εχεις floppy και υποστηριζεται, μπορεις να κανεις τα παρακατω... (Αν δεν εχει τα εγραψα αδικα τωρα που τα ξαναβλεπω, αλλα δεν πειραζει, μπορει να τα χρειαστει αλλος...) Συνδεεις τον δισκο που θα γινει η εγκατασταση σε ενα PC μεσω USB. Φταχνεις τουλαχιστον δυο partitions. Το ενα θα φιλοξενησει τα Windows και το δευτερο (1GB ειναι αρκετο) τα αρχεια της εγκαταστασης. Καλο ειναι το πρωτο να ειναι σε NTFS και οπωσδηποτε το δευτερο θα ειναι σε FAT32. Ο αλλος χωρος ειναι αδιαφορος, ετσι κι'αλλιως μολις τελειωσει η εγκατασταση θα σβησεις το μικρο και θα το ενωσεις με τον κενο χωρο. Με λιγα λογια, θα ειναι ετσι ο δισκος: Μεταφερεις απο το δισκακι των XP, τον φακελο i386, στο μικρο partition. Χρησιμοποιεις μια δισκετα εκκινισης απο π.χ Win '98, ξεκινας το μηχανημα, βγαινεις σε command prompt, αλλαζεις drive με την εντολη "d:" (χωρις τα αυτακια), μπαινεις στον φακελο i386 και εκτελεις την εντολη winnt. Ειναι το εκτελεσιμο που ξεκινα την εγκατασταση. Φυσιολογικα μετα ολα θα συνεχισουν οπως σε μια κανονικη εγκατασταση...
VasKag Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Οι καταλήξεις σου σωστές είναι. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι Είσαι σίγουρος πως τώρα παίρνεις την πρώτη bsod και όχι PROCESS1_INITIALIZATION_FAILED BSOD; Για άλλο τρόπο μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο. Αφού εγκαταστήσεις τα xp σε άλλο μηχάνημα. Απλά πιστεύω πως αν το παλέψεις θα τα καταφέρεις μέσω PXE server. Ναι παιρνω την πρωτη BSOD. Τα additional files βρηκαμε τελικα τι ειναι? Αν εχει/εχεις floppy και υποστηριζεται, μπορεις να κανεις τα παρακατω... (Αν δεν εχει τα εγραψα αδικα τωρα που τα ξαναβλεπω, αλλα δεν πειραζει, μπορει να τα χρειαστει αλλος...) Συνδεεις τον δισκο που θα γινει η εγκατασταση σε ενα PC μεσω USB. Φταχνεις τουλαχιστον δυο partitions. Το ενα θα φιλοξενησει τα Windows και το δευτερο (1GB ειναι αρκετο) τα αρχεια της εγκαταστασης. Καλο ειναι το πρωτο να ειναι σε NTFS και οπωσδηποτε το δευτερο θα ειναι σε FAT32. Ο αλλος χωρος ειναι αδιαφορος, ετσι κι'αλλιως μολις τελειωσει η εγκατασταση θα σβησεις το μικρο και θα το ενωσεις με τον κενο χωρο. Με λιγα λογια, θα ειναι ετσι ο δισκος: Μεταφερεις απο το δισκακι των XP, τον φακελο i386, στο μικρο partition. Χρησιμοποιεις μια δισκετα εκκινισης απο π.χ Win '98, ξεκινας το μηχανημα, βγαινεις σε command prompt, αλλαζεις drive με την εντολη "d:" (χωρις τα αυτακια), μπαινεις στον φακελο i386 και εκτελεις την εντολη winnt. Ειναι το εκτελεσιμο που ξεκινα την εγκατασταση. Φυσιολογικα μετα ολα θα συνεχισουν οπως σε μια κανονικη εγκατασταση... Αυτο που προτεινεις προσπαθησα να το κανω και εγω. Το λαπτοπ ομως δεν εχει floppy. Εγω θελω ενα τροπο ο σκληρος να γινει bootable και να ξεκινησω την εγκατασατση απο command prompt.
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Ναι παιρνω την πρωτη BSOD. Τα additional files βρηκαμε τελικα τι ειναι? Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν Please consider some OEM drivers might require the inclusion of some other additional files contained within the driver package. Always read the OEM driver documentation for details.
VasKag Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Κατι που πατρατηρησα τωρα. Οι drivers που εχω τωρα εχουν εκδοση 14.6.0.6A. Τα 3 αρχεια ειναι τα εξης b57win32.cat b57win32.inf b57xp32.sys Επηρεασμενος απο αυτο που ειχα διαβασει για τα ονοματα, εκανα rename το b57xp32,sys σε b57win32.sys Μηπως δεν επρεπε να το κανω και να το αφησω οπως ηταν?
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Θα σου έλεγα να κάνεις το ανάποδο. Το b57win32.cat να το ονομάσεις b57xp32.cat. Έστω δοκίμασε και τα δυο...
loic Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Αυτο που προτεινεις προσπαθησα να το κανω και εγω. Το λαπτοπ ομως δεν εχει floppy. Εγω θελω ενα τροπο ο σκληρος να γινει bootable και να ξεκινησω την εγκατασατση απο command prompt. Το rufus μπορει να κανει τον δισκο bootable. Απλα πρεπει να ειναι σε fat32. Και ετσι δεν μπορεις να φτιαξεις partitions απο πριν. Επισης δεν ξερω αν μετα την εγκατασταση ειναι ευκολο να αλλαξεις απο fat32 σε ntfs... Φυσιολογικα θα μεινουν και τα αρχεια εγκαταστασης μεσα στο c:\ και θα θελει "καθαρισμα". Συνδεεις τον δισκο με USB, τρεχεις rufus και τον κανεις bootable, προσθετεις και τον φακελο i386 μεσα, τον βαζεις στη θεση του, κανει εκκινηση, ξεκινας το setup και... βλεπεις απο κει και περα τι γινεται.
VasKag Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δυστυχως δεν εχω προχειρη usb 2,5" θηκη. Υπαρχει κατι αντιστοιχο με τον δισκο συνδεδεμενο με sata?
άδικος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Και το inf το ιδιο? όπως είναι το αφήνεις. όπως είπα δοκίμασε και τις 2 μετονομασίες αν δε πιάσει η μια. b57win32.cat -> b57xp32.cat αλλιώς b57xp32.sys -> b57win32.sys αλλά θα πρέπει να έχεις αλλάξει τις προηγούμενες ονομασίες στις αρχικές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα