Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και βλακεία αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά χρήσιμο για πολλούς αυτό που θα ρωτήσω :)
Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλα τα προσωπικά μου αρχεία, φωτογραφίες κλπ. Υπάρχει τρόπος κάθε φορά που τον συνδέω σε έναν υπολογιστή να μου ζητάει κωδικό για να μπορώ να μπαίνω στα αρχεία; Σαν τα windows όταν ανοίγουν για παράδειγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Η καλύτερη-φτηνότερη λύση είναι να βάλεις τα ευαίσθητα αρχεία κάτω από έναν κρυπτογραφημένο φάκελο.

Π.χ. TrueCrypt

http://www.howtogeek.com/170352/how-to-password-protect-files-and-folders-with-encryption/

Συνθηματικό τη στιγμή της σύνδεσης ενός εξωτερικού δίσκου δεν έχει νόημα, αφού το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή συνήθως κάνει τη σύνδεση.

Δημοσ.

Έχει νόημα γιατί ο εξωτερικός δίσκος είναι κάτι που μετακινείται και μπαίνει πιθανώς σε πολλά διαφορετικά pc. Ειδικά άμα δεν μένεις και μόνος

Δημοσ.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το truecrypt γι'αυτό που θέλεις ή κάποιο πρόγραμμα όπως το storagecrypt που είναι και portable.

Η μόνη λύση χωρίς κάποιο app είναι να χρησιμοποιήσεις ATA password αλλά δεν είναι ότι πιο βολικό γιατί πρέπει να την χρησιμοποιείς στην εκκίνηση και δεν διαθέτουν όλοι οι υπολογιστές την επιλογή αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

<p>Έχει νόημα γιατί ο εξωτερικός δίσκος είναι κάτι που μετακινείται και μπαίνει πιθανώς σε πολλά διαφορετικά pc. Ειδικά άμα δεν μένεις και μόνος</p>

Για να ζητήσει συνθηματικό θα πρέπει ο δίσκος να αναγνωριστεί πρώτα, από το λειτουργικό σύστημα του κάθε υπολογιστή που συνδέεται. Επομένως δεν έχει νόημα να προφυλάξεις το δίσκο, αλλά να προφυλάξεις τα αρχεία. Ο δίσκος δεν ταυτίζεται με τα αρχεία σου, περιλαμβάνει αρκετές επιπλέον πληροφορίες που πρέπει να αποκτήσει ένα λειτουργικό σύστημα προκειμένου να αναγνωριστεί ότι εκεί μέσα υπάρχουν αρχεία, κρυπτογραφημένα ή όχι. Αυτές τις επιπλέον πληροφορίες είναι κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ κακή ιδέα να τις προφυλάξεις.

Αν όμως επιμένεις στην ιδέα σου, μπορείς ισοδύναμα να κλειδώσεις με λουκέτο τον εξωτερικό σου δίσκο σε ένα μικρό κουτί. Αντί να κουράζεις το μυαλό σου με συνθηματικά, απλά θα δέσεις ένα ακόμη κλειδί στο μπρελόκ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...