Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα εχω παραγγείλη το παραπάνω ρούτερ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να μοιράζει δύκτιο σε unifi outdoor με καλώδιο.

Δεν θα υπάρξει hotspot.

Πιστευεται θα μπορεί να σηκώσει 50-60 συσκεύες χωρίς να θέλει επανεκκινήσεις;

Επεξ/σία από Smokey
Δημοσ.

Το bandwidth limit θα γίνει απο το unifi έτσι ώστε το ρούτερ να μην χρειάζεται να εκτελεί πολλά scripts παρα μόνο καμιά δεκαρια firewall rules.

Πιστευεις οτι καμια 150 kb/s στον κάθε χρήστη είναι αρκετά;

Δημοσ.

Καλημέρα όλα καλα με την συσκευή.

Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσω pppoe client η να το αφήσω με static ip απο το ρούτερ του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Καλησπέρα εχω παραγγείλη το παραπάνω ρούτερ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να μοιράζει δύκτιο σε unifi outdoor με καλώδιο.

Δεν θα υπάρξει hotspot.

Aν το unifi ειναι 1 και οι 50-60 συσκευες χρησιμοποιουν ταυτοχρονα το δικτυο, η απαντηση ειναι οχι, αλλα δεν εχει να κανει με το mikrotik.

Θες minimum 2 unifi για να καλυψεις τοσους χρηστες ταυτοχρονα. Και παλι παιζεται ομως. Για 60 συσκευες μαλλον θες και 3ο unifi.

Δημοσ.

Το Unifi μπορεί να καλύψει 50-60 χρήστες, αρκεί να υπάρχει σχετικό bandwidth management της σύνδεσης, ειδικά αν μιλάμε για χαμηλό συγχρονισμό. Μην το συγκρίνεις με τα απλά ΑΡ.

@Smokey, για ποιον λόγο να έχεις διπλό ΝΑΤ στο δίκτυό σου;

Το Mikrotik είναι εξαιρετική συσκευή και θα πρέπει να κάνεις χρήση των δυνατοτήτων του και τις οποίες πλήρωσες.

Φυσικά θα το βάλεις να κάνει την ΡΡΡ κλήση, αφήνοντας την συσκευή του ΟΤΕ να δουλεύει μόνο ως Modem (Bridge mode), οπότε δεν θα τραβά κανένα ζόρι.

Δημοσ.

Θέλω στο ρούτερ του οτε να έχω κάποιες συσκεύες για το λόγο αυτό χρησιμοποιησα static ip.

Τώρα το mikrotik δίνει δικές του ip σε διαφορετικο subnet με firewall rules που του όρισα.

Έχω κάποιο πρόβλημα έτσι όπως είμαι τωρα;

Δημοσ.

Όχι, εκτός του διπλού ΝΑΤ στις συσκευές που είναι πίσω από το Mikrotik και πρέπει να το έχεις υπόψιν αν θέλεις να ανοίξεις κάποια πόρτα.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για της διευκρινίσεις.

Πάντως έχω πάθει πλάκα παιδιά με της δυνατότητες που προσφέρουν

ταν εν λόγω μηχανάκια.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για της διευκρινίσεις.

Πάντως έχω πάθει πλάκα παιδιά με της δυνατότητες που προσφέρουν

ταν εν λόγω μηχανάκια.

welcome to the club κγω το ιδιο ειπα οταν αρχισα να μαθαινω
Δημοσ.

Δεν θα υπάρξει hotspot.

Απο την στιγμή που δεν θα στήσεις HotSpot / Userman, το RB951Ui δεν θα ανεβάζει πάνω από 10~20% CPU με τόσους Clients.

Το θέμα με επανεκκινήσεις, είναι κυρίως θέμα παραμετροποίησης. Πρέπει να κάνεις χοντρή πατάτα για να θέλει επανεκκινήσεις.

Το bandwidth limit θα γίνει απο το unifi έτσι ώστε το ρούτερ να μην χρειάζεται να εκτελεί πολλά scripts παρα μόνο καμιά δεκαρια firewall rules.

Πιστευεις οτι καμια 150 kb/s στον κάθε χρήστη είναι αρκετά;

Γιατί να μην γίνει το Trafic Shaping από το MikroTik, και γιατί να γίνει με Script.

Δημοσ.

Προς το παρών το Trafic Shaping γίνεται με το unifi και δουλεύει πολύ καλά.

Κάποια στιγμή που έπαιζα με simple queue  δεν μου  δούλεψε.

Έδωσα ip  192.168.xxx.0  αλλα και ip συγκεκριμένη συσκευής  192.168.xxx.15 αλλα πάλι τα  ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...