Giannis316 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους Επειδή είχα την ευκαιρία να δουλέψω μερικές μέρες το Nexus 6 σκέφτηκα καλό θα ήταν να παραθέσω τις εντυπώσεις μου σε σχέση με το Note 4 που έχω εδώ και μήνες. Οπότε ξεκινάμε : 1) Γενική εμπειρία χρήσης : Όπως είναι φυσικό το Nexus είναι αισθητά πιο γρήγορο για γενικές λειτουργίες(καταραμένο touchwiz) Αυτό που μου έκανε αίσθηση ήταν ότι σε Chrome το Note είναι πιο γρήγορο στο να ανοίξει μια σελίδα. Tip για χρήστες Note : Σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνωρίζει αν γίνουν disable και τα 3 animation features (developer settings) για το interface το κινητό πάει πολύ πιο ομαλά και γρήγορα. Επίσης disable S-voice και φεύγει και αρκετό από το lag στο recent apps. 2) Οθόνη : αν και δεν είναι πολύ πιο μεγάλη από Note προσωπικά με βόλεψε περισσότερο ειδικά σε browsing. Διαβάζεις τα πάντα πολύ πιο άνετα. Χρώματα ποιότητα κτλ όλα μια χάρα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχεις την επιλογή για Screen Mode, οπότε τα over-saturated χρώματα είναι μονόδρομος. 3) Χειρισμός : Αισθητά πιο μεγάλο, αν έχεις και μια πιθανότητα να κρατάς το Note με ένα χέρι στο Nexus νομίζω είναι σχεδόν αδύνατο. Ποιότητα κατασκευής είναι άριστη! Το βάρος(αρκετά ελαφρύ για το μέγεθος του) δεν είναι ισοκατανεμημένο στο κινητό με αποτέλεσμα να φεύγει σχετικά εύκολα όταν το κρατάς με ένα χέρι. 4) Camera : Δεν μπορώ να τα βάλω στο ίδιο επίπεδο γιατί πολύ απλά δεν είναι. Ούτε οι φωτογραφίες, ούτε τα videos με εντυπωσίασαν. Σε χαμηλό φωτισμο θέλει αρκετή ώρα να κάνει focus και να βγάλει φωτογραφία. Επίσης σε βίντεο αργεί να κάνει focus. 5) Μπαταρία: Μέγιστο είχα κοντά στις 3 ώρες screen on time με 24 ώρες χρήσης. Αντίστοιχα με το Note έχω 4μίση ++. 6) Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι δεν έχει επιλογή(on/off) για το turbo charging. Το κινητό ανεβάζει πολύ ψηλή θερμοκρασία όταν φορτίζει όπως και το Note άλλωστε σε fast charging. Το θέμα είναι ότι δεν έχει τρόπο να την απενεργοποιήσης(???). 7) Προσωπικά πιστεύω ότι το Note + S-PEN δίνει ένα επίπεδο πιο πάνω στην αξιοποίηση μιας μεγάλης οθόνης σε κινητό. 8) Ήχος : Τα στερεοφωνικά ηχεία του Nexus είναι σε άλλο επίπεδο από αυτό του Note! Πιο δυνατός και καθαρός ήχος + είναι μπροστά οπότε πολύ καλύτερη εμπειρία! ( Ευχαριστώ adtakhs για την υπενθύμιση!) Επικεντρώθηκα κυρίως στα αρνητικά που μου έκαναν εντύπωση γιατί τα θετικά των Nexus είναι πάντα δεδομένα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2015 από Giannis316 1
voldemort Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 1.Εαν απενεργοποιησεις τα animations στο Note 4 ανοιγει τα παραθυρα σε κλασμα του second. Με απενεργοποιηση του s-voice ή καλυτερα αν το χρησιμοποιει καποιος με απενεργοποιηση απο το touchwiz αρχικη εχεις μηδενικο lag. 2.Σε αυτο εσυ ξερεις εχοντας συγκριση. 3.Στο κρατημα κι εγω πιστευω οτι το Note 4 δεν εχει συγκριση με αλλο.Εχει γωνιες ειναι παναλαφρο,και το δερματινη κολλαει στο χερι. 4.Τι να πουμε για την καμερα του Note 4; αψογη.Οπως ειπες ειτε βιντεο ειτε φωτογραφιες. 5.Καταευχαριστημενος.Οσο περναει ο καιρος στρωνει και κραταει περισσοτερο. 6.Ναι,στο note 4 απενεργοποιειται αν θελεις το fast charging.Υπαρχει επιλογη. 7.Το Note 4 οπως και η σειρα note με το s-pen ειναι (one of a kind). Γενικα θα επιβεβαιωσω αυτα που λες. Ενα ευχαριστω απο την πλευρα μου για την επιβεβαιωση αυτων που ηξερα και το επελεξα.
kataramenos32 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Όσον αφορά τα animations αν βάλεις nova launcher δεν έχεις κανένα πρόβλημα
voldemort Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Εγω παντως και με stock φυσαει το octa. Ειλικρινα παιδια δεν μπορω να καταλαβω αυτο με τους διαφορετικους launchers. Εβαλα στην free εκδοση και τον nova.Δεν καταλαβα τιποτε. Ασε που εχει πολυ περισσοτερα φορτωμενα στις ρυθμισεις απο τον απλο stock.Να μην αναφερω οτι αν τον αγορασει καποιος ποσα αλλα μπιχλιμπιδια ενεργοποιουνται. Προσωπικα τον θεωρω περιττο.
adtakhs Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα σε όλους Επειδή είχα την ευκαιρία να δουλέψω μερικές μέρες το Nexus 6 σκέφτηκα καλό θα ήταν να παραθέσω τις εντυπώσεις μου σε σχέση με το Note 4 που έχω εδώ και μήνες. Οπότε ξεκινάμε : 1) Γενική εμπειρία χρήσης : Όπως είναι φυσικό το Nexus είναι αισθητά πιο γρήγορο για γενικές λειτουργίες(καταραμένο touchwiz) Αυτό που μου έκανε αίσθηση ήταν ότι σε Chrome το Note είναι πιο γρήγορο στο να ανοίξει μια σελίδα. Tip για χρήστες Note : Σε περίπτωση που κάποιος δεν το γνωρίζει αν γίνουν disable και τα 3 animation features (developer settings) για το interface το κινητό πάει πολύ πιο ομαλά και γρήγορα. Επίσης disable S-voice και φεύγει και αρκετό από το lag στο recent apps. 2) Οθόνη : αν και δεν είναι πολύ πιο μεγάλη από Note προσωπικά με βόλεψε περισσότερο ειδικά σε browsing. Διαβάζεις τα πάντα πολύ πιο άνετα. Χρώματα ποιότητα κτλ όλα μια χάρα. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχεις την επιλογή για Screen Mode, οπότε τα over-saturated χρώματα είναι μονόδρομος. 3) Χειρισμός : Αισθητά πιο μεγάλο, αν έχεις και μια πιθανότητα να κρατάς το Note με ένα χέρι στο Nexus νομίζω είναι σχεδόν αδύνατο. Ποιότητα κατασκευής είναι άριστη! Το βάρος(αρκετά ελαφρύ για το μέγεθος του) δεν είναι ισοκατανεμημένο στο κινητό με αποτέλεσμα να φεύγει σχετικά εύκολα όταν το κρατάς με ένα χέρι. 4) Camera : Δεν μπορώ να τα βάλω στο ίδιο επίπεδο γιατί πολύ απλά δεν είναι. Ούτε οι φωτογραφίες, ούτε τα videos με εντυπωσίασαν. Σε χαμηλό φωτισμο θέλει αρκετή ώρα να κάνει focus και να βγάλει φωτογραφία. Επίσης σε βίντεο αργεί να κάνει focus. 5) Μπαταρία: Μέγιστο είχα κοντά στις 3 ώρες screen on time με 24 ώρες χρήσης. Αντίστοιχα με το Note έχω 4μίση ++. 6) Εντύπωση που έκανε το γεγονός ότι δεν έχει επιλογή(on/off) για το turbo charging. Το κινητό ανεβάζει πολύ ψηλή θερμοκρασία όταν φορτίζει όπως και το Note άλλωστε σε fast charging. Το θέμα είναι ότι δεν έχει τρόπο να την απενεργοποιήσης(???). 7) Προσωπικά πιστεύω ότι το Note + S-PEN δίνει ένα επίπεδο πιο πάνω στην αξιοποίηση μιας μεγάλης οθόνης σε κινητό. Επικεντρώθηκα κυρίως στα αρνητικά που μου έκαναν εντύπωση γιατί τα θετικά των Nexus είναι πάντα δεδομένα. Κάτι που δεν λές για το NEXUS είναι πως έχει πολύ πολύ καλύτερα ηχεία ! Είναι άλλης κατηγορίας. Το λέω γιατί πρόσφατα είχα στα χέρια μου το note 4 και είμαι πλέον κάτοχος Nexus 6. Το NEXUS επίσης δίνει την αίσθηση του πιο σπιρτόζικου, αλλά αυτό νομίζω το λες είδη. Επίσης προσωπικά το nexus μου φάνηκε σαν συσκευή λίγο πιο ποιοτική, ειδικά στο πίσω μέρος. Αλλά να μου πεις απόψεις είναι αυτές. Και τα δυο κινητά είναι πάντως πολύ πολύ καλά.
mp44christos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Εγω παντως και με stock φυσαει το octa. Ειλικρινα παιδια δεν μπορω να καταλαβω αυτο με τους διαφορετικους launchers. Εβαλα στην free εκδοση και τον nova.Δεν καταλαβα τιποτε. Ασε που εχει πολυ περισσοτερα φορτωμενα στις ρυθμισεις απο τον απλο stock.Να μην αναφερω οτι αν τον αγορασει καποιος ποσα αλλα μπιχλιμπιδια ενεργοποιουνται. Προσωπικα τον θεωρω περιττο Το κεντρικό χαρακτηριστικό του nova ειναι οτι μπορείς να το φερεις στα μετρα σου οποια και αν ειναι αυτα. Με πολυ κοπο και πείραγμα βεβαια. Αν θες στοκ ανδροιδ μπορεις να δοκιμασεις τον google now launcher. Εγω προσωπικά απεχθάνομαι το tuchwiz της samsung δεν το μπορω με τπτ. Για καλη μας τυχη το ανδροιδ μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε οτι laucher θελουμε αρα κλαιν μαιν...
fouskmech Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Διαβάζοντας το νήμα, μηδένησα όλα τα animations. Το αποτέλεσμα??? ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ !!! Παιδιά η εμπειρία Note+S-pen είναι απλά απίστευτη....
kostas8080 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ένα έχω να σου πω... αν και είμαι κατά της Samsung γενικότερα , όσον αφορά την σειρά NOTE είναι κορυφή... Σε αυτά τα μεγέθη δεν έχει αντίπαλο
Giannis316 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Και γω κατά της Samsung είμαι Κώστα αλλά όπως το είπες σε αυτή την κατηγορία είναι κορυφή ...
leo06 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ένα έχω να σου πω... αν και είμαι κατά της Samsung γενικότερα , όσον αφορά την σειρά NOTE είναι κορυφή... Σε αυτά τα μεγέθη δεν έχει αντίπαλο για όσους ενδιαφέρονται απλά για το μέγεθος έχει αντιπάλους,για αυτούς που ενδιαφερονται για τις λειτουργίες του spen τότε θα συμφωνήσω γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο με wacom digitizer
fouskmech Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 να ειστε σίγουροι όμως, ότι αν κάποιος θέλει να φτιάξει ένα τηλέφωνο Κ tablet K organizer, μια all around συσκευή δηλαδή, τότε τα τύπου S-pen είναι μονόδρομος. Εκτιμώ χωρίς να είμαι ειδικός του χώρου, ότι όπως είναι μόδα τώρα να φτιάχνουν μια συσκευή χωριστή για κάθε ανάγκη, που θα πάει, ρόδα έιναι και γυρίζει, κάποια στιγμή θα αρχίζουν να κάνουν πολυσυσκευές. Και πιστέψτε με, είναι πολύς κόσμος που θέλει να ξεφορτοθεί μερικούς φορτιστές και καλώδια.....
Giannis316 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 για όσους ενδιαφέρονται απλά για το μέγεθος έχει αντιπάλους,για αυτούς που ενδιαφερονται για τις λειτουργίες του spen τότε θα συμφωνήσω γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο με wacom digitizer Σε ποιές συσκευές αναφέρεσαι ;;
leo06 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Σε ποιές συσκευές αναφέρεσαι ;; http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_note_pro-6952.php http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_z2_pro-6396.php http://www.gsmarena.com/motorola_nexus_6-6604.php http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z7-6490.php
kostas8080 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 για όσους ενδιαφέρονται απλά για το μέγεθος έχει αντιπάλους,για αυτούς που ενδιαφερονται για τις λειτουργίες του spen τότε θα συμφωνήσω γιατί δεν υπάρχει κάποιο άλλο με wacom digitizer Δεν είναι Μόνο το s pen... Έχει την καλύτερη οθόνη με διαφορά, την καλύτερη κάμερα, αποσπόμενη μπαταρία (που δεν έχει κανένα,επέκταση μνήμης (που έχουν ελάχιστα) Εντάξει αν θεωρείς εσύ (πιθανόν μιλάς για αυτά) Το Mate 7 και το Nexus 6 αντιπάλους του δεν νομίζω , Είναι και οι δύο κορυφαίες συσκευές αλλά Όταν παίρνεις ένα τόσο μεγάλο και τόσο ακριβο κινητό πρέπει να τα έχει όλα... όπως το Note http://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_note_pro-6952.php http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_z2_pro-6396.php http://www.gsmarena.com/motorola_nexus_6-6604.php http://www.gsmarena.com/zte_nubia_z7-6490.php Εντάξει εκτός από το Nexus 6(που και αυτό είναι κατώτερο του NOTE) , κάνεις πλάκα έτσι; 1
leo06 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δεν είναι Μόνο το s pen... Έχει την καλύτερη οθόνη με διαφορά, την καλύτερη κάμερα, αποσπόμενη μπαταρία (που δεν έχει κανένα,επέκταση μνήμης (που έχουν ελάχιστα) Εντάξει αν θεωρείς εσύ (πιθανόν μιλάς για αυτά) Το Mate 7 και το Nexus 6 αντιπάλους του δεν νομίζω , Είναι και οι δύο κορυφαίες συσκευές αλλά Όταν παίρνεις ένα τόσο μεγάλο και τόσο ακριβο κινητό πρέπει να τα έχει όλα... όπως το Note Εντάξει εκτός από το Nexus 6(που και αυτό είναι κατώτερο του NOTE) , κάνεις πλάκα έτσι; να το ξαναγράψω,αν δεν σε ενδιαφέρουν οι λειτουργίες του spen τότε το xiaomi mi note pro μπορείς να μου πεις γιατί είναι κατώτερο και θεωρείς οτι κάνω πλάκα,επίσης το note 4 έχει και το χειρότερο ui με διαφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα