Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ήθελα να καβαλήσω κάποιο από τα πρόσφατα θέματα για το χθεσινό WWDC αλλά θέλω να ρωτήσω ειλικρινά : Γιατί τέτοιος χαμός ρε σεις;

Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει Android 2.3.x και 5.0.x και Windows Phone 8 και 8.1. Να πω την αλήθεια δε θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να χρησιμοποιήσω iOS κάποια στιγμή. Πρώτος παράγοντας που με σταματάει είναι το κόστος. Αγοράζεις περσινό flagship από Android αρκετά φθηνότερα απ'ότι κάποιο iPhone. Αν έχεις 800 ζεστά, έτσι όπως το έχουν ξεφτιλίσει όλοι με τις τιμές, τί iPhone 6, Galaxy S6, G4 κλπ τα παίρνεις το ίδιο εύκολα. Επίσης, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή στις ανάγκες μου ταιριάζει καλύτερα το Android. Και συγκεκριμένα, γουστάρω π.χ. να έχω μια κενή homescreen για να χαζεύω το φόντο. 

Αν δηλαδή κάποιος συνειδητά καταλάβει τί κερδίζει και τί χάνει με την επιλογή του όποιου λειτουργικού τότε νομίζω αυτομάτως κάνει τη σωστή γι'αυτόν επιλογή. Και όταν κάποιος μπαίνει να γράψει στο Insomnia, το οποίο δεν είναι το site του Κωστόπουλου ας πούμε, ας έχει τουλάχιστον μια θεμελιώδη λογική και αντικειμενικότητα. Αντιπαρέρχομαι το οτι πρέπει όλοι να εκτιμούμε σε ένα βαθμό τη δουλειά που πέφτει για να βγει ένα προϊόν τεχνολογίας. Αυτά τα χρωματιστά εικονίδια που τα πατάμε και κάνουν "πράγματα" κάποιοι έχουν δουλέψει απίστευτα για να τα έχουμε στα χέρια μας. Άλλο το να σχολιάσεις τη στρατηγική της εταιρείας που επέλεξε π.χ. πιο ογκώδες κινητό με μεγάλη μπαταρία Αλλά ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη. 

Το θέμα είναι να μην πετάνε όλοι το μακρύ τους και το κοντό τους απλά για να νιώσουν καλά με τους εαυτούς τους. Οτι εγώ έκανα τη σωστή επιλογή κι εσύ που πήρες iPhone/Android είσαι πρόβατο/ζηλιάρης.

Μπαίνεις σε πόσα θέματα κυρίως στις ειδήσεις και βγάζει ο καθένας τα κόμπλεξ του. Ενώ όλα πέφτουν στην εξής πολύ απλή ανάλυση: Με κάθε λειτουργικό κερδίζεις/χάνεις κάτι και είναι στο χέρι σου, στα γούστα σου, στις "ικανότητες" σου αλλά και στο βαλάντιο σου να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει ιδανικά. End of story.

Αυτά. Είναι λίγο rant το κειμενάκι αλλά περιμένω να ακούσω και τις δικές σας σκέψεις.

Δημοσ.

Αυτό. Διαλέγεις με βάση τα λεφτά που θες να δώσεις και τη δουλειά που θες να κάνεις.

Τα υπόλοιπα είναι σα να διαβάζω συζήτηση ολυμπιακός-παναθηναικός φάση.

Δημοσ.
Γιατί τόσο hate εκατέρωθεν;

Διότι δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε.

Καλή η "κουβεντούλα" περί τεχνολογίας αλλά όταν μπαίνει το συναίσθημα (hate, love κλπ) σε τόσο δευτερεύοντα πράγματα κάτι δεν πάει καλά. Μ' αρέσει η τεχνιολογία, μπορώ να συζητάω ώρες, αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα. Ούτε μίσος, ούτε αγάπη.

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον CheOn...μπορει να καθομαι και να συζηταω με τις ωρες και να φαινεται ως "hate" αλλα μισος δεν εχω για κανεναν ουτε και για εταιρεια.

Γι'αυτο και παντα αναφερω τις επιθυμιες μου που θα ηθελα να εχει-ενσωματωνει ενα λειτουργικο-συσκευη και αν τις συνδυασει δεν εχω κανενα προβλημα να την αγορασω.

Δημοσ.

Νομιζω πιο πολυ φαση "αν δεν υποστηριξεις το σπιτι σου τι θα υποστηριξεις" ειναι και γιαυτο συμβαινει ολος αυτος ο χαμος. Εγω προσωπικα λεω οτι αν δωσω 600 και 700 ευρω για κινητο, αυτο ειναι δικο μου και κανενος αλλου, ουτε καν της ιδιας της εταιριας, οποτε γιατι η xy εταιρια να εχει τον ελεγχο στο τι κανω εγω με το κινητο μου; Για παραδειγμα δεν μου αρεσει το iOS επειδη ειναι πολυ κλειστο και ο χρηστης δεν μπορει να κανει και πολλα(δηλαδη το φαινομενο που εξηγησα πριν.) Αντιθετως γουσταρω το Android γιατι εχεις την ευκαιρια να κανεις το κινητο σου οπως το θες και δεν σε επηρεαζει σε τιποτα η εταιρια. Ακομα καλυτερα αν εχεις και κινητο με cyanogenmod εκει να δεις ελευθερια. Οποτε αφου το Android με εξυπηρετει καλυτερα και δεν με εχει κλειδωμενο μεσα στην ιδια μου την συσκευη, χρησιμοποιω αυτο

Δημοσ.

να στο πω αλλιως 

αν υπηρχε μονο το android η μονο το ios 

οι μισοι σημερινοι χρηστες των 2 λειτουργικων θα ειχαν την αποψη οτι δεν χρειαζομαι smartphone 

Δημοσ.

Αυτό. Διαλέγεις με βάση τα λεφτά που θες να δώσεις και τη δουλειά που θες να κάνεις.

Τα υπόλοιπα είναι σα να διαβάζω συζήτηση ολυμπιακός-παναθηναικός φάση.

Καλά ακριβώς αυτόν τον οπαδισμό βγάζει. Και μάλιστα με παρόμοια επιχειρηματολογία σχεδόν αλλά ίδιο φανατισμό. Αλλά υποτίθεται (υποτίθεται ε) ο κόσμος που κάνει εγγραφή εδώ, δε λέω να είναι επιστήμονας της πληροφορικής, αλλά τουλάχιστον ψάχτηκε και βρέθηκε εδώ για να μοιράζεται σκέψεις σε θέματα τεχνολογίας. Και αν μη τι άλλο η συζήτηση αυτή πρέπει να έχει μια "υφή" και κάποιες "αρχές" 

Διότι δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε.

Καλή η "κουβεντούλα" περί τεχνολογίας αλλά όταν μπαίνει το συναίσθημα (hate, love κλπ) σε τόσο δευτερεύοντα πράγματα κάτι δεν πάει καλά. Μ' αρέσει η τεχνιολογία, μπορώ να συζητάω ώρες, αλλά δεν αισθάνομαι τίποτα. Ούτε μίσος, ούτε αγάπη.

Ε εδώ είναι τα λεγόμενα fanboys που θα υπερασπιστούν την επιλογή τους, ή σωστότερα θα τα χώσουν σε όλες τις άλλες επιλογές, χωρίς ειρμό και ουσία.

Θα συμφωνησω με τον CheOn...μπορει να καθομαι και να συζηταω με τις ωρες και να φαινεται ως "hate" αλλα μισος δεν εχω για κανεναν ουτε και για εταιρεια.

Γι'αυτο και παντα αναφερω τις επιθυμιες μου που θα ηθελα να εχει-ενσωματωνει ενα λειτουργικο-συσκευη και αν τις συνδυασει δεν εχω κανενα προβλημα να την αγορασω.

Το point μου ακριβώς

Νομιζω πιο πολυ φαση "αν δεν υποστηριξεις το σπιτι σου τι θα υποστηριξεις" ειναι και γιαυτο συμβαινει ολος αυτος ο χαμος. Εγω προσωπικα λεω οτι αν δωσω 600 και 700 ευρω για κινητο, αυτο ειναι δικο μου και κανενος αλλου, ουτε καν της ιδιας της εταιριας, οποτε γιατι η xy εταιρια να εχει τον ελεγχο στο τι κανω εγω με το κινητο μου; Για παραδειγμα δεν μου αρεσει το iOS επειδη ειναι πολυ κλειστο και ο χρηστης δεν μπορει να κανει και πολλα(δηλαδη το φαινομενο που εξηγησα πριν.) Αντιθετως γουσταρω το Android γιατι εχεις την ευκαιρια να κανεις το κινητο σου οπως το θες και δεν σε επηρεαζει σε τιποτα η εταιρια. Ακομα καλυτερα αν εχεις και κινητο με cyanogenmod εκει να δεις ελευθερια. Οποτε αφου το Android με εξυπηρετει καλυτερα και δεν με εχει κλειδωμενο μεσα στην ιδια μου την συσκευη, χρησιμοποιω αυτο

Πολύ καλά κάνεις. Αυτό που λες έχει μια λογική πολύ συγκεκριμένη και είναι αυτή που κάπως αναπτύσσω κι εγώ στην αρχή. Και ομοίως για τους ίδιους λόγους, κάποιος μπορεί να έκανε την αντίθετη επιλογή από σένα. Δηλαδή να θέλει κάτι κλειστό, plug & play , χωρίς πολλά πολλά.

να στο πω αλλιως 

αν υπηρχε μονο το android η μονο το ios 

οι μισοι σημερινοι χρηστες των 2 λειτουργικων θα ειχαν την αποψη οτι δεν χρειαζομαι smartphone 

"Πρωτοποριακή" και "ιδιαίτερη" σκέψη αλλά νομίζω είναι καθ'όλα σωστή. Η ύπαρξη και η εξάπλωση των διαφορετικών λειτουργικών καταδεικνύει πως υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες να ικανοποιηθούν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...