Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όντως, δεν θα έπρεπε να ζορίζεται έτσι το μηχάνημα και ας έχει 2gb. Κάτι άλλο παίζει. Η τα έχει φτύσει ο σκληρός (τσεκάρισμα με HD sentinel) η η εγκατάσταση των win έχει γίνει σμπαράλια από malware, χαζοπρογραμματα κτλ κτλ!

Πάντως γενικότερα καλό θα ήταν να γίνει μια καθαρή εγκατάσταση και προτιμότερα με win 8.1 που είναι σχεδιασμένα να τρέχουν για απλή χρηση σχετικα καλά ακόμη και σε tablets με 1gb ram.

Δημοσ.

είπαμε δεν ξέρω ποια windows είναι τα πιο ελαφρά γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει 8 ή vista αλλά δεν είμαι και αρχάριος να ρίχνω format στην τύχη μπας και στανιάρει...

πέρασα από εκεί και επιβεβαίωσα ότι η μνήμη παίζει οριακά οπότε νομίζω πως είναι απόλυτα φυσιολογικό να ζορίζεται το μηχάνημα, δεν νομίζω ότι έχουν σχέση αυτά που λέτε

εκτός αν εννοείτε ότι με 2gb δεν θα πρεπε να παίζει οριακά η μνήμη, πράγμα που δεν μπορεί να ισχύει, ένα browser να ανοίξεις συν τα windows πρέπει ήδη να σε πηγαίνουν κοντά στα 2gb

μετά αρχίζει page file όπου τρέχουν τα πάντα και εκεί πέφτει όλο το μποτιλιάρισμα

τέλος πάντων από όσο έχω δει, τα windows μετά τα 7 έχουν λύσει τα περισσότερα προβλήματα συμβατότητας οπότε σκέφτομαι να κινηθώ προς 8.1 τελικά, άμα βρω και κανά φθηνό δίσκο μπορεί να της πάρω αλλά δεν έχω και χρόνο να ασχοληθώ παραπάνω

Δημοσ.

Τα 2gb μνήμη δεν θα έπρεπε να είναι οριακά σε ένα μηχάνημα που τρέχει απλά ένα browser με 2-3 tabs + Windows ένα ελαφρύ av άντε και κανένα Skype στο στο background.

Αν ήταν έτσι οποιοδήποτε tablet κυκλοφορεί εκεί έξω με 1-2gb ram θα ήταν άχρηστο!

Αν ομως τρέχει από πίσω σαβούρα τα 2 τα εξαφανίζει.

Δημοσ.

Και εγω συμφωνω, αποκλειεται τα 2GB να ειναι το προβλημα σε 7 32bit

Ο Athlon που εχεις ειναι single η dual core? Γιατι 4000+ υπαρχουν και εκδοσεις με single core υψηλα χρονισμενες αλλα σε σχετικα μοντερνο OS το dual θα ειναι καλυτερο και ας εχει χαμηλοτερη συχνοτητα

Πρωτος υποπτος ο δισκος για μενα

Αν ομως θες να πεταει το συστημα (και εφοσον οντως δεν εχει αλλα προβληματα) μπορεις να βαλεις XP fundamentals for legacy PCs.

Μια μεταγενεστερη εκδοση των XP πιο ελαφρια και με πολυ βολικοτερο installation και driver base εποχης 2006.

Βαζεις και ενα malwarebytes antimalware premium που ειναι παναλαφρο αλλα συμπεριλαμβανει active προστασια και εισαι αρχοντας.

Μεχρι και single core συστηματα pentium 4 στα 2.66 και athlon 3400+ (με 1GB RAM και τα 2) εχω αναστησει σε γνωστους και ειναι πολυ ευχαριστημενοι για απλη καθημερινη χρηση

• Like 1
Δημοσ.

βλέπω ο δαίμων του τυπογραφείου μου φαγε το τελευταίο post :devil:

πέρασα ξανά από εκεί και η μνήμη ήταν πάλι ψηλά ενώ είδα ότι τα process των windows έπιαναν αρκετή μνήμη

επίσης κατάλαβα ότι η κοπέλα χρησιμοποιεί μόνο sleep και δεν κάνει ποτέ restart ή shut down οπότε του έκανα εγώ

μετά την επανεκκίνηση η μνήμη ήταν πολύ πιο κάτω τελικά και τα προγράμματα άνοιγαν κανονικά χωρίς να δω κάποιο πρόβλημα

δεν έκατσα πολύ και απλά της είπα να μου πει αν ξαναρχίσει τα ίδια ενώ απενεργοποίησα και κάποια πράγματα των windows για να μην κολλάει το σύμπαν από σαχλαμάρες

η αλλαγή λετουργικού τελικά είναι χλωμή προς το παρόν γιατί υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά προγράμματα

στην καλύτερη θέλει αρκετές ωρίτσες ενώ στη χειρότερη απλά δεν θα βρω με τι σειρά πρέπει να περάσουν για να μην έχουν πρόβλημα άρα για τώρα παγώνει αυτή η επιλογή

λογικά θα μιλήσω μες στην βδομάδα για να δω τι γίνεται

Δημοσ.

Απο Antivirus τι τρεχει?

Αν εχει κανενα γουρουνι τυπου symantec (και πολλα αλλα γνωστα) με 2GB μπορει να δημιουργησει προβλημα.

Εγω θα εβαζα μονο security essentials και θα βαδιζα με προσοχη. Καλη η ασφαλεια αλλα προυποθεση ειναι το συστημα να ειναι καταρχην χρησιμο και μετα ασφαλες, εφοσον φυσικα δεν κραταμε τα μυστικα μας μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...