Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ViewSonic ανακοίνωσε ένα νέο monitor που υποστηρίζει ανάλυση 4K και επιδεικνύει εντυπωσιακό χρόνο απόκρισης 2ms.Αν και προορίζεται για επαγγελματική χρήση, πρόκειται για μία οθόνη που οι gamers μπορούν να έχουν υπόψη τους, αν σκέφτονται την αγορά ενός 4K monitor με υψηλή ποιότητα εικόνας και ταχύτατο χρόνο απόκρισης.

Η ViewSonic VG2860mhl διαθέτει TN panel στις 28 ίντσες με 10-bit χρώμα (1,07 δις χρώματα) που καλύπτει το 96% του χρωματικού εύρους του πρότυπου sRGB και υποστηρίζει ανάλυση 3840 x 2160 pixels. Οι γωνίες θέασης, έχοντας TN panel δεν είναι τόσο εντυπωσιακές όσο εκείνες ενός IPS, ωστόσο η ViewSonic ισχυρίζεται ότι η οθόνη της υποστηρίζει γωνίες θέασης 170° και 160°. Ο λόγος αντίθεσης είναι 1000:1 ενώ η μέγιστη φωτεινότητα της έχει αξιολογηθεί στα 300cd/m².

Από άποψη συνδεσιμότητας, διαθέτει DisplayPort, mini-DisplayPort, HDMI, DVI και MHL ενώ διαθέσιμες είναι και τέσσερις θύρες USB. Το κόστος της ViewSonic VG2860mhl είναι $599.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: VR-Zone

Δημοσ.

εχω διαβασει οτι τα 4κ ειναι ακομα στα 30hz...το εν λογο monitor ποσα Hz ειναι?Αν δεν ειναι 60hz τουλαχιστον και μαζι με το ΤΝ panel δεν αξιζει τα 600$

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

εχω διαβασει οτι τα 4κ ειναι ακομα στα 30hz...το εν λογο monitor ποσα Hz ειναι?Αν δεν ειναι 60hz τουλαχιστον και μαζι με το ΤΝ panel δεν αξιζει τα 600$

ελάχιστα είναι, τα περισσότερα είναι 60hz όπως κι αυτό...

• Like 2
Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών σηκώνει 4κ από περιέργεια ?

2 ετών mid range κάρτες σηλώνουν ή θέλει καινούργια με την οθόνη ?

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν λες να σηκώνει 4Κ εννοείς desktop resolution? Αν έχεις Displayport ή HDMI 2.0 σηκώνει 4Κ @ 60hz...

Δημοσ.

Ποια κάρτα γραφικών σηκώνει 4κ από περιέργεια ?

2 ετών mid range κάρτες σηλώνουν ή θέλει καινούργια με την οθόνη ?

Για Gaming θες titan x/980ti η 2Χ980/290Χ/970 για να πεις οτι θα την παλεψουν σε αυτη την αναλυση. Και παλι για single καρτα ακομη ειναι νωρις να πουμε οτι θα παιζει αξιοπρεπως σε τετοιες αναλυσεις. Εξαρταται απο το αν εισαι fps hunter και θες τα παντα στο φουλ. Ακομη αυτα ειναι μακρινα ονειρα θαρρω! 

Για desktop resolution , οτι ειπε ο @ThReSh 

• Like 1
Δημοσ.

Για Gaming θες titan x/980ti η 2Χ980/290Χ/970 για να πεις οτι θα την παλεψουν σε αυτη την αναλυση. Και παλι για single καρτα ακομη ειναι νωρις να πουμε οτι θα παιζει αξιοπρεπως σε τετοιες αναλυσεις. Εξαρταται απο το αν εισαι fps hunter και θες τα παντα στο φουλ. Ακομη αυτα ειναι μακρινα ονειρα θαρρω! 

Για desktop resolution , οτι ειπε ο @ThReSh 

Εξαρτατε τι παιχνιδια παιζει και τι απαιτησεις εχει ο καθενας.

Αν παιζει ελαφρια παιχνιδια οπως π.χ. CS GO μια R9 280 ειναι αρκετη για 4Κ 60fps.

Αν παιζει πιο βαρια παιχνιδια οπως π.χ. BF4 με μια GTX970 ή R9 290 παιζει σε High settings 30+ fps σε 4Κ.

Για ακομα πιο βαρια παιχνιδια π.χ. Witcher 3 θελεις GTX980+ για να παιζεις σε High+ settings σε 4Κ.

Οσο αναιβενουν οι απαιτησεις σε ποιοτητα γραφικων του καθε χρηστη ανεβαινουν και οι απαιτησεις σε hardware.

Αν και για καποιον πολυ απαιτητικο σε γραφικα χρηστη, οι απαιτησεις παραμενουν λιγο πολυ οι ιδιες καθως οσο ανεβαινει η αναλυση τοσο μειωνεται η αναγκη για AntiAliasing. Σε 4Κ με 2xMSAA εχεις καλυτερο αποτελεσμα απο οτι σε 1080p με 8xMSAA, ενω τις περισσοτερες φορες ενα απλο SMAA ειναι αρκετο σε 4Κ.

Εγω οταν αλλαξα monitor και πηγα απο τα 1080p σε 2560x1440, απλα ανεβασα την αναλυση και κατεβασα το AA σε ολα μου τα παιχνιδια, τα fps μου παραμενουν σε παρομοια επιπεδα.

• Like 1
Δημοσ.

Οσο για το TN εχει τα πλεονεκτηματα και τα χειονεκτηματα του, οπως και το IPS/PLS και το VA.

Εχω την Dell U2713HM (ΑΗ-IPS, 1440p) σχεδον 2 χρονια και εχω σιχαθει το ips glow και τη γκριζιλα. (Ευτυχως δεν εχω backligh bleeding).

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω cowboy. Μιλουσα κατα κυριο λογο για 3Α τιτλους. Με το γνωστο σουπερ optimization :P 

Απο κει και υστερα , ναι , εννοειται οτι το AA θα παει πιο κατω, δε μπορουμε να τα εχουμε ολα ανοιχτα :) 

Δημοσ.

Μονο ενα dell 28αρι μου ερχεται στο μυαλο να ειναι 30 Ηz. H οποιοδηποτε 4k μονιτορ αμα το συνδεσεις μεσω HDMI νομιζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...