rogu4ever Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 γιατι ειναι χαζομαρα Nαι ενω ειναι καλυτερο να παρει απαρχαιωμενη οθονη για να εχει την αναλυση κατεβασμενη. Το νημα μου φενεται εντελως κουλο, δεν κατεβαζεις την αναλυση κατεβαζεις τις ρυθμισεις στα γραφικα και οταν ερθει ο καιρος περνεις καινουρια καρτα
cpttony Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Nαι ενω ειναι καλυτερο να παρει απαρχαιωμενη οθονη για να εχει την αναλυση κατεβασμενη. Το νημα μου φενεται εντελως κουλο, δεν κατεβαζεις την αναλυση κατεβαζεις τις ρυθμισεις στα γραφικα και οταν ερθει ο καιρος περνεις καινουρια καρτα Σωστο, αλλα δεν ειμαι "καμμενος", για να αλλαζω gpu καθε 2 χρονια οπως κανουν οι περισσοτεροι, ουτε να αγοραζω οθονη καθε 2-3 χρονια.. Οικονομικα δεν βγαινω, αλλα και πρακτικα αφου μπορω να εχω high, καλυτερη αποδοση σε χαμηλοτερη αναλυση γιατι οχι? Μαλλον λεω κουλα πργματα, αλλα ετσι το βλεπω εγω...
nickts1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πάντως σε γενικές γραμμές η "γραφική απόδοση" ενός παιχνιδιού είναι καλύτερη σε υψηλότερη ανάλυση και medium-high ρυθμίσεις, παρά σε χαμηλή ανάλυση και ultra. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. 3
cpttony Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Πάντως σε γενικές γραμμές η "γραφική απόδοση" ενός παιχνιδιού είναι καλύτερη σε υψηλότερη ανάλυση και medium-high ρυθμίσεις, παρά σε χαμηλή ανάλυση και ultra. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Eγω το βλεπω, εντελως αναποδα απ'οτι εσυ.. Μπορει μαλλον επειδη τοσα χρονια παιζω σε μικρη αναλυση
rogu4ever Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Eγω το βλεπω, εντελως αναποδα απ'οτι εσυ.. Μπορει μαλλον επειδη τοσα χρονια παιζω σε μικρη αναλυση Και εγω οπως το λεει ο φιλος πιο πανω το βλεπω. Και ουτε εγω ειμαι καμμενος να αλλαζω καρτα γραφικων καθε 2 χρονια την αλλαζω καθε 3 χρονια περιπου +, - και δεν ειχα ποτε προβλημα να εχω την αναλυση παντα στο 1080p και αντιστοιχα να βγαζω anti aliasing και να χαμηλωνω τα γραφικα. Επισης οικονομικα εγω εχω την r9 270x την οποια αγορασα γυρο στα 140 ευρω πριν σχεδον ενα χρονο και μπορω και παιζω ακομα και στα 1440p αρκετα παιχνιδια, και 1080p με ανεση οτι θελω οποτε σε κανα 2 χρονια που θα την αλλαξω μου βγαινει ενα 50αρι το χρονο, δεν το θεωρω πολυ 1
cpttony Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ωραια, 1080ρ... Αυτο που μου προτεινε ο XMorsX?
XMorsX Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ωραια, 1080ρ... Αυτο που μου προτεινε ο XMorsX? Αυτο που σου ειπανε, ποτε δε θα ριχνεις την αναλυση, θα ριχνεις τα εφε. Κατα τη γνωμη μου, αυτη που σου προτεινα ειναι η καλυτερη IPS 60Hz 24αρα απο Ελλαδα. Αντιστοιχη της μονο η 23αρα HP Envy 23, η οποια ομως δεν πωλειται ελλαδα, οποτε δεν πιστευω οτι αξιζει τον κοπο. 1
Millennium Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 DELL P2414h. Στα λεφτά σου και ιδανική για αυτά που θέλεις. Κατ'εμέ το μέγεθος είναι μια χαρά, αν σου φαίνεται μεγάλη δες και την αντίστοιχη 23αρα, μη πέσεις παραπέρα σε ίντσες και ανάλυση για κανένα λόγο. +1
kontrakultura Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Κατα τη γνωμη μου, αυτη που σου προτεινα ειναι η καλυτερη IPS 60Hz 24αρα απο Ελλαδα. Η s2415h ; Μπορείς να το τεκμηριώσεις λίγο αυτό; Εγώ, συγκρίνοντάς την από κοντά με την p2414h και την u2414h της ίδιας εταιρίας, εκτός του οτι είναι glossy (το οποίο είναι υποκειμενικό χαρακτηριστικό άρα όχι απαραίτητα προτέρημα...στην συγκεκριμένη οθόνη θα έλεγα οτι είναι μόνο μειονέκτημα) βρήκα οτι είναι πολύ χειρότερη. - Καταρχήν από ports έχει μόνο μια HDMI και μια VGA...απορώ ποιός χρησιμοποιεί vga εν έτει 2015. - Η βάση της δεν ρυθμίζεται στο ύψος. - (Άρα αυτομάτως η χαμηλότερη τιμή της πάει περίπατο αν είναι να πρέπει να αγοράσεις αντάπτορα HDMI και βάση VESA..) - ΔΕΝ έχει την premium εγγύηση της dell Στα της εικόνας τώρα: - Τα χρώματα μου φάνηκαν πολύ πιο ξεπλυμένα σε σχέση με τις άλλες 2. Επίσης, η ποιότητα εικόνας μου φάνηκε αρκετά χειρότερη. Η εντύπωσή μου ήταν οτι έφταιγε η glossy επίστρωση, σαν να είχε κάτι μέσα που χάλαγε την ποιότητα. Ακόμη, σε σκοτεινό περιβάλλον, ο συνδυασμός του IPS glow με την glossy επίστρωση δεν ήταν και ο,τι καλύτερο στην απεικόνιση και την ποιότητα του μαύρου. Το μαύρο της ήταν αρκετά χάλια και σε φωτεινό περιβάλλον. Γενικά με απογοήτευσε πλήρως γιατί την περίμενα αρκετά καλύτερη και ήταν μέσα στις επιλογές μου. 2
hliastsek Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δεν καταλαβαινω και πολυ την λογικη σου αλλα οκ!! Η https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.htmlπου σου ειπαν και παραπανω ειναι οθοναρα, δεν σου ειπε κανεις να αλλαζεις καρτα γραφικων και οθονη ανα 2-3 χρονια αλλα αν στο μελλον αγορασεις μια καλυτερη καρτα γραφικων τοτε θα μπορεις να εκμεταλλευτείς την οθονη πληρως! και προς το παρον απλα θα ριχνεις τα γραφικα στο παιχνιδι μεχρι εκει που το σηκωνει η καρτα γραφικων σου. 3
XMorsX Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Η s2415h ; Μπορείς να το τεκμηριώσεις λίγο αυτό; Εγώ, συγκρίνοντάς την από κοντά με την p2414h και την u2414h της ίδιας εταιρίας, εκτός του οτι είναι glossy (το οποίο είναι υποκειμενικό χαρακτηριστικό άρα όχι απαραίτητα προτέρημα...στην συγκεκριμένη οθόνη θα έλεγα οτι είναι μόνο μειονέκτημα) βρήκα οτι είναι πολύ χειρότερη. - Καταρχήν από ports έχει μόνο μια HDMI και μια VGA...απορώ ποιός χρησιμοποιεί vga εν έτει 2015. - Η βάση της δεν ρυθμίζεται στο ύψος. - (Άρα αυτομάτως η χαμηλότερη τιμή της πάει περίπατο αν είναι να πρέπει να αγοράσεις αντάπτορα HDMI και βάση VESA..) - ΔΕΝ έχει την premium εγγύηση της dell Στα της εικόνας τώρα: - Τα χρώματα μου φάνηκαν πολύ πιο ξεπλυμένα σε σχέση με τις άλλες 2. Επίσης, η ποιότητα εικόνας μου φάνηκε αρκετά χειρότερη. Η εντύπωσή μου ήταν οτι έφταιγε η glossy επίστρωση, σαν να είχε κάτι μέσα που χάλαγε την ποιότητα. Ακόμη, σε σκοτεινό περιβάλλον, ο συνδυασμός του IPS glow με την glossy επίστρωση δεν ήταν και ο,τι καλύτερο στην απεικόνιση και την ποιότητα του μαύρου. Το μαύρο της ήταν αρκετά χάλια και σε φωτεινό περιβάλλον. Γενικά με απογοήτευσε πλήρως γιατί την περίμενα αρκετά καλύτερη και ήταν μέσα στις επιλογές μου. Oριστε reviews απο το pcmonitors για τις 3 Dell. https://pcmonitors.info/reviews/dell-s2415h/ https://pcmonitors.info/reviews/dell-p2414h/ https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/ Στα συμπερασματα τηες S2415H, καταληγει: Strong clarity and vibrancy thanks partly to the glossy screen surface and an excellent variety and consistency of colours thanks to the AH-IPS panel. Αντιθετα στις αλλες δυο: the screen surface isn’t as light or ‘grain free’ as the semi-glossy surfaces seen on some recent higher end IPS models The screen surface doesn’t deliver the same grain-free image as a semi-glossy matte surface. Απο εκει και περα, δε μπορω να το τεκμηριωσω καπως, απο την στιγμη που δεν ειναι μετρησιμο χαρακτηριστικο. Να πω παντως οτι η δικια σου εμπειρια μπορει να οφειλεται στο γεγονος οτι η συγεκκριμενη οθονη δεν ειχε τα σωστα color presets, για παραδειγμα ειχε πολυ πεσμενο gamma απο το factory calibration. Συγεκριμενα, το pcmonitors αναφερει οτι η οθονη δειχνει καλυτερα στο 'multimedia' preset. Το να ειναι μια οθονη grain-free ειναι ξεκαθαρα πλεονεκτημα, κανενος δεν του αρεσει να μειωνεται η καθαροτητα της εικονας. Στις glossy επιφανειες πρεπει να προσεχεις να μην πεφτει απευθειας πηγη φωτος πανω τους, δεν εχουν προβλημα ομως στις συνηθισμενες συνθηκες φωτισμου. Μην τις συγχεετε με τα edge-to-edge glass coatings, τα οποια γινονται καθρεφτης (οι οθονες της Apple ας πουμε), δεν εχουν καμια σχεση. Το IPS glow δεν εχει να κανει με το coating, αφορα την καθε μοναδα ξεχωριστα και ειναι κατι που δεν μπορεις να το προβλεψεις. Αν η οθονη ειχε σοβαρο backlight bleeding, τοτε σιγουρα τα μαυρα δε θα φαινονταν καλα, αλλα ουτε αυτο μπορεις να το προβλεψεις και εξαρταται απο την καθε μοναδα. Στα reviews παντως αφενως δεν αναφερουν αρνητικα για το μαυρο, αφετερου τα grain-free monitors αποδιδουν καλυτερα το μαυρο σε σχεση με τα matte, δεδομενης ιδιας επιδοσης του panel. Για την βαση και την εγγυηση εχεις δικιο, εγω θεωρω πως η ποιοτητα εικονας ειναι σημαντικοτερη και για αυτο δεν τους εδωσα την ιδια σημασια. Η εγγυηση της Dell ειναι καλη ετσι κι αλλιως. Παντως ενα λαθακι το ειχα σιγουρα, η καλυτερη 60Ηz IPS οθονη ειναι η Eizo EV2336W. Eχει semi-glossy grain-less coating (η μονη matte με πραγματικα grain-less) και πετυχαινει 96% sRGB colour space εναντι 87-90% για τα AH-IPS panels. Κοστιζει ομως 300+ ευρω, για αυτο δεν την ανεφερα. http://www.prad.de/new/monitore/test/2013/test-eizo-ev2336wfs-bk-teil4.html 1
kontrakultura Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Kαλά και ορθά τα λένε στα reviews. Όμως, έχοντας αλλάξει 6 οθόνες (από το 1996 που αγόρασα το πρώτο μου pc) ποτέ δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος. Αν και ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκα (αρκετές φορές "έκοβα" από το pc για να μην κόψω από την οθόνη) και πάντα φρόντιζα να αγοράζω μοντέλα που είχαν αν όχι τις καλύτερες τότε από τις καλύτερες κριτικές (Mitsubishi diamontron, nec multisync,iiyama visionmaster, sony trinitron, samsung 2053, t220). Και αυτό γιατί τις αγόραζα με βάση γνώμες άλλων και όχι τα δικά μου μάτια, ποτέ δεν είχα δοκιμάσει κάποια οθόνη πριν την αγοράσω. Κατέληξα λοιπόν (επειδή αν μη τι άλλο γερνάω, και τα μάτια μου το ίδιο) οτι το θέμα της οθόνης είναι απολύτως υποκειμενικό και οτι δεν πρόκειται να ξανααγοράσω οθόνη αν πρώτα δεν την δω από κοντά. Ανεξαρτήτου τιμής, χαρακτηριστικών, ονόματος ή reviews. Πάντως τα p2414h, u2414 είναι πολύ ωραία μόνιτορς, μάλλον θα αγοράσω ένα απ΄ τα δυο τις επόμενες μέρες καθώς τελικά δεν θα μπορέσω να κάνω την +100€ υπέρβαση και να πάω στην EIZO 2450. Η S2415H με απογοήτευσε, Asus δεν παίρνω (παρόλο που είδα την VN248QA και είναι πολύ καλή, τσεκάρετέ τη) γιατί μια οθόνη έχει αρκετά μεγάλο όγκο για να την στέλνω Ιταλία και Ολλανδία για σέρβις, και δεν κατάφερα να τεστάρω κάποιο άλλο μοντέλο από κοντά. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2015 από kontrakultura
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Kαλά και ορθά τα λένε στα reviews. Όμως, έχοντας αλλάξει 6 οθόνες (από το 1996 που αγόρασα το πρώτο μου pc) ποτέ δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος. Παρόλο που ποτέ δεν τσιγκουνεύτηκα (αρκετές φορές "έκοβα" από το pc για να μην κόψω από την οθόνη) και πάντα φρόντιζα να αγοράζω μοντέλα που είχαν αν όχι τις καλύτερες τότε από τις καλύτερες κριτικές (Mitsubishi diamontron, nec multisync,iiyama visionmaster, sony trinitron, samsung 2053, t220). Και αυτό γιατί τις αγόραζα με βάση γνώμες άλλων και όχι τα δικά μου μάτια, ποτέ δεν είχα δοκιμάσει κάποια οθόνη πριν την αγοράσω. Κατέληξα λοιπόν (επειδή αν μη τι άλλο γερνάω, και τα μάτια μου το ίδιο) οτι το θέμα της οθόνης είναι απολύτως υποκειμενικό και οτι δεν πρόκειται να ξανααγοράσω οθόνη αν πρώτα δεν την δω από κοντά. Ανεξαρτήτου τιμής, χαρακτηριστικών, ονόματος ή reviews. Πάντως τα p2414h, u2414 είναι πολύ ωραία μόνιτορς, μάλλον θα αγοράσω ένα απ΄ τα δυο τις επόμενες μέρες καθώς τελικά δεν θα μπορέσω να κάνω την +100€ υπέρβαση και να πάω στην EIZO 2450. Η S2415H με απογοήτευσε, Asus δεν παίρνω (παρόλο που είδα την VN248QA και είναι πολύ καλή, τσεκάρετέ τη) γιατί μια οθόνη έχει αρκετά μεγάλο όγκο για να την στέλνω Ιταλία και Ολλανδία για σέρβις, και δεν κατάφερα να τεστάρω κάποιο άλλο μοντέλο από κοντά. Για να κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά όταν κρίνεις μια οθόνη, πρέπει να την καλυμπραρεις και να της ρίξεις διάφορα τεστ για response times, input lag, ghosting κλπ. Τουλάχιστον να την ρυθμισεις για καλύτερα χρώματα από το μενού της. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο να κρίνεις με μια ματιά από τις βιτρίνες. Δε σε αμφισβητώ πάντως ότι τα reviews δεν είναι πανάκεια. Αν μη τι άλλο, στα ΑΑΑ sites όπως το tft central στέλνουν τα καλύτερα κομμάτια τους. Φόρουμ όπως το hardoct μαζεύουν καλές γνώμες για οθόνες που δεν έχουν διαλεχτεί ειδικά για reviews. Πριν αγοράσεις τα παραπάνω dell, δες και της Samsung τα s24d390hl και το ανάλογο από την καινούρια σειρά E. Τα pls panels έχουν λίγο ελαφρύτερο coating από τις matte ah-ips.
kontrakultura Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Θα τα τσεκαρω. Αν μπορεις πες μου σε παρακαλω και ποιο ειναι ακριβως αυτο το μοντελο της σειρας Ε.
XMorsX Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Θα τα τσεκαρω. Αν μπορεις πες μου σε παρακαλω και ποιο ειναι ακριβως αυτο το μοντελο της σειρας Ε. Oριστε τα 'παλια' μοντελα: http://www.amazon.de/Samsung-S24D390HL-PC-Monitor-Reaktionszeit-schwarz/dp/B00IJS6OUA/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1433975318&sr=8-2&keywords=Samsung+s24e http://www.amazon.de/Samsung-S24D391HL-Zoll-LED-Monitor-Reaktionszeit/dp/B00IJS6P40/ref=sr_1_8?ie=UTF8&qid=1433975318&sr=8-8&keywords=Samsung+s24e Και τα καινουρια: http://www.amazon.de/SAMSUNG-S24E390HL-FHD-Monitor-Reaktionszeit-Schwarz-gl%C3%A4nzend/dp/B00UHAX95G/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1433975318&sr=8-1&keywords=Samsung+s24e http://www.amazon.de/SAMSUNG-S24E391HL-94cm-24Zoll-Wide/dp/B00UHAYTXW/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1433975318&sr=8-4&keywords=Samsung+s24e Τα λευκα bezels αυξανουν πολυ το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου. Απο την καινουρια σειρα, το μαυρο μοντελο εχει glossy black bezels που χαλανε την αισθηση του μαυρου, οποτε δεν το συστηνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα