Προς το περιεχόμενο

Upgrade σε Macbook pro 13 early 2011.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα. 

Θα ηθελα την βοηθεια σας οσον αφορα μια αναβαθμιση που θελω να κανω στο macbooκ μου.

Εχει καιρο και νομιζω αυτο αρχισε μετα την αναβαθμιση σε yosemite,το μακ αργει παααρα πολυ ανοιξει και γενικα εχει γινει απελπιστικα αργο σε ολα. To οτι θελει καθαρισμα ειναι σιγουρο. Θερμενεται απο την αριστερη πλευρα παρα πολυ ενω απο την δεξια καθολου. 

Τωρα οσο αφορα την αναβαθμιση λεω να παω σε 8GB ram και εναν SSD 240GB. Θελω να μου προτεινετε κατι..

Aυτος που εχει τωρα ειναι ο αρχικος,ενας hitachi(νομιζω) 360GB και 2χ2 GB ram στα 1333mhz.

Nα πω επισης οτι ο τωρινος σκληρος ειναι dual boot γιατι εχω και windows μεσα.

Και τελος παστες μπορω να αλλαξω ευκολα μονος μου ή μπα? Ειναι σαν την διαδικασια στα towers ή εχει πολυ ξεβιδωμα κλπ κλπ?

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω mbp early 2011 15 (8gb ram + 240 gb ssd)

αν με επαιρνε σημερα, και εκανα σημερα αναβαθμιση θα πηγαινα σε 16 gb RAM. Ακομα και 8 να βαλεις, προτεινω crucial για συμβατοτητα.

Για ssd εχω μεινει πισω, αλλα ολα εχουν να κανουν με το ποσα € διαθετεις.

Δωσε μας ενα budget.

ψαξε στο youtube για οδηγους. εγω το εκανα μονος (αλλαγη παστας) και πραγματικα (επειδη δεν νιωθω και πολυ) τρομαξα και δυσκολα θα το ξαναεκανα.

φανταζομαι ομως αν νιωθει καποιος, ειναι αρκετα πιο απλη διαδικασια απο οσο την περιγραφω. Για την ιστορια, σχεδον το ελυσα ολο για να φτασω εκει που επρεπε.

Δημοσ.

Εχω mbp early 2011 15 (8gb ram + 240 gb ssd)

αν με επαιρνε σημερα, και εκανα σημερα αναβαθμιση θα πηγαινα σε 16 gb RAM. Ακομα και 8 να βαλεις, προτεινω crucial για συμβατοτητα.

Για ssd εχω μεινει πισω, αλλα ολα εχουν να κανουν με το ποσα € διαθετεις.

Δωσε μας ενα budget.

ψαξε στο youtube για οδηγους. εγω το εκανα μονος (αλλαγη παστας) και πραγματικα (επειδη δεν νιωθω και πολυ) τρομαξα και δυσκολα θα το ξαναεκανα.

φανταζομαι ομως αν νιωθει καποιος, ειναι αρκετα πιο απλη διαδικασια απο οσο την περιγραφω. Για την ιστορια, σχεδον το ελυσα ολο για να φτασω εκει που επρεπε.

Δεν εχω ορισει συγκεκριμενο bugdet. Δεν το θελω για τρελα πραγματα,δεν δουλευω συνεχεια πανω σε αυτο,οποτε δεν θα παω και στα πιο extreme edition πραγματα. Χαλαρα πραγματα,αξιολογα :)

Δημοσ.

Επίσημα το MBP early 2011 δεν υποστηρίζει πάνω από 8GB RAM οπότε τα 16GB αποκλείονται. Βέβαια, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στα αναγνωρίσει αλλά δεν θα ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις.

Με SSD και 8GB θα είσαι κομπλέ.

Δημοσ.

Επίσημα το MBP early 2011 δεν υποστηρίζει πάνω από 8GB RAM οπότε τα 16GB αποκλείονται. Βέβαια, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να στα αναγνωρίσει αλλά δεν θα ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις.

Με SSD και 8GB θα είσαι κομπλέ.

Τα 16gb ΡΑΜ αναγνωρίζονται κανονικά στα MBP του 2011.  Παρόλο αυτά είναι μάλλον υπερβολή για ένα μηχανημα σχεδόν πενταετίας με έναν συμβατικό i5 dual core.

Θα συμφωνησω ότι το μηχάνημα θα απογειωθεί με έναν απλό SSD και 8GB RAM.

• Like 3
Δημοσ.

Ότι έχει βγει, έχει βγει, αλλά διαβάζω διάφορα σχόλια πως δεν έχει διορθωθεί ούτε με το update, γι αυτό ρωτάω.

Δημοσ.

κοιτα γενικά ο κανονας είναι ssd yes or no 

πίστεψε με δεν θα καταλάβεις την διαφορα από 200 read σε 500 700 

δεν έχω παρακολουθήσει ενδελεχώς την ιστορία με τους 840 ξέρω όμως

ότι με ένα 50ρικο βρίσκεις έναν 120 εύκολα  

φυσικά υπάρχει και η λύση της owc η της crucial που είναι πιο mac compatible λόγω υποστήριξης trim

αλλα μιλάμε για 2πλασιο κόστος..

Δημοσ.

φυσικά υπάρχει και η λύση της owc η της crucial που είναι πιο mac compatible λόγω υποστήριξης trim

αλλα μιλάμε για 2πλασιο κόστος..

Ουτε οι owc ουτε οι crucial υποστηριζουν trim natively σε mac os x.

Ειναι ακριβως οπως οι υπολοιποι δισκοι.

Δημοσ.

Για SSD πήγαινε σε 850 Evo.Μην ρισκάρεις για τον παλιό 840/840 Evo ενώ μπορείς να πας στον 850 Evo ο οποίος και γρήγορος είναι,και 5 χρόνια εγγύηση έχει και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός.

Δημοσ.

Επισης ειχα δει με ενα κιτ μπορει να βαλεις ssd βγαζοντας το cd/dvd player και ετσι κρατας και τον hdd μεσα,το εχει κανει κανενας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...