Προς το περιεχόμενο

zte zxhn h108n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1ο Μέρος

Εδώ και δύο βδομάδες με νέο modem πριν είχα το netfaster I και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Μου χάλασε και μου το άλλαξαν.

Η γραμμή μου είναι 6Mbps σε εξοχικό και με βολεύει για τη χρήση που του κάνω όταν είμαι εκεί καλοκαίρι και μερικά σαββατοκύριακα.

Να το adsl

είναι χαμηλότερα το upload όπως το βλέπω θυμάμαι ήταν πάνω από τα 900 ο τεχνικός έγραψε στο ροζ ότι θέλει αλλαγή του CPE λόγω διαφορετικού ANNEX δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Πριν μου έρθει το modem με το currier.

Εδώ άλλαξα το DNS με της openDNS και δεν ξέρω το έκανα καλά 

πάντως πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του openDNS για τα windows 8 κατόπιν είδα ότι έχει επιλογή στο τέλος για τεστ

NEXT: Test your new settings →

που μου βγάζει 

λογικά το έκανα σωστά αλλά έχει και άλλες επιλογές για την ίδια ρύθμιση  σε αυτό το μενού

και δεν γνωρίζω αν πρέπει να τις κάνω κι εκεί πάλι εσείς τι λέτε;

Δημοσ.

Σωστά το έχεις κάνει! Αυτό που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία εννοεί ουσιαστικά ότι οι συσκευές που συνδέονται στο router θα παίρνουν τη διεύθυνση του router ως διεύθυνση DNS, το οποίο στην περίπτωσή σου έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί OpenDNS οπότε τελικά όλα τα αιτήματα περνούν στο OpenDNS.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστά το έχεις κάνει! Αυτό που φαίνεται στην τελευταία φωτογραφία εννοεί ουσιαστικά ότι οι συσκευές που συνδέονται στο router θα παίρνουν τη διεύθυνση του router ως διεύθυνση DNS, το οποίο στην περίπτωσή σου έχει ρυθμιστεί να χρησιμοποιεί OpenDNS οπότε τελικά όλα τα αιτήματα περνούν στο OpenDNS.

Αυτό θέλω κι εγώ να παίρνουν όλα από αυτόν το server.

Το μόνο που δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να κάνω εγγραφεί στο openDNS από όσο διάβασα όχι αλλά ρωτάω μήπως παρανόησα κάτι.

Περισσότερο για μεγαλύτερη προστασία το έκανα.

Τώρα στο μενού του zte όπως βλέπεις έχει και άλλη ρύθμιση για το dns γιαυτό και ρώτησα μήπως και χρειάζονταν.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

2 Μέρος

Επίσης έκανα και περιορισμό φιλτράρισμα με τα MAC numbers των συσκευών που συνδέω στο router αυτό από τη παρακάτω σελίδα

σε κάθε SSID έχω και ένα client πως να το πω αλλιώς και έχω προσθέσει τον αριθμό του με τα στοιχεία του δεν φαίνεται είναι κάτω από το τέλος της σελίδας αυτής και φράζει όλα τα άλλα κινητά που δοκίμασα όλα καλά αλλά υπάρχει και ένα υπό μενού στο firewall 

που είναι μπερδεμένο στο netfaster το είχα ρυθμίσει και αυτό δούλευε ρολόι εδώ έχει source και destination πειράζει να το αφήσω έτσι αφού κάνω έτσι κι αλλιώς αυτό που θέλω όπως το έχω τώρα;

Δημοσ.

Αυτό θέλω κι εγώ να παίρνουν όλα από αυτόν το server.

Το μόνο που δεν γνωρίζω αν θα πρέπει να κάνω εγγραφεί στο openDNS από όσο διάβασα όχι αλλά ρωτάω μήπως παρανόησα κάτι.

Περισσότερο για μεγαλύτερη προστασία το έκανα.

Τώρα στο μενού του zte όπως βλέπεις έχει και άλλη ρύθμιση για το dns γιαυτό και ρώτησα μήπως και χρειάζονταν.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Όχι, δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή. Αυτό που σου προσφέρει αν εγγραφείς και φτιάξεις network είναι το φιλτράρισμα ιστοσελίδων (π.χ. download sites, πορνογραφικό περιεχόμενο κ.λπ.).

σε κάθε SSID έχω και ένα client πως να το πω αλλιώς και έχω προσθέσει τον αριθμό του με τα στοιχεία του δεν φαίνεται είναι κάτω από το τέλος της σελίδας αυτής και φράζει όλα τα άλλα κινητά που δοκίμασα όλα καλά αλλά υπάρχει και ένα υπό μενού στο firewall

Φαντάζομαι ότι αυτό που θες είναι να συνδέονται ασύρματα μόνο συγκεκριμένες συσκευές. Αυτό γίνεται, όπως σωστά το έκανες, με το WLAN Access Control List της πρώτης φωτογραφίας. Το δεύτερο αφορά το firewall και περιορίζει συγκεκριμένη κίνηση από (ή και προς) συγκεκριμένες συσκευές. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το χρειαστείς ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Σχετικά με τη θύρα USB storage και το ftp application αυτό τι σημαίνει ότι μπορεί να συνδέσω ένα δίσκο και να τραβώ δεδομένα από το LAN μου αλλά και απέξω με σύνδεση στη διεύθυνση του modem μου με κωδικό;

Αν ναι που μπορώ να διαβάσω κάτι σχετικό μια περιγραφή των ρυθμίσεων για κάτι τέτοιο γενική είναι η ερώτησή μου γιατί δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με δικτυακά και τις ρυθμίσεις τους. Τουλάχιστον να πειραματιστώ όσο θα είμαι στην εξοχή και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου.

Για είσοδο έξω από το τοπικό δίκτυο φαντάζομαι παίζει και ζήτημα ασφάλειας. Για server με το owncloud ή κάτι ανάλογο θα χρειαστώ και διαφορετικό modem/router πρωτίστως σίγουρα λόγω απουσίας gigabit ethernet αλλά στη περίπτωση αυτή για το εξοχικό θα το ήθελα μόνο για λόγους ασφαλείας όποτε δεν υπάρχει πρόβλημα να το έκανα.. Για το server θέλω το φθινόπωρο να απαλλαγώ από τη google και λέω να φτιάξω το δικό μου server για να έχω την ησυχία μου παρέα με ένα online backup για εξασφάλιση.

Δημοσ.

Δίσκος δύσκολα θα παίξει στη θύρα USB, εγώ είχα δοκιμάσει με στικάκι αλλά η ταχύτητα ήταν απελπιστικά αργή. Αν δουλεύει εκτός LAN δεν το θυμάμαι (και δεν έχω και το router αυτή τη στιγμή να το ελέγξω). Πάντως ανοίγει έναν FTP server στη διεύθυνση του router και μπορείς να δεις τα περιεχόμενα χρησιμοποιώντας κάποιον FTP Clinet (π.χ. Filezilla).

Σχετικά με το Owncloud, εξαρτάται από πού θες να ανεβάζεις δεδομένα. Αν είσαι εκτός του δικτύου σου, δεν θα δεις διαφορά αν έχεις Gigabit router (μιας και θα περιορίζεσαι από τις ταχύτητες ADSL/VDSL που είναι αρκετά μικρότερες από Gigabit). Gigabit router θα χρειαστείς μόνο αν μεταφέρεις μεγάλα αρχεία προς το PC/server που τρέχει το Owncloud από άλλο υπολογιστή που συνδέεται επίσης στο δίκτυο με Ethernet .

Δημοσ.

Ευχαριστώ, για το ftp άκουσα, γνώμη από άτομο που βρήκα σε παρέα για το ίδιο modem που το είχε κάνει παλιότερα με έναν γρήγορο  usb  cruizer (έτσι το βρήκα γραμμένο στο διαδίκτυο) όχι σκληρό δίσκο και μου είπε ότι ήταν αστραπή αλλά δεν με ενδιαφέρει είναι κάπως παλιομοδίτικο ρε γαμώτο  για εξοικείωση το ήθελα περισσότερο είδα όμως στη ιστοσελίδα της filezilla κάτι για malware προειδοποίηση σε μερικά "αντίτυπα" του λογισμικού που διανέμουν αλλά δεν συνάντησα κανένα κώδικα  MD5 ή SHA checksum για επαλήθευση και είπα stop ως εδώ μου έφυγε η όρεξη πλέον.

Έτσι κι αλλιώς θα το στήσω μετά το καλοκαίρι στο σπίτι για τα αρχεία μου φωτογραφίες και βίντεο περισσότερο σε Synology με ένα ή δύο δίσκους και backup στο διαδίκτυο για να την κάνω ελαφρά από τη google με κούρασαν οι αλλαγές κάθε τόσο στα αποθηκευμένα αρχεία μου.

Όσο αναφορά το εξοχικό βλέπω λύση για ένα σύστημα με κάμερα πάνω στο router για να το έχω το χειμώνα για έλεγχο του χώρου μου και λίγο θέα προς τη θάλασσα αν και θα πρέπει να ανέβω με σωλήνα πάνω από τα 8 μέτρα για να έχω θέα τις χειμωνιάτικες μέρες στο απέραντο γαλάζιο. Ίσως κάμερα μέσω ρεύματος powerlink να βόλευε σε ευκολία αλλά δεν παρέχουν έλεγχο κίνησης για ασφάλεια και είναι κρίμα να το στήσω και να μη έχω ειδοποιήσεις στο κινητό μου για το χώρο μου,

Και πάλι ευχαριστώ.

Όσο αναφορά τη ρύθμιση του modem έκανα επαναφορά στο προεπιλεγμένο το Band Width στα 20mhz και πάλι δεν δούλευε καλά καθυστερεί μερικά δευτερόλεπτα αδικαιολόγητα και σε ιστότοπους που έχω επισκεφτεί μόλις πριν! σε laptop με g και κινητό με n (αν και όλα σε g θα δουλεύουν αν υπάρχει παλιότερο).

Το έβαλα πάλι στα 40mhx και δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με την ασφάλεια της επικοινωνίας μου email κτλ.

Από τον ιστότοπο http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/31743-bye-bye-40-mhz-mode-in-24-ghz-part-1 όμως άλλα διαβάζω ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διασπορά του φάσματος σε περισσότερα κανάλια μάλλον το γεγονός ότι είναι λίγα τριγύρω δικαιολογεί τη συμπεριφορά αυτή. 

Μερικές φορές απορώ με τη τύχη μου αν δεν το είχα επιχειρήσει  αρχικά τι θα έκανα;

Θα ήθελα τεχνικό για να διορθώσω το ζήτημα της καθυστέρησης αυτής φαντάζομαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...