Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σταμάτα με τον fanboy-σμό σου. Επειδή γουστάρεις Apple δεν θα μας βγάλεις μάπα μια γλώσσα που χρησιμοποιείται εδώ και 20 χρόνια και είναι η 2η πιο δημοφιλής (μετά την C). Για να είναι εκεί που είναι και να χρησιμοποιείται όσο χρησιμοποιείται, ακόμα και μετά την έλευση τόσων και τόσων γλωσσών, κάτι σημαίνει.

Τι αντίκτυπο έχει η VM στην απόδοση μιας εφαρμογής, θα σου πω κανένα αντίκτυπο, γιατί χωρίς VM δεν μπορείς να τρέξεις τον κώδικα. Το τι είναι η VM μπορείς να το βρεις με μια αναζήτηση στο Google, δεν θα σου κάνω ιδιαίτερα μέσα από το insomnia.

Αν θες να έχεις τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, γράφε σε Assembly και καλή τύχη.

Άντε καλά, ό,τι πεις, εγώ γουστάρω Apple αλλά κάποιος άλλος είναι φανατικός java developer. Είναι γνωστός ο φανατισμός των java developers και η αντίληψη ότι "Η Java είναι η καλύτερη, ουυυυ 666 οι υπόλοιπες γλώσσες". Προφανώς είναι δημοφιλής, το έγραψα και πιο πάνω. Με ένα κώδικα τρέχει παντού γιατί τρέχει μέσα από VIRTUAL machine. Δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη και πιο eficient. Αν δεν μπορείς να παραδεχτείς πως κάτι που τρέχει μέσα σε VM είναι πιο αργό από κάτι native, δεν φταίω εγώ, απλά σταμάτα να παραπληροφορείς. :)

Δημοσ.

Τι αντίκτυπο έχει η VM στην απόδοση μιας εφαρμογής, θα σου πω κανένα αντίκτυπο, γιατί χωρίς VM δεν μπορείς να τρέξεις τον κώδικα.

Έχω την εντύπωση πως η ερώτηση αφορά το overhead μιας vm που "καταναλώνει" bytecode σε σχέση με την εκτέλεση native κώδικα που παράγει ένας "κλασσικός" ΑΟΤ compiler...

Με πρόλαβε ο dali :P

Δημοσ.

Άντε καλά, ό,τι πεις, εγώ γουστάρω Apple αλλά κάποιος άλλος είναι φανατικός java developer. Είναι γνωστός ο φανατισμός των java developers και η αντίληψη ότι "Η Java είναι η καλύτερη, ουυυυ 666 οι υπόλοιπες γλώσσες". Προφανώς είναι δημοφιλής, το έγραψα και πιο πάνω. Με ένα κώδικα τρέχει παντού γιατί τρέχει μέσα από VIRTUAL machine. Δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη και πιο eficient. Αν δεν μπορείς να παραδεχτείς πως κάτι που τρέχει μέσα σε VM είναι πιο αργό από κάτι native, δεν φταίω εγώ, απλά σταμάτα να παραπληροφορείς. :)

Όπως έγραψα πιο πριν:

"χάνεις σε επιδόσεις, όμως κερδίζεις σε συμβατότητα."

Οπότε ούτε δεν μπορώ να καταλαβαίνω κάτι, ούτε παραπληροφορώ.

"Είναι γνωστός ο φανατισμός των java developers"

Να σε ρωτήσω, έχεις καμία σχέση με το επάγγελμα ή απλώς πετάς κοτσάνες;

Καμία γλώσσα δεν είναι απόλυτα καλύτερη από κάποια άλλη. Πάντα κάπου κερδίζεις αλλά χάνεις κάπου αλλού.

Προσωπικά, κάποτε δεν ήθελα να ακούω για Java και γούσταρα πιο low-level γλώσσες όπως η C.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως η ερώτηση αφορά το overhead μιας vm που "καταναλώνει" bytecode σε σχέση με την εκτέλεση native κώδικα που παράγει ένας "κλασσικός" ΑΟΤ compiler...

Με πρόλαβε ο dali :P

Και πάλι δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης, γιατί ο κώδικας είναι τελείως διαφορετικός, γραμμένος σε διαφορετική γλώσσα και συνήθως από διαφορετικούς προγραμματιστές. Μπορεί πχ ο κώδικας σε Swift ή σε Objective C να μην είναι τόσο optimized και στη πράξη να είναι πιο αργός από τον Java κώδικα που τρέχει σε VM.

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την swift αλλά στο μυαλό μου έρχεται κάτι σαν αντίποινα προς την MS...

C# εσύ???

Swift εγώ!!!

Να δούμε πόσο θα διχάσουμε τους developers!!!

Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι νικητής πάλι είναι η JAVA λόγο Virtual Machine!!! Εφαρμογές για όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα και τεράστιο community!!! So simple...

H Java είναι propitiatory γλώσσα όμως, έχει terms & conditions στα οποία πρέπει να κάνεις agree...

Η C γράφτηκε από τον Richie για το Unix που περισσότερο σχέση έχει με το MAC OS X παρά με τα Windows... Άλλο που την χρησιμοποιούν πολύ στην Gaming βιομηχανία, δεν είναι δημιούργημα της MS

Δημοσ.

Και πάλι δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης, γιατί ο κώδικας είναι τελείως διαφορετικός, γραμμένος σε διαφορετική γλώσσα και συνήθως από διαφορετικούς προγραμματιστές. Μπορεί πχ ο κώδικας σε Swift ή σε Objective C να μην είναι τόσο optimized και στη πράξη να είναι πιο αργός από τον Java κώδικα που τρέχει σε VM.

Στο ART απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει AOT compiler, οπότε μιλάμε για την ίδια γλώσσα. Στο δεύτερο κομμάτι  δεν διαφωνώ.

Δημοσ.

Άμα γράφεις κώδικα σε Swift στην 27" οθονάρα του iMac θα έχεις και δυο μωρά δίμετρα να σου κάνουν αέρα με τα iPad τους για βεντάλιες και ο κώδικας θα βγαίνει γ@@@ος από μόνος του.

• Like 2
Δημοσ.

Στο ART απ' ότι καταλαβαίνω υπάρχει AOT compiler, οπότε μιλάμε για την ίδια γλώσσα. Στο δεύτερο κομμάτι  δεν διαφωνώ.

ART και Dalvik (σε γενικές γραμμές) κάνουν το ίδιο έργο με διαφορετικό τρόπο. Απλώς ο τρόπος του ART είναι πιο αποδοτικός.

Αυτό που λέω είναι ότι παίζουν πάρα πολλοί παράγοντες. Πόσο καλόγραμμένος είναι ο κώδικας, πόσο καλή είναι η Virtual Machine κτλ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος διαμάχης μεταξύ JAVA και οποιαδήποτε άλλης γλώσσας. Εγώ έγραφα με μανία σε C/C++ και εαν ήθελα γραφικά χρησιμοποιούσα OpenGL. Αλλά οι ανάγκες της αγοράς σε αναγκάζουν να χρησιμοποιήσεις JAVA για να έχεις τον κ@λο σου καλυμμένο σε θέμα συμβατότητας. Η JAVA είναι μια εύκολη γλώσσα μιας που τα βρίσκεις σχεδόν όλα έτοιμα αλλά δεν τόσο ευέλικτη.

Και ναι σου λύνει τα χέρια αλλά είναι πιο αργή λόγω της VM. Αλλά οι εφαρμογές που αναπτύσσονται στην JAVA συνήθως είναι λογισμικά γραφείου. Και λέω συνήθως γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Και το Darwin o core του Android πάνω σε JAVA δεν στηρίζεται???

Δημοσ.

Τι Java ρε, πάρτε την από τα μάτια μου! Μόνο Python!

Πέρα από την πλάκα πάντως, νομίζω το debate είναι κάπως off-topic.

Δημοσ.

Σίγουρα είναι off-topic έτσι όπως κατέληξε. Αλλά η Python είναι script, αυτό ήταν το off-topic του off-topic!!!  :)

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα είναι off-topic έτσι όπως κατέληξε. Αλλά η Python είναι script, αυτό ήταν το off-topic του off-topic!!!   :)

Μια γλώσσα προγραμματισμού είναι μια γλώσσα προγραμματισμού.

Μια χαρά μπορείς να γράψεις πλήρης εφαρμογές σε Python. Για κινητά, όχι, αλλά για υπολογιστές, κανένα πρόβλημα.

Σε Windows είναι κάπως δύσκολο το packaging, αλλά σε Linux και Mac, είναι και εύκολο και γρήγορο.

Για Web επίσης μια χαρά με Django, Flask κλπ.

Δημοσ.

Δεν έχωσα κανένα Android, το χρησιμοποίησα ως παράδειγμα για το πόσο "καλή" είναι η JAVA και ο τρόπος που αυτή λειτουργεί "σε κάθε μηχάνημα" όπως αναφέρθηκε. Δεν είναι μυστικό ότι η χρήση της Dalvik είχε σοβαρό αντίκτυπο στην απόδοση των εφαρμογών του Android. Εν αντιθέσει με μια native εφαρμογή.

Κάθε επιλογή έχει έναν αντίκτυπο. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι μερικές φορές η ελευθερία επιλογής σε "αναγκάζει" να είσαι λιγότερο αποδοτικός σε κάποια θέματα. Τα πάντα είναι θέμα ιεράρχισης των προτεραιοτήτων σου: σε ενδιαφέρει περισσότερο η ελευθερία επιλογής ή η βελτιστοποίηση και το polish.

Δεν έχει κανείς αντίρρηση ότι οι iΣυσκευές τρέχουν πολύ πιο ομαλά και "όμορφα" από το Android, πχ. Αλλά πόσο ελέυθερος είσαι να τρέξεις ότι θες στη μία πλατφόρμα και πόσο στην άλλη;

Δημοσ.

Βγαίνουμε από το off-topic με άλλο off-topic, αλλά θα ήθελα να σου απαντήσω. Πιστεύω και εγώ ότι η Python είναι η καλύτερη script γλώσσα, καμία σχέση με php, jsp, asp, κ.τ.λ. (για την Ruby δεν έχω άποψη).
Και όπως λες δεν κάνει για κινητά, tablets, κ.τ.λ. και έχει δύσκολο packing για Windows και προτιμάτε σε Unix based. Πράγμα που την κάνει ακατάλληλη για multi-platforms.
Και η διαφωνία μας στο post ήταν κατά πόσο η JAVA με την VM προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε όλες τις platforms σε σχέση με τις O.S. based γλώσσες.

Δημοσ.

Κάθε επιλογή έχει έναν αντίκτυπο. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι μερικές φορές η ελευθερία επιλογής σε "αναγκάζει" να είσαι λιγότερο αποδοτικός σε κάποια θέματα. Τα πάντα είναι θέμα ιεράρχισης των προτεραιοτήτων σου: σε ενδιαφέρει περισσότερο η ελευθερία επιλογής ή η βελτιστοποίηση και το polish.

Δεν έχει κανείς αντίρρηση ότι οι iΣυσκευές τρέχουν πολύ πιο ομαλά και "όμορφα" από το Android, πχ. Αλλά πόσο ελέυθερος είσαι να τρέξεις ότι θες στη μία πλατφόρμα και πόσο στην άλλη;

Δεν είναι αποτέλεσμα της χρήσης Java η "ελευθερία" στο Android, αλλά της επιλογής της Google. Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει αντίστοιχη ελευθερία στο iOS αν η Apple το ήθελε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...