louben Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Παιδια να κανω μια ερωτηση?Εχω δικτυο στο σπιτι μεσω ehterneτ οπου μεσω στατικης ΙΡ εχω πανω μαπολλες συσκευες ενσυρματα ή ασυρματα (κινητα,ταμπλετ, λαπτοπ ,destop,δορυφορικο δεκτη,media player κτλ).Ο ολογος που εχω στατικες ΙΡ ειναι κυριως για να περναω αρχεια απο τους υπολογιστες στο δορυφορικο δεκτη και το Media player (xtreamer sidewinder). Επειδη εσχατως εχουν πληθυνει οι συσκευες δυσκολευομαι καθε λιγο ν ατους βαζω στατικες και αφετερου επειδη ερχονται διαφοροι σπιτι και μου τα πρηζουν οτι δεν μπορουν να μπουν στο wifi υπαρχει τροπος να βαλω δυναμικες iρ aλλα να εξακολουθω να μπορω να περναω αρχεια στα προαναφερθεντα somehow απο το desktop?αν ναι πως?
infin1tyGR Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μπορείς να ενεργοποιήσεις τον DHCP server στο router και να παίρνουν δυναμική διεύθυνση όσοι συνδέονται ενώ οι συσκευές σου θα εξακολουθούν να δουλεύουν με τη στατική που τους έχεις ορίσει. Φυσικά, το εύρος διευθύνσεων που θα δίνει ο DHCP δε θα πρέπει να περιλαμβάνει τις στατικές διευθύνσεις που χρησιμοποιείς (δηλαδή αν έχεις ορίσει 192.168.1.2 σε μια συσκευή, 192.168.1.3 αλλού, [...], 192.168.1.8 στην τελευταία, ο DHCP θα πρέπει να δίνει από 192.168.1.9 και μετά). Τα αρχεία με ποιον τρόπο τα μεταφέρεις και χρειάζεσαι στατικές διευθύνσεις;
aposporis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ανάλογα το ρούτερ ίσως μπορείς να "δέσεις" ip με mac address και να δίνει συγκεκριμένες ip σε συγκεκριμένες συσκευές και στις υπόλοιπες δυναμικά.
louben Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 ιnfin1ty στο μεν δεκτη dreambox ο οποιος ειναι Linux με την ιρ του μπαινω στο config του δεκτη ,βλεπω τους φακελους του και πεταω τα αρχεια μεσα με dragndrop απο το desktop,Στο δε sidewinder μπαινω ασυρματα παλι μεσω ip και περναω τα data των ταινιων (εξωφυλλα ,κριτικες κτλ).Αυτα με ενδιαφερουν να εχουν στατικη (dreambox,sidewinder,laptop,desktop και φυσικα τα δυο ρουτερ) ολα τα αλλα δυναμικη. Οχι τιοτα αλλο αλλα πηρα καινουργιο κινητο χθες (windows phone ) και δεν μπορω να το σεταρω λογω ΙΡ. Ανάλογα το ρούτερ ίσως μπορείς να "δέσεις" ip με mac address και να δίνει συγκεκριμένες ip σε συγκεκριμένες συσκευές και στις υπόλοιπες δυναμικά. Αυτο δεν το καταλαβ α για να ειμαι ειλικρινης.Εχω δυο ρουτερ (το ενα εν ειδη bridge _)ενα thomson και ενα bautec).Πως μπορω να το κανω αυτο?
aposporis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δε ξέρω τι μενού έχουν τα συγκεκριμένα. Στο δικό μου, μαζί με το DHCP υπάρχει επιλογή static lease, θα το δεις και ως dhcp lease, static dhcp κτλ Εκεί μέσα απλά λες η "ταδε mac" να έχει τη "τάδε ip". Οπότε το μόντεμ μοιράζει ip αλλά δίνει καρφωτές σε συγκεκριμένα μηχανήματα. Τα μηχνήματα μετά τα βάζεις να παίνρουν αυτόματα ρυθμίσεις από το μοντεμ.
tsakonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ειναι πολυ απλο. Θα ορισεις στον DHCP ενα ευρος εκτος των IP που ηδη χρησιμοποιεις. p.x 192.168.1.150-192.168.1.190. Οταν συνδεεται νεα συσκευη θα παιρνει αυτοματα IP. Οποια στατικη εχεις δεν επηρεαζεται..
louben Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Ok then . Μπηκα στο μενου του ρουτερ και βλεπω αυτο να υποθεσω επιλεγω auto ip και use dhcp κατω στο dhcp pools βλεπω επιλογη lan private με καποιες τιμες. Οι στατικες μου ιρ κυμαινονται απο 192.168.1.5 εως και 12. Των ρουτερ ομως οι ιρ ειναι 192.168.1. 253 και 254. Πως γινεται να λεει οτι ειναι private απο το 64 και εξης τη στιγμη που ειναι ηδη απο το 5 εως και το 12. Επισης με τις ιρ των ρουτερ τι κανω?Τις αφηνω ως εχουν ,τις εντασσω στο ευρος που θα θεσω ή κατι αλλο?
aposporis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Όπως το βλέπω το ρούτερ σου δίνει από το 64 εως το 253 αυτόματα. Τα ρούτερ έχουν 253, 254. Εσύ καρφώνεις στα μηχανήματά σου από το 5 ως το 12. Δε βλέπω να έχεις πρόβλημα. έχεις καρφωτές έξω από το range που δίνει το ρουτερ. Για εξήγησε λίγο το concept με τα δύο router πώς είναι συνδεδεμένα.
louben Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μου κανει εντυπωση που δινει το 253 αυτοματα αφου το 253 ειναι και η διευθυνση του bridge router και ειναι στατικη. ΒΑσικα εχω κανει το εξης. Το σπιτι εχει δικτυο (πριζες με utp).Επειδη ειναι μεγαλο (η τα ρουτερ αχρηστα) δεν καλυπτεται ολο το σπιτι απο το ασυρματο. Εχω το ενα ρουτερ στο γραφειο συνδεδεμενο στο τηλεφωνο και εχω πανω ,desktop KAI laptop. Στην αλλη ακρη τουσπιτιου εχω συνδεσει στο δικτυο το αλλο ρουτερ και επισης εχω καρφωσει στο αλλο ρουτερ ενα utp καλωδιο αρα του ροθτερ 2 καταληγει ουσιαστικα σε θεση δικτυου του ρουτερ 1. Οταν ειναι ανοικτα και τα δυο στο ασυρματο το ρουτερ 2 παιρνει ιντερνετ απο το ρουτερ 1 και το μοιραζει στο μισο σπιτι και το ρουτερ 1 στο αλλο μισο. Ελπιζω να το εξηγησα καλα. Τελικα τι κανω ενεργοποιω το auto ip και use dhcp και ειμαι οκ η κανω κατι αλλο?
tsakonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μονο αλλαξε το ευρος και βγαλε το 253 για να μην εχεις κανα conflict... δυσκολα μεν , αφου θα πρεπει να συνδεθουν καμια 190 συσκευες αλλα οκ , κανε σωστη δουλεια.βαλε απο 64-252. To auto IP δε χρειαζεται νομιζω, μονο το use dhcp server θελεις..
louben Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 οκ απο που το αλλαζω?Γιατι δε βλεπω edit μονο add.
aposporis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Στη φωτογραφία που έβαλες, πάνω από το add έχει edit με μπλε γράμματα! Πρακτικά δε θες πολλές διευθύνσεις. Βάλε 100 - 200 και όρισε το dhcp lease, ο χρόνος που δεσμεύεται μια ip για ένα μηχάνημα, να είναι 12 ώρες. Επίσης στο 2ο router κλείσε το dhcp, αν δε το έχεις ήδη κάνει!!
louben Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Λοιπον οι επιμερους ρυθμισεις ειναι αυτες. Δεν εχω επιλεξει το always give the same address to dhcp clients.Χρειαζεται επιλογη? kai οι γενικες αυτες. απενεργοποιησα και απο το ρουτερ 2 το το dhcp Ειμαι οκ>?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα