Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω οτι απαντηθηκε η απορία σου και το ποσο μειον ειναι το ειδαμε στο windows 8.

Το linux δεν έχει την υποστηριξη   και την απλοτητα του OSX. Πολλοι στραφήκαν σε linux μετα το windows 8. Guess why?

Οι περισσότεροι έβαζαν linux απο xp γιατί τα μηχανήματα τους δεν άντεχαν τα 7αρια και επειδή μόλις πέρυσι σταμάτησε η υποστήριξη ένος λειτουργικού που είναι 13-14 χρονών. Τα 8 οι περισσότεροι τα θεωρούν άσχημα γιατί κανείς δεν τους είπε πως να κάνουν αναβάθμιση σε 8.1 (ένα major update, ενώ σε mac σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα έπρεπε να περάσουν 3). Τα windows πλέον είναι ότι πιο σταθερό μπορείς να βάλεις σε pc (όχι φτιαγμένο αποκλειστικά για mac) και επίσης μπορείς να έχεις τα πάντα σε ένα pc με 400 ευρώ (δεν βάζω ποιότητα κατασκευής υπολογιστή και τα σχετικά καθώς μιλάμε μόνο για το λειτουργικό) και όχι 1000+ (split view πχ, γελάει ο κόσμος).

Μεγαλύτερη κοτσάνα για τα ελεεινά 10άρια δεν έχω διαβάσει.

Τόσο πολύ μπορεί να μην είναι, αλλά είναι πίσω. Για να δείς τις δυνατότητες σου λένε ότι πρέπει να βγείς απο τον κύκλο άνεσης σου. Μόλις θα μπορέσουμε να τα κάνουμε port (όπως τα windows) σε άλλους υπολογιστές χωρίς προβλήματα, τότε θα δείς το φως το αληθινό (αστειεύομαι προφανώς). Πάντως πρέπει να ζορίστηκαν πολύ στην Apple με την Cortana και τα features των Windows 10, για να κάνουν ολόκληρο συνέδριο. Την google δεν την είδα τόσο αγχωμένη. ;)

Ότι αναβάθμιση προσφέρουν καλοδεχούμενη είναι, προφανώς, απλά πρέπει να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Επειδή με κάτι κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας, δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα είναι άχρηστα. Εγώ ξέρω ότι όποιος πήρε windows δεν είχε ποτέ τεράστιο παράπονο ότι δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά του (μιλάω για τα τελευταία 8-10 χρόνια) και πάρα πολλοί κρατάνε και τους υπολογιστές τους για χρόνια. Δεν άκουσα κανέναν να πεί "αχ, και να είχα το apple πόσο πιο γρήγορα θα έκανα την δουλειά μου". Η πρώτη επιλογή στην αγορά ενός pc είναι τα windows κακά τα ψέμματα.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια ενσωματωση το split view  και οχι μονο ,to θεμα ειναι πως αργει  η καινουρια εκδοση  φθινοπωρο αν δεν κανω λαθος ειπαν?

Δημοσ.

Ωραια ενσωματωση το split view  και οχι μονο ,to θεμα ειναι πως αργει  η καινουρια εκδοση  φθινοπωρο αν δεν κανω λαθος ειπαν?

H beta για developers βγήκε ήδη, η για τους free σε κανένα μήνα αν δεν κάνω λάθος και η final, ναι, όπως πάντα "fall" δηλαδή προς Σεπτέμβρη-Οκτώμβρη.

• Like 2
Δημοσ.

"με 1.4x πιο γρήγορο χρόνο φόρτωσης των εφαρμογών"

αυτο ενα πραγμα σημαινει .οτι στα τελευταια osx που ολοι παραπονιουνται οτι ειναι καταστροφη και ειναι παρα πολυ πιο αργα απο πριν, βαλανε κατι που τα εκανε 40% πιο αργα και τωρα το βγαλανε. ΓΟυαου κοιτα την φανταστικη λυση στο προβλημα που σκοπιμα σου προκαλεσαμε!!!

Ειχα την τυχη να δουλεψω και με τα 3 λειτουργικα windows ,linux και mac και τωρα γραφω απο macbuntu. Τα windows 10 ,8.1 και τα macbuntu ( ubuntu σαν mac) για μενα ειναι τα καλυτερα τωρα πια. Χρονια πριν θα ελεγα τα mac. Αλλα πραγματικα καπου το χασανε. 

Δημοσ.

Πάντως πρέπει να ζορίστηκαν πολύ στην Apple με την Cortana και τα features των Windows 10, για να κάνουν ολόκληρο συνέδριο. Την google δεν την είδα τόσο αγχωμένη. ;)

Καθόλου δεν ζορίστηκαν.. εξάλλου κάθε χρόνο κάνουν συνέδριο για developers και κάθε χρόνο λένε τι νέες δυνατότητες θα έχει το OS X.

Δημοσ.

προφανώς δεν ειχε προλαβει το yosemite...αλλα μάλλον δεν ειχε ποτε πριν mac για να ξέρει οτι οτι μετά το 3o update στρώνουν τα πραγματα.

ΥΓ. Επισης καμια σχεση με windows. Στo windows δεν εχουν βρει ακόμα ποιo UI θέλουν ενω στο OS X 15 χρόνια τουλάχιστον παραμένει σχεδόν το ίδιο.

τωρα θες να μου πεις οτι η apple που εχει το ιδιο ui (δηλαδη οτι το εχει βρει εδψ και τοσα χρονια) ειναι καλο πραμα? ΜΗΔΕΝ εξελιξη του ui της φιλε. Μονο μικρες αλλαγες στα σημεια και γι αυτο αλλωστε δινεται και δωρεαν. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Σε λιγο θα μας πουν οτι και το iOS ειναι full OS.

Οπως και να 'χει δωρεαν ειναι παλι το νεο mac osX αρα θα το βαλουν ολοι μαζι κι εγω βεβαια. ΑΠΛΑ δεν ειμαι κολλημενος να λεω mac mac mac οπως κανουν ΣΧΕΔΟΝ ολοι οσοι ξερω και απο το site αυτο ή σε αλλα sites που γραφω. Ουτε μετοχες να ειχατε ρε παλικαρια.

Δημοσ.

Θα δοκιμάσεις την beta ή θα περιμένεις την final έκδοση;

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι άρθρο για το OS X El Capitan. Αυτό είναι άρθρο "Ο πόλεμος των υποστηρικτών" του κάθε λειτουργικού, είτε αυτό λέγετε OS X, είτε WIndows, είτε Linux! Κάθε φορά σε όλα τα forum βγαίνουν οι φαλτσέτες από τους απανταχού experts, genius, κλπ. που οι περισσότεροι μιλούν με βάση τις φήμες που κυκλοφορούν χωρίς στην ουσία να έχουν δουλέψει όλα τα λειτουργικά αλλά και τις εκδόσεις αυτών. Κοινώς τα παπαγαλάκια που ότι διαβάζουν επαναλαμβάνουν! Από την άλλη όσοι έχουν δουλέψει π.χ. μια έκδοση του OS X ή Windows και έχουν απογοητευτεί είτε γιατί το ίδιο το λειτουργικό είχε το πρόβλημα είτε γιατί το μηχάνημα το δικό τους δεν το σήκωνε αρχίζουν να κράζουν και να ισοπεδώνουν και όλα τα προηγούμενα ή τα επόμενα. Τα περισσότερα σχόλια στο θέμα είναι off topic όπως και το δικό μου φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πολύ μου άρεσε η παρουσίαση σχετικά με τη νέα έκδοση! Τα νέα χαρακτηριστικά μου αρέσουν πιο πολύ από αυτά που είχαν παρουσιάσει το Yosemite και κυρίως ότι επιτέλους εστιάσανε στην ταχύτητα και στην ποιότητα.

Τα Yosemite για να τα δουλεύω σωστά και ομαλά έχω απενεργοποιήσει τις διαφάνειες και έχω ενεργοποιήσει τη (μπλιαχ) αντίθεση και η ομαλότητα έχει επανέλθει, όλα αυτά σε retina mbp του 14 με την nvidia 750m. Τραγικό. Όπως και να έχει ακόμα και αν απλώς τα κάνανε πιο αργά όπως κάποιος υπονόησσε και απλώς τα επαναφέρανε εκεί που ήταν ποσώς που με νοιάζει αυτή τη στιγμή. Ακόμα και αν ισχύει θα είναι ακόμα πιο γρήγορο από πριν λόγω του metal που σίγουρα θα επωφεληθεί το final cut pro X που δουλεύω.

Βασικά αν εκπληρώσει με αυτά που λέει το El Capitan θα είμαι "ολοκληρωμένος" όσο αφορά αυτά που θέλω από ένα λειτουργικό και το μόνο που θα μου λείπει θα είναι η δυνατότητα να κλείνω εφαρμογές απευθείας από το mission control. Φυσικά όλο και κάτι θα βάλουν στις επόμενες εκδόσεις που θα θέλω! :P

Δημοσ.

προφανώς δεν ειχε προλαβει το yosemite...αλλα μάλλον δεν ειχε ποτε πριν mac για να ξέρει οτι οτι μετά το 3o update στρώνουν τα πραγματα.

ΥΓ. Επισης καμια σχεση με windows. Στo windows δεν εχουν βρει ακόμα ποιo UI θέλουν ενω στο OS X 15 χρόνια τουλάχιστον παραμένει σχεδόν το ίδιο.

γιατί στο τέλος τα αγοράζεις τα windows γιατί είναι όμορφα και όχι λειτουργικά, i see..

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι με το bloody Yosemite, άκουσα τον ανεμιστήρα στο Macbook όσο είχα να τον ακούσω τέσσερα χρόνια τώρα. Fail.

Ισχύει αυτό..Τα yosemite έπεσαν βαριά αλλά είναι λογικό.Ήταν major update μετά τα mavericks..Ήταν μία εντελώς νέα εποχή.Θυμάμαι στα πρώτα beta χτυπούσα κάτι 70-80αρια για πλάκα ! Τώρα εντάξει καλά είναι,αλλά καλοκαίρι τι διαφορά να δεις θερμοκρασιακά..

καποιος που ειχε μακ μου ειπε οτι τα mavericks ηταν τα vista της apple , αυτα ειναι δηλαδη τα 7?

Τα mavericks ? Μπερδεύεσαι.Πιο σταθερό από τα mavericks για εμένα δεν υπάρχει.Ακόμα κρατημένα τα έχω στο partition και δεν πρόκειται να τα σβήσω.Για εμένα αντιπροσωπεύουν την τελειοποίηση των τελευταίων osx,πριν αρχίσει η διαφορετική εποχή των yosemite.

Μηπως εννοεις το Yosemite;Τα Mavericks ηταν πολυ καλα.Mε το Yosemite αρχισαν τα κολληματα.

+1

Γελει η Microsoft με τα χαλια του OS X. 5 χρονια πισω απο τα 10αρια στην καλυτερη.

Που το στηρίζεις αυτό  ? Γιατί εδώ γελάω εγώ :D

Δημοσ.

δεν ειναι οτι αρχισαν τα κολληματα απλα απο τα Μαβς νμζ και μετα βγαλανε το Pagefile (ας το πω με windowns def ) αρα οτι ανοιγεις μενει στην ραμ .. τα μακος πλεον θελουν περιπου 3.2gb ram χωρις κανενα αππ ανοιχτο .. αρα τα 4gb den φτανουν με τιποτα gia αυτο laggarei το συμπαν ολο !

Ποιο σύμπαν λαγκάρει ρε συ ? Πλάκα μας κάνεις υποθέτω ! Αυτό που έγινε στα mavericks είναι ένας εν δυνάμει διπλασιασμός της υπάρχουσας φυσικής μνήμης με ένα είδος συμπίεσης,που πρακτικά σου δίνει 4gb physical memory + 4gb virtual memory = 8GB RAM, και αντίστοιχα για τις 8άρες 16,και τις 16άρες=32..

Έχω μια άσχετη απορία: γιατι λέτε ΤΑ Maverics, ΤΑ Yoshemite?

Ο πληθυντικός που ειναι; Τα vista ειναι windows άρα πολλά. Το Maverics όμως ενα.

Και τα maverics πολλά είναι..Το s στο τέλος δεν είναι διακοσμητικό.Aλλιώς θα ήταν maverick.

τωρα θες να μου πεις οτι η apple που εχει το ιδιο ui (δηλαδη οτι το εχει βρει εδψ και τοσα χρονια) ειναι καλο πραμα? ΜΗΔΕΝ εξελιξη του ui της φιλε. Μονο μικρες αλλαγες στα σημεια και γι αυτο αλλωστε δινεται και δωρεαν. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Σε λιγο θα μας πουν οτι και το iOS ειναι full OS.

Οπως και να 'χει δωρεαν ειναι παλι το νεο mac osX αρα θα το βαλουν ολοι μαζι κι εγω βεβαια. ΑΠΛΑ δεν ειμαι κολλημενος να λεω mac mac mac οπως κανουν ΣΧΕΔΟΝ ολοι οσοι ξερω και απο το site αυτο ή σε αλλα sites που γραφω. Ουτε μετοχες να ειχατε ρε παλικαρια.

Εαν είχαμε μετοχές δεν θα καθόμασταν να το συζητήσουμε καν εδώ ! Θα μελετούσαμε την πορεία των μετοχών μας !

Όσο για την εξέλιξη είναι αντιδεοντολογικό να λες ότι είναι μηδενική..Εαν ήταν έτσι να παραμέναμε όλοι στα lion ! Από τη στιγμή που σου δίνει updates δωρεάν σε αντίθεση με τα 30πόσα δολλάρια που χρέωναν παλιά είναι τίμια κίνηση για μία εταιρία όπως η apple..Παράλληλα δεν αυξάνουν τιμές στα προιόντα αλλά αντίθετα προσπαθούν να τις κάνουν συνεχώς πιο προσιτές. Το el-capitan μπορεί να μην έφερε την επαναστατική αλλαγή αλλά τι άλλο να περιμένουμε.Τα γερά θεμέλια του el-capitan ήρθαν πέρσυ με τα yosemite..Τώρα η τελειοποίηση !

• Like 2
Δημοσ.

Αν και χωρίς προβλήματα ύστερα απο αναβάθμιση και κλιν ινσταλ  τα Υοσι σε μακμπουκ προ μιντ '10 (πλέον) 8γιγα ραμ και 250 σσδ - όντας φοιτητής ντιζάιν - αυτό περί 50% ρένντερ κλπ ακούγεται απίστευτα καλό!

Υ.Γ. Παίζει ρε σεις να κάνουμε καμιά γκλόμπαλ ψηφοφορία να αλλάξουμε το όνομα? και γώ αρχικά για τρολλ το πέρασα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...