Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους είμαι σε διαδικασία αγοράς νέου Mac μιας και το 13αρη Macbook Pro '09 δεν τραβάει και πολύ πλέον και στην επεξεργασία βίντεο (imovie) ζορίζεται και καθυστερεί αρκετά.

Έχω βάλει στο μάτι πάλι (είχα παλαιότερα) τα νέα iMac αλλά δεν ξέρω ποιο, με ενδιαφέρει να μπορώ να δουλεύω τα hd βίντεο μου και τις φωτογραφίες μου με άνεση κ χωρίς καθυστέρηση, η κύρια χρήση του θα ειναι αυτή. Ποιο μοντέλο πιστεύεται αξίζει αυτην την περίοδο για αγορα;

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους είμαι σε διαδικασία αγοράς νέου Mac μιας και το 13αρη Macbook Pro '09 δεν τραβάει και πολύ πλέον και στην επεξεργασία βίντεο (imovie) ζορίζεται και καθυστερεί αρκετά. <br> Έχω βάλει στο μάτι πάλι (είχα παλαιότερα) τα νέα iMac αλλά δεν ξέρω ποιο, με ενδιαφέρει να μπορώ να δουλεύω τα hd βίντεο μου και τις φωτογραφίες μου με άνεση κ χωρίς καθυστέρηση, η κύρια χρήση του θα ειναι αυτή. Ποιο μοντέλο πιστεύεται αξίζει αυτην την περίοδο για αγορα;

Εισαι τυχερος, το καινουριο iMac 5K επεσε η τιμη του 500$ στο entry μοντελο! Θα μπορουσες να το κοιταξεις γιατι εχει απιστευτη αναλυση και πολυ δυνατη καρτα γραφικων!

Δημοσ.

Ναι όμως προσοχή γιατί έρχεται με απλό μηχανικό δίσκο στις 7200 που δεν αξίζει. Σίγουρα Fusion ή SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι όμως προσοχή γιατί έρχεται με απλό μηχανικό δίσκο στις 7200 που δεν αξίζει. Σίγουρα Fusion ή SSD.

+1

Δεν νοειται να παρεις μηχάνημα με μηχανικο δισκο εν ετει 2015.

Ο φθηνότερος 27" 5k imac με fusion ή ssd έρχεται στα ~2800€ , συν 190€ για 3ετη εγγύηση(η Apple εμπιστευεται μονο με 1 χρόνο εγγύηση ακομα κ τα ακριβα μηχάνηματα της), συνολο περίπου ~3000€ .

Αν σου φαίνεται ακριβος, τοτε κοιτας στον απλο 27αρι με fusion ή ssd που έρχεται στα ~2600€ , συν 190€ για 3ετη εγγύηση , συνολο περιπου ~2800€.

Σε 21.5" κ διπύρηνο δεν αξιζει να πας εν ετει 2015.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αξίζει ο 27αρης 5κ; Μήπως είναι υπερβολή αν δεν ασχολείσαι πχ επαγγελματικά με τις φωτογραφίες;

Και επίσης retina i5 με 8GB ram η απλό i7 με 16GB ram

Δημοσ.

Το θέμα είναι αξίζει ο 27αρης 5κ; Μήπως είναι υπερβολή αν δεν ασχολείσαι πχ επαγγελματικά με τις φωτογραφίες;

Και επίσης retina i5 με 8GB ram η απλό i7 με 16GB ram

Για 200€ παραπανω(κατω απο το 10% του κοστους του μηχανηματος), θα ελεγα να προτιμησεις τον 5k imac που υπερτερει αισθητα σε οθονη και καρτα γραφικων και εχει κ λιγο πιο γρηγορη cpu.

Μπορεις να τον παρεις με 8gb ram και να τον πας σε 16gb ram συνολο αγοραζοντας αλλα 2x4gb με αλλα 55€ ή να πας σε 24gb ram αγοραζοντας αλλα 2x8gb με 105€ ή να πας σε 32gb ram αγοραζοντας 4x8gb ram με 210€ .

Δεν χρειαζεται λοιπον να δωσεις 270€ που ζηταει η apple για να πας απο 8gb ram -> 16gb .

• Like 3
Δημοσ.

Για 200€ παραπανω(κατω απο το 10% του κοστους του μηχανηματος), θα ελεγα να προτιμησεις τον 5k imac που υπερτερει αισθητα σε οθονη και καρτα γραφικων και εχει κ λιγο πιο γρηγορη cpu.

Μπορεις να τον παρεις με 8gb ram και να τον πας σε 16gb ram συνολο αγοραζοντας αλλα 2x4gb με αλλα 55€ ή να πας σε 24gb ram αγοραζοντας αλλα 2x8gb με 105€ ή να πας σε 32gb ram αγοραζοντας 4x8gb ram με 210€ .

Δεν χρειαζεται λοιπον να δωσεις 270€ που ζηταει η apple για να πας απο 8gb ram -> 16gb .

3000€ Για αυτά τα χαρακτηριστικά...Δεν ξέρω παιδιά,τα χαρακτηριστικά είναι πολύ μέτρια για αυτά τα λεφτά...Καλύτερα να έστηνε ένα μηχάνημα με αυτά τα χρήματα.. 

Πριν μου πείτε τα κλασσικά,και εγώ fan της apple είμαι, έχω αρκετά iphone και ipad αλλά mac δεν παίρνω.Γιατί τα windows εάν τα στήσεις καλά δεν έχουν ούτε μπλε οθόνες και είναι πολύ σταθερά και πολύ γρήγορα. Στα κινητά και ipad εννοείται λόγο λειτουργικού η apple τους πατάει όλους..Δεν το συζητώ...όπως και σε θέματα ασφαλείας.

Τώρα άμα του αρέσουν τα imac γενικά τι να πω... ας πάρει imac. Ο καθένας με τον κάλο του..

Δημοσ.

Ακριβως αυτο εχω κανει, και βγηκε πολυ οικονομικα........   480 λιρες ζητουσε η apple.  :shock:

Πανευκολα αλλαζουν..

Δημοσ.

3000€ Για αυτά τα χαρακτηριστικά...Δεν ξέρω παιδιά,τα χαρακτηριστικά είναι πολύ μέτρια για αυτά τα λεφτά...Καλύτερα να έστηνε ένα μηχάνημα με αυτά τα χρήματα.. 

Πριν μου πείτε τα κλασσικά,και εγώ fan της apple είμαι, έχω αρκετά iphone και ipad αλλά mac δεν παίρνω.Γιατί τα windows εάν τα στήσεις καλά δεν έχουν ούτε μπλε οθόνες και είναι πολύ σταθερά και πολύ γρήγορα. Στα κινητά και ipad εννοείται λόγο λειτουργικού η apple τους πατάει όλους..Δεν το συζητώ...όπως και σε θέματα ασφαλείας.

Τώρα άμα του αρέσουν τα imac γενικά τι να πω... ας πάρει imac. Ο καθένας με τον κάλο του..

Που να με πλήρωναν δεν ξαναπήγαινα σε windows, μην ανοίγουμε όμως πάλι αυτό το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο τα χαρακτηριστικα, αν ο φιλος δεν ενδιαφερεται υποχρεωτικα για all-in-one με 5k οθονη , πιστευω πως ειναι προτιμοτερο να παει σε καποιο desktop+27" οθονη με συνολο ~1500€ .

Eιδικα αν ειναι εργαλειο δουλειας , αξιζει γιατι θα μπορει να εχει on-site 3-5ετη εγγυηση και να μην χανει ουτε μια μερα εισοδηματος σε περιπτωση που εμφανιστει hw προβλημα.

Με τον imac αν παρουσιαστει προβλημα, θα χασει αρκετες μερες εργασιας(=εισοδημα) περιμενοντας για επισκευη.

Aν το χρημα δεν ειναι τοσο θεμα, ας κοιταξει σε ενα mac pro με 2900€ + 650€ για μια 27" 4k οθονη.

Συνολο γυρω στα 3500€, οχι πολυ ακριβοτερα απο τον imac.

Kερδιζει ετσι σε επιδοσεις και αναβαθμισημοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Περα απο τα χαρακτηριστικα, αν ο φιλος δεν ενδιαφερεται υποχρεωτικα για all-in-one με 5k οθονη , πιστευω πως ειναι προτιμοτερο να παει σε καποιο desktop+27" οθονη των ~1500€ .

Eιδικα αν ειναι εργαλειο δουλειας , αξιζει γιατι θα μπορει να εχει on-site 3-5ετη εγγυηση και να μην χανει ουτε μια μερα εισοδηματος σε περιπτωση που εμφανιστει hw προβλημα.

Με τον imac αν παρουσιαστει προβλημα, θα χασει αρκετες μερες(=εισοδημα) περιμενοντας για επισκευη.

Aν το χρημα δεν ειναι τοσο θεμα, ας κοιταξει σε ενα mac pro με 2900€ + 650€ για μια 27" 4k οθονη.

Συνολο γυρω στα 3500€, οχι πολυ ακριβοτερα απο τον imac.

Kερδιζει ετσι σε επιδοσεις και αναβαθμισημοτητα.

Για ένα "τούμπανο" Mac mini (ως οικονομική λύση το λέω), με μια καλή 27άρα, ποια είναι η γνώμη σου; Σκέφτομαι μήπως από 13άρι 2009 σε Mac Pro παραείναι μεγάλο το άλμα. 

Δημοσ.

Καλο,  χρυσο, το κουβαδακι aka pro 2013 αλλα εχει φαει κατι σκαλωματα με το Yosemite που θελω να το βαψω μπλε και να το πεταξω για μπανιο......

Ελπιζω να βελτιωθει συντομα το οsx, μπας και την γλιτωσει.....

Εν αντιθεσει με το 5k δεν εχω δει σοβαρα σκαλωματα λογω osx.......

Mυστηριαι αι βουλαι του Μηλου.....  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Για ένα "τούμπανο" Mac mini (ως οικονομική λύση το λέω), με μια καλή 27άρα, ποια είναι η γνώμη σου; Σκέφτομαι μήπως από 13άρι 2009 σε Mac Pro παραείναι μεγάλο το άλμα. 

Διπυρηνο mac mini; Για κανενα λογο για καποιον που θελει να του κρατησει χρονια.

Καλυτερα ενα macbook pro 13"(καλυτερες επιδοσεις) ή 15αρι(πολυ καλυτερες επιδοσεις) συνδεδεμενο με εξωτερικη 27αρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...