Hal9000 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μπορεί η παρουσίαση του Android M πριν μερικές ημέρες από τη Google να μην επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, ένα όμως χαρακτηριστικό που αφήνει αρκετές υποσχέσεις είναι το Doze, κάτι που επιβεβαιώνουν οι πρώτες μετρήσεις.Το Doze είναι στην ουσία ένα σετ λειτουργιών που ενεργοποιείται όταν το smartphone δεν βρίσκεται εν κινήσει ή στο χέρι του κατόχου, βάζοντας τη συσκευή σε μία νέα κατάσταση αναμονής με απενεργοποίηση των εργασιών και των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο, με στόχο τη μεγαλύτερη αυτονομία. Μόλις συνδέσετε τη συσκευή σε φορτιστή ή την πιάσετε στο χέρι σας προκειμένου να τη χειριστείτε, τότε η λειτουργία αυτή αυτόματα απενεργοποιείται, δίνοντας πρόσβαση και πάλι σε όλες τις λειτουργίες του Android. Η γερμανική ιστοσελίδα Computerbase.de, προχώρησε σε δοκιμές της λειτουργίας Doze με ένα Nexus 5 στο οποίο υπήρχε προεγκατεστημένη η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Android M, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά συγκριτικά με ένα άλλο Nexus 5 στο οποίο υπήρχε εγκατεστημένη έκδοση 5.1.1 Lollipop. Μετά από 8 ώρες σε αναμονή, το Nexus 5 με την έκδοση του Android 5.1.1 κατανάλωσε το 4% της διαθέσιμης μπαταρίας έναντι 1.5% της συσκευής με το Android M. Σε διάστημα 24 ωρών η διαφορά ήταν μεγαλύτερη με την πρώτη συσκευή να καταναλώνει το 12% της αυτονομίας, και το Nexus 5 με Android M, μόλις 4.5% για την ίδια χρονική περίοδο. Μετά από 2 ημέρες, η μπαταρία στο Nexus 5 με Android Lollipop είχε μειωθεί κατά 24% έναντι μόλις 9% στο Nexus 5 με Android M. Συνολικά το Nexus 5 με Android Lollipop υπολογίζεται ότι μπορεί να παρέχει 200 ώρες χρόνου αναμονής, έναντι 533 ωρών της ίδιας συσκευής με Andoid M, μια τεράστια διαφορά η οποία πιστώνεται κυρίως στη λειτουργία Doze. Η τελική έκδοση του Android M αναμένεται το Φθινόπωρο, με τις εταιρείες να ανακοινώνουν τα χρονοδιαγράμματα αναβαθμίσεων των συσκευών τους το ίδιο διάστημα. Site: Computerbase.de
Retromaniac Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αρκετά καλό, αρκεί τα notifications να έρχονται, αλλιώς είναι άχρηστο. 5
hackerW32 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 δηλαδη εαν περασω M στο lg p880 που του εχω τωρα lolipop και εχει αυτονομια στην αναμονη 1 μηνα, ποσο θα κραταει? κανα χρονο; ωραια πραγματα, αρκει να μην αργοπορεί να ξυπνήσει το smartphone
jimisvog Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αρκετά καλό, αρκεί τα notifications να έρχονται, αλλιώς είναι άχρηστο. Ακριβώς. Ένα μικρό τέτοιο θέμα έχω παρατηρήσει στα WP όπου η διαχείριση εργασιών είναι απλά καταπληκτική, και απο άποψη μπαταρία και το κινητό δεν φορτώνεται και είναι smooth. Όμως ο συγχρονισμός των εφαρμογών (π.χ Viber, Instagram κ.α) όπου απαιτούν άμεσες ειδοποιησεις έχει ένα θέμα. Δεν ξέρω αν είναι του Windows 8.1 ή των εφαρμογών θέμα αλλά είναι ολίγον εκνευριστικό. Γνώμη μου είναι να βελτιώσουμε τον χρόνο λειτουργίας των συσκευών και την μπαταρία χωρίς να θυσιάσουμε βασικά πλεονεκτήματα και λειτουργίες.
king2009 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δεν ξέρω τι λένε αλλά με Lolipop είμαι και εγώ με Greenify και σε 30 ώρες αναμονή μπορεί να χάσω ένα 2-3% βαριά βαριά. Τώρα αν τρέχουν 20 εφαρμογές που τρώνε μπαταρία μπορεί και σε ένα 8ωρο να πάει από 100 στο 50 άνετα.
disqualified Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 στο Nexus 5 μου ενώ κάποιες φορές η αναμονή βράδια ήταν αρκετά ικανοποιητική, χωρίς όμως κάποιον φανερό λόγο από μέρους μου η κατασταση έχει αποσταθεροποιηθεί δραματικά και πολλές φορες τη νύχτα υπάρχει μεγάλη καταναλωση μππαταρίας. Δεν είναι ευχάριστο να καταναλώνεται τουλάχιστον 20% της μπαταρίς σε αναμονή τη στιγμή μάλιστα που μπαίνει και κατάσταση οικονομίας στο 15%
steveland Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Θα παρουμε το ui του g4 στο g3? προφανως ρε φιλε αλλα θα αργησει αρκετα πιστευω...
2Ohm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Nexus 6 με εξοικονόμηση χάνω 10-15% το βράδυ δεν είναι κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει κάτι.. Project Volta κ βλακιες
2Ohm Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Nexus 6 με εξοικονόμηση χάνω 10-15% το βράδυ δεν είναι κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει κάτι.. Project Volta κ βλακιες 2
tulipas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 O.T: Άμα βάλω οικονομία μπαταρίας στο 640 Xl βγάζω 2μιση με 3 μερες
thomasG4 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 στο Nexus 5 μου ενώ κάποιες φορές η αναμονή βράδια ήταν αρκετά ικανοποιητική, χωρίς όμως κάποιον φανερό λόγο από μέρους μου η κατασταση έχει αποσταθεροποιηθεί δραματικά και πολλές φορες τη νύχτα υπάρχει μεγάλη καταναλωση μππαταρίας. Δεν είναι ευχάριστο να καταναλώνεται τουλάχιστον 20% της μπαταρίς σε αναμονή τη στιγμή μάλιστα που μπαίνει και κατάσταση οικονομίας στο 15% Nexus 6 με εξοικονόμηση χάνω 10-15% το βράδυ δεν είναι κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει κάτι.. Project Volta κ βλακιες Κάποιες εφαρμογές κάνουν τη δουλειά. Ψάξτε να βρείτε ποιος είναι ο ένοχος. Εμένα σε 5.1.1 το βράδυ έχω γύρω στα 5% maximum πτώση. Εννοείτε με Greenify έχω κλείσει τις εφαρμογές. Το θέμα είναι ότι άμα έχεις κάποιο app που ξυπνάει την συσκευή απο deep sleep (και greenify να έχεις πάλι το ίδιο είναι), λογικό είναι να χάνει κάποιος τόση μπαταρία.
liberostelios Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Το παρατήρησα κι εγώ σε Nexus 9 με τη M, όπου από δε χρειάστηκε φόρτιση από Παρασκευή πρωί μέχρι Δευτέρα βράδυ που γύρισα από τριήμερο. Επί της ουσίας, όσο δεν το πείραζα δεν "έκαψε" απολύτως τίποτα και, όπως το είδα, αν δεν είχα και 3-4 ώρες με ανοικτή οθόνη, θα έβγαζε... εβδομάδα ολόκληρη! Το θέμα είναι, όπως αναφέρθηκε, τι γίνεται με τα notifications. Χθες, πχ., παρατήρησα ότι το Viber είχε "κολλήσει" σε μία κατάσταση προ ημερών και, ακόμα και όταν άνοιξα την εφαρμογή, πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβει ότι μου είχαν έρθει μηνύματα το ΣΚ... Αυτό ρυθμίζεται κάπου στις επιλογές ενέργειας, αλλά το ερώτημα είναι πόσα οφέλη μπορείς να έχεις αν τελικά αρχίσεις να "αφήνεις" τις εφαρμογές αυτές; Επί της ουσίας, βασικά, έχουμε ένα greenify ενσωματωμένο στο λειτουργικό.
guido Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Λογικά θα περνάνε τα notifications μέσω GCM όπως και στα experimental features (xposed) του Greenify Network access is disabled, unless your app receives a high priority Google Cloud Messaging tickle. Επίσης θα μπορείς να εξαιρέσεις apps από το doze. 1
thomasG4 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Το παρατήρησα κι εγώ σε Nexus 9 με τη M, όπου από δε χρειάστηκε φόρτιση από Παρασκευή πρωί μέχρι Δευτέρα βράδυ που γύρισα από τριήμερο. Επί της ουσίας, όσο δεν το πείραζα δεν "έκαψε" απολύτως τίποτα και, όπως το είδα, αν δεν είχα και 3-4 ώρες με ανοικτή οθόνη, θα έβγαζε... εβδομάδα ολόκληρη! Το θέμα είναι, όπως αναφέρθηκε, τι γίνεται με τα notifications. Χθες, πχ., παρατήρησα ότι το Viber είχε "κολλήσει" σε μία κατάσταση προ ημερών και, ακόμα και όταν άνοιξα την εφαρμογή, πήρε λίγη ώρα μέχρι να καταλάβει ότι μου είχαν έρθει μηνύματα το ΣΚ... Αυτό ρυθμίζεται κάπου στις επιλογές ενέργειας, αλλά το ερώτημα είναι πόσα οφέλη μπορείς να έχεις αν τελικά αρχίσεις να "αφήνεις" τις εφαρμογές αυτές; Επί της ουσίας, βασικά, έχουμε ένα greenify ενσωματωμένο στο λειτουργικό. Δεν είναι το ίδιο με το Greenify. Όπως έγραψα και πριν, στο Greenify κλείνει η εφαρμογή αλλά μπορεί να ξυπνήσει ανα πάσα στιγμή και να βγει η συσκευή απο deep sleep. Με αποτέλεσμα να "τρώει" περισσότερο την μπαταρία. Το Doze απο ότι κατάλαβα δεν θα αφήνει καθόλου τις εφαρμογές να δημιουργούν wakelocks, με εξαίρεση μόνο τις εφαρμογές που βασίζονται σε high priority messages και alarms. Με λίγα λόγια μόνο ξυπνητήρι, κλήσεις και sms. Βέβαια μπορούν οι developers της εκάστοτε εφαρμογής να δώσουν την δυνατότητα να στέλνει high priority messages το app τους. Η συσκευή όμως θα ξυπνάει μόνο σε μικρά διαστήματα. Δείτε και εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες http://www.androidpolice.com/2015/06/01/android-m-feature-spotlight-this-is-exactly-how-doze-reduces-battery-drain/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα