Προς το περιεχόμενο

Intel Pentium Dual-Core E5400 - Overclock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αμα καταφερεις να ανεβασεις εστω και 100mhz με G31 μητρικη εγω σου χαρίζω το συστημα της υπογραφης!!

μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα να μην πεις :-) 

σοβαρα τωρα ειναι πολυ δυσκολο να κανεις OC σε αυτη την μητρικη με αυτον τον επεξεργαστη...

Δημοσ.

Αμα καταφερεις να ανεβασεις εστω και 100mhz με G31 μητρικη εγω σου χαρίζω το συστημα της υπογραφης!!

Αμα το καταφέρω εγώ φίλε μου, θα με κεράσεις μια μπυρίτσα?

Κρίμα να σε πάρω το pc ;)

Πλάκα πλάκα, με την ίδια μητρική έχω φτάσει q9400 στα 3.2ghz (400X8) εχει ψωμί. Αλλού είναι το θέμα ;)

Δημοσ.

Αμα το καταφέρω εγώ φίλε μου, θα με κεράσεις μια μπυρίτσα?

Κρίμα να σε πάρω το pc ;)

Πλάκα πλάκα, με την ίδια μητρική έχω φτάσει q9400 στα 3.2ghz (400X8) εχει ψωμί. Αλλού είναι το θέμα ;)

Εσυ μη σε πω τι θα παρεις!!!  :P  :P  :P  Αντε καλα μια μπυρα οταν και αμα γυρισω Ελλαδα!! 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, κατάφερα να ανεβάσω τον Intel Pentium Dual-Core E5400 από τα 2,70GHz, στα 3,05GHz, με την Gigabyte G31M-ES2L! :)

Χρησιμοποιώ την stock ψήκτρα του επεξεργαστή, καθώς μέσα στο καλοκαίρι σκέφτομαι να κάνω γενική αναβάθμιση, και γι αυτό το λόγο δεν αξίζει να επενδύσω σε μια νέα ψήκτρα, που θα χρησιμοποιηθεί το πολύ για ένα μήνα.

Οι θερμοκρασίες μου σε stock κατάσταση ήταν 36°C σε και τους δυο πυρήνες σε idle κατάσταση και 68°C και 64°C Full Load.

Έκανα stress test με το Prime95, για σχεδόν δυόμιση ώρες και δεν μου έβγαλε error. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω κάποιο παιχνίδι ή να τρέξω κάποιο πολύ βαρύ πρόγραμμα, αλλά νομίζω πως δεν θα έχει θέμα.
Με το Overclock, πλέον οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή μου είναι 40
°C στον 1ο πυρήνα και 36°C στον 2ο πυρήνα σε idle κατάσταση, ενώ σε Full Load οι μέγιστες θερμοκρασίες είναι 82°C στον 1ο πυρήνα και 79°C στον 2ο πυρήνα.

Οκ, είναι λίγο υψηλές,αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με την stock ψήκτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, έχω ανεβάσει τον επεξεργαστή στα 3,05GHz με πολλαπλασιαστή τον 266x11.5.

Κράτησα τις RAM όσο πιο χαμηλά γινόταν, στα 886 MHZ.

Δεν πείραξα τα Voltages. Τα έχω στο Auto. Είναι σταθερά στα 1.328V ενώ μερικές φορές φτάνουν μέχρι και τα 1.344V. 

Πιστεύω πως ο επεξεργαστή μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά με μια καλή ψήκτρα. :)

Λοιπόν, ανεβάζω και μια εικόνα παρακάτω, για να μου πείτε τη γνώμη σας. :)

Εικόνα: http://prntscr.com/7hd6uu

Δημοσίευση 10 Ιούνιος 2015 - 11:25 πμ

ΥΓ: @WalkerSW Τον ανέβασα 300MHz! Θα μου χαρίσεις και το monitor μαζί με το PC?! :P 

Δημοσ.

ΥΓ: @WalkerSW Τον ανέβασα 300MHz! Θα μου χαρίσεις και το monitor μαζί με το PC?! :P

Μονο pc θα παρεις.... οθονη δεν εχει! Ο μονος όρος ειναι να ερθεις να παραλαβεις μονος σου..... Νοτια Σουηδία μένω!!  :P

Δημοσ.

Λοιπόν, κατάφερα να ανεβάσω τον Intel Pentium Dual-Core E5400 από τα 2,70GHz, στα 3,05GHz, με την Gigabyte G31M-ES2L! :)

Χρησιμοποιώ την stock ψήκτρα του επεξεργαστή, καθώς μέσα στο καλοκαίρι σκέφτομαι να κάνω γενική αναβάθμιση, και γι αυτό το λόγο δεν αξίζει να επενδύσω σε μια νέα ψήκτρα, που θα χρησιμοποιηθεί το πολύ για ένα μήνα.

Οι θερμοκρασίες μου σε stock κατάσταση ήταν 36°C σε και τους δυο πυρήνες σε idle κατάσταση και 68°C και 64°C Full Load.

Έκανα stress test με το Prime95, για σχεδόν δυόμιση ώρες και δεν μου έβγαλε error. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να παίξω κάποιο παιχνίδι ή να τρέξω κάποιο πολύ βαρύ πρόγραμμα, αλλά νομίζω πως δεν θα έχει θέμα.

Με το Overclock, πλέον οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή μου είναι 40°C στον 1ο πυρήνα και 36°C στον 2ο πυρήνα σε idle κατάσταση, ενώ σε Full Load οι μέγιστες θερμοκρασίες είναι 82°C στον 1ο πυρήνα και 79°C στον 2ο πυρήνα.

Οκ, είναι λίγο υψηλές,αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με την stock ψήκτρα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, έχω ανεβάσει τον επεξεργαστή στα 3,05GHz με πολλαπλασιαστή τον 266x11.5.

Κράτησα τις RAM όσο πιο χαμηλά γινόταν, στα 886 MHZ.

Δεν πείραξα τα Voltages. Τα έχω στο Auto. Είναι σταθερά στα 1.328V ενώ μερικές φορές φτάνουν μέχρι και τα 1.344V. 

Πιστεύω πως ο επεξεργαστή μπορεί να πάει ακόμα πιο ψηλά με μια καλή ψήκτρα. :)

Λοιπόν, ανεβάζω και μια εικόνα παρακάτω, για να μου πείτε τη γνώμη σας. :)

Μιά χαρά είσαι , περίπου όπως το είχα υπολογίσει από ταχύτητα.

Πειραματίσου λίγο με manual ταση στο cpu , μπάς και πέσουν οι θερμοκρασίες λίγο , γιατί είναι τσιμπημένες.

Δημοσ.

Μιά χαρά είσαι , περίπου όπως το είχα υπολογίσει από ταχύτητα.

Πειραματίσου λίγο με manual ταση στο cpu , μπάς και πέσουν οι θερμοκρασίες λίγο , γιατί είναι τσιμπημένες.

Δίνει επιλογή για manual τάση το g31. Εγώ ένα που έχω πάντως δεν! Μόνο fsb μπορεί να πειράξεις!

Δημοσ.

Δίνει επιλογή για manual τάση το g31. Εγώ ένα που έχω πάντως δεν! Μόνο fsb μπορεί να πειράξεις!

Δες τα video που πόσταρε ο Τάσος (post 15) από το bios της μητρικής 

• Like 1
Δημοσ.

H συγκεκριμένη δίνει για cpu και ram νομίζω. Cpu σίγουρα ;)

Αστο ρε άνθρωπε το oc με τέτοιες θερμοκρασίες θα τα κάψεις όλα... ή κόλησε με σιλικόνη κάποιον 12άρι ανεμιστήρα στο κέντρο του ανεμηστήρα της Ιντελ, σαν διπλό. Εγώ το έκανα και δούλευε καλύτερα ;)

Δημοσ.

Έμενα g31 (asrock)

στο g41 (asus) ήταν κλειδωμένο 

Δημοσ.

Οκ, το Overclock το έκανα απλά για να έχω μια εμπειρία πάνω στο θέμα. Πλέον, έχω τον CPU στη stock συχνότητα.

Αλλά, πριν έκανα ένα Rendering με το Sony Vegas και οι θερμοκρασίες ήταν γύρω στους 70°C - 75°C. Επίσης έπταιξα και ένα game στο LoL, με τη θερμοκρασία στους 55°C - 60°C.

Δεν είδα βέβαια καμία τρομερή διαφορά στην ταχύτητα, αλλά πιστεύω πως άξιζε, για την εμπειρία. :)

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, επέστρεψα για να σας πω πως κατάφερα επιτέλους να κάνω ένα αξιοπρεπές Overclock τον Intel Pentium Dual-Core E5400 από τα 2,70GHz, στα 3,10GHz, με την Gigabyte G31M-ES2L!

Να θυμίσω πως οι stock Θερμοκρασίες του επεξεργαστή μου ήταν 36°C σε και τους 2 πυρήνες σε idle κατάσταση, ενώ 68°C και 64°C αντίστοιχα σε κάθε πυρήνα, σε Full Load!

Έκανα stress test με το Prime95, για σχεδόν μιάμιση ώρα και δεν μου έβγαλε error. 

Πλέον στα 3,10GHz με πολλαπλασιαστή 230x13.5 έχω 36°C σε και τους 2 πυρήνες σε idle κατάσταση. Σε Full Load, οι θερμοκρασίες "παίζουν" στους 70°C-73°C στον 1ο πυρήνα και στους 68°C στον 2ο πύρινα. Όλα αυτά με Stock Voltages (1.232V-1.248V)

Από ότι είδα στο site της Intel, η μεγαλύτερη ασφαλής θερμοκρασία για τον επεξεργαστή μου είναι οι 74.1°C, επομένως νομίζω πως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλές. :)

Θα δοκιμάσω να παίξω και κανα παιχνιδάκι και γενικά θα τον τεστάρω λίγο αυτές τις μέρες.

Είναι καλό το overclock που έκανα, κατά την άποψη σας? 

Υπάρχει κίνδυνος για τον επεξεργαστή?

Είναι καλές οι θερμοκρασίες?

• Like 1
Δημοσ.

Τρέχεις κάνα core temp η παρόμοιο παράλληλα;

Κανονικά κάνει αυτόματο throtling δηλαδή κατεβάζει την συχνότητα όταν ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία οπότε κίνδυνος (μεγάλος) δεν υπάρχει.

Εγώ έναν e2180 από τα 2 τον είχα ανεβάσει στα 2,7 αλλά λόγου ψήκτρας και αυτός έριχνε πολύ την συχνότητα όταν δούλευαν και οι δύο πυρήνες στο φουλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...