papageorge007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα! Λοιπόν, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω τον Intel Pentium Dual-Core E5400 στα 2,70GHz με μια Motherboard, την Gigabyte G31M-ES2L. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα 600αρι και έχω 2Gb RAM. Λοιπόν, θέλω να κάνω Overclock. Έχω σκοπό να κάνω γενική αναβάθμιση σε λίγο καιρό, αλλά μέχρι τότε θέλω να ανεβάσω λίγο αυτόν. Γίνεται να κάνω Overclock κι αν ναι, τι θα πρέπει να προσέξω και τι προγράμματα χρειάζομαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Την ενότητα overclock την βρήκες και δεν είδες κοτζαμάν στίκη; Οδηγός overclocking για core 2 Duo & Quad cpus Το θέμα είναι για να κάνεις πολύ πολύ σωστό overclock,αν θες απλά να παίξεις λίγο και να δεις πόσο ανεβαίνει,κάπου στο bios θα σου έχει έναν πολλαπλασιαστή,μόνο αυτόν να ανεβάζεις λίγο λίγο θα ανεβαίνει και η συχνότητα μέσα από τα windows τρέχεις το core temp ή το HWmonitor και όσο δεν βγάζει υπερβολική θερμότητα είσαι οκ. Μπορείς να ζορίζεις τον επεξεργαστή με το intel burn test το prime95 ή και διάφορα άλλα προγράμματα για να δεις αν υπερβαίνουν την ασφαλή θερμότητα,βέβαια αυτοί οι επεξεργαστές κάνουν αυτόματα throtteling κατεβάζουν δηλαδή την συχνότητα αυτόματα όταν φτάνουν στα όρια οπότε γενικά πολύ δύσκολα να κάνεις κάτι λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Θα δω κάποια πρόοδο αν κάνω Overclock? Κι αν μπορείς πες μου για ποιον πολλαπλασιαστή μιλάς, για έχει αρκετές ρυθμίσεις στο bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kazama88 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 To FSB ανεβάζεις. Ανεβαίνει ο CPU αλλά ανεβαίνει και η ram. Οπότε κοιτας και το ratio! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αυτές είναι οι θερμοκρασίες της CPU μου, χωρίς overclock. Έκανα το test με το Prime95 για περίπου μια ώρα. Δεν μου έβγαλε κάποιο error, αλλά οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές. 36°C σε και τους δυο πυρήνες σε idle κατάσταση. 68°C και 64°C Full Load. Πού μπορεί να οφείλεται αυτό? Να σημειώσω πως χρησιμοποιώ την εργοστασιακή ψήκτρα, μαζί με άλλα δυο fanάκια των 80cm. Το ένα βάζει αέρα και το άλλο βγάζει. Επίσης, έχω κάνει cable managment και άλλαξα πάστα πριν από 6 μήνες. Χρησιμοποιώ την Arctic Silver 5. http://prntscr.com/7ekuhp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Για την εργοστασιακή ψήκτρα καλά είναι οι θερμοκρασίες,μπορείς και να τον ανεβάσεις,όπως είπα πριν αν ζεσσταθεί πολύ κατεβαίνει μόνος του και αν κάνεις νορμάλ χρήση δεν ανεβαίνει στα επίπεδα που ανεβαίνει με τα stress. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Αν είναι, θα δοκιμάσω να τον ανεβάσω και θα ξανα-ποστάρω θερμοκρασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, προσπάθησα να ανεβάσω τον CPU αλλά ότι κι αν αλλάξω, ακόμα και 1Hz πάνω, το PC μπουτάρει, κάνει το χαρακτηριστικό "μπιπ"¨, σβήνει και ξανα-μπουτάρει με το χαρακτηριστικό "μπιπ", αλλά όταν ανοίξει συνεχίζει να έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.Για κάποιον λόγο δεν αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, προσπάθησα να ανεβάσω τον CPU αλλά ότι κι αν αλλάξω, ακόμα και 1Hz πάνω, το PC μπουτάρει, κάνει το χαρακτηριστικό "μπιπ"¨, σβήνει και ξανα-μπουτάρει με το χαρακτηριστικό "μπιπ", αλλά όταν ανοίξει συνεχίζει να έχει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Για κάποιον λόγο δεν αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις. Τις θεωρεί υπερβολικές - μή εφαρμόσιμες και γυρνάει σε default. Η μητρική σου , δέν είναι και ότι καλύτερο (ειδικά για o/c) Αν θές γράψε ακριβώς , τί αλλάζεις. Λογικά ένα 11 x 266 θα πρέπει να έπαιζε νεράκι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Τις θεωρεί υπερβολικές - μή εφαρμόσιμες και γυρνάει σε default. Η μητρική σου , δέν είναι και ότι καλύτερο (ειδικά για o/c) Αν θές γράψε ακριβώς , τί αλλάζεις. Λογικά ένα 11 x 266 θα πρέπει να έπαιζε νεράκι. Δοκίμασα 7x433, και 13,5x22 αλλά τίποτα. Εκτός απ αυτό πρόσεξα πως το λαμπάκι στο κουμπί (On/Off) του τροφοδοτικού ανάβει ελάχιστα έως καθόλου. Δεν ξέρω αν ήταν από πριν έτσι, ή αν έγινε έτσι μετά την προσπάθεια μου για Overclock. Το τροφοδοτικό δουλεύει κανονικά. Σε τι μπορεί όμως να οφείλεται αυτό? Μπορώ να το επαναφέρω ή πάει για φούντο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Το 7x433 ήταν υπερβολή. Δέν ξέρω πώς σου έκατσε να δώσεις τέτοια ρύθμιση. Η δοκιμή για o/c δέν χαλάει , τροφοδοτικά. Μή φοβάσαι. Το γεγονός ότι δέν δούλεψε ούτε κάν το 13,5x222 με προβληματίζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μήπως πρέπει να κάνω και κάποια άλλη ρύθμιση στο bios? Τι μπορεί να φταίει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Κράτα τις μνήμες όσο πιό χαμηλά γίνεται , επιλέγοντας τον αντίστοιχο διαιρέτη. Αν χρειάστεί δώσε και λίγο παραπάνω ρεύμα στο cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papageorge007 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δηλαδή να βάλω 11x226 και τις μνήμες στο χαμηλότερο διαιρετη? Α, από ποια επιλογή δίνω ρεύμα στο CPU? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΤASOS Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Πιό απλά , δέν γίνονται τα πράγματα. dual core quad core 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα