Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έβγαλα το κόστος για κάθε επεξεργαστή (έχω κάτι κονέ και τα παίρνω λίγο πιο φθηνά + το Cash back της Intel) : 5820k-730 ευρώ, 4790k-535 ευρώ, 4690k-445 ευρώ. Τι να προτιμήσω για να τον κρατήσω 6 χρονάκια? (σε όλα τα παραπάνω είναι cpu+μητρική+16gb μνήμη)

Δημοσ.

1. Εγώ δεν προτείνω τον ι5. Τέσσερα νήματα είναι λίγα άμα τον θέλεις για πολύ χρονικό διάστημα. Στο μέλλον θα δεις ότι θα μετανιώσεις πολύ, αν πάρεις i5. Έπειτα δεν είναι μόνο τα παιχνίδια, στην επεξεργασία βίντεο ο i7 λάμπει και έχει αισθητή διαφορά από τον i5. Τώρα, αν το σηκώνει η τσέπη σου, πήγαινε στον εξαπύρηνο, εγώ αυτόν θα διάλεγα αν δεν είχα οικονομικό θέμα.

2. ΔΕΝ συμφωνώ με τους φίλους απο πάνω σχετικά με το τροφοδοτικό. Μετά τα 5-6 χρόνια πολλά τροφοδοτικά έχουν μεγάλη φθορά, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα τινάξουν. Επίσης η απόδοσή τους πέφτει, και αν έχουν ταλαιπωρηθεί, πέφτει πολύ. Μιλάω εκ πείρας με δύο τροφοδοτικά καλής μάρκας, εγγύηση μεγάλη (5ετής) κλπ., που απλά τα παίξανε και τα δύο στην 7ετία, μάλιστα το ένα πρόλαβε να μου κάψει (χαλάσει) και έναν σκληρό δίσκο, εντελώς αδικαιολόγητα. Προτείνω το τροφοδοτικό που έχεις τώρα να το αφήσεις στο Pc που θα δώσεις στο γιο σου, το παλιό, και να πάρεις νέο και ωραίο για το νέο σύστημά σου.

Δημοσ.

@Azazyl Μη βλέπεις μεμονωμένα τις αγορές.Αν είναι να ταιριάξεις επεξεργαστή των 400-700€(!!) με κάρτα των 200 θα κάνεις λάθος...(oh mon dieu δηλαδή) δε βρίσκω λογική αν είναι από τις κύριες χρήσεις το gaming,σε κάρτα-οθόνη θα έπρεπε να δώσεις κύριο βάρος.Και με κάποιους φθηνότερους επεξεργαστές κάνεις άνετα δουλειά σε επεξεργασία εκτός και αν ασχοληθείς "ημι-επαγγελματικά".Κοίταξε την ισορροπία στο σύστημα.

Δημοσ.

Mα κάρτα γραφικών θα αλλάξεις 1 2φορές ενω επεξεργαστή και μητρική θα την κρατήσεις πολύ περισσότερο, για εμένα καλύτερα να πάρεις ότι καλύτερο μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου και ας είναι more than enough, μιλάω για pc που θα γίνει gaming το κυρίως pc μας, όχι για μηχάνημα γραφείου,

Απο εκεί και πέρα κανένα σοβαρό τροφοδοτικό δεν χάνει 150w επειδή πέρασε απο πάνω του μια 3ετία οπι ηλεκτρολητικοι πυκνωτες εκτός απο την χωρητικότητα τους γράφουν και τους βαθμούς στους οποίους ο κατασκευαστής ο κατασκευαστής δίνει κάποιες χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Απο εκεί και πέρα τροφοδοτικά το 20αρικου (force, hantol, turbo-x και τρέχα γήρευε) τα watt που γράφουν δεν τα έβγαζαν ούτε στο πακετάρισμα τους στο εργοστάσιο

• Like 2
Δημοσ.

@Azazyl Μη βλέπεις μεμονωμένα τις αγορές.Αν είναι να ταιριάξεις επεξεργαστή των 400-700€(!!) με κάρτα των 200 θα κάνεις λάθος...(oh mon dieu δηλαδή) δε βρίσκω λογική αν είναι από τις κύριες χρήσεις το gaming,σε κάρτα-οθόνη θα έπρεπε να δώσεις κύριο βάρος.Και με κάποιους φθηνότερους επεξεργαστές κάνεις άνετα δουλειά σε επεξεργασία εκτός και αν ασχοληθείς "ημι-επαγγελματικά".Κοίταξε την ισορροπία στο σύστημα.

Είμαι με core2duo e8400 απο τον Νοέμβριο του 2007. Ξεκίνησα με ΑΤΙ 3870->ΑΤΙ 4870->ΑΤΙ 6850->NVIDIA 760. Έπαιξα το batman arkham city με full γραφικά. Δηλαδή, ενώ παίζω 5 παιχνίδια ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ και ενώ αλλάζω κάρτα γραφικών ανα 2 χρόνια, μου προτείνεις να πάρω πιο ακριβή κάρτα γραφικών?

Δημοσ.

Αν είσαι ικανοποιημένος με το σύστημα όπως λες τότε γιατί να το αλλάξεις; Gaming=κάρτα γραφικών κυρίως με έναν οκ επεξεργαστή να την υποστηρίζει έπειτα. Αυτά τα ποσά για επεξεργαστή για τέτοια (χομπίστικη) χρήση εγώ τα βρίσκω εξωφρενικά.Αν κάνεις αυτή τη χρήση δηλαδή τον χρόνο πρέπει να πάρεις cpu των 400-700 ευρώ;

Οι περισσότεροι χρήστες δεν εκμεταλλεύονται σε μεγάλο ποσοστό τέτοιους ακριβούς επεξεργαστές σε home pc.Όπως είπα καλύτερα να επενδύσεις σε άλλα κομμάτια και να μοιράσεις το budget.Ότι θέλει κάνει ο καθένας αλλά ζήτησες γνώμες και γνώμες παίρνεις χωρίς παρεξήγηση.

• Like 3
Δημοσ.

Σωστα σας τα λεει ο Mill. Επισης ειναι αταιριαστο να βαλετε καρτα γραφικων 760 και cpu i7 5820. Μονο σαν αστειο κακογουστο ακουγεται. Με αυτο το cpu παει καρτα των 400-600 ευρω. Αλλιως θα τρωτε ''καραμπουκαλο'' που λενε. Δηλαδη η καρτα γραφικων πρεπει να ειναι αναλογη του επεξεργαστη αλλιως το λιγοτερο ισχυρο απο τα δυο,θα μειωνει την αποδοση του αλλου, και  ολου του game. Για ερασιτεχνικη επεξεργασια video και 2 games τον χρονο , και ο i5 ειναι πολυς.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο καιρό ακόμα.

Επίσης,έτσι όπως τα περιγράφεις,θα ήταν καλύτερα να στραφείς σε amd.

Κάνεις εργασίες που απαιτούν πολλούς πυρήνες,ενώ και το gaming,που βασίζεται σε κάρτες,και αλλάζεις αρκετά συχνά,θα αλλάξει με το dx12.

Όπως και να έχει,περίμενε για το νέο σόκετ της ιντελ αλλά και της amd.

• Like 1
Δημοσ.

Σωστα σας τα λεει ο Mill. Επισης ειναι αταιριαστο να βαλετε καρτα γραφικων 760 και cpu i7 5820. Μονο σαν αστειο κακογουστο ακουγεται. Με αυτο το cpu παει καρτα των 400-600 ευρω. Αλλιως θα τρωτε ''καραμπουκαλο'' που λενε. Δηλαδη η καρτα γραφικων πρεπει να ειναι αναλογη του επεξεργαστη αλλιως το λιγοτερο ισχυρο απο τα δυο,θα μειωνει την αποδοση του αλλου, και  ολου του game. Για ερασιτεχνικη επεξεργασια video και 2 games τον χρονο , και ο i5 ειναι πολυς.

Aυτό που πόσταρες το διάβασες καλά? Ετσι ποστάροντας για bottleneck ή μποτίλια επι το ελληνικότερο δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και μπερδεύεται κόσμος που ρωτα με συνέπεια την παραπληροφόρηση.

Εχουμε λοιπόν ο δημοσιογραφικός ορος γιατι αυτό είναι μπουκάλι εννοούμε ότι κάποιο υποσύστημα είναι ποιο αργό στο σύστημα μας με συνέπεια να εμφανίζεται υστέρηση στην απόκριση στην ομαλή λειτουγία του συστήματος ή στα fps που μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα εδώ ή ανεξήγητα frame drops. Αν είχαμε κάνει κάτι ακραιο βάζοντας ένα celeron e1500 me 512kb l2 cache και μια gtx 780 σε αυτό το τραβηγμένο απο τα μαλιά σενάριο ο επεξεργαστής θα καθυστερούσε την παροχή δεδομένων προς την vga και θα είχαμε καθυστερήσεις, Απο την άλλη αν βάλεις τον ι7 5820κ ακόμη και με την gts 750 η παροχή δεδομένων θα είναι μεγάλη αλλά λόγω του περιορισμού της vga το μέγιστο των επιδόσεων που θα πάρεις θα είναι αυτό που θα απέδιδε η οποιαδήποτε 750, ή gtx 760 απο την άλλη είναι μια πολυ΄γρήγορη κάρτα όπου με εναν επεξεργαστή τερας απλά θα αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων της, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ γίνεται ποιο γρήγορη καμία κάρτα γραφικών απο ένα πολύ γρήγορο επεξεργαστή αλλά αποδίδει τα μέγιστα των δυνατοτήτων της ακόμα και μια geforce 7100LE να έβαζες στον ι7 5820κ πάλι η 7100 θα απέδιδε αυτό το τίποτα που μπορεί όχι όμως οτι θα είχες bottleneck αν το αντιλαμβάνεσαι με το παράδειγμα που σου έδωσα.

ΕΠΙΣΗΣ δεν κατανοω πάρα πολλούς που μόλις ζητήσει κάποιος συμβουλή για ένα σύστημα προσπαθούν να του παρουσιάσουν ή κάτι που περίπου έχουν αυτοί είτε intel ή amd ή οτι και καλά αν στον χρήστη αρέσει κάτι ακριβό αρχίζει η συζήτηση τι να το κάνεις και γιατι, μα οι περισσότεροι εδω πέρα είναι χομπίστες που σημαίνει οτι αρκετοι πετούν λ7 χωρίς νόημα απλά και για το ψυχολογικό του να έχουν ότι ποιό γρήγορο που το πρόβλημα δεν το καταλαβαίνω

ΑΚΟΜΑ γιατι όταν κάποιος θέλει να χτίσει ενα σύστημα στα μέτρα του θεωρείται πολλοί ότι πρέπει να τα σκάσει τα φράγκ την πρώτη μέρα π.χ.αν ενα tower όπως μου αρέσει κάνει 2000-2500€ πρέπει να τα σκάσω μπάμ, Μπορείς να το καταφέρεις βάζοντας βέβαια τα οικονομικά σου κάτω και με την προυπόθεση οτι το πληρώνεις εσύ ο ίδιος και δεν μιλάμε να το αγοράσει ο μπαμπάς η μαμά και μπορείς να πάρεις την μητρική τον επεξεργαστή τώρα και σε 1-2 μήνες τις μνήμες ή την vga που σου αρέσει για ποιό λόγο να αρκεστείς σε κάτι λιγότερο ενώ μπορείς να κα΄νεις λίγο υπομονή, ΟΣΑ pc έχω σετάρει για την πλάκα μου απο το αρχαίο 1995 ;έτσι τα έφτιαχνα σιγά σιγά και με λίγη υπομονή μέχρι να τα φέρω εκεί που θέλω ποτέδεν έσκασα φράγκα μια φορά, τώρα με τον ι7 5820Κ είμαι με δυο ρ9 270 κάνω υπομονή και σε λίγους μήνες θα πάρουν πόδι για να έρθει μόλλον μια 980 για αρχή και ίσως ακολουθήσει και δεύτερη, ΑΛΛΙΩΣ θα έπερεπε να πάρω 4790Κγια ποιόν αλήθεια λόγο για να είναι ισσοροπημένο τώρα το σύστημα ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση 2η: Με δεδομένο ότι αναβάθμιση δεν παίζει. Θα γίνει πάλι σε 7-8 χρόνια. Τι πέρνω? i7 4790k ή 5820k? (Χρήση 5-8 games το χρόνο με όσο το δυνατόν max settings και μετατροπή βίντεο και σερφάρισμα 12ωρο απόλη την οικογένεια)

Η 760 δεν μπορει να αποδωσει αυτο που ζηταει ο κυριος στους καινουργιους τιτλους ενω ο επεξεργαστης που τον ενδιαφερει ειναι πανισχυρος και αν εβαζε μια 980 θα μπορουσε. Εσυ διαβασες τι επιθυμει?

Εν τω μεταξυ μου κανει εντυπωση πως μερικοι ενω προσπαθουμε να βοηθησουμε οταν  ανθρωποι ζητανε συμβουλες σε προσβαλλουν κιολας οταν χασεις τον χρονο σου να τους τις δωσεις.Μηπως να αρχισουμε να ριχνουμε reports γιατι εχει παραγινει το θεμα με τους προβληματικους που ξεσπανε τα απωθημενα τους στα νηματα του ινσομνια?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υποστηρίζω πως είσαι λάθος,αλλά το χάνεις μέσα σε ένα κακώς συνταγμένο σεντόνι.

Παρέθεσε την άποψή σου επί του θέματος,διαφώνησε με όποιον γουστάρεις,αλλά μην κρίνεις.

Θα έλεγα απλά να μην ασχολείσαι.

Στο θέμα μας τώρα,υποστήριξα πως θα πρέπει να περιμένει λίγο,και να κοιτάξει και σε amd,που και λιγότερα θα του κοστίσει,και τη δουλειά που θέλει θα κάνει.Συμφωνεί/Διαφωνεί κάποιος..για να έχουμε και μια συνέχεια στο νήμα χωρίς χαρακτηρισμούς.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Πραγματικά δίνετε ζωή στο forum.

Με το δικό μου το μυαλό, όταν κάτι το κρατάς και το χρησιμοποιείς πολύ, τότε θα ρίξεις λεφτά σε αυτό. Για την 760 το ξέρω ότι ο επεξεργαστής παρά είναι δυνατός. Αλλά όταν βγει και αγοράσω τον αντικαταστάτη της 960 (1060 ή όπως αλλιώς λέγεται) θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά? Ή άμα σε 3 χρόνια αγοράσω την τότε Nvidia 1260 θα είναι πραγματικά η διαφορά μεγάλη?

Δημοσ.

Παιδιά καταρχήν να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις. Πραγματικά δίνετε ζωή στο forum.

Με το δικό μου το μυαλό, όταν κάτι το κρατάς και το χρησιμοποιείς πολύ, τότε θα ρίξεις λεφτά σε αυτό. Για την 760 το ξέρω ότι ο επεξεργαστής παρά είναι δυνατός. Αλλά όταν βγει όταν αγοράσω τον αντικαταστάτη της 960 (1060 ή όπως αλλιώς λέγεται) θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά? Ή όραμα σε 3 χρόνια αγοράσω την τότε Nvidia 1260 θα είναι πραγματικά η διαφορά μεγάλη?

Κοιταξτε,η τροπη που παιρνουν πλεον τα συγχρονα games,ζητουν 3 και 4 gigs ram απο φετος ηδη και ισχυρες καρτες γραφικων. Αυτο βεβαια για χρηστες που θελουν να παιζουν σε πολυ καλες αναλυσεις οπως αναφερατε. Και εννοειται οτι θα πρεπει να συνοδευονται απο τους αντιστοιχους επεξεργαστες.

Βεβαια εξαρταται και απο το ειδος games που σας αρεσουν. :)

Δημοσ.

Για την 760 το ξέρω ότι ο επεξεργαστής παρά είναι δυνατός. Αλλά όταν βγει και αγοράσω τον αντικαταστάτη της 960 (1060 ή όπως αλλιώς λέγεται) θα είναι τόσο μεγάλη η διαφορά? Ή άμα σε 3 χρόνια αγοράσω την τότε Nvidia 1260 θα είναι πραγματικά η διαφορά μεγάλη?

Ένας i7 s2011v3 είναι πολύ απλά για άλλες χρήσεις.Για κάποιον με πολύ μεγάλη οικονομική άνεση που θέλει να κάνει ημι επαγγελματική δουλειά σπίτι πολλές ωρες με βαριά επεξεργασία εκτός από τη δουλειά του πχ.Για gaming δε συμφέρει γιατί είναι το overkill του overkill και πανάκριβη πλατφόρμα.Εδώ και οι άλλοι i7 πάλι πολύ είναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...