Προς το περιεχόμενο

TP-Link W8970 v3 ή Netgear DGN3500 ή άλλο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει ο τίτλος βρίσκομαι σε αναζήτηση router και είμαι ανάμεσα στα TP-Link W8970 v3 , Netgear DGN3500. Έχω διαβάσει καλά λόγια και για τα 2 και με το netgear να έχει την δυνατότητα custom firmware για αλλαγή snr.
Σε θέμα wifi τι λένε τα παραπάνω και σε σταθερότητα με wind αν τα έχει δοκιμάσει κανείς.
Η χρήση θα είναι οικιακή με 2-3 υπολογιστές και κινητά στο wifi του.

Τώρα είμαι με ένα ZTE H108L από forthnet με tweak στο snr , με μικρή αύξηση στην ταχύτητα (7,5-8mbit)  , αλλά το wifi του είναι λίγο για κλάματα.

Αν έχετε να προτείνετε και κάποιο άλλο στα ίδια λεφτά περίπου με αυτά 55ε + 10αρι καλοδεχούμενη.
Το καλό wifi θα είναι προτέρημα καθώς και η δυνατότητα για snr tweak θα ήταν καλοδεχούμενη.
Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

To netgear δεν εχει εξωτερικες κεραιες και το εργοαστασιακο firmware εχει πολυ φτωχο μενου σε σχεση με τα TP-Link.

Οταν λες custom firmware, τι εννοεις, OpenWrt?

Αν το θες για OpenWrt, μπορεις να το παρεις γιατι ειναι σπανιο να βρεις OpenWrt compatible ADSL modem router.

Εχω το 8970 v1 (Lantiq) και υποστηριζει ακομα και 3G στικακια με το factory firmware.

5wqnswv.png?1

Η v3 του TP-Link ειναι διαφορετικη πλατφορμα (Broadcom) και δεν ξερω αν εχει τις ιδιες δυνατοτητες/ευκολιες/συμβατοτητες σε σχεση με το v1. Σιγουρα δεν ειναι τοσο "φιλικο" οσον αφορα custom firmwares.

Αν μπορεις να βρεις το v1, μπορεις επισης να το παρεις αφοβα. Υποστηριζει OpenWrt αλλα θελει PCB soldering.

Διαφορετικα το v3.

Αν μπορεις να ανεβασεις το μπατζετ σου και να πας σε 8980 (dual band) ή 9980 (dual band / vdsl2/adsl2+), ακομα καλυτερα. Ξεφευγουν σε τιμη, αλλα αξιζουν. Το snr tweaking ειναι ασημαντη λεπτομερεια και δεν θα πρεπει να ειναι κριτηριο αγορας κατα τη γνωμη μου.

Και επειδη μαλλον σε μπερδεψα, με σειρα προτιμησης θα τα εβαζα ετσι...

1. TD-W8970 v1 με εργοστασιακο firmware ή OpenWrt
  2. DGN3500 μονο για χρηση OpenWrt (αλλιως δεν θα το αγοραζα καν)
  3. TD-W8970 v3
Δημοσ.

Έχω το 8980 στην Αθήνα (νομίζω είναι το V3) και γενικά για τα λεφτά του το θεωρώ πολύ καλό.

Νομίζω ότι το 8980 γίνεται crossflash σε 9980 σχετικά εύκολα.

Το DGN3500 το δούλεψα Αγγλία σε πελάτη και γενικά εκανε προβλήματα disconnect και το radio του ήταν απαράδεκτο (ίσως λόγω των κεραιών που ανέφερε ο φίλος).

Θα σου πρότεινα το TP-Link με κλειστά μάτια (ειδικά αν μπορείς να το πετύχεις σε καλή τιμή).

Δημοσ.

Έχω το 8980 στην Αθήνα (νομίζω είναι το V3 V1) και γενικά για τα λεφτά του το θεωρώ πολύ καλό.

Fixed (δεν υπαρχει 8980 V3). :-)

[Εκτος αν εννοεις 8970]

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Από ότι καταλαβαίνω το netgear σε wifi είναι λίγο χάλια τελικά οπότε μάλλον βγαίνει από την λίστα.

Πήρε το μάτι μου και το ASUS DSL-N12U έχετε καμιά γνώμη για αυτό ή να πάω στο w8970?

Custom firmwares και snr tweak απλά είναι ένα extra που αν υπάρχει καλώς αλλιώς το πιο σημαντικό είναι η σταθερότητα όπως είπα και πιο πάνω.

Δημοσ.

Πήρε το μάτι μου και το ASUS DSL-N12U έχετε καμιά γνώμη για αυτό ή να πάω στο w8970?

Specs του Asus --> https://wikidevi.com/wiki/ASUS_DSL-N12U

Specs του 8970 v1 --> https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TD-W8970_v1

Specs του 8970 v3 --> https://wikidevi.com/wiki/TP-LINK_TD-W8970_v3

Το Asus εχει λιγοτερη RAM και δεν εχει καν 1000αρι Ethernet, θα θες να κανεις καμια μεγαλη μεταφορα και θα πηγαινει με 10 Mb/sec σε σχεση με τα 80-90 (ή και παραπανω σε ορισμενες περιπτωσεις) Mb/sec που ποιανει καποιος σε Gigabit...

Προσπαθησε να βρεις το 8970 v1 αν μπορεις...

Δημοσ.

@loic έχεις δίκιο, θα το ξανακοιτάξω όταν βρίσκομαι Αθήνα (ή με κάνα Temaviewer από κάνα PC στο interface).

Έχω την εντύπωση πως είχα στήσει το W8980 στους γονέους. Πώς μου κόλλησε και νομίζω ότι είναι V3 δε ξέρω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοίγω άλλο θέμα

στο 8970v3 (θέλω broadcom) αλλάζει το snr?είχα το 2200 αλλά το ψησε κεραυνός λολ. πιστεύετε είναι καλύτερο το 8970 από το 2200?μην μου πείτε για το wifi γιατί χέστηκα, στα υπόλοιπα με νοιάζει.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σε καποια tp link λενε οτι αλλαζει το snr.πανω κατω σε ιδια κατασταση κυμαινονται .απλα αν θυμαμαι καλα απεξω το 8970 εχει λιγα πραγματακια παραπανω.gigabit Θυρες αν θυμαμαι καλα.βεβαια θα μπορουσες να κοιταγες και σε καλυτερα μοντελα tp link πχ 8980,9980 που ειναι και vdsl θα μπορουσες να κοιταγες και σε καποιο αλλο Netgear αφου σε καλυπτε ή να δεις στα draytek που αλλαζει το snr αν σε παιρνει οικονομικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...