Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατά την διάρκεια του keynote στην έκθεση Computex 2015, η Microsoft πραγματοποίησε επίδειξη ορισμένων form-factors για Windows 10 PCs που εντυπωσιάζουν. Δύο από αυτά, ήταν ιδιαίτερα μικρά σε μέγεθος.Και τα δύο small-form factor PCs έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται σε μεγάλες τηλεοράσεις. Το πρώτο από αυτά, έχει την ονομασία Quanta Compute Plug και έχει όλο το hardware στο εσωτερικό ενός... power adapter.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μικρό υπολογιστή που σύμφωνα με την Microsoft, συνδέεται απευθείας στην πρίζα και όταν συνδεθεί με μία τηλεόραση, την μετατρέπει σε ένα υπολογιστή που μπορεί κάποιος να χειριστεί χρησιμοποιώντας την Cortana μέσω ενός Bluetooth χειριστήριου ή headset.

Ένα άλλο μικρού μεγέθους PC που παρουσίασε στο keynote ήταν το Foxconn Kangaroo. Πρόκειται για ένα ultra-portable PC σύμφωνα με την Microsoft, που βασίζεται πάνω σε τελευταίας γενιάς επεξεργαστή της Intel, “Cherry Trail” και έχει μπαταρία που του εξασφαλίζει έξι ώρες αυτονομίας και fingerprint reader που υποστηρίζει το Windows Hello. Μπορεί να μετατρέψει μία τηλεόραση σε ένα πλήρες Windows 10 PC και να χρησιμοποιηθεί ως set-top box ή ως συσκευή streaming.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για τις υπόλοιπες προδιαγραφές, την ημερομηνία διάθεσης των δύο small-form factor PCs ή για την τιμή τους.

Link.png Site: Windows Central

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπολογιστης στο κινητο, υπολογιστης στο desktop, υπολογιστης στο laptop, υπολογιστης στο tablet, υπολογιστης στο ρολόι, υπολογιστης στο αυτοκίνητο, υπολογιστης στην smartv, φτανει πια... Μας δημιουργούν καταναλωτικες ανάγκες χωρις ουσία. Αν ήθελε η microsoft ας εξοπλιζε με μικρό κόστος όλες τις τηλεορασεις της αγορας ώστε να το εχουν ενσωματωμενο απο το εργοστασιο. Οπως κάνει χρόνια τωρα με τα windows. Ολα τα άλλα ειναι λόγια του αερα. Και εγω με ενα καλώδιο μετατρεπω το 8πυρινο κινητό μου σε αξιολογο υπολογιστη στην στιγμη...

• Like 12
Δημοσ.

Μας δημιουργούν καταναλωτικες ανάγκες χωρις ουσία. Αν ήθελε η microsoft ας εξοπλιζε με μικρό κόστος όλες τις τηλεορασεις της αγορας ώστε να το εχουν ενσωματωμενο απο το εργοστασιο. Οπως κάνει χρόνια τωρα με τα windows. Ολα τα άλλα ειναι λόγια του αερα. Και εγω με ενα καλώδιο μετατρεπω το 8πυρινο κινητό μου σε αξιολογο υπολογιστη στην στιγμη...

Δεν σε υποχρεώνει κάνεις να αγοράσεις κάτι!

Δεν θα το έκανε πότε αυτό γιατί πολλοί έχουν ήδη pc συνδεδεμένο στην tv τους όποτε θα ήταν άχρηστο αυτό, θα πουλήσει σε όλους τους υπόλοιπους που δεν θέλουν ένα tower στο σαλόνι η έστω δεν έχουν τον χώρο για ένα mini-pc...

• Like 10
Δημοσ.

Ο πρώτος με μέγεθος τροφοδοτικού θα έχει πλάκα να τον έχεις στην μπρίζα και να μην ξέρει κανείς τι είναι.Το δεύτερο σε μέγεθος ενός 2,5αρη δισκου μου φαινεται επίσης ενδιαφέρον. Καλά κομμάτια και όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω με τιμή 100$ θα σκίσουν

Δημοσ.

To 1ο δεν μου αρέσει. Ούτε σε ένα πολυπριζο δεν θα μπαίνει. Γενικώς μου αρέσει η ιδέα αυτών των "mini pc" αλλά..... θα προτιμούσα ένα hdmi stick.

Αν μπορούσε να αρκεστεί και στο ρεύμα από την usb της TV θα ήταν super.

• Like 2
Δημοσ.

τάσσομαι στην ιδεολογία: ένα τούμπανο pc στο δωμάτιο μου και δίκτυο ικανό να μεταφέρει σήμα Full-HD και remote control με το τούμπανο pc σε κάθε οθόνη του σπιτιού, έτσι παίζεις games παντού δουλεύεις παντού και αντί για 500 συσκευές έχει μία και καλή αλλά αυτή η λύση δεν πάει με τα συμφέροντα της αγοράς και έτσι ακόμα και σήμερα που το ethernet έχει άρρωστη ταχύτητα δεν υπάρχουν plug & play υλοποιήσεις τέτοιου είδους.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν σε υποχρεώνει κάνεις να αγοράσεις κάτι!

Δεν θα το έκανε πότε αυτό γιατί πολλοί έχουν ήδη pc συνδεδεμένο στην tv τους όποτε θα ήταν άχρηστο αυτό, θα πουλήσει σε όλους τους υπόλοιπους που δεν θέλουν ένα tower στο σαλόνι η έστω δεν έχουν τον χώρο για ένα mini-pc...

Φυσικα δεν σε υποχρεωνει κανεις να αγοράσεις αλλα η επιτυχια ενος προιοντος μεσω του μαρκετινγκ ειναι να σε πείσει πως σου είναι απαραίτητο. Κατι αντιστοιχο εγινε με τα ταμπλετ. Οι παντες ευαγγελιζονταν  στην αρχη την φορητοτητα  και την ευκολία της οθόνης αφής, όταν πηγαινες όμως να κανεις καμια σοβαρη εφαρμογη, κατεφευγες παλι στο σταθερο σου ή το laptop. Διαβαζα μια ερευνα που ελεγε πως το 30 % των αγοραστων ταμπλετ τα μεταπωλησαν εντος 4μηνου γιατι καταλαβαν πως ηταν μια αχρηστη συσκευη που επιβαρυνε χωρις λόγω τον οικονομικο τους προγγραματισμο. Κανε μια μικρη ερευνα στο περιβαλλον σου. Ειδικα με την ελευση των κινητων με 5-6'' οθονες, ενα ταμπλετ φανταζει μαλλον αχρηστο. Για να περασουμε ομως στο δια ταυτα, ενας υπολογιστης σε αυτες τις διαστασεις και με περιορισμενο hardware θα μπορει να κανει μονο τα απαραιτητα. Απλα μυριστηκε η microsoft πως ολες οι smart tv (που ειναι το μελλον ) τρεχουν ολες android που η google δινει (((δωρεαν))) και θελει να κερδισει απο την πιτα... Ξαναλεω με ενα καλωδιο MHL  των 5$ και ενα bluetooth πληκτρολογιο 15$ εχω ενα πληρες συστημα σερφαρισματος, επεξεργασιας κειμενου, προβολης ταινιων και μερικων χαζοπαιχνιδιων...

Δημοσ.

Φυσικα δεν σε υποχρεωνει κανεις να αγοράσεις αλλα η επιτυχια ενος προιοντος μεσω του μαρκετινγκ ειναι να σε πείσει πως σου είναι απαραίτητο. Κατι αντιστοιχο εγινε με τα ταμπλετ. Οι παντες ευαγγελιζονταν  στην αρχη την φορητοτητα  και την ευκολία της οθόνης αφής, όταν πηγαινες όμως να κανεις καμια σοβαρη εφαρμογη, κατεφευγες παλι στο σταθερο σου ή το laptop. Διαβαζα μια ερευνα που ελεγε πως το 30 % των αγοραστων ταμπλετ τα μεταπωλησαν εντος 4μηνου γιατι καταλαβαν πως ηταν μια αχρηστη συσκευη που επιβαρυνε χωρις λόγω τον οικονομικο τους προγγραματισμο. Κανε μια μικρη ερευνα στο περιβαλλον σου. Ειδικα με την ελευση των κινητων με 5-6'' οθονες, ενα ταμπλετ φανταζει μαλλον αχρηστο. Για να περασουμε ομως στο δια ταυτα, ενας υπολογιστης σε αυτες τις διαστασεις και με περιορισμενο hardware θα μπορει να κανει μονο τα απαραιτητα. Απλα μυριστηκε η microsoft πως ολες οι smart tv (που ειναι το μελλον ) τρεχουν ολες android που η google δινει (((δωρεαν))) και θελει να κερδισει απο την πιτα... Ξαναλεω με ενα καλωδιο MHL  των 5$ και ενα bluetooth πληκτρολογιο 15$ εχω ενα πληρες συστημα σερφαρισματος, επεξεργασιας κειμενου, προβολης ταινιων και μερικων χαζοπαιχνιδιων...

αμα δε μπορείς να καταλάβεις αν κάτι σου χρειάζεται ή όχι, είσαι απλά στόκος.

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ όμορφα είναι και φαίνονται πολύ καλά για μινιμαλ "αποτύπωμα" στο σαλόνι.

Αυτό ισχύει με κάθε νέα τεχνολογία, με το λαό να ψωνίζει επειδή το λέει το μάρκετινγκ και οι φίλοι και όχι επειδή έχει κάποια ανάγκη/πραγματική επιθυμία.

Μια χαρά χρήσιμα είναι τα tablet για αυτό που προορίζονται.

Όπως έλεγαν παλιά το πρόβλημα είναι ανάμεσα στην καρέκλα και στο πληκτρολόγιο τις περισσότερες φορές παρά στην συσκευή...

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...