kougi Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καλησπερα. Εχω εδω και ενα χρονο το λαπτοπ που αναφερω στον τιτλο (http://shop.lenovo.com/gb/en/laptops/lenovo/y-series/y510p/#tab-tech_specs), στο οποιο εχω αλλαξει RAM (εβαλα 16GB μεγαλυτερης ταχυτητας) και σκληρο δισκο (εβαλα samsung 840 pro). Φυσικα του εκανα φορματ γιατι υπηρχαν πολλα σκουπιδια μεσα. Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης: Υπαρχει κανεις που να εχει το ιδιο λαπτοπ να μου πει στο περιπου ποσο κραταει η μπαταρια του? Σε μενα κραταει μια-μιαμιση ωρα το πολυ με μετρια χρηση (ιντερνετ, office, και dev c++) που μου φαινεται λιγο. Πριν το φορματ υπηρχε το lenovo energy management το οποιο δεν εχω τωρα γιατι γενικα δεν πειθομαι απο τετοια προγραμματα, μηπως να το κατεβασω? Το λαπτοπ εχει 2 gpu, οταν βρισκομαι σε μπαταρια ειναι καλυτερα να απενεργοποιω το sli για μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας η δεν εχει σημασια? Εννοειται πως παιχνιδια παιζω μονο οταν ειναι στην πριζα. Το ειχα διαβασει πως το συγκεκριμενο λαπτοπ (οπως ολα τα gaming laptops) εχει μικρη διαρκεια μπαταριας, αλλα ειδικα μετα την εισαγωγη του ssd περιμενα να μου βγαζει τουλαχιστον 2 ωρες στην χρηση που ανεφερα παραπανω.
SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 'Οσο αφορά το energy management πέρνα το ναι γιατι βοηθάει σε ορισμένες περιπτώσεις για εξοικονόμηση και εκτος αυτου δεν χάνεις και τιποτα να το έχεις τώρα οσο αφορά το sli αν δεν παίζεις παιχνίδια η δεν χρησιμοποιείς εφαρμογές που να το χρησιμοποιούν δεν λειτουργεί οποτε δεν σε πειράζει. Απο εκει και πέρα επειδή μετα απο λίγο καιρό οι μπαταρίες τα παίζουν , μεινώνεται η διάρκεια ζωής τους καλό θα ηταν να πας σε καινούργια γιατι οσο να ναι θα έχει πέσει η δύναμη της και απο την αλλη το μηχάνημα ειναι αρκετά ισχυρό οποτε δεν μου κάνει και περιέργεια που δεν σου κρατάει πολύ
kougi Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 οκ θα κατεβασω το energy management για αρχη. Δηλαδη το sli παρολο που ειναι enabled απο το control panel της nvidia δεν χρησιμοποιειται παρα μονο οταν ειναι απαραιτητο?
SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά 100 % για το sli αλλα φαντάζομαι πως έτσι λειτουργεί και στα desktop μπορεί να ειναι enabled αλλα αν δεν υπάρχει κατι που να το χρησιμοποιήσει απλα δεν χρησιμοποιείται ειτε αυτο ειναι παιχνίδι ή εφαρμογή , οκ μπορεί να λειτουργεί η 2η κάρτα αλλα λειτουργεί σε χαμηλή λειτουργία και ετσι δεν καταναλώνεται και πολύ ρεύμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα