zynif Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα. Θέλω να κάνω το εξης: Αν δεν υπάρχει μια εγγραφή στον πίνακα θέλω να την εισάγω, αλλιώς θέλω να την ανανεώσω. Ψάχνοντας βρήκα ότι πρέπει να γράψω κάτι τέτοιο IF EXISTS (SELECT 1 FROM ShouldPay WHERE TeacherID = 212 AND GroupID=29) THEN BEGIN UPDATE ShouldPay SET Amount=23.45 , Updated=CURDATE() WHERE TeacherID=212 and GroupID=29 ; END ELSE BEGIN INSERT INTO ShouldPay (TeacherID,Amount, GroupID, Updated) VALUES (212,23.45,29,CURDATE()); END το οποίο όμως μου βγάζει syntax error
lion2486 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Έχεις κάποιο key στον πίνακά σου να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο; http://stackoverflow.com/questions/6030071/mysql-table-insert-if-not-exist-otherwise-update
zynif Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Η δομή του πίνακα είναι αυτή CREATE TABLE IF NOT EXISTS `ShouldPay` ( `AccID` int(11) NOT NULL, `TeacherID` int(11) NOT NULL, `Amount` float NOT NULL, `GroupID` int(11) NOT NULL, `Updated` date NOT NULL ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 ; To AccID είναι primary key auto increment τα groupid,teacherid είναι foreign keys edit: τελικά το λυσα με το INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα