Προς το περιεχόμενο

sony a6000kit vs a5100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα!

Σκεφτομαι να παρω τη πρωτη μου καλη καμερα που να εχει super ποιοτητα εικονας. Μιλαμε για ερασιτεχνικο επιπεδο, στη πορεια σκοπευω να γινω advanced. 

Μετα απο ερευνα κατεληξα σε αυτα τα δυο επειδη εχουν τα μεγαλυτερα pixels (και αναλυση) στα λεφτα που διαθετω.

Αξιζει να δωσω παραπανω λεφτα για α6000 η μου αρκει το αλλο (μιλαμε και στη συνεχεια,επειδη τη καμερα, θελω να την κρατησω).

Το υποσυνειδωτομου λεει να παρω το α5100 επειδη οι διαφορες τους ειναι αντιλυπτες μονο για επαγγελματιες αλλα ξερω γω.

ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μεγαλυτερη τους διαφορα ειναι το οφθαλμοσκοπιο φιλε μου. Οι οθονες σε εντονο ηλιο δεν φαινονται ευκολα. Εγω προσωπικα που εχω μηχανη διχως οφθαλμοσκοπιο 7 στις 10 φορες δεν το χρειαστηκα. Απο εκει κ περα οι συντομευσεις που υπαρχουν πανω στο σωμα της 6000 σου κανουν πιο ευκολη την ζωη αλλα δεν ειναι κ τοσο σημαντικα για ερασιτεχνικη ληψη μιας κ η 5100 εχεις αρκετες συντομευσεις στο μενου της.

Επειδη η διαφορα τιμης με την 6000 δεν ειναι μεγαλη θα σου προτεινα κ εγω να παρεις την 6000. Θα σου κανει πιο ευκολη την ζωη κ οχι επειδη με την 5100 δεν θα εξελιχτεις οπως λεει ο φιλος απο πανω. Εδω γινονται εκθεσεις φωτογραφιας απο κινητα τι να λεμε τωρα. Μια χαρα ειναι η 5100, απλα η 6000 εχει περισσοτερα καλουδια με μηδενικη διαφορα τιμης. Αν υπηρχε διαφορα στην τιμη τοτε να επαιρνες την 5100.

Επειδη η διαφορα τιμης με την 6000 δεν ειναι μεγαλη θα σου προτεινα κ εγω να παρεις την 6000. Θα σου κανει πιο ευκολη την ζωη κ οχι επειδη με την 5100 δεν θα εξελιχτεις οπως λεει ο φιλος απο πανω. Εδω γινονται εκθεσεις φωτογραφιας απο κινητα τι να λεμε τωρα. Μια χαρα ειναι η 5100, απλα η 6000 εχει περισσοτερα καλουδια με μηδενικη διαφορα τιμης. Αν υπηρχε διαφορα στην τιμη τοτε να επαιρνες την 5100.

Δεν αναφερομουν σε αισθητηρα αλλα σε χειρισμο/μενου+οφθαλμοσκοπειο...

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να είναι τόσο άσχετη όσο και σχετική. Η α5000 τόσο χάλια είναι σε σύγκριση με την α5100; Έχουν σχετικά μεγάλη διαφορά στην τιμή. Απλά γιατί σκέφτομαι να πάρω τη 5000 σαν vfm δεν βρίσκω πουθενά κάποιος να την σχολιάζει αρνητικά ή θετικά στις προτάσεις που γίνονται για mirrorless.

Είναι ενα κλικ χειρότερη σε εστιαση κ αισθητήρα,επιπλεων ύστερη και σε σχέση με το πολύ καλό βίντεο της α5100.Αλλά εαν συζητάμε για αυτή την κατηγορία δεν βλέπω να χάνεις ιδιαίτερα πραγματα.

Οποτε εαν ζοριζεσαι πήγαινε στην α5000.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι τιμές της 5000 ξεκινάνε από τα 299 το kit και είναι δελεαστικές. Αλλά από ότι καταλαβαίνω με τις συγκρίσεις που βλέπω στο νετ ίσως αξίζει η κίνηση "υπέρβασης" για την 5100 ή 6000.

Επεξ/σία από war

Ναι στη a5100 με έμφαση και στο βίντεο και σε περιστασιακή χρήση της κάμερας οικογενειακής φωτογράφισης και selfies maniac of course.

Δεν μπορώ να σκεφτώ advanced χωρίς εικονοσκόπιο αυτό δεν είναι radical thinking... common sense!

Εφόσον γράφεις "θέλω να την κρατήσω" πας για την a6000 και θα χτίσεις τη φωτογραφική σου τεχνική δεξιότητα σιγά σιγά ανακαλύπτοντας τα θέλω σου με προχωρημένες δυνατότητες απ΄αρχής.

Η a5000 το δείχνει η τιμή είναι σε άλλη κατηγορία από τις άλλες δύο που τις ενώνουν πολλά κοινά.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδιά για Να μην ανοίγω άλλο θέμα πήρα μια 5100 για δεύτερο σωμα, την μηχανή την πήρα κύριοs για χρήση video ...θα ήθελα να μου πείτε καμία γνώμη για αγορά φακού.ευχαριστω

Επεξ/σία από girologos

Για οικονομικη λυση(~200 ευρω) οι μονες επιλογες ειναι οι 19,35 2.8 της sigma.

Εναλλακτικα μπορεις να πειραματιστεις και με παλιους μανιουλ+ανταπτορα.

Υ.γ Ποια αλλη μηχανη/φακους εχεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...