Καρχαρίαςςς Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ποιά η γνώμη σας για το cm quickfire tk με καφέ διακόπτες; Πιστεύω είναι η μέση λύση μεταξύ αυτών που προτείνει ο qsis και ο Chris01.. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=21c6e8c5-39da-4ad3-85d9-c8caccc9f813 Αν δεν κανω λαθος το TK ειναι το XT σε tenkeyless εκδοση, και οι καφε εχουν ασπρο backlight οχι κοκκινο που εχει η εικονα. Καποια στιγμη το ειχε σε καλη προσφορα το Digital-Master και το ειχε παρει πολυς κοσμος απο εδω, ειχαν μεινει ευχαρηστημενοι. I say go for it, δες και κανενα review να το ακουσεις και να το δεις καλυτερα ομως 1
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ποιά η γνώμη σας για το cm quickfire tk με καφέ διακόπτες; Πιστεύω είναι η μέση λύση μεταξύ αυτών που προτείνει ο qsis και ο Chris01.. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=21c6e8c5-39da-4ad3-85d9-c8caccc9f813 Εξαρτάτε την αίσηθση που προτιμάς απο τους διακόπτες. Οι καφέ δεν έχουν καμία σχέση με τους μπλε, είιναι tactile προς linear. Θα σε συμβούλευα να αγόραζες ενα switch tester που να έχει όλους τους διακόπτες να δοκιμάσεις πριν προβείς σε κάποα αγορά μηχανικού πληκτρολογίου μιας και είναι η πρωτη σου φορά. Δές και στο παρακάτω site μερικά πληκτρολόγια. https://mechanicalkeyboards.nl/en/home/ Θα πήγαινα σε κανένα KUL με Clear διακόπτες ή στο ΚΒParadise V60. Αν δεν κανω λαθος το TK ειναι το XT σε tenkeyless εκδοση, και οι καφε εχουν ασπρο backlight οχι κοκκινο που εχει η εικονα. Καποια στιγμη το ειχε σε καλη προσφορα το Digital-Master και το ειχε παρει πολυς κοσμος απο εδω, ειχαν μεινει ευχαρηστημενοι. I say go for it, δες και κανενα review να το ακουσεις και να το δεις καλυτερα ομως Η ΤΚL έκδοση του XT είναι το QFR Rapid, το ΤΚ το φτιάχνει η iOne.
Nahock Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Εξαρτάτε την αίσηθση που προτιμάς απο τους διακόπτες. Οι καφέ δεν έχουν καμία σχέση με τους μπλε, είιναι tactile προς linear. Θα σε συμβούλευα να αγόραζες ενα switch tester που να έχει όλους τους διακόπτες να δοκιμάσεις πριν προβείς σε κάποα αγορά μηχανικού πληκτρολογίου μιας και είναι η πρωτη σου φορά. Η ΤΚL έκδοση του XT είναι το QFR Rapid, το ΤΚ το φτιάχνει η iOne. Switch tester είναι αυτό; Παντελώς άχρηστο πιστεύω εάν δεν βάλεις τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο να γράψεις κάνα 10 λεπτο τουλάχιστον να δεις τη ταιριάζει στο στυλ που γράφεις. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ προτείνω das. Δεν είναι καλή επιλογή να πάρεις το φθηνότερο μηχανικό και μιας και έχεις τα φράγκα πάρε το καλύτερο ή έστω αυτό με την καλύτερη φήμη.
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Switch tester είναι αυτό; Παντελώς άχρηστο πιστεύω εάν δεν βάλεις τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο να γράψεις κάνα 10 λεπτο τουλάχιστον να δεις τη ταιριάζει στο στυλ που γράφεις. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ποτέ προτείνω das. Δεν είναι καλή επιλογή να πάρεις το φθηνότερο μηχανικό και μιας και έχεις τα φράγκα πάρε το καλύτερο ή έστω αυτό με την καλύτερη φήμη. Είναι παντελός χρήσημο άμα δεν έχεις ακουμπήσει μηχανικό πληκτρολόγιο στην ζωή σου. Τώρα όσον αφορά τα Das έγραψα και πριν την άποψη μου. Τέλος άμα είναι να τα σκάσεις για Das υπάρχουν μακράν καλυτερες επιλογες ( βλέπε Pok3r) και άμα θες να κάνεις την υπέρβαση ( αυτό είναι για κάποιον έμπειρο ) δεν κοιτάς καθόλου τα Cherry και πας για Topre. 1
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Τα topre είναι εντελώς άλλη κατηγορία τιμής και αίσθησης και δε τα λες και ακριβώς μηχανικά Εγώ πάντως χωρίς να έχω την ευκαιρία να πιάσω καν ένα τέτοιο δε θα το ρισκάρα.. Το feedback σχετικά με αυτά είναι πολύ περιορισμένο και οι γνώμες δεν είναι όλες θετικές Τα cherry λίγο πολύ τα έχει δουλέψει πολύς κόσμος ώστε να σχηματίσει κανείς άποψη έστω και μέσω internet που και πάλι δεν αρκεί Ότι θα πειραματιστείς με κάποιο ακριβό πληκτρολόγιο είναι γεγονός και το αν τελικά θα σου αρέσει είναι αμφίβολο. Για αυτό κι εγώ πρότεινα την ασφαλή σε εισαγωγικά επιλογή των καφέ μιας και νομίζω ότι όλοι θα μπορούσαν να τους δουλέψουν χωρίς παράπονο ακόμα και αν δεν είναι η ιδανική επιλογή για το κάθε άτομο ξεχωριστά
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Τα topre είναι εντελώς άλλη κατηγορία τιμής και αίσθησης και δε τα λες και ακριβώς μηχανικά Εγώ πάντως χωρίς να έχω την ευκαιρία να πιάσω καν ένα τέτοιο δε θα το ρισκάρα.. Το feedback σχετικά με αυτά είναι πολύ περιορισμένο και οι γνώμες δεν είναι όλες θετικές Τα cherry λίγο πολύ τα έχει δουλέψει πολύς κόσμος ώστε να σχηματίσει κανείς άποψη έστω και μέσω internet που και πάλι δεν αρκεί Τα πάντα έχουν να κάνουν με την προτίμηση που έχει ο καθένας. Τα Topre ειναι spring με rubber dome.
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ναι ξέρω, θεωρητικά, τι είναι αλλά από τη στιγμή που δεν έχω πιάσει τέτοιο δε θα εσκαγα τόσα χρήματα τυφλά επειδή κάποιοι λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο στο κόσμο. Δεν αμφιβάλλω ότι ίσως θα μου άρεσαν, αλλά ήδη πήρα τα ρίσκα μου με τη cherry, ηδη πέρασα από πληκτρολόγιο που δε με ικανοποιούσε πλήρως το οποίο έκανε κάποια λεφτά, συνεπώς δε θα ήμουν και τόσο ανοικτός σε πειραματισμούς Αν το δω κάπου είτε μαγαζί είτε γνωστό φυσικά και θα με ενδιαφέρει παρά πολύ να το δω ή ακόμα καλύτερα να γράψω κάποια ώρα με αυτό, αλλα 200αρια τυφλά δε παίζει Στα cherry που πλέον τα ξέρω το συζητάω περισσότερο
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ναι ξέρω, θεωρητικά, τι είναι αλλά από τη στιγμή που δεν έχω πιάσει τέτοιο δε θα εσκαγα τόσα χρήματα τυφλά επειδή κάποιοι λένε ότι είναι ο,τι καλύτερο στο κόσμο. Δεν αμφιβάλλω ότι ίσως θα μου άρεσαν, αλλά ήδη πήρα τα ρίσκα μου με τη cherry, ηδη πέρασα από πληκτρολόγιο που δε με ικανοποιούσε πλήρως το οποίο έκανε κάποια λεφτά, συνεπώς δε θα ήμουν και τόσο ανοικτός σε πειραματισμούς Δυστιχώς το κόστος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μακάρι να υπήρχαν Topre switch testers με 45g και 55g.
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Επίσης όσο καγκουριά και αν ακούγεται τα θέλω και τα led μου Εναλλακτικά πλήκτρα χωρίς γράμματα
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δεν βρίσκω τον λόγο ύπαρξης των led στα πληκτρολόγια πέρα απο την ίσως "ομορφιά" που μπορεί να προσφέρουν. Επιπλέον κοπανάνε τις τιμές στα πληκτρολόγια με led.
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Κάποτε τα ήθελα για να βλέπω στο σκοτάδι, πλέον δε μου χρειάζονται τα θέλω μόνο για την ομορφιά (υποκειμενικό βέβαια) αν και ακόμα με βοηθούν για να ξεκινήσω να γράφω, ρίχνω τη ματιά μου
ilias_97 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, επειδή από ότι καταλαβαίνω είναι καθαρά υποκειμενικό το τι διακόπτες ταιριάζουν στο καθένα, μιας και θα πάω σε 1 εβδομάδα στην Αθήνα θα πάω σε κάποιο μαγαζί που θα μπορώ να δοκιμάσω διάφορα έτσι ώστε να επιλέξω (για να αποφύγω και την αγορά switch tester). Επειδή συχνά γίνεται αναφορά στα χρήματα. Εγώ για αγορά υπολογιστή (και περιφερειακών) διαθέτω 1200ε. Έχω καταλήξει σε ένα σύστημα (μόνο tower) των 1050ε. Οπότε σκέφτομαι 90-100ε πληκτρολόγιο και τα υπόλοιπα για ηχεία.
StigmaX Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Προσωπικά έχω μηχανικό με Blue switches, με το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την τιμή που το αγόρασα. Αν με ρωτήσεις όμως αν αξίζει να πας σε μηχανικό και να δώσεις 100-150€, σίγουρα όχι μιας και στην ουσία δεν παίρνεις κάτι που βελτιώνει την εργασία που θες να κάνεις. Ίσα ίσα που μπορεί και να δυσκολέψει σε απλές διεργασίες μέχρι να τι μάθεις. Κράτα τα λεφτακια σου, πάρε μια καλή οθόνη, χίλιες φορές προτιμότερο από το να πας σε πληκτρολόγιο που δεν έχεις καν δοκιμάσει να δεις αν σε βολεύει.
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Προσωπικά έχω μηχανικό με Blue switches, με το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την τιμή που το αγόρασα. Αν με ρωτήσεις όμως αν αξίζει να πας σε μηχανικό και να δώσεις 100-150€, σίγουρα όχι μιας και στην ουσία δεν παίρνεις κάτι που βελτιώνει την εργασία που θες να κάνεις. Ίσα ίσα που μπορεί και να δυσκολέψει σε απλές διεργασίες μέχρι να τι μάθεις. Κράτα τα λεφτακια σου, πάρε μια καλή οθόνη, χίλιες φορές προτιμότερο από το να πας σε πληκτρολόγιο που δεν έχεις καν δοκιμάσει να δεις αν σε βολεύει. Οταν λες δεν βελτιώνει τι εννοείς ? Θες να γράφει το κείμενο απο μόνο του? Εγώ προσώπικά με απλό μεμβράνης δεν μπορώ να γράψω πανω απο 90 wpm αλλα με οποιδήποτε μηχανικό είμαι 115+ wpm. Σίγουρα χρειάζεται κανείς να έχει καλή οθόνη αλλα είναι άστοχο να συγκρίνεις κάτι παθητικό όπως η οθόνη με ενα πληκτρολόγιο.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Οταν λες δεν βελτιώνει τι εννοείς ? Θες να γράφει το κείμενο απο μόνο του? Εγώ προσώπικά με απλό μεμβράνης δεν μπορώ να γράψω πανω απο 90 wpm αλλα με οποιδήποτε μηχανικό είμαι 115+ wpm. Σίγουρα χρειάζεται κανείς να έχει καλή οθόνη αλλα είναι άστοχο να συγκρίνεις κάτι παθητικό όπως η οθόνη με ενα πληκτρολόγιο. Ποτε μου δεν καταφερα να ξεπερασω τις 50 wpm, αυτα τα τεστ ειναι ηληθια οχι επειδη δεν μπορω να κανω "high score" αλλα επειδη σε αναγκαζουν να διαβαζεις κατι απο την οθονη. Εγω δεν την παλευω να γραφω και να μην βλεπω το πληκτρολογιο, ετσι εμαθα και δεν αλλαζει τωρα. Σε free text νομιζω πλησιαζω τις εκατο wp αλλα γενικα με βαση αυτα τα τεστ ειμαι slow as fuck
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα