ilias_97 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Γειά σας! Μιας και του χρόνου θα είμαι σε σχολή πληροφορικής πιστεύω πως από τα σημαντικότερα εξαρτήματα του υπολογιστή μου είναι το πληκτρολόγιο (λόγω αρκετού προγραμματισμού). Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας για την αγορά του. Θα ήθελα να είναι μηχανικό μιας και από ότι έχω ακούσει δεν συγκρίνονται με τα υπόλοιπα. Κυρίως το θέλω για πληκτρολόγηση, για παιχνίδια ελάχιστα έως καθόλου. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για Site: αυτό . Όμως τα μεταφορικά είναι εξωφρενικά και αν δε βρω κάποιο μαγαζί με λιγότερα από ότι το επίσημο site δε θα τα προτιμήσω. Αν πάω τελικά σε αυτό εσείς τι διακόπτες προτείνετε; Πιστεύω ότι μέχρι 120ε είναι μια χαρά. Φυσικά όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο! Περιμένω προτάσεις υ.γ. Δεν με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο, το αντίθετο μάλιστα. Ο χαρακτηριστικός τους ήχος μου αρέσει πολύ!
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καταρχήν μη κοροϊδεύεις τον εαυτό σου: συζητάμε για αγορά είδους πολυτελείας "επειδή μπορώ", τα περι σημαντικότερου εξαρτήματος λόγω προγραμματισμού (ειδικά από κάποιον που δεν είναι ήδη επαγγελματίας προγραμματιστής) και "δε συγκρίνονται" είναι marketing. Προσοχή: δε λέω ότι δεν είναι πολύ ανώτερα (ο ίδιος έχω αρκετά, συμπεριλαμβανομένου του Code). Λέω ότι όταν κάποιος ξεκινάει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία και θέλει να πάρει κάτι καλύτερο από φωτογραφική κινητού, δεν παίρνει 1500 ευρώ μηχανή. Για διακόπτες: έχω εδώ ένα Filco Majestouch 2 με brown και ένα Code με clear. Πολύ καλά και τα δύο, προτιμώ τους clear γιατί συγκριτικά οι brown μου φαίνονται υπερβολικά μαλακοί. Πριν πάρω το Code επίσης μου φαίνονταν κάπως μαλακοί (γι' αυτό και το πήρα τελικά). 1
ilias_97 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καταρχήν μη κοροϊδεύεις τον εαυτό σου: συζητάμε για αγορά είδους πολυτελείας "επειδή μπορώ", τα περι σημαντικότερου εξαρτήματος λόγω προγραμματισμού (ειδικά από κάποιον που δεν είναι ήδη επαγγελματίας προγραμματιστής) και "δε συγκρίνονται" είναι marketing. Προσοχή: δε λέω ότι δεν είναι πολύ ανώτερα (ο ίδιος έχω αρκετά, συμπεριλαμβανομένου του Code). Λέω ότι όταν κάποιος ξεκινάει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία και θέλει να πάρει κάτι καλύτερο από φωτογραφική κινητού, δεν παίρνει 1500 ευρώ μηχανή. Για διακόπτες: έχω εδώ ένα Filco Majestouch 2 με brown και ένα Code με clear. Πολύ καλά και τα δύο, προτιμώ τους clear γιατί συγκριτικά οι brown μου φαίνονται υπερβολικά μαλακοί. Πριν πάρω το Code επίσης μου φαίνονταν κάπως μαλακοί (γι' αυτό και το πήρα τελικά). Εχω ακουσει απο αρκετους (και με το αρκετους εννοω 2 ) προγραμματιστες (επαγγελματιες) πως η οθονη και το πληκτρολογιο ειναι απο τα σημαντικοτερα εξαρτηματα για αυτη τη δουλεια. Δε λεω πως ειμαι επαγγελματιας αλλα αφου οπως ειπες μπορω να διαθεσω 100-130ε γιατι να μην παω σε μηχανικο; Και ο ιδιος ο υπολογιστης αλλωστε ειναι ειδος πολυτελειας (λιγοτερο απο προηγουμενες εποχες βεβαια). Εσυ το code το πηρες απο το επισημο καταστημα; Μπορω να το προμηθευτω απο καποιο αλλο για να μου βγουν λιγοτερα τα μεταφορικα; Ευχαριστώ.
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ναι, δε λέω να μη το πάρεις αν τα έχεις. Απλά μη νομίζεις ότι θα σου κάνει κάποια ουσιαστική διαφορά στην πράξη. Εγώ το Code το πήρα από Massdrop, μου βγήκε τελικά $154 + φπα (αυτός πληρώθηκε στο τελωνείο) αλλά Massdrop δε στέλνει Ελλάδα οπότε θέλεις κάποια υπηρεσία reshipping. Γενικά φτηνό Code στην Ευρώπη δε νομίζω πως θα βρεις.
ilias_97 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Οπότε αφήνω το Code...Ακόμα, το felco majestouch 2 που ανέφερες στην αρχή επίσης δε το βρίσκω στην Ελλάδα. Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Εγω εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το Das Keyboard 4 και 4c(compact edition του 4) Εχω χρησιμοποιησει Das keyboard 2 και 3 και νομιζω πως εχω μια καλη εικονα για το αν αξιζει ή οχι το 4. Το μονο "κακο" ειναι οτι δεν εχει backlight και θα ελεγα η τιμη. Αν το βρεις κοντα στα λεφτα που εχεις χτυπα το. Το 2 πεθανε απο καφε και το 3 το πουλησα. Μπορεις και να κοιταξεις σε "gaming" σειρες πληκτρολογιων όπως της coolermaster που δεν εχουν και πολλα bells and wistles π.χ αυτο
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Επειδή να βρέις Filco στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο ή θα σου βγεί πολύ ακριβά να φέρεις ένα, μπορείς να δεις και το Cooler Master Quick Fire XT το οποίο βγαίνει απο το ίδιο εργοστάσιο με τα Filco. ( Η Costar τα φτιάχνει και όχι η iOne). Επιπλέον και τα 2 πληκτρολόγια έχουν λεπτά ABS πλήκτρα (keycaps) οπότε δεν βρίσκω τον λόγο να προτιμήσεις το Filco. Ορίστε και το λινκ του eshop που το έχει με μπλε διακόπτες της Cherry. http://www.e-shop.gr/pliktrologio-coolermaster-sgk-4030-gkcl1-ui-quickfire-xt-full-size-mechanical-gaming-blue-switch-p-PER.814348( PS είμαι κάτοχος του πληκτρολογίου)Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και το Pok3r απο την Vortex το οποίο πέζει στα 130 ευρω, ειναι 60% με μεταλική βάση και έχει χοντρά PBT πλήκτρα (keycaps) τα οποία δέν έχουν καμία σχέση με αυτά που έχουν τα "κοινά" πληκτρολόγια. Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα για το Pok3r με Cherry MX Clear διακόπτες. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι το Pok3r έχει και προγραμματιζόμενα πλήκτρα.http://corus-kb.com/pok3r-/19-vortex-pok3r-poker-3-pbt-black-version-alu-casing-ansi-us-international.html#/warehouse-european_warehouse/switches_type-cherry_mx_clear Επιπρόσθετα τα Das Keyboard τα φτιάχνει η iOne, για την οποία ΔΕΝ έχουν ακουστεί καλά πράγματα και επίσης δέν θα έχεις τα stabilizer της Costar. Αμα έχεις κάποια άλλη απορία μην δυστάσεις να ρωτήσεις.
ilias_97 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! @Chris01 όσον αφορά το Pok3r βγαίνει στα 160ε περίπου (με μεταφορικά) οπότε ξεφεύγω λίγο -δε το βρήκα Ελλάδα- @Καρχαρίας το ίδιο ισχύει και για το das keyboard μιας και στο eshop που το βρήκα (χάρη στον @qsis) ειναι στα 160. Και οι δύο μου προτείνατε το coolermaster quickfire xt που με παραξένεψε μιας και είπα πως η χρήση του δε θα είναι για παιχνίδια και για αυτό είχα αφήσει όλη αυτή τη κατηγορία εκτός (gaming keyboards). Παρ'ολα αυτά τώρα θα αρχίσω να κοιτάω και αυτά μιας και απ'ότι φαίνεται μπορεί να υπάρχει κάτι που μου ταιριάζει!
hliastsek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Φιλε μου δεν ξερω σε τι σχολη πληροφορικης θελεις να περασεις αλλα πληροφορικη δεν σημαινει και προγραμμματισμος. Αντε να εχεις 3 βασικα μαθηματα προγραμματισμου και αλλα 2-3 που θα χρειαζονται προγραμματισμο... Ουτε ειδικες οθονες χρειαζονται, ουτε ειδικα πλητρολογια ουτε σουπερ ντουπερ ουαου υπολογιστες. Με laptop 7ετιας γραφω ανετα κωδικα. Βεβαια αν εχεις τα λεφτα στην ακρη και θελεις να τα δωσεις για πλητρολογιο οκ, απλα η αποψη μου ειναι οτι θα χαλασεις αρκετα χρηματα για κατι που δεν σου χρειαζεται (φοιτητης θα εισαι, οχι επαγγελματιας που καθτεται ωρες μπορστα απο μια οθονη), μου θυμιζει ενα γνωστο μου, που τραβαει ερασιτεχνικα φωτογραφιες και αγορασε mac. Αυτα απο εμενα, καλη επιτυχια στις βασεις!! 1
ilias_97 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Καταρχήν ευχαριστώ!Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες απλά μάζευα χρήματα από γ γυμνασίου με όνειρο να πάω διακοπές με δικά μου χρήματα και να φτιάξω ένα όσο το δυνατόν καλύτερο υπολογιστή. Ε τώρα που επιτέλους τα μάζεψα (και με το παραπάνω μπορώ να πω) θέλω να τα ξοδέψω! Εννοείται πως δε χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός απλά όλα αυτά τα χρόνια που περίμενα πως και πως να τελειώσω είχα (ας το πω) hypαριστεί με το τέλος των πανελληνίων και το τι ακολουθεί για αυτό και τώρα λειτουργώ με αυτόν το τρόπο. Ξέχασα να πω πως πέρα από τη σχολή με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο προγραμματισμός (αλλά και τα δίκτυα) και για αυτό το λόγο έχω αρχίσει να ασχολούμαι με python εδώ και κάποιο διάστημα αλλά και με c για 1 εβδομάδα κάτι που σκοπεύω να συνεχίσω και μόλις μπω στη σχολή (πέρα από τα προσφερόμενα μαθήματα).
hliastsek Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Τα λεφτα ειναι δικα σου, και προφανως χαλασε τα οπως θελεις εσυ!! Απλα αποψη μου ειναι να τα χαλασεις σε κατι πιο ουσιαστικο απο πανακριβα περιφερειακα!! Στο λεω γιατι και εγω σε παρομοια σχολη ειμαι και κανω μεταπτυχιακο τωρα, οποτε καταλαβαινεις απο προγραμματισμο μας εχουν πεθανει, αλλα ποτε δεν μπηκα στην λογικη να αγορασω πχ ακριβο πληκτρολογιο γιατι ξερω οτι δεν θα με βοηθησει καπου γιατι στην ουσια δεν λιωνω ολη μερα για να βγαλω κωδικα. Απο εκει και περα αφου τα χρηματα τα διαθετεις, κανε τις επιλογες σου
Chris01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Και οι δύο μου προτείνατε το coolermaster quickfire xt που με παραξένεψε μιας και είπα πως η χρήση του δε θα είναι για παιχνίδια και για αυτό είχα αφήσει όλη αυτή τη κατηγορία εκτός (gaming keyboards). Παρ'ολα αυτά τώρα θα αρχίσω να κοιτάω και αυτά μιας και απ'ότι φαίνεται μπορεί να υπάρχει κάτι που μου ταιριάζει! Καλημέρα, πρώτα απ'όλα δεν υπάρχει gaming πληκτρολόγιο αυτός ο όρος είναι καθαρό marketing. Κατα δεύτερον το Cooler Master XT που έκανα link έχει μπλε διακόπτες οι οποίοι δεν είναι για gaming αλλα αντιθέτως οι διακόπτες αυτοί απευθύνονται για προγραμματιστές και γενικότερα για άτομα που πληκτρολογούν για πολλές ώρες. ( Όταν είπα πως δεν είναι για gaming δέν σημένει πως δεν θα μπορείς να πέξεις, απλά εμένα προσωπικά δεν με βολεύει διότι δεν μπορεις να κάνεις double tap γρήγορα.) Σε αυτά τα χρήματα το ΧΤ αξίζει με το παραπάνο για την χρήση που θες και επίσης θα πρέπει να κρατήσης στο μυαλό σου ότι είναι ένα filco majestouch με την μόνη διαφορά οτι το ΧΤ έχει πράσινη πλακέτα το Filco έχει μπλε. Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα το ΧΤ και στην συνέχεια θα αγόραζα και ένα σετ απο PBT keycaps όπως και έκανα δηλαδή. 1
qsis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Το layout και η κλίση των πληκτρων των coolermaster πάντως εμένα με βολεύει κάπως παραπάνω για gaming από ότι για πληκτρολόγηση ασχέτως switch Όσο αναφορά τα switch θα πρότεινα στον ts να σκεφτεί σοβαρά τα brown σε σχέση με τα blue μιας και είναι καλά για τα πάντα είτε μιλάμε για gaming είτε για typing χωρίς να σου παίρνουν τα αυτιά. Τα blue τα βρίσκω κάπως υπερβολικά και δε θα μου άρεσαν τόσο σε παιχνίδια και black/red δε μου αρέσουν καθόλου για typing. Βέβαια το γούστο του καθενός διαφέρει για αυτό υπάρχουν και τόσες επιλογές, απλά όπως έχουμε ξαναπεί και με άλλα παιδιά στο φόρουμ δε μπορείς να είσαι λάθος με τους καφέ, οπότε είναι η πιο "ασφαλής" επιλογή και για πρώτο μηχανικό αλλά και γενικά στη συνέχεια αν πας και σε άλλα. Σε αυτά τα χρήματα το ΧΤ αξίζει με το παραπάνο για την χρήση που θες και επίσης θα πρέπει να κρατήσης στο μυαλό σου ότι είναι ένα filco majestouch με την μόνη διαφορά οτι το ΧΤ έχει πράσινη πλακέτα το Filco έχει μπλε. Εγώ στην θέση σου θα αγόραζα το ΧΤ και στην συνέχεια θα αγόραζα και ένα σετ απο PBT keycaps όπως και έκανα δηλαδή.Αν δεις βίντεο που τα διαλύουν θα δεις ότι η ποιότητα κατασκευής των filco είναι σαφώς πιο προσεγμένη χωρίς βέβαια αυτό να δικαιολογεί τη τιμή. Γενικά τα πολύ ακριβά πληκτρολόγια έχουν λόγους που είναι ακριβά στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και τα ακριβά δεν έχουν προβλήματα, τα παραδείγματα είναι πολλά και καμιά φορά ρισκάρεις προκειμένου να πάρεις αυτό που σου αρέσει. Εγώ για παράδειγμα αισθάνομαι ότι ρίσκαρα κάπως με το k70 για το οποίο έχουν ακουστεί διάφορα, από την άλλη ευτυχώς δεν έχει κάνει κιχ και μου άρεσε τόσο πολύ που δε το σκέφτηκα και 100% ψύχραιμα. Κάποιες φορές θες απλά να σου αρέσει και για μένα αυτό που έχω είναι με διαφορά το πιο όμορφο και στη χρήση μου είναι επίσης πολύ ευχάριστο
ilias_97 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2015 Ποιά η γνώμη σας για το cm quickfire tk με καφέ διακόπτες; Πιστεύω είναι η μέση λύση μεταξύ αυτών που προτείνει ο qsis και ο Chris01.. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=21c6e8c5-39da-4ad3-85d9-c8caccc9f813
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα