orck Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Όντως τραγικό.Από στενούς συγγενείς και φίλους μόνο θα έπρεπε να έχουν μαζέψει τα 2000 άτομα.Ούτε οι δικοί τους δεν τους προτιμάνε. Τι ακριβως εννοεις απο στενους συγγενεις και φιλους; Δηλαδη ας πουμε εγω ενδιαφερομαι να βαλω σε συνδρομη και την μητερα μου και την γιαγια για να ζησει ενας απαρχαιωμενος τροπος πληροφορισης; Σαν ψυχαναγκασμος μου μοιαζει αυτο.
Bspus Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Οχι οι ενδιαφερομενοι συνδρομητες, οι συντελεστες του περιοδικου εννοει οτι θα μπορουσαν να ψαξουν στους συγγενεις και φιλους για να βρουν πελατες. Ποσοι ειναι ομως που ακομα εμπλεκονται στην παραγωγη του περιοδικου? 20-30 ατομα? Οι 130 δεν αποκλειεται να ειναι οι συγγενεις και φιλοι που τσιμπησαν!
livewire Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μια σκεψη μονο. Δεν χαλασε το περιοδικο, εμεις αλλαξαμε, ειναι η νοσταλγια στην μεση. Θυμαμαι οταν ειχα αγορασει το Pixel που παρουσιαζαν την Amiga 1200, ποσες φορες ειχα διαβασει εκεινες τις σελιδες; Το ειχα μαθει σχεδον απο εξω. Το πετυχα προσφατα σε ενα παταρι το περιοδικο και εριξα μια ματια. Μου φανηκε σαν εκθεση παιδιου δημοτικου. Στο μυαλο μου ειχε μεινει σαν το καλυτερο. Αυτο ειναι η νοσταλγια. Θα κουοτάρω το συγκεκριμένο μήνυμα και ειδικά την τονισμένη φράση, γιατί πιάνει το πράγμα από μια βάση που έχει αρκετή σημασία και θα πω τη γνώμη μου χωρίς να έχω διαβάσει τα μηνύματα που ακολουθούν γιατί ο χρόνος πιέζει και ελπίζω να μην επαναλάβω πράγματα που έχουν ειπωθεί. Καταρχάς, λυπάμαι πολύ για την είδηση της "κατάληξης" του μοναδικού περιοδικού που συνέχιζα να αγοράζω με συνέπεια παβλοφικού πειραματόζωου μέχρι και σήμερα, ακόμα και αν έφτασε να με αφορά μετά βίας η μισή του ύλη και το τελευταίο παιχνίδι που θυμάμαι να ασχολούμαι είναι το Oblivion. Το κόστος 2 καφέδων ή ενός ποτού σε μηνιαία βάση, μου φαίνεται απειροελάχιστο, για κάτι τόσο οικείο και συναισθηματικά φορτισμένο όσο το αγαπημένο μου(από τον ελληνικό τύπο, τουλάχιστον) περιοδικό. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το τέλος πλησίαζε αργά αλλά σταθερά εδώ και πολύ καιρό και δεν προκαλεί τόσο έκπληξη, όσο απορία και ίσως οργή, γιατί δεν μπόρεσαν οι ιθύνοντες να το αποτρέψουν. Κάπου εδώ βλέπω ότι πάω να πέσω κι εγώ στην παγίδα της φλυαρίας λόγω συναισθηματισμών, οπότε λέω να βάλω ένα φρένο στην έκθεση ιδεών και να προσπαθήσω να γίνω περιεκτικός. Πιστεύω ότι το περιοδικό έφτασε σε αυτό το τέλμα γιατί προσπάθησε να συγχρονιστεί(αν όχι να ανταγωνιστεί) με το τέρας που λέγεται Ίντερνετ και κατ'επέκτασην, τα κοινωνικά δίκτυα και όποιες άλλες νέες τάσεις εμφανίζονται κάθε τόσο. Το λάθος αυτό, παρατηρώ ότι το κάνουν πολλά μέσα του γραπτού λόγου και έχουν παρόμοια κατάληξη, με συνέπεια αυτό που λέμε ότι "η έντυπη ενημέρωση και ψυχαγωγία πεθαίνουν(γιατί το ίδιο συμβαίνει πάνω-κάτω και με τη μουσική, τον κινηματογράφο κ.α.) και long live the internet, ξέρωγω. Ένα περιοδικό με πεπερασμένο αριθμό σελίδων είναι ουτοπικό να φιλοδοξεί να αποτελέσει βασική πηγή πληροφόρησης, όταν απέναντι υπάρχει το Ίντερνετ που περιλαμβάνει(κυριολεκτικά): τη Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα. Από την άλλη, μπορεί να προσφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό έννοιες όπως η Άποψη, η Αισθητική και το Χιούμορ που στο ίντερνετ είναι τόσο δυσεύρετες και δυσδιάκριτες όσο βελόνες στ'άχυρα. Αντί λοιπόν να προσπαθήσει να απευθυνθεί σε όλους όσους έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ(και PC ως βασική πλατφόρμα για gaming), ίσως θα ήταν σοφότερο για το περιοδικό να κοιτάξει να κρατήσει ικανοποιημένο το κοινό εκείνο που μεγάλωσε και δέθηκε μαζί του. Γιατί ο βασικός πυρήνας αυτών των ανθρώπων, δεν ενδιαφέρεται τόσο για τις νέες τάσεις(πχ τα e-sports, που έγινε επίμονη προσπάθεια να καλυφθούν από το περιοδικό), ενώ και για την ενημέρωσή του για τα νέα προιόντα(βλέπε hardware reviews και προτεινόμενες συνθέσεις) και troobleshooting, δεν είναι και τόσο άσχετος πια, ώστε να μη μπορεί να γκουγκλάρει για να μάθει σε λίγα λεπτά! Άρα τι μένει? Η Άποψη, η Αισθητική και το Χιούμορ, ιμο. Και μάλιστα, σερβιρισμένα σε ένα κομψό πακετάκι (έστω και) λίγων σελίδων, είναι κατά τη γνώμη μου μια προσφορά που άνθρωποι σαν και μένα δύσκολα θα σταματούσαμε να στηρίζουμε, όσο η τσέπη μας επιτρέπει το αντίτιμο(θυμίζω: 2 καφέδες ή ένα μοχίτο σε πλαστικό ποτήρι, ΤΟ ΜΗΝΑ). Η πλάκα είναι ότι η ύστατη προσπάθεια του περιοδικού για να επιβιώσει, δλδ το συνδρομητικό μοντέλο, δε μπορώ να φανταστώ ότι στοχεύει σε κάτι παραπάνω από το βαμμένο μερακλή πισιμαστερά από τα παλιά, που έχει την πολυτέλεια να προπληρώσει το περιοδικό και για να πάρει τι? Ανταπόκριση από το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα ΛΟΛ και κάτι λίγα review από ένα αχταρμά συντακτών που μέχρι να συνηθίσουμε τα ονόματά τους, την κάνουν για αλλού! Όπως οι αθλητικές ομάδες χρειάζονται τους παίκτες-σημαίες για να ταυτίζεται ο κόσμος, έτσι και το περιοδικό θέλει τους συντάκτες-κολώνες για να ξέρει ο αναγνώστης τι να περιμένει από κάθε άρθρο και review. Και οπωσδήποτε, θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί η μανία "να πιάσουμε και τις νέες γενιές" που εκφράζονται κυρίως μέσα από τις νέες τάσεις, ώστε να πέσει το βάρος σε όσα έχουμε μάθει να περιμένουμε από το αγαπημένο μας περιοδικό. Τέλος πάντων, μάλλον είναι πολύ αργά για υποδείξεις ως προς το που θα έπρεπε να έχουν πάει τα πράγματα, οπότε R.I.P. 2
KilliK Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Από την άλλη, μπορεί να προσφέρει σε ικανοποιητικό βαθμό έννοιες όπως η Άποψη, η Αισθητική και το Χιούμορ που στο ίντερνετ είναι τόσο δυσεύρετες και δυσδιάκριτες όσο βελόνες στ'άχυρα. exaggerating much?
hawkpilot Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Έχοντας περάσει από το μαγαζί της compupress πολλά χρόνια πριν, το μόνο που έχω να πω είναι ότι πρόκειται περί θαύματος που το pc master άντεξε τόσο πολύ. Το βασικό πρόβλημα της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν η νοοτροπία "τα θελω όλα χθες και τσάμπα". Ο λόγος που επιβίωσε μέχρι τώρα ήταν ότι εκμεταλλευόταν την τρέλα και το μεράκι των συντακτών που πέρασαν από εκεί. Κάποτε αυτό δούλευε, στις μέρες μας (και με το internet να καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά του) πλέον όχι.
Θρασύμαχος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Αν θέλει να επιβιώσει ένα περιοδικό στα χρόνια του Διαδικτύου πρέπει να απομακρυνθεί από την ενημέρωση, η οποία γίνεται πολύ ταχύτερα και πιο πλουραλιστικά μέσω του Διαδικτύου. Αντί αυτού, θα πρέπει να βασιστεί στην ανάλυση διάφορων τάσεων και πλευρών της βιομηχανίας, στην κριτική παιχνιδιών με δικό του χαρακτήρα, στον σχολιασμό, στην άποψη. Να υπάρχουν δηλαδή σοβαροί λόγοι για να θες συνειδητοποιημένα να αγοράσεις το περιοδικό πέρα από την νοσταλγία παλαιότερων εποχών, να σου δημιουργούν την ανάγκη και την επιθυμία να διαβάσεις κάτι που δεν θα βρεις αλλού. Βέβαια, κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγάλη έρευνα και δυνατή πένα από την πλευρά της σύνταξης και η δημοσιογραφία βιντεοπαιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι απλά ένα ανέκδοτο. 1
firepc Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Το Pc Master σε ξαναχρειαζεται... Το site τους ζητα να παρεις το νεο τους περιοδικο που ηδη κυκλοφορει στα περιπτερα και λεγετε Enter. Ειναι ενα παντρεμα του Pc master με το Computer για Ολους. Πανω γραφει "Καλοκαιρι 2015" Θα βγαινει ανα εποχη για να κλαιμε τις καλες μερες του PCM;; Ποιος ξερει.. Η τιμη κλασικα στο Θεο, 6,5€ !! Και αυτα που δινει ειναι, ενα dvd (απορω ποιος εχει ακομα dvd rom αλλα τσπ..) με full στα retro games εν ετη 2015. Κατι ρολογια στο εξωφυλο, το GTA V για παιχνιδι του μηνα; Λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγορι μου φαση δλδ http://pcmaster.gr/forum/viewtopic.php?f=13&t=39306&sid=37f7ec6e16dee7fa82f49f57908dd2d5
KilliK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 LOL, 6,5ε με πρωτοσελιδο κριτικη παιχνιδιου που εχει κυκλοφορησει εδω και 3.5 μηνες και δωρο ενα dvd με DOS παιχνιδια. ριξανε και σταμπα τα δυο brand names, και περιμενουν τωρα να πουλησουν σε μια χωρα με κατεστραμμενη την οικονομια, και την εντυπη αγορα να εχει τελματωσει.
LongTom Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Εντάξει,πάλι για φούντο Mk.II η φάση. Χαρά στο κουράγιο τους πάντως,η χλέπα από το κοινό πάει σύννεφο,αλλά αυτοί επιμένουν. Για να έχουμε καλό ερώτημα,αυτοί παίρνουν θαλασσοδάνεια από το κράτος όπως οι καναλάρχιδες για να έχουν δικό τους μέσο; Αλλιώς δεν εξηγείται που βρίσκουν τα λεφτά.
firepc Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Μπορει να το σκασουν Βουλγαρια, οπως θα κανουν αλλες 60.000 επιχειρησεις, για να κρατησουν ζωντανο το περιοδικο
hawkpilot Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Πρέπει να έχει χαθεί εντελώς η κοινή λογική σε αυτή τη χώρα... Το Pc Master σε ξαναχρειαζεται... Το site τους ζητα να παρεις το νεο τους περιοδικο που ηδη κυκλοφορει στα περιπτερα και λεγετε Enter. Ειναι ενα παντρεμα του Pc master με το Computer για Ολους. Πανω γραφει "Καλοκαιρι 2015" Θα βγαινει ανα εποχη για να κλαιμε τις καλες μερες του PCM;; Ποιος ξερει.. Η τιμη κλασικα στο Θεο, 6,5€ !! Και αυτα που δινει ειναι, ενα dvd (απορω ποιος εχει ακομα dvd rom αλλα τσπ..) με full στα retro games εν ετη 2015. Κατι ρολογια στο εξωφυλο, το GTA V για παιχνιδι του μηνα; Λιγο κρασι λιγο θαλασσα και το αγορι μου φαση δλδ http://pcmaster.gr/forum/viewtopic.php?f=13&t=39306&sid=37f7ec6e16dee7fa82f49f57908dd2d5
hawkpilot Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Το ότι δεν εννοούν να λάβουν το μήνυμα... Τι εννοεις; ^^ 1
firepc Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Και ο σεβασμος προς τους αναγνωστες και το Περιοδικο συνεχιζεται.. Το site ανακοινωσε οτι το τευχος 304 δεν θα κυκλοφορισει. Ολοι περιμεναν το τευχος αυτο με το αποχεραιτιστηριο κλπ, αλλα τσιφος. Ακολουθει η επισημη ανακοινωση του site: "Μόλις ενημερώθηκα ότι το τεύχος 304 ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει. Σας ευχαριστώ όλους. Εις το επανιδείν." Ποσες ακομα μαχαιριες θα φαει αυτο το περιοδικο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα