Hal9000 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ένα από τα παλιότερα περιοδικά για προσωπικούς υπολογιστές και βιντεοπαιχνίδια, το PC Master, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας το οποίο πιθανόν να οδηγήσει στην αναστολή έκδοσης του όπως ενημερωνόμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα.Όπως αναφέρει το μήνυμα, ο λόγος δεν είναι άλλος από την περιορισμένη κυκλοφορία και τα μειωμένα διαφημιστικά έσοδα, προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο έντυπος τύπος μετά την εξάπλωση του Internet. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το μεθεπόμενο περιοδικό υπ αριθμόν 305, θα είναι και το τελευταίο PC Master που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα, κλείνοντας ένα κύκλο 26 χρόνων. Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική αφού στο μήνυμα γίνεται λόγος για προσπάθεια crowdfunding με σκοπό να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 1500 - 2000 συνδρομών, ένας αριθμός που σύμφωνα με τη διοίκηση της εκδότριας εταιρείας, Compupress, μπορεί να καταστήσει την έκδοση του περιοδικού βιώσιμη προκειμένου αυτό να συνεχίσει κανονικά την κυκλοφορία του. Μέσα από το forum του PC Master, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην προσπάθεια αυτή, λαμβάνοντας μέρος σε μια ψηφοφορία και εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να γίνουν συνδρομητές. Site: PC Master
ethnik471 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Η αλήθεια πάντως είναι πως το περιοδικό "χάλασε". Είχα χρόνια να διαβάσω pcmaster και η επιστροφή μου σ'αυτό με απογοήτευσε...Άλλαξαν και κατάργησαν πολλές στήλες.Γενικά μου φάνηκε πολύ πιο φτωχό...δεν με γέμισε δυστυχώς και δεν ξανα πήρα...Μακάρι να ορθοποδήσει και να αναβαθμιστεί.Θεωρώ πως ήταν απο τα καλύτερα περιοδικά στον χώρο.Μακάρι να πάνε όλα καλά... 26
Δημοφιλής ανάρτηση Tilemaxx Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Αναμενόμενο μετά το κλείσιμο των Hitech, OPSM, Games, Gamepro, κτλ. Γενικότερα η έντυπη ενημέρωση τείνει να γίνει ένα απολίθωμα του 20ου αιώνα αφού πλέον ο κόσμος σκέφτεται 2 και 3 φορές να διαθέσει 5+ ευρώ για να διαβάσει last day's news όταν πλέον τα τελευταία νεα εμφανίζονται μπροστά στο PC με ένα κλίκ. 68
LongTom Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Λογικό το βρίσκω.Τα περιοδικά του χώρου είτε πάνε στο δίκτυο,είτε κλείνουν. Δεν υπάρχει γενικά εναλλακτική.Ίσως εάν καταφέρουν κάτι σαν και την Πτήση & Διάστημα ίσως καταφέρουν και σωθούν,αλλά χλωμό το βλέπω λόγω θεματολογίας. Η αλήθεια πάντως είναι πως το περιοδικό "χάλασε". Είχα χρόνια να διαβάσω pcmaster και η επιστροφή μου σ'αυτό με απογοήτευσε...Άλλαξαν και κατάργησαν πολλές στήλες.Γενικά μου φάνηκε πολύ πιο φτωχό...δεν με γέμισε δυστυχώς και δεν ξανα πήρα...Μακάρι να ορθοποδήσει και να αναβαθμιστεί.Θεωρώ πως ήταν απο τα καλύτερα περιοδικά στον χώρο.Μακάρι να πάνε όλα καλά... Όντως,αυτό ισχύει. Γενικά την τελευταία δεκαετία+ παράπαιε το περιοδικό και η ποιότητα είχε πάρει πολύ καιρό πριν την κατιούσα(ο λόγος που το είχα σταματήσει πριν πολύ καιρό). 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 i summon thee nostalgic posts! 17
GeorgeSmirlis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Κριμα, πραγματικα. Αν και δεν το αγοραζω τον τελευταιο καιρο, πραγματικα ηταν πολυ καλο, αλλα ταυτοχρονα και ελλιπες. Ισχυει οτι μπορεις να δεις τα παντα ολα μεσω ενος πισι ή κινητου, αλλα σαν το χαρτι δεν συγκρινεται. 4
revolver1990 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Αγόραζα το περιοδικό φανατικά από το 2003 έως το 2008.Ε το 2008 πήγα φοιτητής,έβαλα γρήγορο ιντερνετ και τέλος.Δεν έχει νόημα να δώσεις 6 ευρώ για να διαβάσεις νέα 15 ημερών...ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης.Θα μπορούσαν να μετατρέψουν το περιοδικό σε pdf ώστε να έχουν λιγότερα έξοδα αλλά να είναι και πιο φρέσκο...ή να κάνουν κάτι σαν το gameworld. Μου λείπουν οι Κράτσας,Χαλκίδης,Τ-ρεξ,Τσουρινάκης etc 17
Exoskeletor Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 το pcmaster μου εμαθε την εννοια του φορουμ και του chat αλλα ηταν αλλες εποχες τοτε. Οταν αποσυρθηκαν οι παλιοι συντακτες δεν μου εκανε αισθηση πια. κατι παρομοιο και εδω με εχει πιασει τελευταια εδω μιας και το 90% των σχολιων ειναι κακοπροαιρετα ή ασκοπα ή προερχονται απο ημιμάθεια. I miss 2000 22
telemaxos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Λογικό! Ποιό άλλο περιοδικό είχε σταματήσουν την έντυπη έκδοση και είχε μόνο ψηφιακή;
LongTom Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 i summon thee nostalgic posts! Τι να πεις για το εν λόγω περιοδικό των 90s-early '00s. Τρομερό και ο ορισμός του περιοδικού χώρου στην Ελλάδα. Μετά βέβαια πήραν άγρια την κατιούσα και δεν φταίει μόνο η άνοδος του γρήγορου ίντερνετ... 3
KilliK Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 ευχαριστη ειδηση. παρολο που μεγαλωσα με το περιοδικο, δεν θα ριξω δακρυα για το κλεισιμο του. για δυο λογους: οτι πλεον το περιοδικο ειχε καταντησει ενα φθηνο κακεκτυπο του πρωην ενδοξου εαυτου του και κυριως για τα πολυ κακως κειμενα που υπηρχαν μπροστα αλλα και πισω απο το "δικο μας" PC Master. οσοι ειχαν ζησει το περιοδικο μεσα απο την κοινοτητα του το 90 και τις αρχες του 2000, ξερουν για τι πραμα μιλαω. τεσπα, all good things must end, ακομη και αν δεν ειναι τελικα και τοσο good things. 5
headbanger Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 έχω περίπου στα 150 τεύχη στην Ελλάδα στο σπίτι μου....Μεγάλες στιγμές, αλλά και λογικό θα έλεγα τέλος λόγο του διαδικτύου 1
GreekMonkey Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Λογικό! Ποιό άλλο περιοδικό είχε σταματήσουν την έντυπη έκδοση και είχε μόνο ψηφιακή; Total Hacker που μετατράπηκε σε Delta Hacker. 1
DGAStamchar Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Κριμα, πραγματικα. Αν και δεν το αγοραζω τον τελευταιο καιρο, πραγματικα ηταν πολυ καλο, αλλα ταυτοχρονα και ελλιπες. Ισχυει οτι μπορεις να δεις τα παντα ολα μεσω ενος πισι ή κινητου, αλλα σαν το χαρτι δεν συγκρινεται. Σωστά μπορείς να καθαρίσεις πολλά με αυτό. Καλά είστε σοβαροί? Που είναι το κρίμα? 6.80€ για ενα περιοδικό που θα σου πει συγκεκριμένα πράγματα και κάποια μπορεί να είναι κι αναξιόπιστα. Που είμαστε? Ελεος. Στο 2015 βρισκόμαστε, αυτά τα περιοδικά ήταν για εποχές που στην Ελλάδα δεν είχε αναπτυχθεί το ίντερνετ, δεν είχαμε την ευκολία στο να έχουμε πρόσβαση σε ένα πισι και να ενημερωνόμαστε μέσα απο αυτό. Τώρα με 20€ το μήνα διαβάζεις και βλέπεις κάθε μέρα για 30 μέρες ανα πάσα στιγμή τα πάντα, ότι σε ενδιαφέρει είναι μπροστά σου και θα πας να σκάσεις 7€ για να διαβάσεις μερικές σελίδες? Είμαστε σοβαροί τώρα? Ας κρατήσει τα νέα του σε ιστοσελίδα κι ας πληρώνεται απο διαφημίσεις. 11
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα