Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, όπως λέω και στον τιτλο δεν μπορω να εγκαταστησω τα windows 7 απο bootbale στικακι. Έκανα βλακεία και διεγραψα τα προηγούμενα linux που είχα βγάζοντας τον σκληρό απο το λάπτοπ, συνδέοντας τον με τον πύργο και κάνοντας τον format(βριστε με). Ως αποτέλεσμα αυτου είναι ο σκληρός δίσκος να παίζει μια χαρά ως δεύτερος σκληρός δίσκος στον πύργο (τον έχω κάνει νεο τόμο) αλλά όταν προσπαθώ να του εγκαταστησω τα windows 7 απο στικακι βγάζει: welcome to grub/ δεν βρέθηκε λειτουργικό σύστημα και κάτι άλλα. Κάποια λύση;

Δημοσ.

Κάνω boot από usb. Το έχω ρυθμίσει από το bios. Αν και τελευταία στο bios δεν μου βγάζει να είναι συνδεδεμένο το usb ενω το έχω συνδεδεμένο (το δοκιμασα και σε usb 2.0 και σε 3.0)

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες. Ο δίσκος έχει τον grub και δεν έχει λειτουργικό γιατί έκανες format. Δε νομίζω να έχεις περάσει grub και στο stick.

Δοκίμασε να κάνεις usb boot στο σταθερό, να δούμε μήπως απλά δεν είναι bootable το stick.

Δημοσ.

Μπορεί να μην έγινε σωστά bootable το usb και για αυτό να μην σου το βγάζει και σαν επιλογή εκκίνησης από το bios αφού (σε κάποια bios)εμφανίζει μόνο της συσκευές που όντως κάνουν boot.

Μπορείς εδώ να δεις όλα τα βήματα που χρειάζονται

https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Creating_Windows_UEFI_Boot-Stick_in_Windows

Δημοσ.

Δοκιμασα να κάνω boot στον σταθερό με το στικακι και πάει κανονικά στο installation των windows

Το iso των windows 7 το έγραψα με το πρόγραμμα που δίνει η Microsoft( windows 7 iso tool) κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε αυτό ήταν, το διαβάζει το στικακι. Αλλά εξακολουθώ να έχω το πρόβλημα πως ενω διαβάζει το στικακι με πετάει στο grub..

συγκεκριμένα βγάζει:

Grub loading.

Welcome to GRUB!

error: unknown filesystem

Entering rescue mode...

grub rescue>

Και με αφήνει να γράψω κάποιον κώδικα

Δημοσ.

Παίξε λίγο με αυτές τις επιλογές, ακόμα δεν κάνει boot απο το stick. Σε πετάει στον δίσκο. Και να ξηλώσεις τον grub πάλι δε θα καταφέρεις κάτι.

Δημοσ.

Διαβάζει το στικακι όμως αφού βλέπω να αναβοσβηνει το πρασινο λαμπάκι που έχει το στικακι

Δημοσ.

Εκεί έχει μονο τις συσκευές απο τις οποίες μπορεί να κανει boot, δεν έχει ρυθμισεις κλπ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...