axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, όπως λέω και στον τιτλο δεν μπορω να εγκαταστησω τα windows 7 απο bootbale στικακι. Έκανα βλακεία και διεγραψα τα προηγούμενα linux που είχα βγάζοντας τον σκληρό απο το λάπτοπ, συνδέοντας τον με τον πύργο και κάνοντας τον format(βριστε με). Ως αποτέλεσμα αυτου είναι ο σκληρός δίσκος να παίζει μια χαρά ως δεύτερος σκληρός δίσκος στον πύργο (τον έχω κάνει νεο τόμο) αλλά όταν προσπαθώ να του εγκαταστησω τα windows 7 απο στικακι βγάζει: welcome to grub/ δεν βρέθηκε λειτουργικό σύστημα και κάτι άλλα. Κάποια λύση;
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Για να σε βγάζει στον grub μάλλον δεν κάνεις boot απο το usb.
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Κάνω boot από usb. Το έχω ρυθμίσει από το bios. Αν και τελευταία στο bios δεν μου βγάζει να είναι συνδεδεμένο το usb ενω το έχω συνδεδεμένο (το δοκιμασα και σε usb 2.0 και σε 3.0)
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δε μπορώ να καταλάβω αυτό που λες. Ο δίσκος έχει τον grub και δεν έχει λειτουργικό γιατί έκανες format. Δε νομίζω να έχεις περάσει grub και στο stick. Δοκίμασε να κάνεις usb boot στο σταθερό, να δούμε μήπως απλά δεν είναι bootable το stick.
TheELF Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μπορεί να μην έγινε σωστά bootable το usb και για αυτό να μην σου το βγάζει και σαν επιλογή εκκίνησης από το bios αφού (σε κάποια bios)εμφανίζει μόνο της συσκευές που όντως κάνουν boot. Μπορείς εδώ να δεις όλα τα βήματα που χρειάζονται https://www.thomas-krenn.com/en/wiki/Creating_Windows_UEFI_Boot-Stick_in_Windows
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δοκιμασα να κάνω boot στον σταθερό με το στικακι και πάει κανονικά στο installation των windows Το iso των windows 7 το έγραψα με το πρόγραμμα που δίνει η Microsoft( windows 7 iso tool) κάτι τέτοιο
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μήπως το laptop έχει επιλογές uefi/legacy boot στο bios;
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ευχαριστώ φίλε αυτό ήταν, το διαβάζει το στικακι. Αλλά εξακολουθώ να έχω το πρόβλημα πως ενω διαβάζει το στικακι με πετάει στο grub.. συγκεκριμένα βγάζει: Grub loading. Welcome to GRUB! error: unknown filesystem Entering rescue mode... grub rescue> Και με αφήνει να γράψω κάποιον κώδικα
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Παίξε λίγο με αυτές τις επιλογές, ακόμα δεν κάνει boot απο το stick. Σε πετάει στον δίσκο. Και να ξηλώσεις τον grub πάλι δε θα καταφέρεις κάτι.
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Διαβάζει το στικακι όμως αφού βλέπω να αναβοσβηνει το πρασινο λαμπάκι που έχει το στικακι
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία απο τα boot options;
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Επειδή δεν μπορώ απο ταμπλετ να ανεβασω μαζί 2 εικόνες στο insomnia, ορίστε link από postimage: http://postimg.org/gallery/1plhzvab6/ Το boot speed το είχα normal και τώρα fast.
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Σε ταλαιπωρώ το ξέρω Την καρτέλα boot θέλω να δω.
axouu Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Εκεί έχει μονο τις συσκευές απο τις οποίες μπορεί να κανει boot, δεν έχει ρυθμισεις κλπ
Sarandis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δε μου έρχεται κάποια ιδέα τώρα δυστυχώς. Πες το μοντέλο του laptop μπας και βρω τίποτα και θα επανέλθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα