Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φυσικα μπορουμε να μιλησουμε για προηγουμενο μοντελο, οπως το  g3 που κανει 320€.

Μεχρι πριν 1 μηνα ηταν το τελευταιο μοντελο.

Ή μπορουμε να μιλησουμε για την ναυαρχιδα της motorola, το moto x με bamboo που παιζει στα 300€.

Ή μπορουμε να μιλησουμε για το z1 που βγηκε πιο μετα απο το iphone 5s , αλλα εχει την μιση τιμη, ειναι στα 240€.

Και πάλι δεν επιχειρηματολογείς σε κάτι με αυτό.Στο ανέφερα και πάνω...O τρόπος με τον οποίο τιμολογεί η κάθε εταιρία τα προιόντα της είναι δικό της θέμα και δεν θα προσφέρει κάτι στη συζήτηση εαν ασχοληθούμε με αυτό.Το ίδιο ισχύει και για τις μειώσεις που κάνει κάθε εταιρία στα μοντέλα της ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους..Η samsung και η lg  ας πούμε έχουν τη γνωστή τακτική να ρίχνουν την τιμή 50% στον πρώτο χρόνο..Αυτό και μόνο μας δείχνει ποιος υπερκοστολογεί (αυτός που ρίχνει με ευκολία τις πλασματικές τιμές). Από την άλλη στο εμπόριο υπάρχει ο κανόνας ζήτησης και προσφοράς.Από τη στιγμή που κάτι δεν πουλάει,σταματάει η παραγωγή και πέφτει η τιμή,επομένως οι τιμές των μοντέλων που πέφτουν στον γκρεμό αντιπροσωπεύουν και μοντέλα που δεν είχαν επιτυχία.Στον γενικό αυτό κανόνα δεν εξαιρείται και η ίδια η apple. To 5C αν και εξαιρετικό κομμάτι,απέτυχε απλά λόγω της παράλληλης κυκλοφορίας του 5S και λόγω του γεγονότος ότι πολλοί είχαν ήδη αγοράσει το 5 και δεν υπήρχε λόγος για μετάβαση. Γι'αυτό και η τιμή του έπεσε ακαριαία.. Εαν μιλάμε λοιπόν για τιμές μετά από 1 χρόνο δεν θα καταφέρουμε κάτι,γιατί αυτές καθορίζονται με υποκειμενικά κριτήρια από κάθε εταιρία.Εν πάσει περιπτώσει το 5C μοντέλο 2χρόνων βρίσκεις κάτω από 300 (270νομίζω) το 5S (470).Αλλά και πάλι δεν μπορείς ποτέ να βγάλεις γενικά συμπεράσματα σε αυτές τις επιμέρους περιπτώσεις.. Γενικά όλες οι εταιρίες έχουν υιοθετήσει μία τακτική πωλήσεων η οποία εστιάζει στις εκάστοτε ναυαρχίδες (μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται η εταιρία στον ανταγωνισμό). Τα προηγούμενα μοντέλα είναι λογικό να υποβαθμίζονται άμεσα και γι'αυτό το λόγο ρίχνουν τις τιμές άμεσα.Από τη στιγμή όμως που ένα προιον ρίχνει κατακόρυφα την τιμή του στο 50% αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η εταιρία φοβάται μην της μείνουν τα στοκ.Σε αυτό το σημείο μπαίνει ο υποκειμενισμός και γι'αυτό το λόγο δεν αξίζει να εξετάσουμε πως διαμορφώνουν οι εταιρίες τις τιμές ένα χρόνο μετά.Οι μειώσεις που γίνονται ένα χρόνο μετά,είναι και ένα είδος αυτογνωσίας θα έλεγα της κάθε εταιρίας σε σχέση με τη θέση της εταιρίας στην αγορά.Η lg,η motorola,η sony(που παρεμπιπτόντως διέρχεται και κρίση στα προιόντα της) κ.α. προφανώς και έχουν να φοβηθούν πολλά για τα παλιά προιόντα τους,τα οποία σίγουρα θα τους μείνουν εαν δεν κάνουν δελεαστικές προσφορές για να προλάβουν τις εταιρίες κολοσσούς (των οποίων τα προιόντα είναι εξίσου δημοφιλή και 1 και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.) 

Υ.Γ Προσθέτεις επιπλεον στοιχεία στις απαντήσεις σου εκ των υστέρων.Εαν κάτι δεν απαντηθεί δεν φέρω ευθύνη !

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν ειμαι μετοχος καμμια εταιριας, ειμαι καταναλωτης και κοιταω την τσεπη μου.

Κ επειδη κοιταω την τσεπη μου δεν αγοραζω κινητο απο μαγαζια τυπου vodafone(οπως κανουν τα κοροιδα κ ποσταρουν τιμες απο εκει) ή δεν αγοραζω κινητα με το που βγαινουν.

Μπορω να περιμενω πχ 2 μηνες απο την κυκλοφορια του, ωστε να παρω το g flex 2 στα 420€.

Ή να παρω το z3 compact(κυκλοφορησε μαζι με το iphone 6) στα 330€ . 

Kαι αυτη η πτωση τιμων ειναι μονο θετικη για τον καταναλωτη.

Για τους μετοχους των εταιριων δεν ειναι, αλλα δεν προκειται να τους υπερασπιστω απο την στιγμη που δεν ειμαι μετοχος, αλλα καταναλωτης.

Σαν καταναλωτες θελουμε ταχυτατη πτωση τιμων, οχι να υπερασπιζομαστε τις υψηλες τιμες λες και θελουμε να δινουμε παραπανω χρηματα. Αν καποιος ειναι κοροιδο βεβαια, δεν θελει να πεφτουν οι τιμες και να δινει παραπανω χρηματα.

• Like 3
Δημοσ.

Συνεχιζεις να απευθυνεσαι σε εμενα χωρις να εχω ξεκινησει κατι μαζι σου,αλλα δεν με χαλαει.

Η Apple δεν ειναι χαζη φιλε μου να βαλει Qhd οθονη.θα το κανει ισως τελευταια.ξερουμε πολυ καλα οτι στις ιντσες που ειναι τα τλεφωνα το μονο που κανει μια qhd αναλυσει ειναι να φορτωνει τον επεξεργαστη.ποσοι ειναι αυτοι που διακρινουν διαφορα στο G3 και στο iPhone 6 απο πλευρα αναλυσης παρολο που ειναι πολυ μεγαλυτερη στοLG;

Παμε τιμολογιακα τωρα.Η Apple βγαζει αν το σκεφτεις ενα μοντελο.και αυτο εξελισει.οχι 20.και περα απο το hardware πουλαει και το λογισμικο.και το πουλαει ακριβα.και καλα κανει.γτ ειναι δικο της.γτ βγαζει αναβαθμιση και την μοιραζει σε ολες τις τις σηακευες ταυτοχρονα.απο αποψη υποστηριξης φιλε μου εχουν μεσανυχτα οι κορεατες.σου πουλανε 899 ενα τηλεφωνο με ενα linux μεσα το οποιο μπορεις να το βγαλεις και να βαλεις οποιο θες.σου πουλανε το note που ειναι η αγαπημενη σου συσκευη αν καταλαβα,και τις αναβαθμισεις τις περνεις στην χαση και στην φεξη.εχεις note 2 και σε παγωνουν στο 4,4 που και αυτο θα το παρεις τελευταιος και καταιδρωμενος.

Και το iphone 4s περνει το τελευταιο ios μαζι με το iphone 6 αμεσως και να θυμισουμε οτι μετα το ios 7.x εχουμε multitask.

Σου μιλαω ως μεγαλος hater της Apple αλλα επειδη βλεπω τα πραγματα απο μεσα λογω επαγγελματος,σου ξαναλεω οτι η σαμμυ με το να ριχνει τις συσκευες της 200ε κατω σε ενα 5μηνο,χανει δεν κερδιζει.κοροιδευει τον πελατη της.το iphone πεφτει 50ε σε ενα 8μηνο.εχουν σημασια ολα αυτα.οταν ο αλλος εχει 8 κατοσταρικα δεν θα παρει σαμσουνγκ.θα παρει iPhone.ετσι ειναι φιλε μου.και βαλε εσυ 19 πυρηνες και 28κ αναλυση.οι ασχετοι θα περνουν iphone γτ ουτε επανεκινηση θελει η συσκευη τους ουτε ιους κολαει ουτε επαναφορα εργοστασιακων τρεις και λιγο.και εδω που τα λεμε και τα 8mρ υπερκαλυπτουν την αναλυση της Qhd,ποσο μαλλον αυτη του iPhone.

Τωρα εσυ βαλε 16 και λεγε οτι εχεις 16 και στο αποτελεσμα να τρως και ηττα.

Θελω να ξερεις οτι προσωπικη αντιπαραθεση ουτε κανω ουτε θελω να κανω.Δεν ειμαι 15 χρονων...

Προσωπικα πιστευω οτι κανουμε συζητηση.Συνεχιζω λοιπον και λεω...

Δεν μιλησες ακομη για αυτα που σου ειπα αλλα εμμεσως πλυν σαφως παραδεχτηκες αυτο που ειπα για την QHD και οτι η apple φοβαται αυτο το βημα λογω πορων και επεξεργαστη.Θα πρεπει να ανεβασει τα standards του μαρκετινγκ της.

Δεν μιλησες για αυτο που το ειπα πολλες φορες.

Εφοσον το μηλο δουλευει με 512 ραμ γιατι εβαλε 1 και συντομα 2;

Μιλησα για ξεκαθαρες συγκρισεις...

1 ραμ ddr3 ΜΕ 3 ram DDR4!

720p ΜΕ QHD.

2πυρηνο ΜΕ 8πυρηνο.

16 ρομ ΜΕ 32 στην βασικη εκδοση.

8 mp με 16mp(και 4k βιντεο).

Και ομως πουλαει ακριβως στα ιδια χρηματα με το s6.Γιατι;Ποσο κερδος βγαζουν επανω στις πλατες πολλων;

Για ενα κινητο μαλιστα που τις το φτιαχνουν αλλοι ακομη και το case του.

Το ios ΔΕΝ ειναι Multitasking.Απλα ανοιγεις και κλεινεις εφαρμογες στο background.

Το android κανει οτι θελεις.Πολλαπλα παραθυρα ανοιχτα και ταυτοχρονες διαδικασιες-εφαρμογες να δουλευουν,και αν πας σε note σειρα φανταστικα πραγματα και με s pen και μιλας για Multitasking σε iphone;προσωπικα το θεωρω "υβρις".

Γι'αυτο και ακομη το μηλο ειναι στο 2πυρηνο και οχι 4πυρηνο και ανω.

Απλα κοροιδευουν τους χρηστες με το αναλογο μαρκετινγκ περι αλαγκαριστου και δηθεν ασφαλους λειτουργικου,και smooth(με φορτωμενα animations)βαζοντας την μια μεγαλη οθονη,την αλλη 1 ραμ παραπανω,την αλλη 2 mp παραπανω κ.ο.κ...και τα θεωρουνε καποιοι καινοτομιες και high end.Ενταξει...μας πεισανε...

Μαρκετινγκ φιλε μου.Μαρκετινγκ.Σε αυτο τις βγαζω το καπελο.Ενα κινητο που κανει οτι εκανε παντα και σε καθε εκδοση πουλαει εκ στα 800-1000 ευρω.Απλα για να το βαζουν καποιοι επανω στο τραπεζι της καφετεριας ΟΤΑΝ δεν εχουν ουτε καρτα χρονου ομιλιας-συνδεση ΟΥΤΕ πακετο δεδομενων να μπουνε με 4g και ψαχνουν wifi.

Οπως ειπα ξανα οι αναγκες αυξανονται και θα αυξανονται.Δεν θα μπορει επ'αοριστον να κοροιδευει τον κοσμο η μηλο εταιρεια και θα βαλει πραγαμτικο multitasking,QHD οθονες,s pen κλπ...τοτε θα δω τι ψαρια πιανει το "τελειο" ios.Ως τοτε ενα τηλεφωνο και ενα sms μια χαρα ειναι.Mονο που και με 150 ευρω κινητο τα κανεις και παλι.Το ios 8 και συντομα 9 το 4s το πηρε κουτσουρεμενο και ετσι θα παει και με το 9 ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΗΣ.Εαν τοτε βαζανε 1 ραμ και οχι 512 οταν αλλοι βαζανε 3 τωρα θα ηταν μια χαρα.Οπως και στην εμμονη της για την cpu.Εγω δουλευω με 2πυρηνο και το καυχιεμαι.Μα φυσικα δουελευεις με 2πυρηνο αφου δεν εχει αναγκες το λειτουργικο σου.

Αυτα τα ολιγα.

• Like 2
Δημοσ.

Ότι και να κάνει η Samsung οι πωλήσεις μιλάνε από μόνες τους... ;)

και δεν ειναι μονο οι πωλησεις της απλ ειναι οτι η απλ εχει λογισμικο καταπλητκτικο  και δεν συγκρινετε με το αχρηστο αντροιτ...

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν ειμαι μετοχος καμμια εταιριας, ειμαι καταναλωτης και κοιταω την τσεπη μου.

Κ επειδη κοιταω την τσεπη μου δεν αγοραζω κινητο απο μαγαζια τυπου vodafone(οπως κανουν τα κοροιδα κ ποσταρουν τιμες απο εκει) ή δεν αγοραζω κινητα με το που βγαινουν.

Μπορω να περιμενω πχ 2 μηνες απο την κυκλοφορια του, ωστε να παρω το g flex 2 στα 420€.

Ή να παρω το z3 compact(κυκλοφορησε μαζι με το iphone 6) στα 330€ . 

Kαι αυτη η πτωση τιμων ειναι μονο θετικη για τον καταναλωτη.

Για τους μετοχους των εταιριων δεν ειναι, αλλα δεν προκειται να τους υπερασπιστω απο την στιγμη που δεν ειμαι μετοχος, αλλα καταναλωτης.

Δεν σου είπε κανεις να κοιτάς και να μιλάς για ξένες τσέπες.Οι απόψεις σου αντιπροσωπεύουν και την τσέπη σου. Άλλος δεν δίνει ούτε τα 330 για το z3 αλλά 19.99 για το nokia 100.Μήπως να φτάσουμε μέχρι εκεί για να αποδείξουμε πόσο κακιά είναι η apple ? Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και η άποψη σου στην τιμολόγηση της apple ? Το διευκρινίζω για ακόμη μία φορά. Ποτέ δεν είπα ότι είναι φθηνά τα προιόντα της,αλλά ούτε και οι υπόλοιποι είναι.Μη μου μιλήσεις για μοντέλα 1 και 2 χρόνων.Μιλάμε πάντα για τα last gen.Τον υποκειμενισμό στην τιμολόγηση των παλιών μοντέλων τον ανέλυσα επαρκώς θεωρώ πιο πάνω,και είναι ανάξια λόγου και πειστικότητας η τιμολόγηση στα παλαιότερα μοντέλα..

Δημοσ.

Δεν σου είπε κανεις να κοιτάς και να μιλάς για ξένες τσέπες.Οι απόψεις σου αντιπροσωπεύουν και την τσέπη σου. Άλλος δεν δίνει ούτε τα 330 για το z3 αλλά 19.99 για το nokia 100.Μήπως να φτάσουμε μέχρι εκεί για να αποδείξουμε πόσο κακιά είναι η apple ? Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και η άποψη σου στην τιμολόγηση της apple ? Το διευκρινίζω για ακόμη μία φορά. Ποτέ δεν είπα ότι είναι φθηνά τα προιόντα της,αλλά ούτε και οι υπόλοιποι είναι.Μη μου μιλήσεις για μοντέλα 1 και 2 χρόνων.Μιλάμε πάντα για τα last gen.Τον υποκειμενισμό στην τιμολόγηση των παλιών μοντέλων τον ανέλυσα επαρκώς θεωρώ πιο πάνω,και είναι ανάξια λόγου και πειστικότητας η τιμολόγηση στα παλαιότερα μοντέλα..

Last gen ειναι το z3 compact των 330€.

Last gen ειναι το moto x με bamboo των ~300€.

Last gen ειναι το g flex 2 των 420€ .

Last gen ηταν και το lg g3 τον Δεκεμβριο του 2014 στα 326€:

Image%202015-06-07%20at%2012.35.15%20PM.

Eιπαμε:

Σαν καταναλωτες θελουμε ταχυτατη πτωση τιμων, οχι να υπερασπιζομαστε τις υψηλες τιμες λες και θελουμε να δινουμε παραπανω χρηματα. Αν καποιος ειναι κοροιδο(ή μετοχος) βεβαια, δεν θελει να πεφτουν οι τιμες, υπερασπιζεται αυτην την τακτικη και προτιμα να δινει παραπανω χρηματα.

• Like 1
Δημοσ.

Από την άλλη πλευρά και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα,και μου μιλάς για τιμές ΠΑΛΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ και τιμές skroutz..Και μη μου λες μεχρι χθες ήταν ναυαρχίδες,αλλιώς θα πρέπει να μιλήσουμε και για άλλες χθεσινές ναυαρχίδες. 

14/04/2015

το καλύτερο κινητό της lg εκείνη τη στιγμή και όχι από "σκρουτζομάγαζο" , ελληνικής αντιπροσωπείας... 

και μάλιστα το πήρα και βιαστικά χωρίς ιδιαίτερη έρευνα γιατί λόγω ατυχήματος είχα μείνει χωρίς συσκευή.

τόσο κωλόφαρδος πια; 

20150607_132704_HDR_zpshwpnvhid.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Συνεχιζεις να απευθυνεσαι σε εμενα χωρις να εχω ξεκινησει κατι μαζι σου,αλλα δεν με χαλαει.

Η Apple δεν ειναι χαζη φιλε μου να βαλει Qhd οθονη.θα το κανει ισως τελευταια.ξερουμε πολυ καλα οτι στις ιντσες που ειναι τα τλεφωνα το μονο που κανει μια qhd αναλυσει ειναι να φορτωνει τον επεξεργαστη.ποσοι ειναι αυτοι που διακρινουν διαφορα στο G3 και στο iPhone 6 απο πλευρα αναλυσης παρολο που ειναι πολυ μεγαλυτερη στοLG;

Παμε τιμολογιακα τωρα.Η Apple βγαζει αν το σκεφτεις ενα μοντελο.και αυτο εξελισει.οχι 20.και περα απο το hardware πουλαει και το λογισμικο.και το πουλαει ακριβα.και καλα κανει.γτ ειναι δικο της.γτ βγαζει αναβαθμιση και την μοιραζει σε ολες τις τις σηακευες ταυτοχρονα.απο αποψη υποστηριξης φιλε μου εχουν μεσανυχτα οι κορεατες.σου πουλανε 899 ενα τηλεφωνο με ενα linux μεσα το οποιο μπορεις να το βγαλεις και να βαλεις οποιο θες.σου πουλανε το note που ειναι η αγαπημενη σου συσκευη αν καταλαβα,και τις αναβαθμισεις τις περνεις στην χαση και στην φεξη.εχεις note 2 και σε παγωνουν στο 4,4 που και αυτο θα το παρεις τελευταιος και καταιδρωμενος.

Και το iphone 4s περνει το τελευταιο ios μαζι με το iphone 6 αμεσως και να θυμισουμε οτι μετα το ios 7.x εχουμε multitask.

Σου μιλαω ως μεγαλος hater της Apple αλλα επειδη βλεπω τα πραγματα απο μεσα λογω επαγγελματος,σου ξαναλεω οτι η σαμμυ με το να ριχνει τις συσκευες της 200ε κατω σε ενα 5μηνο,χανει δεν κερδιζει.κοροιδευει τον πελατη της.το iphone πεφτει 50ε σε ενα 8μηνο.εχουν σημασια ολα αυτα.οταν ο αλλος εχει 8 κατοσταρικα δεν θα παρει σαμσουνγκ.θα παρει iPhone.ετσι ειναι φιλε μου.και βαλε εσυ 19 πυρηνες και 28κ αναλυση.οι ασχετοι θα περνουν iphone γτ ουτε επανεκινηση θελει η συσκευη τους ουτε ιους κολαει ουτε επαναφορα εργοστασιακων τρεις και λιγο.και εδω που τα λεμε και τα 8mρ υπερκαλυπτουν την αναλυση της Qhd,ποσο μαλλον αυτη του iPhone.

Τωρα εσυ βαλε 16 και λεγε οτι εχεις 16 και στο αποτελεσμα να τρως και ηττα.

ακριβως η απλ πουλαει λογισμικο και το πουλαει ακριβα γιατι ειναι δικο της και καλα κανει... οταν ειχα αντροιτ σαμσουνκ 2.5 χρονια το ειχα στον ενα χρονο εβγαζε θεματα... ειναι αχρξστο το αντροιτ παρτε το χαμπαρι. κανεις δεν ειπε οτι φθηνα η οικονομικα τα αιφον φυσικα ειναι ακριβα.. αλλα δεν απευθυνονται σε ολους.. ειναι για αυτους που τα εχουν η απλα θελουν ενα τηελεφωνο ιφον και το αγοραζου αλλα στερουνται κατι αλλο.. πουλαει λογισμικο.. ι απλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Specs θα είχε νόημα να συγκρίνετε αν σας πουλούσαν τις μνήμες και τις οθόνες σε σακούλα και σας έλεγαν diy. Για χ ευρώ, y MB. Σαν τις πατάτες το κιλό ένα πράγμα. Μιλάμε όμως για πολύπλοκες ολοκληρωμένες συσκευές που (πρέπει να) δουλεύουν out of the box. Το τελικό αποτέλεσμα μετράει λοιπόν και σ αυτό την εμπειρία iphone δεν την προσεγγίζει και ούτε πρόκειται να την προσεγγίσει καμια android συσκεύη. Μόνο τα win phones την αγγίζουν κάπως αλλά κι αυτά έχουν ψωμί ακόμα. Σε σχέση με την apple βέβαια γιατί στην πράξη τα android τα έστειλαν για τσάι προ πολλού.

Όλη η ιστορία ios vs android δεν πατάει πουθενά από τεχνολογική σκοπια. Ψυχολογικό είναι το θέμα, ουσιαστικά αίσθημα κατωτερότητας όσων δεν μπορούν να πάρουν iphone και γίνονται haters. Λες και είναι κακό να μην έχει κανείς λεφτά. Εννοείται ότι δεν είναι κακό, το κακό είναι να μην προσπαθεί να κάνει έξυπνες αγορές και να ετεροπροσδιορίζεται. Κι εγώ δεν έχω λεφτά γι αυτό πήρα ότι κοντινότερο στην απόλυτη εμπερία του iphone, δηλαδή windows phone.

• Like 1
Δημοσ.

Last gen ειναι το z3 compact των 330€. Last gen ειναι το moto x με bamboo των 300€.

Last gen ειναι το g flex 2 των 420€ .

Τέλεια.Μου έδωσες την απάντηση που περίμενα,μιας και δεν έχω χρόνο για πέταμα,ώστε να ψάχνω μία μία τις τιμές των android ''ευκαιριών''. Θέλεις να αναλύσουμε τις αδυναμίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μήπως κάθε εταιρία,οι οποίες τις οδήγησαν να τιμολογούν κοψοχρονιά τα προιόντα τους ? Για αμεσότερη απάντηση,ρώτα καλύτερα όλους εκείνους τους χρήστες για τους λόγους που τους απομάκρυναν από το αγοριαστικό κοινό των εταιριών αυτών,αναγκάζοντας τες να ρίξουν τόσο τις τιμές τους ! Καταντάει κουραστικό να επαναλαμβάνω ξανά και ξανά τα ίδια.. Ο τρόπος με τον οποίο κοστολογεί κάθε εταιρία τα προιόντα της είναι δικό της θέμα και δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτό,ούτε και θα προσφέρει κάτι στη συζήτηση η προσπάθεια μου να κάνω υποθέσεις ! Στο ανέφερα και προηγουμένως.Ο καθένας εκπροσωπεί την τσέπη του και τις οικονομικές τους δυνατότητες ή αδυναμίες.Θέλεις και μπορείς να αγοράσεις apple ? Δεν θέλεις ? Θέλεις android προσφορά ? Δική σου υπόθεση.

Υ.Γ Το φθηνό βγαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ ακριβό.Γενικός κανόνας

Specs θα είχε νόημα να συγκρίνετε αν σας πουλούσαν τις μνήμες και τις οθόνες σε σακούλα και σας έλεγαν diy. Για χ ευρώ, y MB. Σαν τις πατάτες το κιλό ένα πράγμα. Μιλάμε όμως για πολύπλοκες ολοκληρωμένες συσκευές που (πρέπει να) δουλεύουν out of the box. Το τελικό αποτέλεσμα μετράει λοιπόν και σ αυτό την εμπειρία iphone δεν την προσεγγίζει και ούτε πρόκειται να την προσεγγίσει καμια android συσκεύη. Μόνο τα win phones την αγγίζουν κάπως αλλά κι αυτά έχουν ψωμί ακόμα. Σε σχέση με την apple βέβαια γιατί στην πράξη τα android τα έστειλαν για τσάι προ πολλού.

Όλη η ιστορία ios vs android δεν πατάει πουθενά από τεχνολογική σκοπια. Ψυχολογικό είναι το θέμα, ουσιαστικά αίσθημα κατωτερότητας όσων δεν μπορούν να πάρουν iphone και γίνονται haters. Λες και είναι κακό να μην έχει κανείς λεφτά. Εννοείται ότι δεν είναι κακό, το κακό είναι να μην προσπαθεί να κάνει έξυπνες αγορές και να ετεροπροσδιορίζεται. Κι εγώ δεν έχω λεφτά γι αυτό πήρα ότι κοντινότερο στην απόλυτη εμπερία του iphone, δηλαδή windows phone.

Μακάρι να σκέφτονταν όλοι με τον τρόπο σου. Όλοι το έχουν δει φανατικά το θέμα και νομίζουν ότι θα αναδειχθούν και ως άτομα μιλώντας για 8 12 πυρήνες αμέτρητα gb ram και και και ! Η απάντηση σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

• Like 1
Δημοσ.

Υ.Γ Το φθηνό βγαίνει ΠΑΝΤΟΤΕ ακριβό.Γενικός κανόνας!

Αυτό που λες ισχύει υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και δεν κολλάει σίγουρα σε σχετικά φθηνά, πρώην ακριβά κινητά

Μια συσκευή που είναι γενικά ακριβή είναι απλά ακριβή, όσο και να προσπαθείς να χρυσώσεις το χάπι

Σε σχέση με την apple βέβαια γιατί στην πράξη τα android τα έστειλαν για τσάι προ πολλού.

Γελάει ο κόσμος #1

Ψυχολογικό είναι το θέμα, ουσιαστικά αίσθημα κατωτερότητας όσων δεν μπορούν να πάρουν iphone και γίνονται haters. Λες και είναι κακό να μην έχει κανείς λεφτά.

Γελάει ο κόσμος #2

• Like 1
Δημοσ.

Πρεπει να αποφασισεις ποια ανακριβεια θα υποστηριξεις:

Τέλεια.Μου έδωσες την απάντηση που περίμενα,μιας και δεν έχω χρόνο για πέταμα,ώστε να ψάχνω μία μία τις τιμές των android ''ευκαιριών''. Θέλεις να αναλύσουμε τις αδυναμίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μήπως κάθε εταιρία,οι οποίες τις οδήγησαν να τιμολογούν κοψοχρονιά τα προιόντα τους ?

Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και η άποψη σου στην τιμολόγηση της apple ? Το διευκρινίζω για ακόμη μία φορά. Ποτέ δεν είπα ότι είναι φθηνά τα προιόντα της,αλλά ούτε και οι υπόλοιποι είναι.Μη μου μιλήσεις για μοντέλα 1 και 2 χρόνων.Μιλάμε πάντα για τα last gen.

Έχεις δίκαιο...Μόνο η apple και η samsung έχει προβληματικές τιμές..Θέλεις να προχωρήσω και σε άλλες ναυαρχίδες? Το θέμα με την τιμή το έχετε ξεχειλώσει... Αντί να απαντάτε με επιχειρήματα, απαντάτε με σοφίσματα.. Προκειμένου να καλύψεις τη σαθρότητα των επιχειρημάτων σου και να δείξεις πόσο εκμεταλλεύτρια είναι η μαμά apple γύρισες το ρολόι τόσο πίσω και έφτασες μέχρι το g2..

Τελικως,τα "τιμολογουν κοψοχρονια" ή "ουτε οι υπολοιπο ειναι φθηνοι" , "και οι αλλες ναυαρχιδες εχουν προβληματικες τιμες" κλπ κλπ οπως υποστηριζεις εξαρχης;

Εν αναμονη της επομενης κ@λοτουμπας.

Δημοσ.

Μακάρι να σκέφτονταν όλοι με τον τρόπο σου. Όλοι το έχουν δει φανατικά το θέμα και νομίζουν ότι θα αναδειχθούν και ως άτομα μιλώντας για 8 12 πυρήνες αμέτρητα gb ram και και και ! Η απάντηση σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Ξέρεις τι γίνεται; Όσοι μιλάνε για τουμπανιασμένα specs κτλ και συνήθως αγοράζουν και κινέζικα σαβούρια με 1 μήνα παράδοση από μαγαζί στην σανγκάη κινητάδικο - πιτσαρία, μου θυμίζουν κάτι βλάχους από το χωριό που ποθούν την bmw x5 και επειδή δεν έχουν τα φράγκα δεν παν να πάρουν ένα polo ή ένα yaris να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά αγοράζουν ..τζιπ σανγιονγκ. Kαι σου πετάνε μετά με το ύφος του "έξυπνου": Ίδιο με την bmw είναι, μην πιάνεσαι κορόιδο, τα άλλα είναι θέμα marketing.

• Like 1
Δημοσ.

Εαν αρχίσεις να συγκρίνεις τα πλαστικά  android των 300 με iphone και galaxy η συζήτηση κόβεται μαχαίρι για ευνόητους λόγους.Είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση !

Καταρχάς θα το γράψω για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη φορά γιατί έχετε lagg-αρει στο θέμα της τιμής.Ποιος είπε ότι το iphone είναι φθηνό ? (Ξαναδιάβασε αργά το προηγούμενο σχόλιο μου,είναι ξεκάθαρο σε'αυτά που γράφω).Σας προέτρεψε κανείς να τρέξετε να το αγοράσετε επειδή είναι value for money ? Η apple απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό και μάλιστα τεράστιο.Φιλικά στο λέω,εαν δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις σου το κάθε iphone και το κάθε galaxy, και αν αναζητάς φθηνές-οικονομικές λύσειςκανένα πρόβλημα (μην χάνω το χρόνο μου να σου αναλύσω 2-3 πράγματα και να πάνε στο κάδο,έχω και σημαντικότερα πράγματα να κάνω).

Ποια πλαστικα Android ρε συ εδω ακομα και τα Windows phone εχουν βγαλει κινητα με σοβαρη ποιοτητα κατασκευης(Lumia 930 και 830)και κοστιζουν κατω απο 310ευρω. Αλλα και σε Android μερια Sony,Htc κλπ δεν ειναι οι πλαστικουρες που ητανε παλια.... Μην γραφουμε οτι να ναι....

Δημοσ.

Πρεπει να αποφασισεις ποιο ανακριβεια θα υποστηριξεις.

Τελικως,τα "τιμολογουν κοψοχρονια" ή "ουτε οι υπολοιπο ειναι φθηνοι" οπως υποστηριζεις εξαρχης;

Μάλλον διαβάζεις απρόσεκτα και βιαστικά τα σχόλια μου χρήστη haha. Που ακριβώς είδες την ανακρίβεια ? Παραθέτεις δυο σχόλια με διαφορά χρόνου 15λεπτά της ώρας,τα οποία αναφέρονται και σε διαφορετικό τμήμα της συζήτησης. Απόδειξη της έλλειψης των επιχειρημάτων σου , αποτελεί το γεγονός ότι σκαλίζεις παλαιότερα σχόλια για να πιαστείς από κάπου ! Εφόσον λοιπόν έχεις πολύ κακή μνήμη σου υπενθυμίζω ότι το Υποκείμενο σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό. Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο όρος αναφοράς/υποκείμενο στο πρώτο σχόλιο μου (τιμολογούν κοψοχρονιά) αναφέρεται στον τεράστιο κατάλογο φθηνών android που γνωρίζεις αναλυτικά και μου παραθέτεις στην σελίδα 8 στο σχόλιο #120.

Ο όρος αναφοράς στη φράση ''οι υπόλοιποι'' που επίσης ξέχασες,είναι οι υπολογίσιμοι ανταγωνιστές της apple ! Αν και τα ευκόλως ενοούμενα παραλείπονται,στην περίπτωση σου θα κάνω μία εξαίρεση και θα παραθέσω και ένα ενδεικτικό παράδειγμα γιατί παρερμηνεύεις σκόπιμα τα λεγόμενα μου ! [ βλέπε samsung (galaxy s6-official prices)].

Ποια πλαστικα Android ρε συ εδω ακομα και τα Windows phone εχουν βγαλει κινητα με σοβαρη ποιοτητα κατασκευης(Lumia 930 και 830)και κοστιζουν κατω απο 310ευρω. Αλλα και σε Android μερια Sony,Htc κλπ δεν ειναι οι πλαστικουρες που ητανε παλια.... Μην γραφουμε οτι να ναι....

Μην λέμε ανακρίβειες.Ακριβώς αυτό λοιπόν.. Ως προς τα windows phone respect. Η nokia και η ms κάνουν τίμιες κινήσεις και είμαι με το μέρος τους. Αλλά το να συγκρίνεις android cheap plastic με την ποιότητα κατασκευής ενός galaxy s6 ή ενός iphone ,χρησιμοποιώντας το σαθρό επιχείρημα της τιμής δεν το δέχομαι..

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...