Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...περαν αυτου .. το iphone ειναι μια σχετικα(το τονιζω) καλοφιαγμενη κινεζια με πολυ παρωχημενο hardware ..καταλαβαινω οτι το τρομερο μαρκετινγκ της απλ σας εχει πείσει οτι οι δυο πυρηνες στα 1.4 ειναι πιο γρηγοροι απο τους 4 στα 2.7  επειδη καποια linear code optimized benchmark του κωλου και καποια site πουλημενα προσπαθουν να μας πεισουν για πραγματα ασυλληπτα και μας πουλανε κινητο με 1!! ΕΝΑ mb ram στα 800 ευρω..α και 720p ips οθονη..αα σορυ ξεχασα τα 8 μεγκαπιξελ ...

Φιλε μου συγνωμη που στο λεω αλλα δεν εχεις ιδεα απο τεχνολογια...

Καταρχας σχεδον ολες οι εταιριες εχουν τα εργοστασια τους στη κινα..

2ον ποιος μας λεει οτι εσενα δεν εχουν πιασει κοροιδο με το να σου πουλανε multicore cpu με πολλα Ghz για να νομιζεις οτι αγοραζεις κατι αξιολογο και γρηγορο...Στη πραγματικοτητα ολες οι εταιριες μας κοροιδευουν ως ενα βαθμο αλλιως τα κινητα θα ειχαν φτασει πολυ μπροστα γιατι πολυ απλα δεν θα καθοταν οι εταιριες να ανταγωνιζοταν η μια την αλλη μονο και μονο για το ποιος θα βγαλει +1 ποντο παραπανω στα benchmarks...Υπαρχουν ποιο σοβαρα προβληματα που πρεπει να ασχοληθουν/βελτιωσουν οι εταιριες κινητων απο τη ταχυτητα...Το μονο στο οποιο συμφωνω ειναι οτι πληρωνεις τοσα χρηματα για ενα κινητο που μετα τα 1-2 χρονια δεν θα ειναι "ανετο" ως προς τη ταχυτητα μονο και μονο λογο ραμ..εκει ναι...αλλα και τα ανδροιδ το ιδιο κανουν...

Υ.Γ Το μονο πραγμα που μετραει τη ταχυτητα με σχετικη ακριβεια ειναι τα benchmarks τα οποια και παλι εξαρταται για ποια αρχιτεκτονικη ειναι φτιαγμενα κλπ..

Οι οθονες και οι αναλυσεις ειναι σχετικες παλι το αντικειμενικο μετρο ειναι το PPI που πανω απο ενα σημειο δεν μπορει το ματι να αντιληφθει τη διαφορα...αρα οποιοδηποτε κινητο εχει 200-400ppi ειναι σουπερ ολα τα υπολοιπα ειναι παραφιλολογιες και μαρκετινγκ για τους ασχετους..

Παλι τα mpx ειναι σχετικα μια dslr των 10mpx ειναι 100 φορες καλυτερη απο οποιοδηποτε smartphone των 13,16,20,40,50...mpx μηπως εχεις ιδεα γιατι? Google it..

• Απαντ. 153
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Παιδιά αυτές τις μέρες μην μιλάτε για bugy android την ώρα που υπάρχει το effective power bug που ταλαιπωρεί τις συσκευές της apple, απλά τσιμουδιά μέχρι να το φτιάξει η apple.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ! Πρόσεξε την διαφορά μεταξύ ΕΝΟΣ bug και ΧΙΛΙΑΔΩΝ bugs που χαρακτηρίζουν το android..Το update είναι ζήτημα χρόνου όπως πάντα άλλωστε !

Εξάλλου πάμε για ios9 και ios9 core γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το προτέρημα του ios στο support...

• Like 1
Δημοσ.

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται ! Πρόσεξε την διαφορά μεταξύ ΕΝΟΣ bug και ΧΙΛΙΑΔΩΝ bugs που χαρακτηρίζουν το android..Το update είναι ζήτημα χρόνου όπως πάντα άλλωστε !

Εξάλλου πάμε για ios9 και ios9 core γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μία φορά το προτέρημα του ios στο support...

Sorry αλλά αυτό που λες θα το χαρακτηρίσω βλακώδες με κίνδυνο να δεχτώ παρατήρηση από κάποιον moderator αλλά είναι βλακώδες.

Δημοσ.

Καλα κανεις και εχεις την γνωμη σου αλλα δυστυχως κι εσυ δεν καταλαβες τι λεω στην συγκριση των specs.

Καλως κακως το android επειδη ειναι Multitasking θελει πολυπυρηνες επεξεργαστες και μνημη μπολικη.

Το ios ενα απλο λειτουργικο δεν εχει τετοια ζητηματα και ως εξ'αυτων μενει(ακομη)σε 2πυρηνα λεγοντας τα μαρκετιστικα γνωστα(σταθεροτητα,512-1 ραμ κλπ...ειλικρινα δεν αξιζει ουτε καν να τα αναλυσουμε).

Και λεω τωρα εγω...

Αφου απο αποψη hardware η apple δεν εχει αναγκη απο high end hardware αλλα και ουτε στο 6+ εβαλε(πιο φθηνο hardware)σε συγκριση με αυτα που εβαλε η samsung(πιο ακριβο),μαλιστα οταν της apple αλλοι τις φτιαχνουν το hardware,γιατι να πουλα ακριβοτερα;ασε τα περι ios...

Επρεπε να εχει ενα 200αρι πιο κατω.Το βλεπεις;οχι.

Oι τιμες ακολουθουνε την λογικη σου σκεψη;οχι.Oσο εκανε σχεδον το 6-6+ οταν βγηκε τοσο ακριβως εχει και τωρα παραμονες σχεδον του 6s.

Οποτε αν ειναι να την πεις στην samsung για τις τιμες μαλλον κανεις λαθος.Δες ποσο ειχε το Note4 και ποσο εχει αλλα και ποσο θα εχει παραμονες του note 5 και κανε αναλογη κριτικη και σε αλλους.

Πουλαει η Apple ακριβα...Εταιρεια-ρα...πουλαει η samsung ακριβα...στην πυρα...δεν μπορω να πω...αντικειμενικοτατοι γινομαστε.

Αυτα λεω με απλο τροπο.Τωρα τι λενε για την διαχειριση τα αλλα site(φιλαρακια της apple)επισης τα ξερουμε...

Το καθαρο android ειναι μια χαρα.Η Ευθυνη ανηκει στις εκαστοτε εταιρειες και μεσα βαζω και την samsung αντικειμενικα.Το ειπα και το ξαναλεω.Φταιει σε αυτο που ενω μπορουσε να μηδενισει τους παντες δεν το κανει.Οι λογοι;προσωπικα δεν ξερω τι εχουν μεσα στο μυαλο τους...ισως ομως εμεις ως χρηστες της να μπορεσουμε και να αφυπνισουμε μερικους ΑΝ φυσικα το θελουν.Αν οχι ο καθενας θα παρει αυτο που του αξιζει...Εκτος αυτων αλλωστε ακομη και η αναλυση στις οθονες παιζει τρομερο ρολο στις επιδοσεις και οικονομια-αυτονομια.Συγκρινε την samsung(οθονη)με του Iphone.Νομιζεις οτι ειναι χαζη η apple που δεν δινει QHD;οταν το κανει ελα να ξανασυζητησουμε σε θεματα μνημης-πορων-επιδοσεων κλπ...οπως ειπα και στο παρελθον θελει δεν θελει η apple θα κανει οτι σημερα κανουν οι μεγαλοι κατασκευαστες android.

Τοτε θα δουμε την "τελειοτητα" του ios και τι ψαρια πιανει.

Ελεος.(τυπικα το λεω).

Kαι θα το ξαναγράψω για άλλη μία φορά. Ποιος είπε ότι το iphone πωλείται φθηνά ? Στη χώρα μας ΟΧΙ,είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ όπως και τα αντίστοιχα galaxy με επίσημη τιμή έναρξης 750.Το πρόβλημα της υπερτιμολόγησης αναζήτησε το στη χώρα μας,στους προμηθευτές,στους φόρους κ.τ.λ κ.τ.λ(και φυσικά γι'αυτά δεν ευθύνεται η εταιρία). Όταν με το καλό βγείτε έξω τότε θα καταλάβετε πολλά για τις τιμολογιακές πολιτικές και τον τρόπο που αυτές μεταβάλλονται μέχρι να φτάσει το προιον στον κωτσόβολο της γειτονιάς σου...Η πραγματική τιμή ενός iphone ξεκινά στα 584 ευρώ (πάντα για το τελευταίας γεννιάς iphone) και με ένα ωραιότατο περιποιημένο συμβόλαιο το αγοράζεις και στα 179 έξω.. Μην παραπονιέστε στην apple λοιπόν για την εκμετάλλευση των παρόχων μας και για τις αυξημένες τιμές,το πρόβλημα το έχουμε εμείς οι ίδιοι σαν χώρα,όχι αυτοί.

• Like 1
Δημοσ.

Στην αγορά με συμβόλαιο ακόμα και έξω το χρυσοπληρωνεις, δεν είναι επιχείρημα αυτό

Αν πληρωνεις 60€ συμβόλαιο για 2 χρόνια δίνεις 1.5 χιλιάρικο και μαζί με το 200αρι σχεδόν 1700, αυτό το θεωρείς φθηνό;

Γιατί για μένα φθηνό είναι σκοτωμένη ναυαρχίδα android με το πολύ 300-350€ κασέρι και 10€ το μήνα για τηλεφωνία

Δημοσ.

Σαν το edge δεν είναι άλλα και πάλι έχει αρκετές καινοτομίες. ddr4 μνήμη όπως και την πιο γρήγορη μνήμη Flash εσωτερικής χωρητικότητας. Την καλύτερη 4k amoled οθόνη όπως και τοπ κάμερα. Μπορεί να μην είναι edge αλλά μόνο στα πλαϊνά διαφοροποιειτε το s6 με το edge. Στο άλλο στρατόπεδο η Apple απλά έβαλε περσινό hardware με 1gb Ram ddr3 και μεγάλωσε την οθόνη ως κατι καινοτόμο και ξαφνικά όλοι οι Ios users ξέχασαν ότι τέτοιες οθόνες έχουμε από το 2011

Ναι οκ απλα λογο customization ειναι το ιδιο γρηγορο με ενα τοπ ανδροιρ του 2015...για επομενα 1-2 χρονια δε ξερω ποσο γρηγορο θα ειναι για τα χρηματα που κανει...

Δημοσ.

Στην αγορά με συμβόλαιο ακόμα και έξω το χρυσοπληρωνεις, δεν είναι επιχείρημα αυτό

Αν πληρωνεις 60€ συμβόλαιο για 2 χρόνια δίνεις 1.5 χιλιάρικο και μαζί με το 200αρι σχεδόν 1700, αυτό το θεωρείς φθηνό;

Γιατί για μένα φθηνό είναι σκοτωμένη ναυαρχίδα android με το πολύ 300-350€ κασέρι και 10€ το μήνα για τηλεφωνία

Αυτο ειναι το καλο που εχει ο ανταγωνισμος(βλεπε 1000 καινουριες κινεζικες εταιριες που γαζωνουν)...η apple δεν εχει αμμεσο ανταγωνισμο και εχει και καλες πωλησεις οποτε δεν εχει αναγκη να πουλησει στις εκπτωσεις...κατσε να συνεχισουν στην ιδια φιλοσοφια less in more να δουμε ποιος θα αγοραζει μετα 500ε σαπιο μηλο και για ποτε θα πεσουν οι τιμες στα παλια iphone

Δημοσ.

Εαν αρχίσεις να συγκρίνεις τα πλαστικά  android των 300 με iphone και galaxy η συζήτηση κόβεται μαχαίρι για ευνόητους λόγους.Είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση !

Καταρχάς θα το γράψω για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη φορά γιατί έχετε lagg-αρει στο θέμα της τιμής.Ποιος είπε ότι το iphone είναι φθηνό ? (Ξαναδιάβασε αργά το προηγούμενο σχόλιο μου,είναι ξεκάθαρο σε'αυτά που γράφω).Σας προέτρεψε κανείς να τρέξετε να το αγοράσετε επειδή είναι value for money ? Η apple απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό και μάλιστα τεράστιο.Φιλικά στο λέω,εαν δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις σου το κάθε iphone και το κάθε galaxy, και αν αναζητάς φθηνές-οικονομικές λύσειςκανένα πρόβλημα (μην χάνω το χρόνο μου να σου αναλύσω 2-3 πράγματα και να πάνε στο κάδο,έχω και σημαντικότερα πράγματα να κάνω).

• Like 1
Δημοσ.

Εαν αρχίσεις να συγκρίνεις τα πλαστικά  android των 300 με iphone και galaxy η συζήτηση κόβεται μαχαίρι για ευνόητους λόγους.Είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση !

Πλεον βρισκεις πολυ ευκολα ανδροιδ με ιδια και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο apple...ψαξε ολα τα sony z ,oppo r5 r7 ...klp

• Like 1
Δημοσ.

Εαν αρχίσεις να συγκρίνεις τα πλαστικά android των 300 με iphone και galaxy η συζήτηση κόβεται μαχαίρι για ευνόητους λόγους.Είπαμε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση !

Καταρχάς θα το γράψω για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη φορά γιατί έχετε lagg-αρει στο θέμα της τιμής.Ποιος είπε ότι το iphone είναι φθηνό ? (Ξαναδιάβασε αργά το προηγούμενο σχόλιο μου,είναι ξεκάθαρο σε'αυτά που γράφω).Σας προέτρεψε κανείς να τρέξετε να το αγοράσετε επειδή είναι value for money ? Η apple απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό και μάλιστα τεράστιο.Φιλικά στο λέω,εαν δεν ταιριάζει στις απαιτήσεις σου το κάθε iphone και το κάθε galaxy, και αν αναζητάς φθηνές-οικονομικές λύσειςκανένα πρόβλημα (μην χάνω το χρόνο μου να σου αναλύσω 2-3 πράγματα και να πάνε στο κάδο,έχω και σημαντικότερα πράγματα να κάνω).

Συγκρινω ναυαρχίδες με πεσμένες τιμές το λέω ξεκάθαρα, τι δε καταλαβαίνεις;

Xperia z1 που είναι γυαλί και μέταλλο το πήρα 310€ , lg g3 που ήταν η ναυαρχίδα της lg μέχρι πριν λίγες μέρες το πήρα 320, το g2 κάπου τόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε για την αδερφή μου

Αυτά τα κινητά δεν έχουν υπάρξει τα κορυφαία αυτών των εταιρειών ώστε να συγκριθούν με τα iPhone;

Απλά κάποιοι περιμένουμε να πέσουν οι τιμές, δε τρεχουμε να αγοράσουμε σε τιμές λανσαρισματος με ψευτοεπιδοτήσεις και πανάκριβα συμβόλαια με παροχές που δε μας χρειάζονται.

Οπότε ακόμα και σε σχέση με το εξωτερικό να μου συγκρίνεις εγώ σου λέω ότι και στην Ελλάδα ακόμα μπορείς να πάρεις κορυφαίες συσκευές πολύ πιο φθηνά.

Το ότι στις ναυαρχίδες android οι τιμές κατρακυλανε και στη χώρα μας μόνο θετικό είναι σε σχέση με τα μήλα

Όσο για τα συγκεκριμένα αγοραστικά κοινά κλαιν μη μου το πας στο οικονομικό γιατί μπορώ να αρχίσω να αναφέρω ένα σωρό πράγματα που το "ειδικό αγοραστικό κοινό" των iPhone δε θα δει ούτε στον ύπνο του, και δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μου εμένα είναι ότι είναι κοροϊδία να πετάει κανείς ένα σωρό χρήματα για τηλέφωνα που σε μια διετία θα είναι για πέταμα

Δημοσ.

Οπότε ακόμα και σε σχέση με το εξωτερικό να μου συγκρίνεις εγώ σου λέω ότι και στην Ελλάδα ακόμα μπορείς να πάρεις κορυφαίες συσκευές πολύ πιο φθηνά.

Το ότι στις ναυαρχίδες android οι τιμές κατρακυλανε και στη χώρα μας μόνο θετικό είναι σε σχέση με τα μήλα

+1

H Ελλαδα εχει απο τις φθηνοτερες τιμες στην Ευρπωη στην αγορα κινητων (που θα ηταν ακομα φθηνοτερη αν δεν υπολογιζαμε κ τον αυξημενο ΦΠΑ σε σχεση με αλλες χωρες).

Που αλλου μπορεις να παρεις z1 compact που ειναι ποιοτικοτερο απο τα ακριβοτερα iphone με 230€;

Ή να παρεις το g glex 2 στα 420€ μολις 2 μηνες μετα την διαθεση του;

Ή να παρεις την περσινη ναυαρχιδα lg g3 με 280€;

Ή να παρεις το κορυφαιο μοντελο της motorola, το moto x με bamboo στα ~300€;

Ή να παρεις το s6 στα 530€;

Στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν παιζουν τετοιες τιμες.

Υ.Γ.: Οι τιμες με συμβολαιο ειναι για αυτους που θελουν να πληρωνουν παγια των 50+€ για 2 χρονια και να νομιζουν οτι εξοικονομησαν χρηματα.

• Like 1
Δημοσ.

Συγκρινω ναυαρχίδες με πεσμένες τιμές το λέω ξεκάθαρα, τι δε καταλαβαίνεις;Xperia z1 που είναι γυαλί και μέταλλο το πήρα 310€ , lg g3 που ήταν η ναυαρχίδα της lg μέχρι πριν λίγες μέρες το πήρα 320, το g2 κάπου τόσο το καλοκαίρι που μας πέρασε για την αδερφή μουΑυτά τα κινητά δεν έχουν υπάρξει τα κορυφαία αυτών των εταιρειών ώστε να συγκριθούν με τα iPhone;Απλά κάποιοι περιμένουμε να πέσουν οι τιμές, δε τρεχουμε να αγοράσουμε σε τιμές λανσαρισματος με ψευτοεπιδοτήσεις και πανάκριβα συμβόλαια με παροχές που δε μας χρειάζονται.Οπότε ακόμα και σε σχέση με το εξωτερικό να μου συγκρίνεις εγώ σου λέω ότι και στην Ελλάδα ακόμα μπορείς να πάρεις κορυφαίες συσκευές πολύ πιο φθηνά.Το ότι στις ναυαρχίδες android οι τιμές κατρακυλανε και στη χώρα μας μόνο θετικό είναι σε σχέση με τα μήλα

O τρόπος με τον οποίο τιμολογεί η κάθε εταιρία τα προιόντα της είναι δικό της θέμα και δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτό.

Από την άλλη πλευρά και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα,και μου μιλάς για τιμές ΠΑΛΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ και τιμές skroutz..Και μη μου λες μεχρι χθες ήταν ναυαρχίδες,αλλιώς θα πρέπει να μιλήσουμε και για άλλες χθεσινές ναυαρχίδες..Και για ένα παράξενο λόγο,πάντοτε όταν μιλάτε για apple χρησιμοποιείτε τις επίσημες ελληνικές τιμές,και όταν μιλάτε για τις έξυπνες επιλογές σας αναφέρεστε στις παραεισαγωγές του skroutz..Έξυπνο τέχνασμα.Θέλεις να μιλήσουμε για την τιμολόγηση της σημερινής ναυαρχίδας της lg το g4 που σκόπιμα παραβλέπεις ? Να σου θυμίσω...

Ενδεικτικά [...]το LG G4 διατίθεται στα καταστήματα Vodafone και στο Vodafone eShop στην προτεινόμενη τιμή των €769 [...].

Έχεις δίκαιο...Μόνο η apple και η samsung έχει προβληματικές τιμές..Θέλεις να προχωρήσω και σε άλλες ναυαρχίδες? Το θέμα με την τιμή το έχετε ξεχειλώσει... Αντί να απαντάτε με επιχειρήματα, απαντάτε με σοφίσματα.. Προκειμένου να καλύψεις τη σαθρότητα των επιχειρημάτων σου και να δείξεις πόσο εκμεταλλεύτρια είναι η μαμά apple γύρισες το ρολόι τόσο πίσω και έφτασες μέχρι το g2..Με βάση λοιπόν τα επιχειρήματα σου,μήπως θα έπρεπε να αρχίσω να μιλάω και εγώ για iphone 5C,iphone 5 iphone 4s!! Με το να έχετε το βλέμμα σας στραμμένο προς τα πίσω,μας δίνετε σαφή εξήγηση για τη μεροληψία σας...

Δημοσ.

O τρόπος με τον οποίο τιμολογεί η κάθε εταιρία τα προιόντα της είναι δικό της θέμα και δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με αυτό.

Από την άλλη πλευρά και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα,και μου μιλάς για τιμές ΠΑΛΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ και τιμές skroutz..Και μη μου λες μεχρι χθες ήταν ναυαρχίδες !  Θέλεις να μιλήσουμε για την τιμολόγηση της ναυαρχίδας της lg το g4 που σκόπιμα παραβλέπεις ? Να σου θυμίσω...

Θέλεις να προχωρήσω και σε άλλες ναυαρχίδες? Το θέμα με την τιμή το έχετε ξεχειλώσει... Αντί να απαντάτε με επιχειρήματα,απαντάτε με σοφίσματα.. Προκειμένου να καλύψεις τη σαθρότητα των επιχειρημάτων σου και να δείξεις πόσο εκμεταλλεύτρια είναι η μαμά apple γύρισες το ρολόι τόσο πίσω και έφτασες μέχρι το g2..Με βάση λοιπόν τα επιχειρήματα σου,μήπως θα έπρεπε να αρχίσω να μιλάω και εγώ για iphone 5C,iphone 5 iphone 4s!! Με το να έχετε το βλέμμα σας στραμμένο προς τα πίσω,μας δίνετε σαφή εξήγηση για τη μεροληψία σας...

Φυσικα μπορουμε να μιλησουμε για προηγουμενο μοντελο, οπως το  g3(βγηκε μολις 3 μηνες πριν το iphone 6) που κανει 280€.

Μεχρι πριν 1 μηνα ηταν το τελευταιο μοντελο.

Ή μπορουμε να μιλησουμε για την ναυαρχιδα της motorola, το moto x με bamboo που παιζει στα 300€.

Ή μπορουμε να μιλησουμε για την ναυαρχιδα g flex 2 που κανει 420€.

Ή μπορουμε να μιλησουμε για το z3 compact στα 330€

Ή μπορουμε να μιλησουμε για το z1 compact του 2014 που βγηκε πιο μετα απο το iphone 5s , αλλα εχει λιγοτερο και απο την μιση τιμη, ειναι στα 220€.

Aλλα επειδη θελεις να μιλησουμε και για το iphone 5s του 2013, να σου υπενθυμισω οτι κοστιζει 470€.

To πλαστικο iphone 5c που βγηκε το 2013 κοστιζει 400€. Kαμμια σχεση με τα 220-280€ των μεταγενεστερων g3 , z1 compact του 2014.

Y.Γ.: Οτι υπαρχουν κοροιδα που θα πανε να δωσουν 200+€ παραπανω για το ιδιο τηλεφωνο για να το παρουν απο πανακριβα μαγαζια αντι για το διπλανο μαγαζι ειναι αλλο θεμα. Νομιζα οτι μιλαμε για τιμες στην Ελλαδα, οχι για τιμες στο ακριβοτερο μαγαζι για κοροιδα.

Αλλα τα κοροιδα κοιτανε τις τιμες του ακριβοτερου μαγαζιου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...