Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Τεράστιο κείμενο, αλλά είχα έμπνευση. :-D

Πρόσφατα το 3ds μου έκανε ένα θόρυβο σαν να χτυπούσε κάτι μέσα όταν το κουνούσα. Εκτός από αυτό, όταν βγάζω ένα cartridge κάνει ένα θόρυβο σαν να ξύνεται κάπου και δεν "πετάγεται" έξω ομαλά, αλλά πρέπει να το τραβήξω με σχετικά λίγη δύναμη. Δε ξέρω από τι έγιναν όλα αυτά.

Τέλος πάντων, σαν περίεργος και γω και έχοντας πάρει από το Lidl ένα σετ κατσαβίδι με μικρές μύτες, λέω ας το ανοίξω να δω μπας και μπορώ να καταλάβω τι παίζει. 

Ανοίγοντάς το και κοιτώντας το για αρκετή ώρα με διάφορες δοκιμές δεν κατάφερα να βρω γιατί τρίζουν τα cartridges, ούτε και τι χτυπάει όταν το κουνάω. 

Κάθε φορά που το έπιανα να παίξω λίγο, όμως μου την έδινε και το ξανα άνοιξα και ξανά έκλεισα 5-6 φορές ακόμα. Ε, με το άνοιξε-κλείσε και ξεβίδωνε-βίδωνε τις βίδες, οι μύτες από  το lidl αποδείχτηκαν μάπα ως συνήθως και άρχισαν να τρώγονται οι μύτες χωρίς να το καταλάβω στην αρχή, με αποτέλεσμα μία από τις βίδες του εξωτερικού καπακιού να καταντήσει άχρηστη. Το έξυσα με το μαχαίρι και το έκανα μ**, αλλά κατάφερα να κάνω τη βίδα να ξεβιδώνεται από philips τύπου μύτες.

Το σοβαρό πρόβλημα είναι, ότι κάποια στιγμή όταν ήμουν στο pcb, ξεβίδωσα το analog stick που έχει να δω αν χτυπάει από εκεί κάτι, χωρίς να κάνω τραβήξω κάτι και μετά που το έκλεισα ήταν σαν να το είχα συνέχεια στραμμένο προς τα πάνω και αριστερά και δεν υπήρχε ανταπόκριση όταν το κουνούσα. Μετά από αυτό, το ξανά άνοιξα, το ξεβίδωσα αλλά χωρίς να το καταλάβω το τράβηξα απότομα γιατί δεν έβγαινε εύκολα, και έσπασα ένα μικροσκοπικό πραγματάκι που κρατάει το καλώδιο σταθερό και στη θέση του (στη φωτογραφία δείχνω τι είναι).

Σε αυτό (~4:50) το βίντεο ο φίλος λέει πώς ακριβώς πρέπει να ανοιχτεί αυτό. Έχει σπάσει λοιπόν το κούμπωμα, το οποίο το έχω και έχουν φύγει τα 4(?) "ποδαράκια" από την κορυφή του καπακιού.

Το έχω κουμπώσει πολύ πρόχειρα. Στην αρχή πάει προς τα αριστερά, αλλά αν το κουνήσω λίγο και περάσει μισό λεπτό δουλεύει μόνο δεξιά αριστερά. Άρα πιστεύω ότι τα πάνω ποδαράκια του μπιχλιμπιδιού είχαν να κάνουν με το πάνω κάτω.

Οπότε η ερώτηση είναι, μπορώ εγώ κάπως να το επισκευάσω, ή μπορώ να το αγοράσω κάπου, ή αν το γυρίσω στο μαγαζί, μπορούν να το φτιάξουν και πόσο θα μου πάρουν περίπου;

Tl;dr; Έσπασα το κούμπωμα αυτουνού που δείχνει η φωτογραφία και αυτό το βίντεο στο 4:50 και ρωτάω αν μπορώ να το φτιάξω ή να το αγοράσω και να το αντικαταστήσω μόνος μου ή αν το πάω στο μαγαζί που το αγόρασα, αν θα μου το φτιάξουν και πόσο περίπου θα στοιχίσει;

Edit: Αν πάρω κάποιο από αυτά, σε περίπτωση που δεν πουλιέται ξεχωριστά ,κάνω τίποτα;

Επεξ/σία από antwnic4
Δημοσ.

Φτιαχνεται αλλα με μεγαλο ποσοστο αποτυχιας λογω οτι ειναι επανω στην μητρικη 

Τραβα το σε εναν τεχνικο και ρωτα 

Μονος σου αποκλειεται να το φτιαξεις χειροτερα μπορει να το κανεις.Ειναι σαν να αλαζεις πυκνωτες σε μητρικη υπολογιστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...