Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα desktop pc i7 με 12g ram triple channel,

σημερα παρατήρησα , ότι ένα ντιμάκι και η αντίχτοιχη θήκη στην mobo έχουν καεί,

ήθελα να ρωτήσω , τώρα που έχω ένα triple channel υγιές και ένα κατά 2/3 υπάρχει πρόβλημα ?

αυτές που είναι 2 αντί για 3 δουλεύουν λιγότερο αποδοτικά ή κάτι τέτοιο ?

ευχαριστώ

Δημοσ.

Λογικά αν δεις το cpuz δεν έχεις πλέον triple channel. Σιγουρα κάηκε και η μνήμη και το σλοτ? Φαντάζομαι απλά η μνήμη θα είναι... ;)

Δοκίμασε!

• Like 1
Δημοσ.

Γεια χαρά ! ευχαριστώ για την απάντηση ! :)

έκανα διάφορες δοκιμές το απόγευμα, έβαζα ανά 3αδες τις ραμ , τους άλλαξα θέση κτλ κτλ

και παρατήρησα ότι το τελευταίο αριστερά σλοτ δεν λειτουργεί ! φαντάζομαι κάηκε το σλοτ μαζί με το ντιμάκι (ή το αντίθετο) ...

είμαι σίγουρος ...

στο cpuz  δεν κατάλαβα που πρέπει να κοιτάξω .. εκεί που λέει SPD ?

(αν εννοείς απλά να δω τι μου δίνει το cpuz αν έχεις χρόνο διάβασε ένα προηγούμενο ποστ μου :

http://www.insomnia.gr/topic/571592-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B1%CE%BC-128-win7/ )

έχω κάποιο πρόβλημα λειτουργικότητας ? αξίζει να αγοράσω 3x4g?

πχ

http://www.skroutz.gr/s/300456/Corsair-Vengeance-12GB-DDR3-1600-Kit-3x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html

Δημοσ.

CPUZ ακόμα λέει Channel Triple?

Αν δεν σου τρέχουν λεφτά απο τα μπατζάκια δεν αξίζει ;) Αν και μπορείς να πουλήσεις τις δικιές σου και να πάρεις άλλες!

Για το άλλο θέμα δεν γνωρίζω. Μάλλον κανα memory controller παρέδωσε πνέυμα?

• Like 1
Δημοσ.

σου επισυνάπτω εικόνα από cpuz (ελπίζω αυτό να μου λες)!

για το memory controller δεν ξέρω να σου πω δεν ειμαι ''κομπιουτερας''!!! :/

υγ. το cpuz δείχνει 10g ram γιατί το καμμένο dim το έχω βγάλει , αλλιώς δείχνει 12 αλλά φαντάζομαι δεν έιναι αληθινό απλά μάλλον καταλαβαίνει ότι απλά το σλοτ δεν έιναι αδειο )

post-345608-0-09678600-1433547098_thumb.jpg

Δημοσ.

σου επισυνάπτω εικόνα από cpuz (ελπίζω αυτό να μου λες)!

για το memory controller δεν ξέρω να σου πω δεν ειμαι ''κομπιουτερας''!!! :/

υγ. το cpuz δείχνει 10g ram γιατί το καμμένο dim το έχω βγάλει , αλλιώς δείχνει 12 αλλά φαντάζομαι δεν έιναι αληθινό απλά μάλλον καταλαβαίνει ότι απλά το σλοτ δεν έιναι αδειο )

Ακόμα τριπλό είναι! Το αφήνεις έτσι, μην σε αγχώνει ;) Σπάνια θα χειαστείς τα 2 τελευταία giga ;)

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως για να χαλάσει ενα ντιμάκι μνήμης ΔΕΝ θα το περνούσα τόσο ελαφρά ΠΡΕΠΕΙ να τσεκάρεις οτι όντως χάλασε το ντιμάκι της μνήμης, μπορεί να χάλασε απο κακό χειρισμό να το έβαλες εβγαλες με ρεύμα στην μητρική, ή να μην πάταγε καλά, ΑΛΛΑ θα πρεπει να το βάλεις σε μια άλλη μητρική να δείς αν δουλεύει, απο το sceernshot που πόσταρες βλέπω έχεις triple chanel kit (3*4) 12gb ram, και τώρα σου βλέπει και τα 3 ντιμάκια άρα triple chanel, άλλα ΜΟΝ 10 gb ram,ΣΕ ΑΥΤΗ την περίπτωση το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ είναι πιθανότατα ΟΥΤΕ στο ντιμάκι ΟΥΤΕ στο σλότ της μητρικής που ανέφερες, ΑΛΛΑ στον επεξεργαστή σου και συγκεκριμένα στον memory controller που έχει. τσέκαρε απο το bios,τί ρεύμα δίνεις στα ντιμάκια (ΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,7) 1,65 κατα την intel μπορεί να σκοτώσει το τσιπ, ΑΠΟ εκεί και πέρα, πιθανότατα οι μνήμες που έχεις ΔΕΝ είναι σταθερές με command rate 1T( αυτό δουλεύει σωστά με ποιό ακριβές "καλές" μνήμες, δοκίμασε με 2Τ μήπως και στις διαβάσει, βλέπω για να τρέχεις 1066, δεν πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο σε μνήμες

Ειναι όντως triple chanel kit ή μήπως πήρες 3 ντιμάκια ρων 4 γιγα και απλά τα κούμπωσες επάνω, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ περίπτωση ο imc δεν μπορεί στους πρώτης γενιάς core i7 nahalem (bloomfield, golftown, westmere) να δουλέψει ΠΟΤΕ σωστά

ΕΠΙΣΗΣ σε Χ58 μην ενεργοποιήσεις ΠΟΤΕ XMP, ή auto o/c, πολύ ρεύμα στον imc κάνει ζημιά, επίσης σε χ58 μέγιστη συχνότητα της ραμ 1600, παραπάνω δεν θα δείς καμμία βελτίωση της απόδοσης, επίσης μαζί με το CR2, χαλάρωσε και τα timings των μνημών λίγο για δοκιμή

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε! σε ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες !

εννοείται ότι δεν το περνάω ελαφρά ότι στα καλά καθούμενα κάηκε η ραμ ή το σλοτ!
από την άλλη το pc είναι 5 χρονών , ήταν για επαγγελματική χρήση καθαρά και τα
λεφτά του τα έχει βγάλει και με το παραπάνω! ποτέ δεν έιχα πρόβλημα , όποτε
το χρειάστηκα με έβγαλε ασπροπρόσωπο ! επείδη το χρησιμοποιούσα για render - animation
έχει φάει άπειρες ώρες να δουλεύει ο επεξεργαστής στο 100% ασταμάτητα κτλ

Το πισι όπως μου το είχα φτιάξει ο τεχνικός  το 2010, δεν το είχα πειράξει καθόλου ποτέ,
ούτε είχα ανοίξει το κουτί να κάνω πειράματα, ούτε έπαιζα με το βιος (γιατί δεν τα κατέχω αυτά
άλλωστε), όλα τα settings είναι  από τότε που το αγόρασα ''μαμα''!

τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή είναι αυτά :

intel hexa 970@ 3.2 (μαμά/ socket 1366)

noctua ψύξη

asus P6X58D-E

12 g ram kingston hyper x (6 x 2g / triple channel)

msi 470gtx twin frozr 2

thermaltake 775w

win 7 64bit ultimate

άρα δεν έχω 3χ4g που ανέφερες αλλά 6χ2g και όντως ήταν triple channel kit οταν τις αγόρασα!
είναι αυτές :

http://www.e-shop.gr/kingston-khx1600c9d3k3-6gx-ddr3-6gb-3x2gb-pc12800-1600mhz-hyperx-genesis-triple-channel-kit-p-PER.552601

(δεν είμαι σίγουρος αν όντως ήταν στα 1600 ή 1333 ....) τώρα γιατί τρέχει στα 1066 που μου λες δεν μπορώ να καταλάβω ....

αυτό με το XMP και το auto o/c δεν τα έχω πειράξει ποτέ επίσης !

τι να πώ ... μπορεί να ήταν η ώρα του να παιξει .... :/

υγ. να κάνω εξιδεικευμένους χειρισμούς σε βιος , να ρίξω ρεύματα κτλ δεν το έχω !

και κάποια screenshot μήπως δείτε κάτι που δεν βλέπω εγώ ....

post-345608-0-91622200-1433584602_thumb.jpg

post-345608-0-13736700-1433584604_thumb.jpg

post-345608-0-80074800-1433584607_thumb.jpg

post-345608-0-06029800-1433584609_thumb.jpg

Δημοσ.

Φίλε μου απο αυτό που μου γράφεις, (χωρίς να φταίς σε κάτι εσυ εννοείται, αλλά ο τεχνικός σου) το πρώτο λάθος που έκανε ήταν να τοποθετήσει 6 ντιμάκια στην μητρική αντί για 3 των 4ων γιγα, ΑΛΛΑ το μεγαλύτερο λάθος ήταν να τοποθετήσει command rate 1T με 6 ντιμάκια όπωσδήποτε 2Τ και ορισμένες μητικές δίνουν δυνατότητα για 3Τ όταν στο x58 ;έχεις 6 ντιμάκια, Πιθανότατα να είχες τυχαία κρασσαρίσματα κάποιες φορές, φαντάσου όυτε ο IMC του xeon δεν παίζει σταθερα με 6 ντιμάκια μνήμης και 1Τ, πόσο μάλλον του ι7,

Μπορεί να μην έχεις κάψει τίποτα απολύτως αλλά βρές κα΄ποιον που να ξέρει τι του γίνεταί με χ58 αν δν μπορείς να ασχοληθείς μόνος σου, Γενικά τα βήματα που μπορείς να κάνεις είναι

-μπαίνεις στο bios και επιλέγεις load setup defaults

-βγάζεις ΟΛΑ τα ντιμάκια απο την μητρική εννοείται με κλειστό υπολογιστη εκτός ρεύματος (βγάζεις το 3 πινο καλώδιο τροφοδοσίας που πάει απο την πρίζα στο τροφοδοτικό

-βγάζεις την μπαταρία απο την μητρική jumperόνεις (κάπου κοντά στην μπαταρία συνύθως έχει 3 πινάκια με εν jumper στα 1,2 και το βάζεις στα 2,3 για μισο λεπτό ας πούμε, καιμετά πάλι στα 1,2) τα κατάλληλα πινάκια στην μητρική ή πατάς το κουμπι CLRCMOS ή όπως περίπου το λέει.

-Βάζεις την μπαταρία, και τοποθετείς την πρώτη τριάδα των μνημών (3*2) gb στα κατάλληλα χρώματα στην μητρική(εδώ ανάλογα με την μητρική δεν μπορω να σε βοηθήσω δες το μανουαλ ποιο χρώμα πάει πρώτο)

- Ανοίγεις το pc και μπαίνεις στο bios, στα memory settings όλα auto, αλλά το command rate apo 1T που θα είναι βάζεις 2Τ κάνεις save και κλείνεις τον υπολογιστή. Τοποθετείς στην συνέχεια και τα υπόλοιπα ντιμάκια και ανοίγεις τον υπολογίστη και μπαίνεις κανονικά στα windows, EXEIΣ πολλές πιθανότητες όλα να είναι οκ και να έχεις 12gb ram

• Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ! θα το δοκιμάσω !

(το 2010 δεν ξέρω αν υπήρχαν 3χ4g , μπορεί να κάνω λάθος γιατί δεν έιμαι γνώστης βέβαια!

κρασαρίσματα και φριζαρισματα κ μπλε οθόνες ποτέ δεν είχα...!)

για να μην κάνω κάτι λάθος βάζω 2 φώτο για να σιγουρευτώ ότι κατάλαβα όλα όσα μου είπες !

στην μια φώτο είναι η mobo με την μπαταρία και λογικά το jumper είναι αυτό που έχω με κίτρινο στα δεξιά !

στην άλλη φώτο έχω κάνει ένα σχεδιάγραμμα με το jumper , τώρα είναι τέρμα αριστερά και μου λές στο βήμα 3 να το βάλω για μισό λεπτό τέρμα δεξιά(δηλ το 1,2-2,3)!

σωστά τα λέω ?

post-345608-0-55421800-1433591717_thumb.jpg

post-345608-0-65261700-1433591718_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν βγαλεις την μπαταρια κανει την ιδια δουλεια με το jumper.Οταν βγαλεις τις μνημες,ανεβασε μια φωτο με τις θεσεις των μνημων για να δουμε αν εχουν κανει οπτικα.

Δημοσ.

φίλε Χρόνη σε ευχαριστώ και εσένα για το ενδιαφέρον!

τι ακριβώς εννοείς ? να βγαλω φώτο την μοβο με άδεια τα σλοτ ? ή με γεμάτα ? (σόρι δεν κατάλαβα...)

έκανα το βήμα 1 : load default settings !

δεν βρίσκω στο βιος... memory settings , command rate  1T , 2Τ κτλ

μάλλον εκεί έιναι αλλα΄δεν το βλέπω λόγω απειρίας

μερικές φώτο από βιος :

post-345608-0-20310100-1433596126_thumb.jpg

post-345608-0-30715700-1433596131_thumb.jpg

post-345608-0-33686200-1433596136_thumb.jpg

post-345608-0-07537400-1433596141_thumb.jpg

post-345608-0-26161100-1433596146_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...