Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Επίσης το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με Θεσ/νίκη Γιατι το λες αυτο; :/ Επισης να πω οτι μολις εμαθα οτι το σπιτι κοιταει στον εθνικο κηπο δεν ακουγεται σχεδον τιποτα απο τον δρομο αλλα και οτι ειναι πληρως ανακαινισμένο και σαν 50τμ ειναι αρκετα καλα διαμορφομενο με μεγαλο σαλονι και φενεται μεγαλο πωω ρε πουστη μου λαχειο μου εκατσε 2
bilya Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Επίσης το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με Θεσ/νίκη αυτό πραγματικά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει σε όποια περιοχή της επαρχίας και να πας οι τιμές είναι ίδιες (καφες,πίτες κτλπ) αλλά οι επιλογές ελάχιστες ....τώρα αν κάποιοι πάνε μόνο σε high class clubakia καφετέριες αλλάζει το πράγμα γιατί καφέ με 2Ε βρίσκεις εξάρχεια με 3-3,5 πας μοναστηράκι και βλέπεις ακρόπολη και πολύ όμορφο κόσμο ειδικά το καλοκαίρι (if you know what i mean) και μπύρες βρίσκεις απο 2-2,5 Ε μέχρι όσο πάει άρα επιλογές φθηνές υπάρχουν και είναι πάρα πολλές
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 αυτό πραγματικά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει σε όποια περιοχή της επαρχίας και να πας οι τιμές είναι ίδιες (καφες,πίτες κτλπ) αλλά οι επιλογές ελάχιστες ....τώρα αν κάποιοι πάνε μόνο σε high class clubakia καφετέριες αλλάζει το πράγμα γιατί καφέ με 2Ε βρίσκεις εξάρχεια με 3-3,5 πας μοναστηράκι και βλέπεις ακρόπολη και πολύ όμορφο κόσμο ειδικά το καλοκαίρι (if you know what i mean) και μπύρες βρίσκεις απο 2-2,5 Ε μέχρι όσο πάει άρα επιλογές φθηνές υπάρχουν και είναι πάρα πολλές Αρα να φανταστω παντου το ιδιο Και εδω θεσσαλονικη πανω στην παραλια λεωφορου νικης ο καφες εχει στα 3.5
Adon1s Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Πω,παντως σου δινουν ετοιμο σπιτι χωρις να εχεις ενοικια κλπ και το ψυριζεις και ταλαιπωρεισαι μονος σου. Περνα Αθηνα,πανε μεονε εκει , και αν δεις οτι ζοριζεσαι και σε παιρνει οικονομικα , ψαξε να νοικιασεις . Οι μισοι και βαλε συμφοιτητες μου εχουν αλλαξει 2 φορες σπιτι ο καθενας .
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Πω,παντως σου δινουν ετοιμο σπιτι χωρις να εχεις ενοικια κλπ και το ψυριζεις και ταλαιπωρεισαι μονος σου. Περνα Αθηνα,πανε μεονε εκει , και αν δεις οτι ζοριζεσαι και σε παιρνει οικονομικα , ψαξε να νοικιασεις . Οι μισοι και βαλε συμφοιτητες μου εχουν αλλαξει 2 φορες σπιτι ο καθενας . Απλα θελω να μαθω πως ειναι εκει γυρο οχι οτι θα εχω και παραπονο (να το δω πρωτα απο κοντα και μετα βλεπουμε),γλιτωνω νοικι πολυ συμαντικο
MikeJ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 αυτό πραγματικά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που υπάρχει σε όποια περιοχή της επαρχίας και να πας οι τιμές είναι ίδιες (καφες,πίτες κτλπ) αλλά οι επιλογές ελάχιστες ....τώρα αν κάποιοι πάνε μόνο σε high class clubakia καφετέριες αλλάζει το πράγμα γιατί καφέ με 2Ε βρίσκεις εξάρχεια με 3-3,5 πας μοναστηράκι και βλέπεις ακρόπολη και πολύ όμορφο κόσμο ειδικά το καλοκαίρι (if you know what i mean) και μπύρες βρίσκεις απο 2-2,5 Ε μέχρι όσο πάει άρα επιλογές φθηνές υπάρχουν και είναι πάρα πολλές Κοίτα είναι λίγο ενδιάμεση η κατάσταση δλδ δεν είναι ακριβώς ψέμα,έχει γερή δόση αλήθειας....Εγώ επειδή μένω και Αθήνα και επαρχία, έχω προσέξει ότι όταν είμαι επαρχία ξοδεύω πραγματικά ελάχιστα χρήματα σε σχέση με την Αθήνα αν και βγαίνω και περισσότερο... Στην Αθήνα πάντα νοιώθω ότι μου φεύγουν πολλά λεφτά όταν βγαίνω.... Οι λόγοι 1) Στην επαρχία γλυτώνεις τα μεταφορικά... πας με πόδια στα περισσότερα μέρη και επίσης παίζουν πάντα αμάξια από κάποιους στη παρέα. 2) Στα τοπ μαγαζιά της πόλης μου μπύρα παίζει από 1,5 ευρώ μέχρι 3 πχ και καφές στα 2 με 3 (πάει και ανάλογα τι πίνει ο καθένας) Ποτά στα 5-6 ευρώ... Η παραλία μας που είναι 5 λεπτά με το αμάξι έχει πολλά ωραία μαγαζιά με τεράστιες ομπρέλες και ξαπλώστρες και είναι όλα τζαμπέ (παίρνοντας φυσικά έναν καφέ που είναι στα 3- 3,5) Τιμές τέτοιες στην Αθήνα θα βρεις μόνο σε μαγαζάκια τύπου στέκια όπως στα εξάρχεια που λες και πάλι με τα βίας... Δλδ τα καλύτερα και ακριβότερα της επαρχίας έχουν τιμές όπως τα φθηνότερα και κάπως πιο υποβαθμισμένα (χωρίς να θέλω να τα θίξω ) της Αθήνας 3) Οι γνωριμίες είναι σύνηθες φαινόμενο και υπάρχουν κεράσματα αρκετά (και από το μαγαζί αλλά και από γνωστούς άλλους) και επίσης παίζει πολύ το "Λογαριασμός Σούμα" δλδ είσαι μεγάλη παρέα πας να πληρώσεις και σου βγάζει ένα άθροισμα το οποίο πάντα είναι αρκετά χαμηλότερο από το τι έχει πάρει η παρέα αν χρεωνόντουσαν όλα ξεχωριστά ένα ένα... Στην Αθήνα πληρώνεις ότι παίρνεις με βάση το τιμοκατάλογο... Συνοψίζοντας αν θες τιμές επαρχίας στην Αθήνα μπορείς να βρεις αλλά θα πρέπει να ρίξεις τα στάνταρ κάπως.... Αν θες ίδια φάση θα την πληρώσεις αρκετά παραπάνω.... Εκεί που θα την βγάλεις πιο οικονομικά σε σχέση με επαρχία είναι στο φαγητό απ' έξω.... σουβλάκια και πίτσες δλδ... 4
Miracle Worker Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ακριβώς ότι είπε ο MikeJ. Ρε, μπας και είμαστε πατριώτες; (εκτός από το 1,5 ευρώ η μπύρα, αυτό δεν το έχω δει)
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Κοίτα είναι λίγο ενδιάμεση η κατάσταση δλδ δεν είναι ακριβώς ψέμα,έχει γερή δόση αλήθειας....Εγώ επειδή μένω και Αθήνα και επαρχία, έχω προσέξει ότι όταν είμαι επαρχία ξοδεύω πραγματικά ελάχιστα χρήματα σε σχέση με την Αθήνα αν και βγαίνω και περισσότερο... Στην Αθήνα πάντα νοιώθω ότι μου φεύγουν πολλά λεφτά όταν βγαίνω.... Οι λόγοι 1) Στην επαρχία γλυτώνεις τα μεταφορικά... πας με πόδια στα περισσότερα μέρη και επίσης παίζουν πάντα αμάξια από κάποιους στη παρέα. 2) Στα τοπ μαγαζιά της πόλης μου μπύρα παίζει από 1,5 ευρώ μέχρι 3 πχ και καφές στα 2 με 3 (πάει και ανάλογα τι πίνει ο καθένας) Ποτά στα 5-6 ευρώ... Η παραλία μας που είναι 5 λεπτά με το αμάξι έχει πολλά ωραία μαγαζιά με τεράστιες ομπρέλες και ξαπλώστρες και είναι όλα τζαμπέ (παίρνοντας φυσικά έναν καφέ που είναι στα 3- 3,5) Τιμές τέτοιες στην Αθήνα θα βρεις μόνο σε μαγαζάκια τύπου στέκια όπως στα εξάρχεια που λες και πάλι με τα βίας... Δλδ τα καλύτερα και ακριβότερα της επαρχίας έχουν τιμές όπως τα φθηνότερα και κάπως πιο υποβαθμισμένα (χωρίς να θέλω να τα θίξω ) της Αθήνας 3) Οι γνωριμίες είναι σύνηθες φαινόμενο και υπάρχουν κεράσματα αρκετά (και από το μαγαζί αλλά και από γνωστούς άλλους) και επίσης παίζει πολύ το "Λογαριασμός Σούμα" δλδ είσαι μεγάλη παρέα πας να πληρώσεις και σου βγάζει ένα άθροισμα το οποίο πάντα είναι αρκετά χαμηλότερο από το τι έχει πάρει η παρέα αν χρεωνόντουσαν όλα ξεχωριστά ένα ένα... Στην Αθήνα πληρώνεις ότι παίρνεις με βάση το τιμοκατάλογο... Συνοψίζοντας αν θες τιμές επαρχίας στην Αθήνα μπορείς να βρεις αλλά θα πρέπει να ρίξεις τα στάνταρ κάπως.... Αν θες ίδια φάση θα την πληρώσεις αρκετά παραπάνω.... Εκεί που θα την βγάλεις πιο οικονομικά σε σχέση με επαρχία είναι στο φαγητό απ' έξω.... σουβλάκια και πίτσες δλδ... Εε ενταξει δεν ειναι και μαγαζια να βγαινεις στα εξαρχεια μεσα στην βρωμα-πρεζα-αναρχια κτλπ χωρις, ας ειμαστε ειλικρινης ελαχιστοι πανε απο αλλες περιοχες στα εξαρχεια για καφε πιστευω :Ρ Ακριβώς ότι είπε ο MikeJ. Ρε, μπας και είμαστε πατριώτες; (εκτός από το 1,5 ευρώ η μπύρα, αυτό δεν το έχω δει) :P
MikeJ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ίσως Oneos33 ανάλογα και με την σχολή που θα περάσεις να σε συμφέρει να νοικιάσεις σε άλλον αυτό το σπίτι και με τα λεφτά που θα παίρνεις να βρεις κάτι μικρότερο, φθηνότερο και πιο κοντά στη σχολή σου, να έχεις και κέρδος δλδ (ένα 75άρι το μήνα ίσως )... αν και εντάξει δεν είναι δικό σου ακριβώς αλλά των παππούδων σου και μπορεί να μην θέλουν να το νοικιάσουν σε άλλον....
MT60RS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Εε ενταξει δεν ειναι και μαγαζια να βγαινεις στα εξαρχεια μεσα στην βρωμα-πρεζα-αναρχια κτλπ χωρις, ας ειμαστε ειλικρινης ελαχιστοι πανε απο αλλες περιοχες στα εξαρχεια για καφε πιστευω :Ρ :P πριν βγεις απο το σπιτι σου ασε πισω τις προκαταληψεις σου
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Ίσως Oneos33 ανάλογα και με την σχολή που θα περάσεις να σε συμφέρει να νοικιάσεις σε άλλον αυτό το σπίτι και με τα λεφτά που θα παίρνεις να βρεις κάτι μικρότερο, φθηνότερο και πιο κοντά στη σχολή σου, να έχεις και κέρδος δλδ (ένα 75άρι το μήνα ίσως )... αν και εντάξει δεν είναι δικό σου ακριβώς αλλά των παππούδων σου και μπορεί να μην θέλουν να το νοικιάσουν σε άλλον.... Υπομονη να δουμε τι θα πιασω με τις πανελληνιες πριν βγεις απο το σπιτι σου ασε πισω τις προκαταληψεις σου Γιατι αμφιβαλεις στο οτι δεν ειναι ετσι τα εξαρχεια;
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 για αλλα πραγματα αμφιβαλω... Δεν σε καταλαβαινω, εξηγησε μου γιατι ΄΄πριν βγεις απο το σπιτι σου ασε πισω τις προκαταληψεις σου΄΄ ;;
MT60RS Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 μπορεις να φανταστεις τι ειχα ακουσει πιτσιρικας για την Θεσ απο βλακες Αθηναιους, πριν ανεβω για βολτα
Miracle Worker Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Όχι, είσαι λάθος σε αυτό Oneos. Αν και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει πάρα πολλή βρώμα και πρέζα δυστυχώς, τα Εξάρχεια έχουν πολύ έντονη και πυκνή νυχτερινή ζωή και γενικά επιλογές διασκέδασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα