someone- Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Να προσθέσω συνοπτικά ως κάτοικος της περιοχής, Μπανάνα Μουν στο Καλλιμάρμαρο, κορυφαίο καλοκαιρινό μπαράκι, Αρμπαρόριζα στην Πλαστήρα, φτηνό και παρεΐστικο, Εξκάλιμπερ(club) και Red Lion pub στο Χίλτον, Λαδόκολλα που τα σπάει και Εξκάλιμπερ(καφέ) στην αρχή της Υμηττού.εισαι ωραιος εκτος την αρμπαροριζα που δε το ξερω σε ολα τα αλλα πηγαινω! να προσθεσω και το ψητοπωλειο μανδρακης, που οτι εχει μεσα ειναι τελειο αχ αυτο το κοντοσουβλι, στην αρχης της εθνικης αντιστασεως στην καισαριανη.εκει που ειναι το σπιτι σου παιζει το αστυνομικο τμημα συνταγματος να ειναι πιο κοντα σου. 1
paylidis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Λοιπόν, επειδή μένω στην περιοχή... Πλούσια διάσημη κλπ δεν ειναι πλέον, κάποτε ηταν-οπως ηταν κ η Κυψέλη ξέρω γω... Ειναι μια περιοχή που εχει αρκετές επιλογές και πολλα alternative πράγματα - γεγονός που δικαιολογεί και το οτι μένουν αρκετοί καλλιτέχνες. Για να καταλάβεις όμως ποσο εχει ξεπέσει στη ΧΕ υπάρχουν διαμερίσματα 50-55 τετραγωνικά και σε ψηλό όροφο με κάτω απο 9000€ (ναι όσο κανει ενα πολυ φθηνό αυτοκίνητο). Απο εκει κ πέρα αν το εχεις το σπίτι δε το συζητάμε, ΚΑΤ εμε μένεις άνετα αν και θα πρέπει να συνηθίσεις τη πολυ βαβούρα 1
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Διάσημο και πλούσιο το Παγκράτι; Χαχαχαχαχαχ... μάλλον κάποιου είδους τρολλάρισμα θα ήταν. Μου κάνει εντύπωση που ζητάνε 300+ ευρώ για ενοίκιο στο Παγκράτι. Σχεδόν κάθε πολυκατοικία είχε ξενοίκιαστα διαμερίσματα την τελευταία φορά που πέρασα (πριν κάτι μήνες) και γενικά τα ενοίκια στην περιοχή έχουν πέσει αρκετά μπας και νοικιάσει κανείς. Πάνω από 300€ αυτή την εποχή στο Παγκράτι για 50τμ είναι απίθανο να νοικιαστεί. Δεν τρολλαρα απλα εριξα μια ματια στο spitogatos και ειδα ψηλα νοικια.. Περιοχή πλουσίων δεν την λες. Έχει σινεμά (Village κλπ), αγορά (παπούτσια, ρούχα..όχι πολλά μαγαζιά), φαγαδικα, πάρκα, λίγες καφετέριες με καγκουρια. Το παρκάρισμα είναι πολύ δύσκολο. ΑΛΛΑ έχει ένα καλο: το Ciao <3 Απέχει ένα τέταρτο περίπου με τα πόδια από μέτρο Ευαγγελισμο οπότε σαν περιοχή είναι βολική. Ωραια ειναι + για μενα που εχει διαφορα καλουδια (φαγαδικα,μαγαζια,παρκα κτλπ) θενξ. το ciao τι ειναι; παιδια αλλο παγκρατι προς βυρωνα και αλλο προς νεα σμυρνη χαμηλα υμηττου, ειναι διαφορετικα εκει που εχει σπιτι ο φιλος. το μονο αρνητικο εκει θα ειναι οτι θα εχει βαβουρα γιατι ειναι μεγαλος δρομος και θα δυσκολευεσαι στο παρκαρισμα αλλα αφου δε θα εχεις ενοικιο δινεις κατι ψηλα για!παρκινγκ εχει ενα κοντα σου μεγαλο. συνταγμα πας για πλακα με τα ποδια. μετρο θα σαι κανενα δεκαλεπτο απο το συνταγμα με τα ποδια και θα μπορεις να επιλεξεις κοκκινη και μπλε γραμμη. σκεψου οτι η ηρωδου αττικου ειναι ο πιο ακριβος δρομος της ελλαδας. απο την απεναντι μερια θα δεις σπιτια του 1950 με ενοικια 1000+. Ειμαι συνηθισμενος στην βαβουρα αλλα αφου το φερνει ετσι η μοιρα,απο συγκοινωνια απο οτι μου ειπες ειναι καλα ολα ειναι κοντα σχετικα συνταγμα πλακα μοναστηρακι, επηδη μιλησα με συμβολαιογραφο μου ειπε οτι το σπιτι ειναι σε καλη περιοχη ειναι 2 στενα απο τον εθνικο κηπο και το μαξιμο οπως επισης ειναι φουλ αστυνομια (μια ματια που εριξα και εγω το διαπίστωσα) και μου ειπε οτι παλαιοτερα μεναν διαφοροι πολιτικοι εκει γυρω και οτι ειναι πολυ καλη περιοχη.Το σπιτι ειναι ακριβως που ειναι η κοκκινη βουλιτσα απλα απο την απεναντι μερια του δρομου. Αν είναι έτσι πάνω σε τόσο κεντρικό δρόμο το σπίτι πιστεύω είναι μεγάλο + σε θέμα ασφάλειας (τόσο του σπιτιού αλλά και δική σου αφού δεν θα χρειάζεται να μπλέκεις με στενάκια για να γυρνάς σπίτι το βράδυ) και επίσης θετικό και για συγκοινωνίες (περνάνε τρόλει από κάτω μεταξύ των οποίων και το 11 από τα ελάχιστα ολονύχτια μέσα). Το κακό θα είναι η βαβούρα ενδεχομένως και το καυσαέριο που θα είναι όλα αυξημένα σε σχέση με το να ήσουν κάπου πιο χωμένος στη περιοχή. Κέντρο είναι όσο δε πάει που πιστεύω καλό είναι για φοιτητή, αν και ιδιαίτερα κοντά σε κάποια σχολή δεν είναι (δλδ δε πας με τα πόδια) αλλά είναι σε απόσταση που παλεύεται για όλες (με τα μέσα) πιστεύω και του κέντρου (ΑΣΟΕΕ, Νομική) και Ζωγράφου αλλά και με το μετρό από ευαγγελισμό για Αιγάλεω και τα ΤΕΙ πχ... Το παγκράτι είναι στο μυαλό μου η κλασική εικόνα που έχω για την Αθήνα από μικρός (Το Ρετιρέ μάλλον βοήθησε σε αυτό) και νομίζω δεν έχουν αλλάξει και πολλά στην περιοχή από τότε...πιστεύω δεν έχει πάρει τόσο την κατρακύλα που έχουν τα Πατήσια ή η Κυψέλη πχ.... Έχει κλείσει ο Λέντζος βέβαια και δεν θα πιεις το καλύτερο φραπέ της Ελλάδας... Ναι ετσι ειναι πανω στον δρομο αλλα ενταξει εχω συνηθισει την βαβουρα εχει και 2πλα τζαμια θα την βγαλουμε πιστευω Καταρχάς το σημείο που δείχνεις στο χάρτη που έχεις βάλει έχει πολύ φασαρία λόγο του ότι ο δρόμος που περνά από μπροστά είναι πλατύς και περνάν 24/7 αυτοκίνητα, γιατί είναι η κεντρική οδός που περνά απ' την Αττική άμα θες να πας από Βόρεια προάστια προς Νότια, και το αντίστροφο. Που σημαίνει πως οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι διπλά τα τζάμια, ρώτα αν είναι, αν δεν είναι φρόντισε για τα έξοδα, να μη τρελαθείς απ' το θόρυβο. Από κει και πέρα, είσαι σύνορα Παγκρατίου με Ζάππειο. Αν την αστυνομία την είδες προς τα κει που έχει πρασινάδες και τη Ρηγίλλης, είναι επειδή εκεί κοντά είναι το Μέγαρο Μαξίμου που μένει ο Τσίπρας, και τα γραφεία της ΝΔ. Το Παγκράτι είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, και όσο απομακρύνεσαι και πας βαθύτερα, να νοίκια πέφτουν. Τώρα σαν περιοχή... Το σημερινό Παγκράτι είναι μια σκιά του προηγούμενου εαυτού του. Μεγάλωσα βγαίνοντας εκεί με τη παρέα μου απ' τα 13, και είμαι 28. Πριν τη κρίση γινόταν χαμός, οι δρόμοι έσφιζαν από ζωή, και τα μαγαζιά όπως καφετέριες κτλπ τα Σαββατοκύριακα στην οδό Υμμητού ήταν γεμάτα, και κάναν ουρές (!) περιμένοντας τραπέζι να αδειάσει. Πήγα στρατό το 2010 που άρχισαν τα μνημόνια, και όταν μετά από μήνες ξαναπήγα στο Παγκράτι, ένιωσα πως βρισκόμουν σε πόλη-φάντασμα. Πάνω απ' τα μισά μαγαζιά που υπήρχαν το 2009 και πιο πριν έχουν κλείσει, και όσα απέμειναν ψιλοσυντηρούνται, το βράδυ οι δρόμοι είναι άδειοι, το άλλοτε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο που έχει και Village Cinemas τώρα είναι ψόφιο. Τα μαγαζιά που έχουν απομείνει σε Υμμητού (που ήταν το κέντρο της βόλτας Παγκρατίου κάποτε) είναι κάτι καφέ-μπαρ που έχουν ξέκωλα 15χρονα που θέλουν να βγάλουν χατζηλίκι και τα χουν να κάθονται όλη την ώρα όρθια μόνο και μόνο για να φαίνονται, και νομίζουν ότι είναι club, και έτσι επικρατεί συσκότιση και παίζουν μουσική τέρμα να δυσκολεύεσαι να συνεννοηθείς με τον διπλανό σου. Αν είσαι πιτσιρικάς και θες να χεις τη ψευδαίσθηση ότι πας σε κλαμπ χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις είσοδο, και χωρίς να μπορείς να χορέψεις, αλλά να είσαι στα σκοτάδια και με τέρμα μουσική καθισμένος σε ένα τραπέζι πίνοντας καφέ, go for it. Υπάρχει και ένα άλλο σημείο για καφέ που άνοιξε πρόσφατα στη πλατεία Πλαστήρα. Εκεί μαζεύεται κόσμος που θεωρεί τον εαυτό του κάπως, και είναι κάπως σνομπ και καθώς πρέπει, αλλά έχουν γεμίσει το πεζοδρόμιο με τραπέζια,και ελέω και των παρκαρισμένων και μερικές φορές διπλοπαρκαρισμένων αμαξιών, αναγκάζεσαι να κατέβεις στο δρόμο για να περάσεις, και να κοιτάς μην έρχεται κάνα αυτοκίνητο, και έτσι μου τη σπάει! Υπάρχει και ένα rock bar που ανοίγει στις 9 το βράδυ, το Domahar. Προσωπικά προτιμώ ποιο χαλαρά και παρείστικα μαγαζιά, να μπορείς να αράξεις άνετα με άπλα, να μην έχουν φασαρία ώστε να μπορείς να κουβεντιάσεις άνετα, να πιεις κάνα ρακόμελο, να βλέπεις τριγύρω σου... Τέτοια θα βρεις απ' το Μετς και πέρα, προς Πλάκα, Θησείο. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά σουβλατζίδικα όμως. Το grill & pita είναι το αγαπημένο μου, επειδή δεν στάζει ζουμιά και είναι νόστιμο! Ότι άλλο θες ρώτα, όπως είπα από 13-14 χρονών έβγαινα καθημερινά στη περιοχή, και κάποια περίοδο έμενα κιόλας Παγκράτι,και τη ξέρω καλά. Δεν μαρεσουν τα ξεκωλα 15χρονα ουτε αυτου του ειδους μαγαζια τα οποια κανουν Promotion με πορτα κατι πιτσιρικια νομιζοντας οτι ειναι σε κανενα club στο san trope,παντως ευχαριστω για την γνωμη σου και οντως πρεπει να ειναι διπλα στο μαξιμου Αν χρειαστω κατι θα σε ρωτησω Παγκράτι προς Χίλτον και προς Μετς είναι ακόμα πλούσιες περιοχές. Δεν ξερω πως ειναι (διοτι ειμαι απο θεσσαλονικη)αλλα μου ειπαν οτι οντως ειναι καλη περιοχη γενικως και σε σχεση με αλλες Ε εντάξει δε το λες και πλούσιο το Μετς. Απλά έχει κάποιους πεισματάρηδες ιδιοκτήτες που προτιμούν να έχουν τα διαμερίσματά τους άδεια μήνες ή και χρόνια, παρά να ρίξουν τις τιμές που ζητάν... Έχει όμως λίγα μαγαζιά, αλλά καλά. Από ασφάλεια διάφορα έχουν γίνει στο Παγκράτι. Έχει αστυνομικό τμήμα η περιοχή, αλλά στο παρελθόν είχαν γίνει επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών, κάτι φασίστες είχαν πλακώσει ένα gay ζευγάρι, υποθέσεις με ναρκωτικά, κάποτε είχε βρεθεί μια γιάφκα της 17Ν... στη τηλεόραση είχα ακούσει για κάποιους που πουλάν προστασία, και πως κάποτε είχαν ρίξει μολότοφ σε μια καφετέρια, που έχει μείνει ο χώρος μαυρισμένος ακόμα και σήμερα... Ε πιστευω παντου συμβαινουν αυτα π.χ εξαρχεια ομονοια αλλα δεν νομιζω να γινονται καθημερινα Να προσθέσω συνοπτικά ως κάτοικος της περιοχής, Μπανάνα Μουν στο Καλλιμάρμαρο, κορυφαίο καλοκαιρινό μπαράκι, Αρμπαρόριζα στην Πλαστήρα, φτηνό και παρεΐστικο, Εξκάλιμπερ(club) και Red Lion pub στο Χίλτον, Λαδόκολλα που τα σπάει και Εξκάλιμπερ(καφέ) στην αρχή της Υμηττού. Αν υπαρχουν οταν θα ερθω θα προσπαθησω να παω στο μπανανα χαχαχα απο το ονομα και μονο εισαι ωραιος εκτος την αρμπαροριζα που δε το ξερω σε ολα τα αλλα πηγαινω! να προσθεσω και το ψητοπωλειο μανδρακης, που οτι εχει μεσα ειναι τελειο αχ αυτο το κοντοσουβλι, στην αρχης της εθνικης αντιστασεως στην καισαριανη. εκει που ειναι το σπιτι σου παιζει το αστυνομικο τμημα συνταγματος να ειναι πιο κοντα σου. Ναι ειναι πολυ κοντα οντως. Λοιπόν, επειδή μένω στην περιοχή... Πλούσια διάσημη κλπ δεν ειναι πλέον, κάποτε ηταν-οπως ηταν κ η Κυψέλη ξέρω γω... Ειναι μια περιοχή που εχει αρκετές επιλογές και πολλα alternative πράγματα - γεγονός που δικαιολογεί και το οτι μένουν αρκετοί καλλιτέχνες. Για να καταλάβεις όμως ποσο εχει ξεπέσει στη ΧΕ υπάρχουν διαμερίσματα 50-55 τετραγωνικά και σε ψηλό όροφο με κάτω απο 9000€ (ναι όσο κανει ενα πολυ φθηνό αυτοκίνητο). Απο εκει κ πέρα αν το εχεις το σπίτι δε το συζητάμε, ΚΑΤ εμε μένεις άνετα αν και θα πρέπει να συνηθίσεις τη πολυ βαβούρα Τα ειδα και γω αλλα σορρυ αυτα δεν ειναι σπιτια γιαφκες ειναι ειναι υπογεια ειναι σε αθλια κατασταση..ειπαμε μην βγαλουμε κανενα καρκινο εκει μεσα Επισης να βγει καποιος για καφε ή νυχτα (club) που λεει;; ρωτησα ενα παιδι απο εκει και μου για γλυφαδα Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2015 από Oneos33
bilya Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Άτυχος γιατί έκλεισε το σιδεραδικο(ξεκολλα απο την μουσική κάποια πραγματα πρέπει να τα δεις σαν φοιτητής) ..... 1
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Άτυχος γιατί έκλεισε το σιδεραδικο(ξεκολλα απο την μουσική κάποια πραγματα πρέπει να τα δεις σαν φοιτητής) ..... Σιδεραδικο να φαταστω ελληναδικο; χαχαχα
paylidis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Τα ειδα και γω αλλα σορρυ αυτα δεν ειναι σπιτια γιαφκες ειναι ειναι υπογεια ειναι σε αθλια κατασταση..ειπαμε μην βγαλουμε κανενα καρκινο εκει μεσα εχει και άλλα μια χαρα και ειπα οχι υπογεια... και με 8χιλ αλλα δεν εχουν θερμανση (κλαιν). επισης αγορασε προσφατα με 12χιλ στην υμηττου 70 τμ φίλος... δεν εχει σημασία αυτό παντως. το σημειο εφοσον ειναι εκει που λες ειναι καλό, εκει κοντα είμαι και εγω... σίγουρα βεβαια ειναι υπερεκτιμημένο (στα ψιλο-καινούργια ειδικά όπως το δικο μου βαρανε στο κεφάλι). Μια χαρα θα είσαι και πας παντου απο εκει (εχεις λεωφορεια, τρολλευ, μετρό και λιγο πιο περα τραμ)
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 εχει και άλλα μια χαρα και ειπα οχι υπογεια... και με 8χιλ αλλα δεν εχουν θερμανση (κλαιν). επισης αγορασε προσφατα με 12χιλ στην υμηττου 70 τμ φίλος... δεν εχει σημασία αυτό παντως. το σημειο εφοσον ειναι εκει που λες ειναι καλό, εκει κοντα είμαι και εγω... σίγουρα βεβαια ειναι υπερεκτιμημένο (στα ψιλο-καινούργια ειδικά όπως το δικο μου βαρανε στο κεφάλι). Μια χαρα θα είσαι και πας παντου απο εκει (εχεις λεωφορεια, τρολλευ, μετρό και λιγο πιο περα τραμ) Μακαρι να ειναι καλο σημειο ετσι πως φενετε, αλλα μια ερωτηση προς ΟΛΟΥΣ δεν ειναι ΚΡΙΜΑ να αφησω την θεσσαλονικη (που δεν μενω και μεσω μενω σε ενα προαστειο 20χλμ 20 λεπτα το πολυ με αμαξι) για να παω αθηνα; Ειχα παει 2 φορες αθηνα εντυπωσιαστικα οτι εχει τα παντα σχετικα με την θεσσαλονικη και ελεγα ειναι πολυ καλυτερα αλλα μετα καταλαβα οτι πολυ χαβουζα η αθηνα χαμος γινεται, εδω ειναι πολυ χαλαρα
paylidis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 αν ρωτας για το που θα κανεις καλυτερη φοιτητική ζωη πιθανώς η απαντηση σου να ειναι θεσσαλονική, δε ξερω-δεν εχω ζήσει και δε μου αρεσει σαν πολη γιατι θεωρω οτι με περιορίζει... Αν ρωτάς που εχεις πιο πολλες εναλλακτικές και πιο πολλα να ανοιξει το μάτι σου ξεκαθαρα αθήνα... Δες τι θα κανεις με τα μορια σου οταν ερθει η ωρα και βλέπεις...
bilya Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Σιδεραδικο να φαταστω ελληναδικο; χαχαχα ουτε το ίδιο δεν ήξερε τι ηταν αλλά δεν πας για μουσική σε αυτά τα μαγαζια... Βλακείες Αθήνα για φοιτητής είναι η καλύτερη πόλη(αρκει να μένεις μόνος κ σε καλη περιοχή) έχει τα πάντα κ το πιο σημαντικό έχει κόσμο (εκτός απο 15αυγουστο). Αστυνομία έχει γιατί είναι κ καποιες πρεσβειες εκεί γύρω
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 αν ρωτας για το που θα κανεις καλυτερη φοιτητική ζωη πιθανώς η απαντηση σου να ειναι θεσσαλονική, δε ξερω-δεν εχω ζήσει και δε μου αρεσει σαν πολη γιατι θεωρω οτι με περιορίζει... Αν ρωτάς που εχεις πιο πολλες εναλλακτικές και πιο πολλα να ανοιξει το μάτι σου ξεκαθαρα αθήνα... Δες τι θα κανεις με τα μορια σου οταν ερθει η ωρα και βλέπεις... Οντως η θεσσαλονικη σε περιοριζει αλλα ειναι πολυ χαλαρα εχουμε και την χαλκιδικη διπλα μας ουτε το ίδιο δεν ήξερε τι ηταν αλλά δεν πας για μουσική σε αυτά τα μαγαζια... Βλακείες Αθήνα για φοιτητής είναι η καλύτερη πόλη(αρκει να μένεις μόνος κ σε καλη περιοχή) έχει τα πάντα κ το πιο σημαντικό έχει κόσμο (εκτός απο 15αυγουστο). Αστυνομία έχει γιατί είναι κ καποιες πρεσβειες εκεί γύρω χαχαχαχα παλι καλα που εκλεισε τοτε, θα το ψαξω και αλλο,ευχαριστω παντως
MikeJ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Συνήθως οι Θεσσαλονικείς μένουν εκεί για σπουδές πάντως, ελάχιστοι πρέπει να έρχονται προς Αθήνα μεριά... Σίγουρα είναι καλύτερη πόλη για φοιτητική ζωή αλλά μόνο αν μένεις μόνος σου πιστεύω.... Αν είναι να είσαι εκεί αλλά με γονείς... καλύτερα Αθήνα σε σπίτι μόνος σου.... Από φωτογραφίες που βλέπω στο FB νομίζω το Υοο πρέπει να είναι το νέο σιδεράδικο.... ( Στριπτιζο-Club κατάσταση.... )
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Συνήθως οι Θεσσαλονικείς μένουν εκεί για σπουδές πάντως, ελάχιστοι πρέπει να έρχονται προς Αθήνα μεριά... Σίγουρα είναι καλύτερη πόλη για φοιτητική ζωή αλλά μόνο αν μένεις μόνος σου πιστεύω.... Αν είναι να είσαι εκεί αλλά με γονείς... καλύτερα Αθήνα σε σπίτι μόνος σου.... Από φωτογραφίες που βλέπω στο FB νομίζω το Υοο πρέπει να είναι το νέο σιδεράδικο.... ( Στριπτιζο-Club κατάσταση.... ) Πιστευεις θεσσαλονικη για φοιτητικη ζωη ειναι καλυτερα θεσσαλονικη αν μενεις μονος; χαχαχα yolo
MikeJ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Το είπα λάθος ; Ναι λέω ότι η η Θεσσαλονίκη όπως και η Πάτρα είναι φοιτητούπολεις και θα κάνεις καλύτερη φοιτητική ζωή σε σχέση με την Αθήνα ( που είναι μια απέραντη χαώδης πόλη) πχ αλλά αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι θα μένεις μόνος σου. Αν είναι να μένεις στο πατρικό σου μαζί με τους γονείς, δεν καταλαβαίνεις ουσιαστικά την μετάβαση από το λύκειο στο φοιτητιλίκη και ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα μπορείς να κάνεις τις καφρίλες που θα κάνεις μόνος σου αν είναι η μάνα σου και ο πατέρας σου σπίτι... ούτε τα γκομενιλίκια κλπ θα βολεύουν. Εγώ το είδα αυτό από παιδιά που ήταν Αθηναίοι και πέρασαν εδώ σε σχολές στην Αθήνα και έμεναν ακόμα στο σπίτι τους... Όλοι έλεγαν ότι απλά είναι σαν να τέλειωσαν το λύκειο και να πήγαν πανεπιστήμιο.. καμία άλλη αλλαγή. Η μαμά ακόμα μαγειρεύει και καθαρίζει, στο ίδιο δωμάτιο κοιμάμαι, ο πατέρας είναι πάνω από το κεφάλι μου κλπ... Δλδ καλύτερα μόνος σου στην Αθήνα παρά με τους γονείς στη Σαλονίκη... Αν μπορείς όμως να μείνεις μόνος σου και στη Θεσσαλονίκη καλύτερα εκεί.... 2
Oneos33 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Το είπα λάθος ; Ναι λέω ότι η η Θεσσαλονίκη όπως και η Πάτρα είναι φοιτητούπολεις και θα κάνεις καλύτερη φοιτητική ζωή σε σχέση με την Αθήνα ( που είναι μια απέραντη χαώδης πόλη) πχ αλλά αυτό ισχύει με την προϋπόθεση ότι θα μένεις μόνος σου. Αν είναι να μένεις στο πατρικό σου μαζί με τους γονείς, δεν καταλαβαίνεις ουσιαστικά την μετάβαση από το λύκειο στο φοιτητιλίκη και ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα μπορείς να κάνεις τις καφρίλες που θα κάνεις μόνος σου αν είναι η μάνα σου και ο πατέρας σου σπίτι... ούτε τα γκομενιλίκια κλπ θα βολεύουν. Εγώ το είδα αυτό από παιδιά που ήταν Αθηναίοι και πέρασαν εδώ σε σχολές στην Αθήνα και έμεναν ακόμα στο σπίτι τους... Όλοι έλεγαν ότι απλά είναι σαν να τέλειωσαν το λύκειο και να πήγαν πανεπιστήμιο.. καμία άλλη αλλαγή. Η μαμά ακόμα μαγειρεύει και καθαρίζει, στο ίδιο δωμάτιο κοιμάμαι, ο πατέρας είναι πάνω από το κεφάλι μου κλπ... Δλδ καλύτερα μόνος σου στην Αθήνα παρά με τους γονείς στη Σαλονίκη... Αν μπορείς όμως να μείνεις μόνος σου και στη Θεσσαλονίκη καλύτερα εκεί.... Συμφωνώ 101%
Pa0ki Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2015 Επίσης το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με Θεσ/νίκη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα