Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ 

θα ηθελα για ακομα μια φορα τι βοηθεια σας για το ταπλετ του αδερφου μου (που του χαλασε το βυσμα και δεν φορτιζει) το πηγα σημερα από εκει που το πηρα και μου ειπαν ότι δεν το καλυπτει η  εγγυηση

και ότι θελει 75 για αλλαγη και το λαπτοπ κανει καινουργιο 100

οποτε προσπαθησα να το φτιαξω μονος μου

ΤΟ ΤΑΒΛΕΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α3000

lenovo-tablet-ideatab-a3000-white-front-

το ανοιξα λοιπον ακολουθουν φωτο από το εσωτερικο του ταβλετ

εβγαλα τin mico usb port και θελω τη βοηθεια σας

να μου πειΤΕ ποιο πρεπει να παρω

(ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ -ΚΙΝΗΤΟ)

post-259423-0-39898600-1433522925_thumb.jpg

post-259423-0-29621300-1433523431_thumb.jpg

post-259423-0-87584100-1433523441_thumb.jpg

post-259423-0-73239300-1433523455_thumb.jpg

post-259423-0-11918800-1433523470_thumb.jpg

post-259423-0-91933300-1433523481_thumb.jpg

post-259423-0-57685900-1433523493_thumb.jpg

Επεξ/σία από smoke0man2
Δημοσ.

Ρε παιδια κανεις;πραγματικα οποιαδηποτε προταση ειναι δεκτη.ειδικα οι συμβουλες :-) να προχωρησω σε αγορα καινουργιου ανταλλακτικου?παρακαλω οποιος ειναι γνωστης ας βοηθησει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανέβασε καθαρές φωτό,ΙΣΩΣ έχεις προκαλέσει ζημιά στο pcd απο την αποκόλληση του usb.

Το συμπέρασμα οτι φταίει το usb πως το έβγαλες;;ΑΝ είναι κάτι άλλο;;μην κάνεις "πειράματα" γιατί το πιθανότερο είναι να πάει στα σκουπίδια.

Επεξ/σία από coolerman
Δημοσ.

Τι εννοεις?αφου ο ειδικος μου το ειπε οτι θελει αλλαγη.οσο και να προσπαθησα καλυτερες φωτο δεν μποερσσ να βγαλω..θα προσπαθησω ομως παλι τι πρωι.τι ακριβως να βγαλω?

Δημοσ.

βγαλε μια καλή κοντινή φωτο του σημείου που αφαίρεσες το Micro USB να φανεί

το τυπωμένο της πλακέτας καλα και από κοντα

Δημοσ.

βγαλε μια καλή κοντινή φωτο του σημείου που αφαίρεσες το Micro USB να φανεί

το τυπωμένο της πλακέτας καλα και από κοντα

Έβγαλα από άλλο κινητό.εάν τραβήξω λίγο πιο κοντά θολωνουν τα πάντα.να προσθέσω ότι δεν προσπάθησα να το βγάλω απλά ξεκολλήσε την ώρα που πήγα να το Ξεκόλησω.

post-259423-0-11945200-1433568553_thumb.jpg

post-259423-0-13568300-1433568656_thumb.jpg

post-259423-0-43477000-1433568811_thumb.jpg

Δημοσ.

Καταρχην δεν επρεπε να το πειραξεις γιατι κατα 90% οπως ειπαν και τα παιδια εχεις κανει ζημια.Οπου και να το πηγαινες σε καποιο ηλεκτρονικο με 10-15€ θα στο φτιαχνε.Τεσπα αμα κανεις αναζητηση για lenovo a300 usb post θα σου βγαλει το ανταλακτικο που θες πχ:http://m.aliexpress.com/item/1269780417.htmlειναι λιγο ακριβο διοτι δινει 20 κομματια.Το πας σε εναν και με 10€ στο κολλαει και εισαι ετοιμος.

Δημοσ.

Θέλω να προσπαθήσω μόνος . Πρέπει πρώτα να βγάλω όλες. Της κολλήσεις; Δεν θέλ 20κομμάτια είναι πολλά.μπορείτε να μου δώσετε οδηγίες σαν να το κάνατε εσείς;

Δημοσ.

εχεις καταστρεψει το τυπωμένο εχεις κόψει και τις 5 ινες τ USB (GND/SENSE/D+/D-/Vcc) πλεον για σ'ενα είναι μάταιο να προσπαθήσεις να το φτιαξεις γτ εκανες την επισκευή 10000000000% πιο δυσκολη απ ότι πρεπει... στην περίπτωση αυτή θα πρεπει να μπει USB NEW sto idio σημειο και να τραβη3εις Lines από τα ποδαράκια του micro USB  στα components που αντιστοιχούν στο τυπωμένο πραγμα που είναι ακατόρθωτο για εσενα χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις

Δημοσ.

εχεις καταστρεψει το τυπωμένο εχεις κόψει και τις 5 ινες τ USB (GND/SENSE/D+/D-/Vcc) πλεον για σ'ενα είναι μάταιο να προσπαθήσεις να το φτιαξεις γτ εκανες την επισκευή 10000000000% πιο δυσκολη απ ότι πρεπει... στην περίπτωση αυτή θα πρεπει να μπει USB NEW sto idio σημειο και να τραβη3εις Lines από τα ποδαράκια του micro USB στα components που αντιστοιχούν στο τυπωμένο πραγμα που είναι ακατόρθωτο για εσενα χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και γνώσεις

όταν λες εργαλεία τη εννοείς;όταν λες lines εννοείς καλωδιακια;κατάλαβα περίπου τι λες.αν εννοείς καλώδιο;πρέπει να είναι πολλή μικρά;
Δημοσ.

Πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία,και απ' τι καταλαβαίνουμε δεν διαθέτεις.

κρίμα για το tablet

Δημοσ.

Εργαλεία τώρα θα χρειαστείς ένα καλό κολλητήρι, καλάι, σολτερίνη, λεπτό καλώδιο για τις ενώσεις, ένα πολύμετρο και μετά κόλα 2 υλικών για να το στερεώσεις για να μην την ξαναπάθεις (δεν είναι απαραίτητο βέβαια). Το δύσκολο είναι να βρεις θύρα που να μπορεί να κάτσει στην βάση της μητρικής και να έχει τα πινάκια στην ίδια μεριά (μην πάρεις δηλαδή και αντί για σειρά 1-2-3-4-5 να έχει 5-4-3-2-1).

Εσένα έχει σπάσει μέσα η θύρα; Ή απλά έφυγε απο την θέση της μαζί με τον φορτιστή; Γιατί την αλλάζεις δηλαδή; Με απλό κόλλημα δεν θα κάνεις δουλειά;

Στην ουσία πάντως 2 καλώδια πρέπει να χρειάζονται, τα 5V και η γείωση, η δεύτερη βρίσκεται εύκολα, τα 5V δεν μπορώ να δω καλά στις φωτογραφίες...

Σκάνερ δεν έχεις να περάσεις την πλακέτα μια σε full ανάλυση να δούμε τι γίνεται; 

Δημοσ.

... όταν εννοω Lines εννοώ ines xalkou διαμέτρου τριχας μαλλιων που τις κολλάμε με digital microscope στο καθενα από τα ποδαράκια του micro USB σε τέτοιες περιπτώσεις καταστροφης τ τυπομενου και τις πηγαίνουμε στο ανάλογο κύκλωμα της πλακέτας για να δουλευει σωστα :) σου παραθετω και 2  εικονες

damage wrong desoldering

micro usb repair with lines

για να καταλάβεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εργαλεία τώρα θα χρειαστείς ένα καλό κολλητήρι, καλάι, σολτερίνη, λεπτό καλώδιο για τις ενώσεις, ένα πολύμετρο και μετά κόλα 2 υλικών για να το στερεώσεις για να μην την ξαναπάθεις (δεν είναι απαραίτητο βέβαια). Το δύσκολο είναι να βρεις θύρα που να μπορεί να κάτσει στην βάση της μητρικής και να έχει τα πινάκια στην ίδια μεριά (μην πάρεις δηλαδή και αντί για σειρά 1-2-3-4-5 να έχει 5-4-3-2-1).

Εσένα έχει σπάσει μέσα η θύρα; Ή απλά έφυγε απο την θέση της μαζί με τον φορτιστή; Γιατί την αλλάζεις δηλαδή; Με απλό κόλλημα δεν θα κάνεις δουλειά;

Στην ουσία πάντως 2 καλώδια πρέπει να χρειάζονται, τα 5V και η γείωση, η δεύτερη βρίσκεται εύκολα, τα 5V δεν μπορώ να δω καλά στις φωτογραφίες...

Σκάνερ δεν έχεις να περάσεις την πλακέτα μια σε full ανάλυση να δούμε τι γίνεται;

Φίλε μου από ότι κατάλαβα ξεκολλήσε . Και έχει μείνει το πίσω μέρος. Εάν δεις την φώτο. Το θεμαη είναι πιο είναι το σωστό usb που πρέπει να αγοράσω μπορείτε να μου βρείτε ένα; Βρήκα μερικά αλλά δεν στέλνε Ελλάδα είναι από Αμερική.την επόμενη εβδομάδα θα μου έρθει αυτό.http://baumtronics.com/product_info.php/yihua-853d-1a-3in1-ho-air-soldering-iron-and-power-supply-p-85?osCsid=994659ba2275dce0c35b9684974ff38d και http://baumtronics.com/product_info.php/soldering-wire-03mm-250g-6337-p-149 πιστεύω ότι θα είναι πιο εύκολα Επεξ/σία από smoke0man2
Δημοσ.

Άμα απλά ξεκόλλησε δεν έχεις θέμα, βάζεις και το ίδιο και βάζεις και κόλλα για να πιάσει, μετά κάνεις τις ενώσεις. Αν όμως έχει σπάσει μέσα (έτσι πχ) τότε όντως θες άλλο. Δηλαδή, φορτιστής micro usb μπαίνει στην θύρα; Αν μετρήσεις με πολύμετρο στα πόδια gnd και 5v (πρώτο και τελευταίο πόδι) σου δίνουν 5v όσο έχεις τον φορτιστή συνδεδεμένο?

Απάνω στην πλακέτα φαίνεται που κατέληγαν το πρώτο και το τελευταίο πόδι απο τα 5; Γιατί εκεί πρέπει να τα τερματίσεις με κανένα καλώδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...