Προς το περιεχόμενο

Να γυρίσω σε SATA?

Marcos_Aurilius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, μιας και είμαι ακόμα λίγο επιφυλακτικός απέναντι στην νέα μόδα του SATA, ζητάω την γνώμη σας.

Έχω το config της υπογραφής μου, με την εξής διάταξη:

- Primary Master => 8GB, ATA66 (WinXP partition)

- Primary Slave => 40GB, ATA100 (Games, Programs, Documents partitions)

- Secondary Master => CDRW

- Secondary Slave = > DVD

Και η ερώτησή μου: η mobo μου, περιείχε στην συσκευασία τον μετατροπέα Serillel150, που μπορεί να μετατρέψει μία ATA συσκευή μου σε SATA. Αξίζει τον κόπο να κάνω μία τέτοια μετατροπή από πλευράς επιδόσεων, και αν ναι ποια συσκευή να "μετατρέψω"? Υποθέσεις μπορώ να κάνω κι εγώ, οπότε θα προτιμούσα αποψεις από προσωπική εμπειρία. Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Καταρχήν και μόνο που έχεις τον ATA66 στο ίδιο κανάλι με τον ΑΤΑ100 καθυστερείς το σύστημα.

Εγκατέστησε το λειτουργικό στον ΑΤΑ100 και βάλε και τους SATA Drivers.

Μετά βάλτον στο SATA. Υπόψιν ότι το Serillel δουλεύει μόνο με ΑΤΑ100 και πάνω.

Δημοσ.

Το ότι καθυστερώ το σύστημα το ξέρω. Αλλά ποια άλλη διάταξη είναι καλύτερη? Να βάλω τον ATA100 μαζί με το DVD ή το CDRW και να το κάνω χειρότερα? Όσο για το ότι επέλεξα να είναι το λειτουργικό πανω στον αργό δίσκο, έχει να κάνει με "χωροταξικούς" λόγους. Το μέγεθος του αργού δίσκου δεν μου κάνει για κανένα από τά αλλα τρια partitions που χρειάζομαι, οπότε αυτά που λέμε δεν αλλάζουν.

Αυτό που ρώτησα είναι: αξίζει τον κάπο να κάνω κάποια από τις συσκευές μου ως έχουν (και αν είναι έτσι όπως λες για το Serillel μόνο το μεγάλο δίσκο) SATA? Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Asxeta apo ti diataksh sou kai to an sou trwei o ata66 taxuthta, o sata controller exei xamilotero cpu utilization.Ena meionekthma einai h sumvatothta tou me to linux mias kai mono o 2.6 kernel uposthrizei kapws kala to sata

Δημοσ.

Πρώτον μπορείς να βάλεις μόνο δίσκους στο Sata και όχι άλλες συσκευές. Τώρα πιο από τους δύο δίσκους θα βάλεις δεν έχει ιδιαίτερο νόημα γιατί κανένας δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το SATA όπως πρέπει.

Αν ήμουν εγώ θα έβαζα τον 40GB στο SATA και θα μετάφερα εκεί το swap file. Δεν ξέρω τι μνήμη έχεις αλλά αν χρησιμοποιείς swap πιστεύω ότι θα σε ωφελήσει αρκετά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδια.

@Gr_Terror: Screw Linux! :D Με όλο το σεβασμό στο λειτουργικό και τους χρήστες του, πλάκα κάνω...

@Nikos: Το swap file μου μετά από πολλές δοκιμές έχει καταλήξει στο πρώτο partition του 40άρη μιας και είναι το γρηγορότερο σημείο του αποθηκευτικού χώρου μου. Το πόση μνήμη έχω το γράφει στο sig μου, αλλά λόγω Maya το PF αξιοποιείται δεόντως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...