Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω το εξής πρόβλημα.

Στο σαλόνι ενός ξενοδοχείου (κοινόχρηστος χώρος) έχω ένα modem-router με Wifi, το οποίο μοιράζει μια 24mbit σύνδεση.

Ενσύρματα είναι συνδεδεμένο το σταθερό PC των κρατήσεων κτλ. και ασύρματα (μόνο ασύρματα) συνδέονται οι πελάτες εντός εμβέλειας (συνήθως 20 άτομα, καθώς το σήμα δεν φτάνει στα δωμάτια -επίτηδες :P ).

Κάνει όμως συχνά επανεκκινήσεις το router λόγω φόρτου συσκευών, με αποτέλεσμα να 'μένει' από internet και ο υπολογιστής που διαχειρίζεται τις κρατήσεις κτλ.

Γνωρίζω πως φταίει το πλήθος συσκευών, γιατί το χειμώνα που είναι κλειστο το ξενοδοχείο το Wifi λειτουργεί άψογα (χωρίς επανεκκινήσεις ή αποσυνδέσεις).

Και λέω τώρα εγώ:

ΑΝ βάλω άλλο ένα router (με το Wifi του κλειστό, δεν με απασχολεί) και του συνδέσω

α) το σταθερό PC (ενσύρματα) και

β) ένα Wifi Access Point (επίσης ενσύρματα)

τότε δεν θα αποφύγω τις αποσυνδέσεις για το σταθερό PC; Δηλαδή θα κάνει επανεκκινήσεις μόνο το Access Point (αν κάνει).

Δεν με ενδιαφέρει τόσο αν θα κάνει επανεκκινήσεις το Access Point (που θα συνδέονται οι πελάτες), όσο να είναι ανέπαφο το internet για το σταθερό PC (ενσύρματα).

Τα φώτα σας, παρακαλώ :)

Δημοσ.

Έστω μια επιβεβαίωση πως είναι λογικό αυτό που προτείνω;

:P

Δημοσ.

Μια χαρα θα λειτουργει ετσι οπως το σκεφτεσαι.

Η πιο απλη λυση ειναι να κλεισεις το wifi στο τωρινο σου router και να αγορασεις ενα ασυρματο access point που θα το συνδεσεις ενσυρματα με το τωρινο σου router.

Σε αυτο το access point θα συνδεονται ασυρματα οι πελατες, εσυ θα συνδεεσαι ενσυρματα στο τωρινο σου router.

• Like 1
Δημοσ.

τι ρουτερ εχεις τωρα;zte υποθετω....

το πετας οπως θα λεγε κ ο πουλινος και παιρνεις ενα καλο ρουτερ ασυρματο draytek,mikrotik η κατι φθηνοτερο σε tplink.Αν μπορεις να δωσεις πανω απο 50€ θα παρεις draytek και δεν θα ξανα ασχοληθεις

• Like 1
Δημοσ.

Cool.

Ευχαριστώ haHa για την επιβεβαίωση. Έχω ένα router που κλείδωνε σε καλές ταχύτητες, και θα το βάλω σαν ενσύρματο (αν και είχε Wifi g). Πάνω του θα κουμπώσω το TP-link που τρώει επανεκκινήσεις τώρα, και θα δω πώς θα ανταπεξέλθει σε Access Point Mode.

poihths, είχαμε τη μούφα που δίνει ο ΟΤΕ (προ διετίας κιόλας, νομίζω Thomson), και τους αγόρασα ένα τέτοιο τότε αν θυμάμαι καλά, για καλύτερη κάλυψη στο χώρο, μιας και ήταν από τα φτηνότερα με 802.11n.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Γενικότερα κάνουν προχειροδουλειές με λίγα χρήματα στο ξενοδοχείο, αλλά αν έχεις κάτι συγκεκριμένο με link να προτείνεις θα με διευκόλυνες πολύ.

Με δίκτυα δεν το 'χω καθόλου, και ένα παραπάνω τώρα που είμαι Αθήνα και δεν έχω την ευχέρεια να δοκιμάζω εναλλακτικές, με συμφέρει να κατέβω τον Ιούλιο με απτές προτάσεις μπας και στρώσει η κατάσταση.

Υ/Γ. Καίγομαι γιατί θα με φιλοξενήσουν για δυο μήνες, και θα μένω σε δωμάτιο που μπορεί να φτάσει καλώδιο ethernet και σκοπεύω να το τραβήξω μόνο αν ξέρω πως θα έχω σταθερή σύνδεση. Αλλιώς να ξέρω να πάρω κανα 3g στικάκι όπως πέρσι.

Δημοσ.

Μουφα το Thomson; Μαλλον δεν ξερεις αρκετα απο ρουτερ. Το Thomson βγηκε σε ολους τους παροχους που το εκαναν παραγκελια σαν ενα απο τα καλυτερα ρουτερ που περασε ποτε.
Θα δουλεψει αυτο που σκεφτεσαι αλλα γιατι να τους γεμιζεις καλωδια και να μην παρεις ενα καλυτερο ρουτερ που να εχει ελεγχο στο ασυρματο (μεγιστοι συνδεδεμενοι 20 χρηστες) για να μπορει να δουλευει δινωντας καλη υπηρεσια σε ολους;

Δημοσ.

Τότε δεν ήταν Thomson. :P

Κλείδωνε σε άθλιες ταχύτητες (30% του bandwidth), είχε άθλιο interface, και Wifi b.

Συμφωνώ πως πρέπει να πάμε σε πιο επαγγελματική (και ασφαλή, κακά τα ψέματα, τους έχω ενημερώσει) λύση, όμως το budget απλά δεν υπάρχει αυτή την περίοδο.

Να φανταστείς πως θα πάω εγώ δικά μου παλιότερα routers που δουλεύουν και θα κάνουμε τις αλχημείες που περιγράφω.

Μην το ψάχνεις. :P

Τουλάχιστον αυτή είναι η κατάσταση για φέτος, μιας και τους έψησα να διαθέσουν του χρόνου σοβαρά λεφτά στην δικτύωση όλης της μονάδας. 60 δωμάτια και δεν έχουν Wifi, παρά μόνο στην ρεσεψιόν. Άθλιο.

Δημοσ.

Στη θέση σου, από τη στιγμή που το ασύρματο το θέλετε μόνο για τους πελάτες, θα έπαιρνα ένα απλό ασύρματο router.

Θα το έβαζα να δίνει σύνδεση και διευθύνσεις (DHCP) σε διαφορετικό δίκτυο από το δικό σας.

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζει το έργο του κύριου router, το οποίο δεν θα έχει κολλήματα.

• Like 3
Δημοσ.

Ώπα;

Οπότε από το splitter/φιλτράκι να φεύγει

1) τηλέφωνο

2) router ενσύρματο

3) router ασύρματο;

Ομολογώ αυτό δεν το είχα σκεφτεί. :D

Δημοσ.

αν μπορείς να δώσεις 100€ πάρε αυτό

http://www.you.gr/proionta/pc-printing-peripherals/asyrmata-diktyaka-proionta/wireless-routers/wireless-modem-router-draytek-vg2710ne-a

αν μπορείς να δώσεις παραπάνω παρε αυτό

http://www.skroutz.gr/s/3312844/Draytek-Vigor-2760n-Annex-A.html

αν θες να δώσεις λίγα και να πάρεις κάτι καλό

http://computers.xpatit.gr/222-MIKROTIK/2360-MIKROTIK-RB951Ui-2HnD-Level4.html?keyword=mikrotik

απλά είναι λίγο δυσκολότερο στο στήσιμο

επίσης σε tplink

http://www.skroutz.gr/s/2724796/TP-LINK-TD-W8970.html

• Like 1
Δημοσ.

Στη θέση σου, από τη στιγμή που το ασύρματο το θέλετε μόνο για τους πελάτες, θα έπαιρνα ένα απλό ασύρματο router.

Θα το έβαζα να δίνει σύνδεση και διευθύνσεις (DHCP) σε διαφορετικό δίκτυο από το δικό σας.

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζει το έργο του κύριου router, το οποίο δεν θα έχει κολλήματα.

+1

Η καλυτερη λυση ετσι ωστε το κυριο router να μην φορτιζεται καθολου(οσον αφορα το routing κομματι) απο το access point.

Θα εχεις κ πιο ασφαλες δικτυο για τα δικα σας μηχανηματα.

Μαλιστα, θα μπορεσεις να μην κλεισεις καν το wifi του κυριου router, απλα θα του βαλεις ssid και wpa password που θα ειναι μονο για προσωπικη σας χρηση.

Το access point θα εχει wifi για τους πελατες.

Ώπα;

1) τηλέφωνο

2) router ενσύρματο

3) router ασύρματο;

Δεν γινεται αυτο.

Ενα θα ειναι το adsl modem/router που θα συνδεεται στο splitter και πανω στο adsl modem(αυτο που συνηθως λεμε router) θα συνδεθει το ασυρματο access point(που μπορει καλλιστα να ειναι router που παιζει απλα το ρολο του access point).

• Like 3
Δημοσ.

Ώπα;

1) τηλέφωνο

2) router ενσύρματο

3) router ασύρματο;

Όπως αναφέρει και ο @haHa, δεν γίνεται αυτό.

Σε κάθε τηλεφωνική γραμμή μόνο ένα modem/router μπορεί να δουλέψει.

Ως modem/router (ή xDSL router) αναφέρουμε τις συσκευές που έχουν δυνατότητα:

α. Συγχρονισμού σε μία xDSL γραμμή, μέσω του modem.

β. Δυνατότητες DHCP, Firewall, NAT, PPP κλπ, μέσω του router.

γ. Ασύρματη εκπομπή της σύνδεσης, μέσω του ΑΡ.

δ. Ενσύρματο διαμοιρασμό της σύνδεσης, μέσω του switch.

Με απλά λόγια σε μια μόνο συσκευή, περιέχονται οι λειτουργίες που κανονικά υπάρχουν σε 4 ξεχωριστές. Όμως οι συσκευές των παρόχων και πολλές άλλες στην χαμηλή κατηγορία τιμής, δεν έχουν κατάλληλη επεξεργαστική ισχύ με αποτέλεσμα όταν οι απαιτήσεις αυξάνουν, απλά κολλάνε.

Τα απλά ασύρματα router έχουν τις ίδιες δυνατότητες εκτός του modem. Με απλά λόγια δεν μπορούν να συνδεθούν σε τηλεφωνική γραμμή και να συγχρονίσουν στο xDSL.

Έχουν μία επιπλέον θύρα (WAN) δικτύου, μέσω της οποίας παίρνουν την σύνδεση και δημιουργούν δικό τους δίκτυο, που μπορεί να είναι ανεξάρτητο (ή όχι) με αυτό από το οποίο παίρνουν πρόσβαση.

Βάζοντας εσύ μια τέτοια συσκευή, ουσιαστικά ξεχωρίζεις τα 2 δίκτυα (εταιρικό και πελατών), αποφορτίζοντας το κύριο modem/router, αφού τώρα δεν θα εξυπηρετεί τους πελάτες, παρά μόνον εσάς.

Ακόμη και στην περίπτωση που το δίκτυο των πελατών κολλήσει λόγω αδύναμου δεύτερου router, εσείς θα εξακολουθήσετε να δουλεύεται κανονικά.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις/διευκρινίσεις παιδιά. Για κάποιο λόγο ενώ έχω κάνει συνδρομή δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις.

Τα απλά ασύρματα router έχουν τις ίδιες δυνατότητες εκτός του modem. Με απλά λόγια δεν μπορούν να συνδεθούν σε τηλεφωνική γραμμή και να συγχρονίσουν στο xDSL.

Έχουν μία επιπλέον θύρα (WAN) δικτύου, μέσω της οποίας παίρνουν την σύνδεση και δημιουργούν δικό τους δίκτυο, που μπορεί να είναι ανεξάρτητο (ή όχι) με αυτό από το οποίο παίρνουν πρόσβαση.

Βάζοντας εσύ μια τέτοια συσκευή, ουσιαστικά ξεχωρίζεις τα 2 δίκτυα (εταιρικό και πελατών), αποφορτίζοντας το κύριο modem/router, αφού τώρα δεν θα εξυπηρετεί τους πελάτες, παρά μόνον εσάς.

Ακόμη και στην περίπτωση που το δίκτυο των πελατών κολλήσει λόγω αδύναμου δεύτερου router, εσείς θα εξακολουθήσετε να δουλεύεται κανονικά.

Κατάλαβα, και μάλλον εκεί θα καταλήξω.

Κρατάω το modem-router που ήδη έχω στην γραμμή, το οποίο θα το κρατήσω για τις ενσύρματες συσκευές (και με κλειδωμένο το Wifi για προσωπική χρήση), και θα του προσθέσω ένα Router συνδέοντας την WAN σε μια θύρα του modem-router.

Ερώτηση: υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσω ένα περισσευούμενο modem-router που έχω σαν σκέτο router; [στα modes είχε θυμάμαι pppoe pppoa και bridge mode.]

Διαφορετικά, αν γνωρίζετε κάποιο φτηνό και καλό router, οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες.

Το Router μας είναι αυτό, μόλις μπήκα και το είδα με teamviewer.

Δημοσ.

Ερώτηση: υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσω ένα περισσευούμενο modem-router που έχω σαν σκέτο router; [στα modes είχε θυμάμαι pppoe pppoa και bridge mode.]

Διαφορετικά, αν γνωρίζετε κάποιο φτηνό και καλό router, οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες.

Το Router μας είναι αυτό, μόλις μπήκα και το είδα με teamviewer.

Κρίνοντας από τις επιλογές που σου δίνει, δεν μπορεί να δουλέψει ως router (ποιο μοντέλο είναι?).

Πιθανότατα μπορεί να δουλέψει ως απλό switch και ΑΡ. Τη δουλειά θα την κάνει αλλά ουσιαστικά πρόκειται για κοινό δίκτυο και επιπλέον πρέπει να δουλεύουν και οι 2 DHCP servers με συγκεκριμένες περιοχές διευθύνσεων (στο ίδιο εύρος) για να μην υπάρξουν διενέξεις.

Σαν κανονικό ασύρματο router, προτείνω το TL-WDR3600 με ταυτόχρονη εκπομπή στους 2,4GHz και 5GHz ή το TL-WR1043ND (παλιό ή νέο μοντέλο) αλλά μόνο στους 2,4GHz.

Τα έχω και τα 2 και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Παίρνουν εναλλακτό firmware (DD-WRT, OpenWRT κλπ) και απογειώνονται οι δυνατότητες.

Θεωρώ καλύτερη λύση το 3600, καθώς βολεύει να συνδέονται συσκευές και στις 2 μπάντες.

Το καλό στην περίπτωσή σου είναι ότι έχουν και δυνατότητα bandwidth management, ώστε να περιορίσεις τους πελάτες για να μην σου μπουκώνουν την σύνδεση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ!

Στο TP-Link WR1043ND new μάλλον θα καταλήξω. Είναι το μόνο που βρίσκω διαθέσιμο άμεσα σε καλή τιμή.

Σκέφτομαι απ' την άλλη πως το θέμα Wifi δεν τους ενδιαφέρει καθόλου, επομένως να πάμε σε κάτι πολύ φτηνότερο, αρκεί να δουλεύει έστω υποτυπωδώς.

Επειδή έτσι κι αλλιώς ότι και να πάρω θα είναι μια πρόχειρη λύση για το επόμενο τρίμηνο-τετράμηνο, έλεγα να πάρω κάτι ΠΟΛΥ φτηνότερο, και του χρόνου να τους πείσω να βάλουν Wifi σε όλα τα δωμάτια με μια σοβαρή λύση -δεν θα ασχοληθώ εγώ, θα μιλήσουν με επαγγελματία εννοείται. :P

Ας πούμε αντί για το φτηνότερο Router που βγάζει βάσει δημοτικότητας το skroutz (αυτό), γνωρίζεις κάποιο που να κάνει έστω λίγο καλύτερη διαχείριση του wifi στα 30-35 ευρώ;

Δεν ξέρω τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά από τιμή σε τιμή στα routers γαμώτο.  :wacko:

Επεξ/σία από x_vagos_x

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...