Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπέρα θέλω να αγοράσω ενα καταγραφικό που να μπορώ να δω και απο κάποιο υπολογιστή-κινητό τις κάμερες απο μακριά. Αρχικά σε όλα μπορώ να δώ απο κινητό; Και αν ναι τι έχετε να προτείνετε; Σε καλή τιμή.

Θέλω 4 κάμερες που να γράφουν σε ένα καταγραφικό και να μπορώ να τις δω και online.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Α επιτρέπεται που θα βάλεις τις κάμερες; Εννοώ αν είναι το σπίτι σου προσωπική μου άποψη είναι να μη της βγάλεις στο internet γιατί αν στις ''πάρουν'' θα ξέρουν πότε είσαι μέσα και πότε λείπεις. Εκτός και αν πληρώσεις αρκετα χρήματα για firewall και τα σχετικά αλλά και πάλι δε θα είσαι απόλυτα καλυμένος.

Επίσης αν θέλεις να γλιτώσεις λεφτά μπορείς να βάλεις IP camera και για καταγραφικό να χρησιμοποιήσεις έναν ήδη υπάρχων υπολογιστή.

Δημοσ.

Μην πανικοβάλεις τον κόσμο άδικα. Ούτε αρκετά χρήματα για firewall θέλει, ούτε μπορούν εύκολα να μπουν στο τοπικό του δίκτυο και να υποκλέψουν εικόνα εφόσον τηρούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας. Τις πιο πολλές φορές που υπάρχει υποκλοπή, η ζημιά είναι από μέσα κι όχι απ' έξω.

Α επιτρέπεται που θα βάλεις τις κάμερες; Εννοώ αν είναι το σπίτι σου προσωπική μου άποψη είναι να μη της βγάλεις στο internet γιατί αν στις ''πάρουν'' θα ξέρουν πότε είσαι μέσα και πότε λείπεις. Εκτός και αν πληρώσεις αρκετα χρήματα για firewall και τα σχετικά αλλά και πάλι δε θα είσαι απόλυτα καλυμένος.

Επίσης αν θέλεις να γλιτώσεις λεφτά μπορείς να βάλεις IP camera και για καταγραφικό να χρησιμοποιήσεις έναν ήδη υπάρχων υπολογιστή.

Δημοσ.

Δεν πανικοβάλω κανέναν αν θυμάμαι καλά η ενότητα λέγεται δίκτυα και ασφάλεια. Εγώ λέω αυτό που ξέρω για να είναι πιο ασφαλής. Αν πρέπει να πανικοβληθεί ή όχι αυτό το ξέρει εκείνος καλύτερα. Στις μέρες μας μπαίνουν στα σπίτια για πλάκα απλά λέω ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Πόσο κακό είναι δηλαδή που το αναφέρω αυτό; Θα ήταν καλύτερα πιστεύεις αν δε του το έλεγα καν; Στο κάτω κάτω της γραφής εδω μέσα μπαίνει ο κόσμος και βάζω και μένα μέσα για να συμβουλευτεί και να μάθει πράγματα στα οποία δε γνωρίζει.

Τα δίκτυα και η ασφάλεια λοιπόν είναι ένα κομμάτι στο οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχη αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως λέει λοιπόν ένα ρητό η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια οπότε νομίζω καλύτερα να γνωρίζει τους κινδύνους και αν αυτοί υπάρχουν και ας πάρει την απόφαση ο καθένας μόνος του.

Το να προειδοποιείς έναν άνθρωπο από το τι κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσει δε νομίζω ότι είναι κακό.

Δημοσ.

Στο κατάστημά μου έχω αυτό: http://www.ilka.gr/secilkagr/techshell_demo.html

8κάναλο είναι

πληροφορίες εδώ:

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=w6FxVdHvA4vpUtLAAQ&url=http://www.e-pas.gr/files/HDVR-IL014.pdf&ved=0CCAQFjAB&usg=AFQjCNHrR0YEdHOSRrlTPNJrNgu5onHzvQ

και απο κάμερες:

http://www.emimikos.gr/DS-2CE15C2P-VFIR3/

και

http://www.emimikos.gr/DS-2CE55C2P-VFIR3/

Τα έχω 2 χρόνια είμαι πολύ ευχαριστημένος..το μόνο που άλλαξα φετος ήταν ο δίσκος γιατί έκανε κάτι κολπάκια.

Έχει δικό του πρόγραμμα για το pc και για το κινητό το κατεβάσεις απο το playstore..

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα αυτά:

Source.png Πηγή: hikvision dvr

Source.png Πηγή: Foscam ip camera

Source.png Πηγή: Wd HDD

τι σύνδεση Internet έχεις;

Αν χρειάζεσαι λεπτομέρεια στην ανάλυση δε σου κάνουν αυτές οι κάμερες θέλεις καλύτερες.

Α και ζητάω συγνώμη αν σε πανικόβαλα όπως είπε ο φίλος πιο πάνω. Απλά τη γνώμη μου είπα.

Δημοσ.

Γνωρίζω πολύ καλά πως λέγεται η ενότητα. Έτσι όπως έγραψες στο προηγούμενο μήνυμα, άφηνες να εννοηθεί ότι χρειάζεται ολόκληρη εγκατάσταση ασφαλείας (και κατ' επέκταση ακριβή). Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σήμερα, όλοι οι providers δίνουν routers που έχουν firewall και NAT τα οποία είναι υπέρ-αρκετά για να προστατέψεις το τοπικό δίκτυο εφόσον χρησιμοποιήσεις κωδικούς που να πληρούν ορισμένα κριτήρια. Προφανώς, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν ο OP θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, μπορεί να διαθέσει χιλιάδες ευρώ και να αγοράσει εξοπλισμό cisco. Σημασία έχει μέχρι που θέλει να φτάσει κάποιος.

Δεν πανικοβάλω κανέναν αν θυμάμαι καλά η ενότητα λέγεται δίκτυα και ασφάλεια. Εγώ λέω αυτό που ξέρω για να είναι πιο ασφαλής. Αν πρέπει να πανικοβληθεί ή όχι αυτό το ξέρει εκείνος καλύτερα. Στις μέρες μας μπαίνουν στα σπίτια για πλάκα απλά λέω ότι χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή. Πόσο κακό είναι δηλαδή που το αναφέρω αυτό; Θα ήταν καλύτερα πιστεύεις αν δε του το έλεγα καν; Στο κάτω κάτω της γραφής εδω μέσα μπαίνει ο κόσμος και βάζω και μένα μέσα για να συμβουλευτεί και να μάθει πράγματα στα οποία δε γνωρίζει.

Τα δίκτυα και η ασφάλεια λοιπόν είναι ένα κομμάτι στο οποίο χρειάζεται μεγάλη προσοχη αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως λέει λοιπόν ένα ρητό η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια οπότε νομίζω καλύτερα να γνωρίζει τους κινδύνους και αν αυτοί υπάρχουν και ας πάρει την απόφαση ο καθένας μόνος του.

Το να προειδοποιείς έναν άνθρωπο από το τι κινδύνους μπορεί να αντιμετωπίσει δε νομίζω ότι είναι κακό.

Δημοσ.

Γνωρίζω πολύ καλά πως λέγεται η ενότητα. Έτσι όπως έγραψες στο προηγούμενο μήνυμα, άφηνες να εννοηθεί ότι χρειάζεται ολόκληρη εγκατάσταση ασφαλείας (και κατ' επέκταση ακριβή). Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Σήμερα, όλοι οι providers δίνουν routers που έχουν firewall και NAT τα οποία είναι υπέρ-αρκετά για να προστατέψεις το τοπικό δίκτυο εφόσον χρησιμοποιήσεις κωδικούς που να πληρούν ορισμένα κριτήρια. Προφανώς, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν ο OP θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, μπορεί να διαθέσει χιλιάδες ευρώ και να αγοράσει εξοπλισμό cisco. Σημασία έχει μέχρι που θέλει να φτάσει κάποιος.

Όταν χύμα κάνεις forward ένα σύστημα στο internet για να το βλέπεις από το κινητό σου ή από υπολογιστή έξω από το τοπικό δίκτυο τότε εγκυμονούν κίνδυνοι και εγώ απλά αυτό επισήμανα. Πόσο μάλλον όταν μιλάς για το προσωπικό σου χώρο και ειδικά για το ίδιο σου το σπίτι. Το NAT και το firewall των routers δεν είναι τίποτα όταν έσυ βγάζεις στο internet χύμα ένα σύστημα.

Και επειδή θα ξεφύγει το θέμα και το παιδί δε θα μάθει αυτό που θέλει ας το λήξουμε εδώ.

Δημοσ.

Προφανώς δεν έχουμε την ίδια αντίληψη κοινής λογικής οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου να σταματήσουμε εδώ γιατί δεν εχει νόημα και χαλάμε το νήμα.

Όταν χύμα κάνεις forward ένα σύστημα στο internet για να το βλέπεις από το κινητό σου ή από υπολογιστή έξω από το τοπικό δίκτυο τότε εγκυμονούν κίνδυνοι και εγώ απλά αυτό επισήμανα. Πόσο μάλλον όταν μιλάς για το προσωπικό σου χώρο και ειδικά για το ίδιο σου το σπίτι. Το NAT και το firewall των routers δεν είναι τίποτα όταν έσυ βγάζεις στο internet χύμα ένα σύστημα.

Και επειδή θα ξεφύγει το θέμα και το παιδί δε θα μάθει αυτό που θέλει ας το λήξουμε εδώ.

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι και συγνωμη για τη καθυστερηση. Σε μαγαζι θα μπουν οι καμερες νομιζω πως με καλυψατε. Ευχαριστώ πολυ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω κι εγώ κάτι παρόμοιο με τον padelis71992.  Απλά το θέλω για σπίτι (διαμέρισμα).  3 κάμερες εξωτερικές και μία εσωτερική, όλες IP κάμερες.  Οι εξωτερικές προτιμώ να είναι domes.

Καταλήγω σε τοπική αποθήκευση σε NVR, ίσως με ένα NAS (https://en.wikipedia.org/wiki/Network-attached_storage) για περισσότερη προστασία των δεδομένων.  Και φυσικά πρόσβαση από το internet.

Αυτό που δυσκολεύομαι πολύ να βρω λύση είναι cloud storage.  Από ότι κατάλαβα, δε γίνεται να καταγράφει συγχρόνως στο NVR και στο cloud.  Το να καταγράφει μόνο στο cloud δε γίνεται διότι έχω αργό upload (1 mbps).  Αν γινότανε να στέλνει το nvr στο cloud λίγο μετά την καταγραφή, ώστε να έχω προστασία να κάποιος κλέφτης κλέψει η χαλάσει το nvr ή το nas.

Θα προτιμούσα να αγοράσω από κάποιο κατάστημα που θα μου προσφέρουν ολοκληρωμένη λύση, ώστε να έχω και κάποια υποστήριξη στο setup, αν κάτι δε δουλευει καλά. 

Με προβλημάτισε ότι όταν ζήτησα τη βοήθεια από εταιρεία security που κάνει εγκαταστάσεις, με απέτρεψε από τις IP διότι λέει "κολλάνε".  Σίγουρα έχει να κάνει με τη ρύθμιση του δικτύου, δεν το εξηγώ αλλιώς.

Επίσης με προβληματίζει ότι στο skroutz οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές ενώ σε άλα sites (πχ http://www.videosurveillance.com/)οι τιμές είναι 4-5 φορές επάνω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...