Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιεμαι μηπως τυχον υπαρχει καμια εφαρμογη-πασπαρτου, να μπορω να χρησιμοποιησω ενα παλιο μοντεμ που εχω, και συγκεκριμενα το apple usb modem.
Δεν ειναι και τοσο παλιο βεβαια, αλλα πλεον με mac δεν μπορω να το χρησιμοποιησω, η apple στις νεες εκδοσεις του osx δεν το υποστηριζει και τελος.
Ισως ομως σε windows να υπαρχει κατι σχετικο, εστω και 'generic'.
Πλεον, ουτε και στα windows υπαρχει αναγνωριση της συσκευης, ηδη απο παλιοτερα ειχα περασει απο χιλια κυματα για να το αναγνωρισει τοτε(σε 7αρια, πλεον εχω μονο 8.1 win, και συντομα 10αρια).

Εχω κατι στο μυαλο μου σαν το γνωστο προγραμμα 'vuescan', που υποστηριζει scanners των οποιων εχει σταματησει εδω και πολλα χρονια η επισημη υποστηριξη, είτε απο θεμα drivers, ειτε απο πλευρας λειτουργικου. Με το vuescan ομως, κανονικα 'αναγνωριζει' το scanner σου, και το λειτουργεις! Εκπληκτικο, δινει αξια και χρηση σε παλια περιφερειακα που σε αλλη περιπτωση θα επρεπε να τα πεταξεις.

Μηπως λοιπον, υπαρχει καμια τετοια-αναλογη εφαρμογη σε windows, να μπορει να βρει-αναγνωρισει-λειτουργησει παλια modem?
Κυριως θελω να το χρησιμοποιησω ως φαξ, αλλα φανταζομαι αυτο παει πακετο με την γενικοτερη 'αναγνωριση' στα windows, και ως μοντεμ.

Υπαρχει καμια λυση;

Δημοσ.

Έτρεξες ποτέ κάνα linux να δεις μπας και το βλέπει αμέσως;

Για windows σύνδεσε το και δες το deviceid του μπορείς να ψάξεις στο νετ με βάση αυτού.

Το unknown device identifier σε βοηθάει σε αυτό.

Δημοσ.

Έτρεξες ποτέ κάνα linux να δεις μπας και το βλέπει αμέσως;

Για windows σύνδεσε το και δες το deviceid του μπορείς να ψάξεις στο νετ με βάση αυτού.

Το unknown device identifier σε βοηθάει σε αυτό.

λινουξ δεν εχω χρονο να στησω, να ασχοληθω κλπ

Το προγραμμα θα το δοκιμασω, ελπιζω να βοηθησει.

Το θεμα βεβαια δεν ειναι να δω να μου γραφει πχ 'apple modem' στο device manager, αλλα να βρεθει ο καταλληλος driver για να ειναι χρηστικο.

Το μοντεμακια ειναι παντως της δεκατιας του 2000, εγω το 2007 το αγορασα, δεν ειναι και αρχαιο.

Και θυμαμαι ειχα διαβασει παλια αρθρα, οτι κατα βαση ειναι 'Motorola', αλλα δεν ξερω κατι αλλο.

Εναλλακτικα ισως, επειδη ακριβως το θεμα drivers ειναι 'πονεμένο',

γι'αυτο σκεφτηκα αν υπηρχε και κατι σε στυλ vuescan, που σε μια all-in-one λυση, τα υποστηριζει ολα, διχως drivers(για scanners) ακομη και την 'αρχαιολογια'.

Δημοσ.

λινουξ δεν εχω χρονο να στησω, να ασχοληθω κλπ

Μπορείς να τρέξεις της live εκδόσεις,ακόμα και μέσα από virtual,δεν είναι δηλαδή φοβερή δουλειά.

Διαφορετικά με το deviceid βρίσκεις τι υλικό έχει και βρίσκεις και τον σωστό driver. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...