Προς το περιεχόμενο

διαφορά κόστους διαβίωσης και μισθοί σε διαφορετικές χώρες


insomnia888

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε προηγούμενο νήμα που κλειδώθηκε είχα θέσει το ερώτημα:

 

"Υπάρχει κάποιος επιτέλους που μπορεί να μου εξηγήσει γιατί ο 4ωρος πωλητής του lidl στην Ελβετία παιρνει 1500 ευρώ το μήνα απο τη στιγμη που οι τιμές είναι ίδιες με το lidl στην Ελλάδα αρα και το περιθώριο κέρδους είναι ίδιο? "

 

Κάποιοι απάντησαν οτι αυτό οφείλεται στο οτι τα ενοίκια ή το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι πιο ακριβά.

Προσέξτε όμως....έγραψα οτι οι τιμές στα lidl ελβετίας και ελλάδας είναι ίδιες. Άρα κάποιος 4ωρος στην Ελβετία που αποφασίζει να αγοράζει μόνο από lidl πληρώνει το ίδιο όσο ο καταναλωτής στην Ελλάδα.

Επίσης, τον εργοδότη δεν τον απασχολεί αν μένεις με ενοίκιο, αν έχεις δικό σου διαμέρισμα ή αν κοιμάσαι στο παγκάκι. Σου δίνει ότι ορίζει ο νόμος.

 

http://www.lidl.ch/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

χωρις να εχω ζησει εκει κα χωρις να ειμαι 100% σιγουρος. Εχουν διαφορετικη φορολογια το οποιο ειναι βασικοτατο. Επισης καθε χωρα εχει ενα βασικο μισθο ο οποιος διαμορφωνεται  με βασει το κοστος διαβιωσεις (δηλαδη ενοικια,ρευματα,φορους κτλ). Απο τη στιγμη που ολα ειναι στα υψη ο βασικος μισθος ειναι υψηλος. Το οτι τα lidl τωρα ειναι τεραστια αλυσιδα και εχει τη δυνατοτητα να εχει τοσο χαμηλες τιμες δεν εχει να κανει με τον μισθο της καθε χωρας αλλα της εταιρειας

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης μην ξεχναμε οτι η Ελβετια απερριψε με δημοψηφισμα να εχει τον υψηλοτερο κατωτατο μισθο στον κοσμο..(24.64 δολλαρια την ωρα) .... με οτι μπορει να σημαινει αυτο.

 

 

tip: η Ελβετια δεν εχει κατωτατο μισθο.

 

http://www.nytimes.com/2014/05/19/business/international/swiss-defeat-minimum-wage-by-large-margin.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μηνιάτικο έχει να κάνει με το κόστος ζωής και τη προσφορά/ζήτηση

Πριν 5 χρόνια στην Ελλάδα κάναμε εκπομπές για την γενιά των 750Ε, σήμερα εκτός ότι παρακαλάς για 600Ε 6ήμερο με απλήρωτες τυχόν υπερωρίες πληρώνεις και απτη τσέπη σου τη βαζελίνη

 

 

Επίσης:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=448036

Ελβετία: «Οχι» των εργαζομένων σε δημοψήφισμα για μεγαλύτερη άδεια
«Όχι» στην πρόταση για αύξηση των ημερών αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες είπαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με το BBC, τα 2/3 των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση, λαμβάνοντας υπόψη τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου ότι αύξηση των ημερών αδείας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και θα οδηγήσει στην αύξηση του εργατικού κόστους.

Την πρόταση για αύξηση των ημερών αδείας είχε καταθέσει ένα εργατικό σωματείο, υποστηρίζοντας ότι βοηθά στο να ξεπεραστεί το στρες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εξαιτίας των εντατικών ρυθμών εργασίας και του αυξανόμενου ανταγωνισμού.

 

 

Οι άνθρωποι είναι αιώνες πίσω.

Κολλημένοι ακόμη σε ένα αποτυχημένο, όπου και αν έχει εφαρμοστεί, καπιταλιστικό σύστημα

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και δεν ειναι ιδιες .Ειναι πιο ακριβα. Απλα ειδε απτις προσφορες καμια τιμη και νομισε ειναι το ιδιο. Ασε που μεγαλο μερος των προιοντων που πουλανε ερχεται απο Γερμανικες και Ελβετικες εταιρειες.

 

Οσο για τα 1500ευρω ειναι το ιδιο με 350-400ευρω στην Ελλαδα. Αν δεν μπορει να το αντιληφθει αυτο καποιος τι να πω. Καλη τυχη να ζησεις στην Ζυριχη με 1500ευρω. Για βγαλε ενοικιο , ασφαλεια υγειας , κρατησεις και εισαι ηδη σε αρνητικο νουμερο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλη τυχη να ζησεις στην Ζυριχη με 1500ευρω.

 

Εντάξει, δε χάλασε κι ο κόσμος αν δεν είναι και ακριβώς στο κέντρο. Πάω και λιγάκι παραέξω.

 

Για βγαλε ενοικιο

 

Ε;;; Ποιο ενοίκιο; Για αγορά κατοικίας δε μιλάμε τόση ώρα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έζησα ενάμιση χρόνο εκεί σε κωμόπολη. Δούλευα σε γραφείο 48 ώρες τη βδομάδα με 4000 το μήνα. Πλήρωνα για δυάρι 70 τμ 700 το μήνα, στην τιμή περιλαμβάνονται κοινόχρηστα θέρμανση και ζεστό νερό. Έδινα 200 το μήνα για ασφάλιση υγείας (την πληρωνεις εσύ). Η εφορία ηταν 10% επι του εισοδήματος, 520 το μήνα. Μου έμεναν αλλά 2500 για να ζησω. Μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα 120. Αυτά που ηταν πιό ακριβά είναι το κρέας και το ψωμί, τα τσιγάρα. Κάθε τέλος του μήνα μου περίσσευε ενα 800αρι. Μην με ρωτάτε γιατί επέστρεψα. Απλά έχω την εντύπωση οτι εδώ υπάρχει πολύ εκμετάλευση κοροϊδία και εργασιακός μεσαίωνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην με ρωτάτε γιατί επέστρεψα. Απλά έχω την εντύπωση οτι εδώ υπάρχει πολύ εκμετάλευση κοροϊδία και εργασιακός μεσαίωνας.

 

Πληρωνόμαστε σε ήλιο και θάλασσα εδώ στην Ελλάδα. Δεν έχουμε ανάγκη το χρήμα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι εταιρίες, και ιδιαιτέρως οι πολυεθνικές, πληρώνουν όσο τον δυνατόν μικρότερους μισθούς για να βελτιστοποιήσουν το κέρδος τους.  Αν τους έπαιρνε να πληρώνουν 300 ευρό στην Ελβετία, τους ίδιους μισθούς θα δίνανε και εκεί.

 

Αλλά το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και κόστος ζωής, η πολύ μικρότερη ανεργία (οπότε οι περισσότεροι Ελβετοί δεν είναι απεγνωσμένοι για δουλειά ανεξαρτήτως μισθού) αναγκάζει τις εταιρίες να πληρώσουν τους εργαζόμενους τους μεγαλύτερους μισθούς από ότι στην Ελλάδα.

 

Αν υποθέσουμε ότι οι τιμές και η κατανάλωση των αγαθων είναι η ίδια με την Ελλάδα (οπότε τα έσοδα ειναι τα ιδια) τότε απλά λειτουργούν με μικρότερο κέρδος στην Ελβετία σε σχέση με την Ελλάδα και άλλες αντίστοιχα οικονομικά αδύναμες χώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...