Προς το περιεχόμενο

i7 4790k

panos195

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mε 1.1 ή 1,2? αν το αφησες στο 1.2 λογικο ειναι να εισαι ψηλα σε θερμοκρασιες.

Στο  1.1 το αφησα χωρις τουρμπο!Μαλλον εγω εχω τον πιο καμμενο επεξεργαστη ever!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στο  1.1 το αφησα χωρις τουρμπο!Μαλλον εγω εχω τον πιο καμμενο επεξεργαστη ever!

Κάτσε γιατί σε έχασα. Ποιο είναι το πρόβλημα σου ρε φίλε και βγάζεις τέτοια απαγοήτευση ; Έχεις αλλάξει ψύκτρα η παλεύεις με την μαμά που είναι για τα σκουπίδια; Έχεις μάθει να σεττάρεις τα ρεύματα και τα c-states; Συνεχίζεις να στρεσάρεις με avx2 stress test;

Κάποιος πρέπει να φτιάξει έναν οδηγό (εγώ βαριέμαι)γιατί ξεφυτρώνουν συνέχεια threads με προβλήματα θερμοκρασίας για τον 4790k και πέφτει πολύ απαγοήτευση που δεν πρέπει.

• Like 1

να στρεσσαρει μονο με το extreme tuning? εκει του εβγαζε 75 και στο gta 90.

Πανο για εμενα μεχρι να βαλεις ψυχτρα αστο στα 4 με 1.1 ρευμα και κλειστο το turbo. και παιξε ενα gta να δουμε και εκει τι γινεται.

σε load παντου πεφτει 4.2 και με 1.250 που δινει μπορεις να τον εχεις πανω απο 4.5. τσαμπα τον ταλαιπωρεις χωρις να βγαζεις και την δυναμη που μπορει.

ενα βιντεο αξιζει να το παρακολουθησει οποις θελει να ασχοληθει.

Κάτσε γιατί σε έχασα. Ποιο είναι το πρόβλημα σου ρε φίλε και βγάζεις τέτοια απαγοήτευση ; Έχεις αλλάξει ψύκτρα η παλεύεις με την μαμά που είναι για τα σκουπίδια; Έχεις μάθει να σεττάρεις τα ρεύματα και τα c-states; Συνεχίζεις να στρεσάρεις με avx2 stress test;

Κάποιος πρέπει να φτιάξει έναν οδηγό (εγώ βαριέμαι)γιατί ξεφυτρώνουν συνέχεια threads με προβλήματα θερμοκρασίας για τον 4790k και πέφτει πολύ απαγοήτευση που δεν πρέπει.

Oχι ακομα δεν αλλαξα ψυκτρα περιμενω την νεπτον προς το παρον ειμαι με την μαμα του! Χρησιμοποιω το occt χωρις avx και με τουρμπο παει 90αρια οπως και με το aida!Επισης οταν εχω δεν εχω τουρμπο στο gta V εχω 65-75 μαξιμουμ αν δεν κανω λαθος και θυμαμαι σωστα,αν ανοιξω τουρμπο μοντε χτυπαει 80-90 φευγα! απλα εχω απογοητευτει διοτι αλλοι εδω μεσα λενε οτι δεν εχω καλες θερμοκρασιες και αλλοι λενε οτι ειναι οκ  οι θερμοκρασιες μου με την στοκ ψυκτρα!Δες τα προηγουμενα ποστ και θα καταλαβεις! οσο για τα βολτ τα κατεβασα μονο μεσα απο το βιος και στο cpu-z  μου εμφανιζει οσα ακριβως ειχα βαλει!(τωρα τα εχω παλι στα auto!) Θα ηταν καλη επιλογη αυτο που εγραψες στο να γραφτει ενας οδηγος για τους επεξεργαστες αυτους και να λενε καποια πραγματα ακομα και με την λιγη εμπειρια που εχω πανω σε αυτον και την αρχαριοτητα μου θα συμβαλω και εγω αν χρειαστει!

να στρεσσαρει μονο με το extreme tuning? εκει του εβγαζε 75 και στο gta 90.

Πανο για εμενα μεχρι να βαλεις ψυχτρα αστο στα 4 με 1.1 ρευμα και κλειστο το turbo. και παιξε ενα gta να δουμε και εκει τι γινεται.

σε load παντου πεφτει 4.2 και με 1.250 που δινει μπορεις να τον εχεις πανω απο 4.5. τσαμπα τον ταλαιπωρεις χωρις να βγαζεις και την δυναμη που μπορει.

ενα βιντεο αξιζει να το παρακολουθησει οποις θελει να ασχοληθει.

θα περιμενω να ερθει η ψυκτρα μου και γενικα να δω και εκει τι παιζει !οσο για τις θερμοκρασιες το εγραψα απο πανω στο ποστ για το παιχνιδι με την μονη διαφορα οτι δεν ειχα το ρευμα στο 1.1 και το ειχα αυτοματο!

Πολλές και  καλές  προτάσεις  δόθηκαν, ας  δώσω  και  την δική μου και ίσως σε  βοηθήσω. 

Από την στιγμή   που είναι  επιβεβαιωμένο  ότι πατάει καλά η  ψήκτρα   ακριβώς όπως εμφανίζεται   στην φωτογραφία   παραπάνω, αν δεν σου κάνει κόπο, δοκίμασε  και τα εξής: 

1) Αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS.

2) Επανεκκίνηση,  είσοδος στο BIOS και επιλογή  Load Optimized defaults.

3) Ξανά επανεκκίνηση, ξαναμπαίνεις στο BIOS  και τσεκάρεις  αν  όλα είναι στο Auto ακόμη και  η RAM  δίχως XMP,
και το μόνο που πειράζεις είναι το Vcore, ρύθμισέ το στο  Manual  αλλά χωρίς τιμές στο  offset. (Όλα δηλ. να  είναι στο Auto, εκτός Vcore που βάζεις Manual)

{Prime, ειδικά  τελευταίας  έκδοσης   δεν χρειάζεται  σε επεξεργαστή  καθημερινής  χρήσης  ειδικά δε σε  CPU με   Haswell  αρχιτεκτονική. 
Ο λόγος είναι  πως στο Prime  από έκδοση 26  κι επάνω  ενεργοποιούνται εντολές AVX  και μόλις τις αναγνωρίσει ο επεξεργαστής αυξάνει από μόνος του το ρεύμα, γιατί έτσι τον έχει προγραμματίσει η Intel.} 

4) Τρέξε   για   stress test  προγράμματα που  ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικές συνθήκες, όπως το Link.png Site: Intel-XTU που αναφέρθηκε,  η ακόμη καλύτερα   το  Link.png Site: RealBench   της  ASUS.

5) Τσέκαρε με τα νέα δεδομένα  θερμοκρασίες  και ρεύματα και δες αν υπάρχει βελτίωση.

Αφήνεις το Fine Tuning/ OC   για αργότερα με την  εγκατάσταση καλύτερης ψύξης .

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το νήμα  (Link.png Site: i7-4790k Θερμοκρασίες / Ρεύματα ) από διπλανό forum.

Σε ολα συμφωνω απλα εχω 1-2 παρατηρησεις. Αν βαλει manual με το turbo ανοιχτο σε τι ρευμα να το βαλει? μηπως δεν ειναι stable?

και κατι αλλο. με το xtu που εκανε stress ειδε λιγοτερες θερμοκρασιες απο οτι στο gta. οποτε για εμενα τσαμπα το τρεχει το xtu αφου σε παιχνιδι εχει παραπανω θερμοκρασιες. ας παιξει κατευθειαν gta.

Θα είναι stable.

Το manual  είναι  ας πούμε, το  νορμάλ   ρεύμα  Vcore της κάθε  CPU, αλλά  και που αυτόματα απενεργοποιείται το  turbo  boost ( αρκει να είναι όλα, εκτος Vcore, στο Auto).

Αν έχει σε  Auto  τα   EIST, C-states  θα  κατεβαίνει η συχνότητα σε idle στα  800Mhz με Vcore  ~  0,750  βολτ και στο max  θα ανεβαίνει  στα  4,00Ghz   με Vcore  ~  1,055 -1,075.

Σε stress  test  άντε να φτάσει  τα 1,090- 1,1 max.

Συμφωνώ   κι εγώ,  ας γίνει δοκιμή  μέσω των εφαρμογών/παιγνιδιων που χρησιμοποιούνται συχνά, είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιολογήσεις  σε πραγματικές συνθήκες το σύστημά σου.

Μόνο όταν πειραματίζεσαι,  π.χ  με OCing   και θέλεις  να δεις κάτι στα γρήγορα χρησιμοποιείς   stress  tests. 

Εννοείται ότι όταν βάζεις το ρεύμα στο manual μένει εκεί καρφωμένο σε οποιοδήποτε φόρτο! Για να ρυθμίζεται το ρεύμα ανάλογο το φόρτο η παίζεις με offset/adaptive offset η με auto!

Τώρα εσείς πως τρέχετε τον 4790Κ που έχει μαμά ρεύμα 1,2+ στα 1,1 με ht και turbo ενεργοποιημένα και ειστε παράλληλα 100% stable μόνο εσείς το ξέρετε η η τύχη σας που πέσατε σε διαμάντια κομμάτια!

Θα είναι stable.

Το manual  είναι  ας πούμε, το  νορμάλ   ρεύμα  Vcore της κάθε  CPU, αλλά  και που αυτόματα απενεργοποιείται το  turbo  boost ( αρκει να είναι όλα, εκτος Vcore, στο Auto).

Αν έχει σε  Auto  τα   EIST, C-states  θα  κατεβαίνει η συχνότητα σε idle στα  800Mhz με Vcore  ~  0,750  βολτ και στο max  θα ανεβαίνει  στα  4,00Ghz   με Vcore  ~  1,055 -1,075.

Σε stress  test  άντε να φτάσει  τα 1,090- 1,1 max.

Συμφωνώ   κι εγώ,  ας γίνει δοκιμή  μέσω των εφαρμογών/παιγνιδιων που χρησιμοποιούνται συχνά, είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιολογήσεις  σε πραγματικές συνθήκες το σύστημά σου.

Μόνο όταν πειραματίζεσαι,  π.χ  με OCing   και θέλεις  να δεις κάτι στα γρήγορα χρησιμοποιείς   stress  tests. 

ευχαριστω για την βοηθεια σου :-)  Τελικα να δοκιμασω τιποτα;

να σου πω την αληθεια αυτο που λες δεν το καταφερεα με σταθερο ρευμα. οταν εχω σταθερο ρευμα σε iddle μενει σταθερο.

φιλε δεν εκατσε ουτε στην αλλη μητρικη να το δοκιμασω ουτε με την υδροψυξη οποτε λογικα αυριο η παρασκευη θα εχω την νεπτον στα χερια μου για καλυτερες δοκιμες!

Εννοείται ότι όταν βάζεις το ρεύμα στο manual μένει εκεί καρφωμένο σε οποιοδήποτε φόρτο! Για να ρυθμίζεται το ρεύμα ανάλογο το φόρτο η παίζεις με offset/adaptive offset η με auto!

Τώρα εσείς πως τρέχετε τον 4790Κ που έχει μαμά ρεύμα 1,2+ στα 1,1 με ht και turbo ενεργοποιημένα και ειστε παράλληλα 100% stable μόνο εσείς το ξέρετε η η τύχη σας που πέσατε σε διαμάντια κομμάτια!

τα ρευματα τα ειχα πειραξει μονο απο το μαυαλ και το ειχα βαλει 1.200 σταθερα να ειναι  και στα 1.100 τα πηγα καποια στιγμη χωρις τουρμπο φυσικα  με το offset /adaptive offset δεν τα πειραξα καθολου και ηταν στο auto.θελεις να δοκιμασω κατι;

Εκανα ενα λαθος παιδια συγγνωμη απλα η μητρικη μου ειναι ζ87 οχι ζ97 το διορθωσα τωρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε μου. οταν κλεισεις το turbo και εχεις το ρευμα στο auto αυτο μενει καρφωμενο στα 1.075 ειτε σε extu ή σε ολες τις αλλες δουλειες. μολις ανοιξεις το prime εκει ανεβαινει παλι. εγω απλα αλλαξα το auto με manual με το ιδιο ρευμα και ετρεξα 1 ωρα extu. τωρα αν αυτο σου φαινεται τοσο περιεργο τι να πω...

δεν εχουμε λογο να γραφουμε οτι μας κατεβει...

Επεξ/σία από AETOLOFITIS

να σου πω την αληθεια αυτο που λες δεν το καταφερεα με σταθερο ρευμα. οταν εχω σταθερο ρευμα σε iddle μενει σταθερο.

Δοκίμασε  να βάλεις  από τα Power Options , στο    processor power management,  το  minimum processor state :  5%  και το  maximum  σε   100%, όπως δείχνει το screenshot. 

post-213081-0-48912200-1433951030_thumb.jpg

Η διαδρομή είναι.
 Control Panel / Power Options /Balanced και  επιλογή : change plan settings

Το  μαμα  ρεύμα του κάθε επεξεργαστή το βρίσκεις  αν ακολουθήσεις  τον οδηγό  που αναφέρω  στο  post #81  και για τον 4790Κ  κυμαίνεται   αναλόγως το κομμάτι   από 1,050 έως  1,090 με μια μέση τιμή τα 1,070. 
Αναφέρω  συγκεκριμένα  στο #83 πως σε αυτή την περίπτωση το turbo boost απενεργοποιείται .

ευχαριστω για την βοηθεια σου :-)  Τελικα να δοκιμασω τιποτα;

Τον οδηγό  τον έδωσα για να τον χρησιμοποιήσεις  κατά το δοκούν.

Εάν έχεις χρόνο πειραματίσου, μαθαίνεις πολλά από την  εμπειρία/επαφή με το αντικείμενο.  B)

Το xtu σε stress testing δεν ζορίζει ουτε Pentium 1, δεν είναι σωστό εργαλείο για έλεγχο σταθερότητας. Για σταθερότητα η τρέχεις βαρβατα stress test με ότι ρίσκο και με ότι μη ρεαλιστικές συνθήκες δημιουργούν αυτά η με βαριά προγράμματα όπως πχ video renderers η με πολυωρο συνεχόμενο gaming η benches σε loop mode.

Το να λες ότι είσαι σταθερός επειδη κανεις ωρες browsing και δεν πετάει μπλε οθόνες δεν έχει καμια βάση!

• Like 1

σου λεμε  2 ατομα κατοχοι του συγκεκριμενου κατι και εσυ λες τα δικα σου.

πως να τρεξω το prime? με 88-90 βαθμους? και η χρηση μονο browsing δεν ειναι . ο μικρος το εχει τσακισει σε Battlefield και οτι αλλο παιζει και δεν σταματαει αν δεν παει πανω απο 5ωρο, δν εβγαλε τιποτα με θερμοκρασιες κατω απο 60. Αυτο ειναι με το στοκ ρευμα.

απο Δευτερα θα εχω στην κατοχη μου την Nepton 240 και αν μου κραταει κοντα στους 80 ή και λιγοτερα την θερμοκρασια τοτε θα σου δειξω screen οση ωρα θελεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...